Home » » "εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις"

"εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις"

Από giorgis , Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 | 7:12 μ.μ.

Του Σ

«Δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, κυρία Παπαρήγα, σαν να είναι ο κόσμος γύρω μας στάσιμος, σαν να μην υπάρχουν πουθενά οικονομικές εξελίξεις, τεχνολογικές εξελίξεις, νέα επαγγέλματα, νέες βιομηχανίες και υπηρεσίες, νέες απαιτήσεις και νέες ευκαιρίες, ευκαιρίες και δυνατότητες που χάνονται, χάνονται από την Ελλάδα, τη μικρή επιχείρηση και τον εργαζόμενο».

Ομιλία Γ. Παπανδρέου – Πρακτικά βουλής 25/5

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» λέει ο σοφός λαός μας. Φαίνετε όμως ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο κατά τύποις πρωθυπουργός μας.

Αν και δεν αισθάνομαι καλά να κάνω τον συνήγορο του ΚΚΕ –στο σωματείο μου, είμαι οικοδόμος, έχω πλακωθεί πολλές φορές με του ΠΑΜίτες για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν, αλλά και διαφωνώ κάθετα με την προβοκατορολογία που διακρίνει το λεξιλόγιο του ΚΚΕ. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν μπορώ να βλέπω τον Ριζοσπάστη να με χαρακτηρίζει προβοκάτορα γιατί μαζί με χιλιάδες κόσμου φώναζα έξω από το κοινοβούλιο τους «να καεί να καεί, το μπουρδέλο η βουλή» ένα σύνθημα που στρέφετε καθαρά ενάντια στον σάπιο κοινοβουλευτισμό-.

Άλλο αυτό όμως και άλλο να ακούω τον Παπανδρέου να καμαρώνει για την «εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις» που έφερε το κόμμα του. Δεν του έχει πει κανένας ότι το μεροκάματο το βλέπουμε με το μακαρόνι; Ότι η οικοδομή έχει νεκρώσει και δεν κουνιέται φύλλο; Δεν του έχει πει κανένας ότι οι εργολάβοι για να μας πάρουν στην δουλειά … μας κοιτάνε στα δόντια, λες και θα αγόραζαν γαϊδούρι; Ότι για να πάρω κι αυτό το άθλιο επίδομα ανεργίας των 450 ευρώ για πέντε μήνες πρέπει να έχω κάνει 125 μεροκάματα τον τελευταίο χρόνο; Ότι πριν πλησιάσω τα 50 και κυκλοφορώ με ζώνη στην μέση –όπως και πολλοί συνάδελφοί μου- από την δισκοπάθεια που με κέρασε τα χαμαλίκι στην οικοδομή; Ότι με το καινούργιο ασφαλιστικό Πασοκικό νομοσχέδιο σύνταξη θα μου δώσει ο … άγιος Πέτρος;

Για ποια «εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις», μας μιλάει το τσιράκι των ντόπιων και ξένων αφεντικών; Εξέλιξη που μας γυρνάει δεκάδες χρόνια πίσω;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Ιουνίου 2010 στις 7:28 μ.μ.

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη αυτό το κόμμα να λέγεται σοσιαλιστικό!

Πρέπει να ξεκινήσουμε μηνύσεις μόνο και μόνο για τη μνήμη της Ρόζα και του Μαρξ

27 Ιουνίου 2010 στις 8:09 μ.μ.

το ζήτημα είναι πως θα υπάρξει κοινό μετωπο με το ΚΚΕ παρακάμπτοντας τον τον ναρκισισμό του και τον φετιχισμό του.

Πάντως στο Λιμάνι στις 29 ευχής έργο θα ήταν να υπήρχε κοινή παρουσία .. έστω και να κυριαρχήσουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger