Home » » Η εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης

Η εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης

Από giorgis , Τρίτη 3 Αυγούστου 2010 | 1:02 μ.μ.

Τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που έκανε το ΔΝΤ σε δημοσιοκάφρους και ιδιοκτήτες ων ΜΜΕ έπιασαν τόπο. (Αλήθεια δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα των «λειτουργών ενημέρωσης» που συμμετείχαν; Αρκετά ονόματα κυκλοφορούν στην πιάτσα αλλά δεν ρισκάρουμε να τα αναφέρουμε αφού δεν έχουμε τον τρόπο να αποδείξουμε την συμμετοχή τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος που να σέβεται την δουλειά του, να κάνει μια δημοσιογραφική έρευνα και πολύ εύκολα να φέρει στην επιφάνεια όσους/ες έχουν γίνει παπαγαλάκια του ΔΝΤ και τις κυβέρνησης –όχι με το αζημίωτο φανταζόμαστε-);

Είναι πραγματικά καταπληκτικό το να διαβάζεις εφημερίδες και να έχεις την αίσθηση ότι κάνεις ανάγνωση κείμενο του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας.

Τα παραδείγματα καθημερινά. Ανοίγεις π.χ σήμερα την «Καθημερινή» και διαβάζεις «Τα στελέχη του
κυβερνώντος κόμματος έχουν το καθήκον να στηρίξουν τις αναγκαίες και χρήσιμες μεταρρυθμίσεις και τους υπουργούς που τις φέρνουν εις πέρας. Πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας γιατί προηγούμενοι υπουργοί δεν τίμησαν τον όρκο τους που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. Γι’ αυτό οι υπουργοί που τιμούν τον όρκο τους πρέπει να στηριχτούν. Από όλους».

Κι ενώ η φυλλάδα του Αλαφούζου κάνει παραινέσεις στα κυβερνητικά στελέχη να στηρίζουν τις επιλογές του Γιωργάκη Τσολάκογλου και των ξένων συνεταίρων του τα «ΝΕΑ» πάει να παρουσιάσουν μια αντεστραμμένη πραγματικότητα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ο ελληνικός λαός απολαμβάνει την επιστροφή του στο βιοτικό επίπεδο της δεκαετίας του 60, δηλώνει ενθουσιασμένος απ’ τον σφαγιασμό κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων:
«Η ελληνική κοινωνία μοιάζει να έχει κατανοήσει ότι η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Για να το πετύχει, πρέπει να εκσυγχρονισθούν πολλές δομές, να αλλάξουν ακόμα πολλά. Πολλές κοινωνικές κατηγορίες, όχι απαραιτήτως οι πιο προνομιούχες, έχουν αποδεχθεί να επωμισθούν τις θυσίες που τους αναλογούν. Σε μια κοινή προσπάθεια όμως θυσίες κάνουν όλοι - και σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες», γράφει η φυλλάδα του Ψυχάρη.

Η φυλλάδα του «εθνικού μας κατασκευαστή» -πρόσφατα και εφοπλιστή- Μπόμπολα, «Ημερησία» δίνει τα ρέστα της προτρέποντας μάλιστα την κυβέρνηση να εντείνει την αντιλαϊκή της λαίλαπα «ανακαλύπτοντας» κι αυτή ότι η δωσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει «σύμμαχο την κοινωνία»:
«Oι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εθελοτυφλούσαν σε μία σειρά από θέματα λειτουργίας των αγορών, συμβιβαζόντουσαν με συντεχνίες, έκαναν πίσω προτάσσοντας το μικροκομματικό συμφέρον μπροστά στο κοινωνικό όφελος (...) H κυβέρνηση έχει μία "χρυσή ευκαιρία" να διορθώσει παθογένειες 10ετιών. Εχει σύμμαχο την κοινωνία και απέναντί της τις συντεχνίες. Tο μόνο αρνητικό ίσως είναι πως δεν έχει μαζί της τον χρόνο. Γι' αυτό όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες», μας γράφει.

Εδώ να τονίσουμε σημερινό δημοσίευμα στο οποίο φωτογραφίζεται ο Μπόμπολας να είναι ένας απ’ τους βασικούς πλουτοκράτες που πάει να βάλει χέρι στην δημόσια περιουσία της ΔΕΗ με στόχο να κερδίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

Αποσπάσματα απ’ το δημοσίευμα που αναφέραμε: «Επιχειρηματικό πάρτι δισεκατομμυρίων ελπίζουν να στήσουν στην πλάτη της ΔΕΗ ισχυρά συμφέροντα της ενεργειακής αγοράς, με απολήξεις στον εκδοτικό κλάδο και δη σε ισχυρά συγκροτήματα που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση λόγω της υπερχρέωσής τους, αξιοποιώντας κατάλληλα τις υποτιθέμενες «εντολές» της τρόικας για απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς με τεμαχισμό και εκποίηση χρυσοφόρων μονάδων της ΔΕΗ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «S10», γνωστός μεγαλοκατασκευαστής που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει δραστηριότητες στην ενέργεια και διατηρεί στενές επιχειρηματικές σχέσεις με μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, είναι από τους πρώτους επιχειρηματίες που κινήθηκαν, πριν ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς, και στράφηκε σε ευρωπαϊκούς γίγαντες για να δημιουργήσει συμμαχία, με στόχο την εξαγορά μονάδων της ΔΕΗ».

Αθεράπευτα αισιόδοξοι εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι απ’ τον Σεπτέμβρη ο λαός και το εργατικό κίνημα θα κάνουν θρύψαλα την εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης των πλουτοκρατών και οι κινητοποιήσεις που θα υπάρξουν θα δημιουργήσουν εφιάλτες στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-Τρόϊκας και στους κολαούζους του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger