Home » » Εκτελεί εντολές Αλαφούζου και λοιπών εφοπλιστών η κυβέρνηση

Εκτελεί εντολές Αλαφούζου και λοιπών εφοπλιστών η κυβέρνηση

Από giorgis , Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 | 6:12 μ.μ.

Δυο μέρες τώρα τα ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου έχουν πρώτο θέμα και ξερνούν οχετό λάσπης στους ναυτεργάτες που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Κορίνθου.
Τα εμέσματα που ξερνάν απ’ τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες που ελέγχει ο εφοπληστής Αλαφούζος, τα ακριβοπληρωμένα τσιράκια του Πρωτοψάλτε και Ακριβοπούλου ενάντια στους ναυτεργάτες αλλά και στο ΚΚΕ που σχεδόν ανακάλυψαν ότι αυτό κυβερνάει την χώρα είναι πρωτοφανή.

Λέξη δεν ακούσαμε ότι στα καράβια που γίνονται κινητοποιήσεις εκατοντάδες ναυτεργάτες δουλεύουν σαν σκλάβοι με μισθούς 450 ευρώ ανασφάλιστοι, χωρίς
να πληρείται ούτε ένας όρος ασφάλειας.
Κουβέντα δεν λέχτηκε ότι την επιχειρούμενη κατάργηση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, εξυπηρετούνται μονάχα οι εφοπλιστές, τους , στα καράβια των οποίων επικρατούν συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστική οργάνωση.

Αντ’ αυτών τους έπιασε ο πόνος γιατί θίγετε η «επιχειρηματική δραστηριότητα και ο τουρισμός» εγκαλώντας την κυβέρνηση για «κρατική αδράνεια», ότι «βαδίζουμε σε κράτος αλά Εμβέρ Χότζα» και το πιο καταπληκτικό ακούστηκε από την Ακριβοπούλου επικαλέστηκε «ακατανόητη ανοχή των αρχών όταν πρόκειται για το ΚΚΕ το οποίο είναι και το μόνο κόμμα που έχει δικές του δυνάμεις καταστολής , έχει κομματικό στρατό … το ΚΚΕ είναι τσιφλικάς του κινήματος ... ».

Σήμερα τα ΜΜΕ του Αλαφούζου παρουσιάζονται ευχαριστημένα που η κυβέρνηση ικανοποίησε τις αξιώσεις τους και κίνησε ενάντια στους απεργούς τους δικαστικούς του μηχανισμούς αλλά ξεχνούν ότι ο αγώνας των ναυτεργατών δυο φορές κουρέλιασε την πολιτική επιστράτευση και οι μηχανισμοί καταστολής στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έχουν απέναντι τους συνταξιούχους αν διαταχτούν να επέμβουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger