Home » » Χρωστάει μια απάντηση το ΠΑΜΕ

Χρωστάει μια απάντηση το ΠΑΜΕ

Από giorgis , Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 | 4:06 π.μ.

Την υπόθεση εστιατορίου Banquet ίσως να τη γνωρίζετε, καθώς πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ: Εργαζόμενος που διεκδίκησε τα στοιχειώδη και νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του απολύθηκε, είχαμε κινητοποιήσεις και ο ιδιοκτήτης ως απάντηση...έκλεισε το εστιατόριο.
Είχαμε κάνει και εμείς μια σχετική ανάρτηση.

Επανερχόμαστε στο θέμα γιατί υπήρξε μια σοβαρή ενυπόγραφη καταγγελία από τους εργαζομένους στο ρεστοράν Banquet που απευθύνετε «προς τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας» και καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις του ΠΑΜΕ», όπως ισχυρίζεται.

Αδυνατούμε να πιστεύουμε την βασιμότητα των καταγγελιών γιατί όσα αποδίδουν στην συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ είναι ξένα προς την τακτική και λογική της. Θεωρούμε απαραίτητη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το ΠΑΜΕ –την οποία θα δημοσιεύσουμε αν υπάρξει- γιατί είναι πολύ σοβαρά τα όσα ακούγονται σε βάρος του και μάλιστα από εργάτες που υπογράφουν τους ισχυρισμούς τους.

Παραθέτουμε το κείμενο όπως ακριβώς δημοσιεύετε στο blog τους:



Καταγγελία για το ΠΑΜΕ


Καταγγελία των εργαζομένων στο ρεστοράν Banquet προς τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο ρεστοράν Banquet που αγωνιζόμαστε εδώ και έναν μήνα περίπου είτε με την συμμετοχή μας στην απεργία της 5ης Μάη είτε με τους καθημερινές διαμαρτυρίες της Επιτροπής Αλληλεγγύης έξω από το ρεστοράν, καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής που ανήκει στο ΠΑΜΕ, γιατί από την αρχή του αγώνα μας αδιαφόρησε πλήρως, δεν μας συμπαραστάθηκε στο παραμικρό, μας περιφρόνησε αρνούμενη ακόμη και να απαντήσει στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις μας.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου μας γιατί συναντήθηκε με τσιράκια και μπράβους του εργοδότη χωρίς να μας ενημερώσει και πίσω από την πλάτης μας, σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα μας, την στιγμή που αυτά τα τσιράκια και οι μπράβοι της εργοδοσίας πέντε μέρες πριν ξυλοκόπησαν, έβρισαν και κράτησαν για λίγο ομήρους δύο συναδέλφισσες και έναν συνάδελφο της Επιτροπής Αλληλεγγύης που μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα μας.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου μας, που ανήκει στο ΠΑΜΕ, γιατί ξαφνικά «ξύπνησε» και θεωρεί ως προνομιακούς συνομιλητές της τα τσιράκια και τους μπράβους της εργοδοσίας αμφισβητώντας έτσι και εμάς που αγωνιζόμαστε και τον δίκαιο αγώνα μας.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου μας γιατί όχι μόνο δεν αναγνωρίζει σαν εκπρόσωπό μας τον συνάδελφο Βαγγέλη Κιτσώνη αλλά και γιατί υποστηρίζει την θέση του εργοδότη δηλαδή να υποχωρήσουμε στα αιτήματά μας παρόλο που μέχρι σήμερα τα υποστηρίζουμε σθεναρά και ανυποχώρητα με τον αγώνα μας.

Οι εργαζόμενοι

Κιτσώνης Ευάγγελος
Καραμανώλης Γεώργιος
Αναστασίου Ευθύμιος
Δημητριάδης Ευστάθιος
Μαλολλάρη Αντριάν
Αγγελίδου Ελένη
Δάτσικας Γεώργιος
Μουκριώτης Γεώργιος
Γιαννακουδάκη Παρασκευή
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger