Home » » Υπάρχουν αρμόδιοι ...

Υπάρχουν αρμόδιοι ...

Από giorgis , Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 | 6:28 μ.μ.

Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από τότε που δόθηκε στην δημοσιότητα έρευνα της ICAP που παρουσιάζει τριπλασιασμό του τζίρου τους μέσα σε μια δεκαετία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.
 Αναφορά στα κέρδη τους –που σίγουρα θα είναι αστρονομικά- δεν υπήρχε αλλά και έτσι πήραμε μια γεύση που έχει οδηγήσει η εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας που προώθησαν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, απαξιώνοντας με κάθε τρόπο τον δημόσιο τομέα της υγείας.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να αναφερθούμε στον θλιβερό εκπρόσωπο προπαγάνδας και στην τοποθέτησή του που έκανε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα και δεν χρειάζονται καθόλου σχόλια:

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα υγείας, τουλάχιστον πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

ΒΛΑΧΟΣ: Μέχρι τότε, μέχρι να γίνει το νέο σύστημα Ε.Σ.Υ. θα ζούνε πολλοί Έλληνες ή θα έχουν πεθάνει αρκετοί;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καταλαβαίνω την υπερβολή της ερώτησή σας…

ΒΛΑΧΟΣ: Καθόλου υπερβολή, κύριε Εκπρόσωπε. Πληροφορήθηκα σήμερα ότι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, μπήκαν ασθενείς για να κάνουν εγχείρηση και την ώρα που τους έφθαναν στο χειρουργείο τους είπαν ότι δεν μπορούμε να σας κάνουμε εγχείρηση γιατί δεν έχουμε τα υλικά. Τους έδιωξαν από το νοσοκομείο και γύρισαν σπίτι τους. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Τα ξέρετε, δεν ρίχνω ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά αυτή η κυβέρνηση κάτι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα «ευθανασίας» που αντιμετωπίζουν ορισμένοι ηλικιωμένοι. Γιατί εδώ μιλάμε για «ευθανασία», δεν μιλάμε…

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν συμφωνώ με αυτό που λέτε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα πάντα. Και αν πραγματικά υπάρχει τέτοιο ζήτημα, σήμερα, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, υπάρχουν αρμόδιοι που θα το εξετάσουν, υπάρχουν επιθεωρητές υγείας και το υπουργείο Υγείας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger