Home » , » Ο "συνήθης ύποπτος" ξαναχτυπά: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι το Ισραήλ έχει πυρηνικά - η "διεθνής κοινότητα" κάνει τα στραβά μάτια

Ο "συνήθης ύποπτος" ξαναχτυπά: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι το Ισραήλ έχει πυρηνικά - η "διεθνής κοινότητα" κάνει τα στραβά μάτια

Από ciaoant1 , Σάββατο 29 Μαΐου 2010 | 2:43 μ.μ.

Για τα "κατορθώματα" του Ισραήλ έχουν γραφτεί αμέτρητες αναλύσεις και ρεπορτάζ: Εδώ και χρόνια έχουν υπό κατοχή το λαό της Παλαιστίνης, που ζει ως "ελεύθερος πολιορκημένος" στα τείχη, αλλά επειδή το Ισραήλ λειτουργεί ως μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ στην περιοχή της Μ Ανατολής, κανείς δε μιλά στην " πολιτισμένη δύση".

Μάλιστα, ένα μεγάλο θέμα είναι και το ότι το Ισραήλ κατέχει παράνομα πυρηνικά όπλα, κάτι που του επιτρέπει να τρομοκρατεί γειτονικούς λαούς, αλλά και να ωθεί κράτη όπως πχ το Ιράν σε μια κούρσα πυρηνικων εξοπλισμών, καθώς μόνο έτσι διασφαλίζουν ότι δε θα δεχτούν στρατιωτική επίθεση.

Η ύπαρξη αυτών των πυρηνικών ήταν γνωστή σε όλους, αλλά ποτέ δεν υπήρχαν επίσημες αποδείξεις ότι το Ισραήλ όντως τα κατείχε -και το Ισραήλ ακολουθούσε μια πολιτική "ούτε επιβεβαιώνων ούτε διαψεύδω".



Πριν λίγες μέρες η βρετανική Guardian σε άρθρο της έφερε στο φως μια έρευνα του αμερικάνου ερευνητή Sasha Polakow-Suransky, και αποκάλυψε επίσημα ντοκουμέντα για τα πυρηνικά του Ισραήλ.

Πρόκειται για μεγάλη αποκάλυψη, που βέβαια "ψιλοθάφτηκε" από τα υπόλοιπα κυρίαρχα ΜΜΕ, μιας και τα "δυτικά" ΜΜΕ δε θέλουν να παρουσιάζουν τέτοιου είδους ειδήσεις σχετικά με το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, τα έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια η guardian αφορούν ένα περιστατικό που συνέβη το 1975: Η Νότια Αφρική είχε τότε ζητήσει να αγοράσει πυρηνικά όπλα από το Ισραήλ, και ο Σάιμον Πέρεζ (τότε υπουργός "άμυνας" και σήμερα πρωθυπουργός του Ισραήλ) είχε προσφερθεί να τα πουλήσει, και μάλιστα σε τρία διαφορετικά μεγέθη.[*]

Παράλληλα, ως κερασάκι στην τούρτα, δημοσιεύουμε και μια ακόμα είδηση από το Ισραήλ, καθώς πριν λίγες μέρες αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα στον γνωστό αναρχίζοντα φιλόσοφο Νόαμ Τσόμσκυ, εξαιτίας προφανώς του ότι λέει πολλές αλήθειες για τα πεπραγμένα του Ισραήλ, κάτι που σαφώς και ενοχλεί πολλούς

[*]Το "κλου" μάλιστα είναι η βράβευση του Πέρεζ το 1994 με το Νόμπελ ειρήνης - για να μην ξεχνιόμαστε...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger