«Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα τελικά; Όχι φυσικά η κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Εχει κανείς αντίρρηση; Αυτά που βλέπει δεν του επιτρέπουν να έχει καμιά αμφιβολία. Τη λάντζα κάνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Ουσία και τύποις κυβέρνηση της Ελλάδας είναι η "τρόικα". Μέχρι και τον θρόνο του Μαξίμου τους παραδώσαμε. Στον εντεταλμένο του ΔΝΤ. Από νομαρχία των Βρυξελών υποβαθμιστήκαμε σε αποικία. Βλέπετε πώς συμπεριφέρονται οι λεβέντες της "τρόικας". Σαν υπηκόους μας αντιμετωπίζουν. Χαλί τους στρώνουν οι υπουργοί μας. Θυρωροί έχουν καταντήσει. Την πόρτα τους ανοίγουν … περάστε … Μόνο όπλα δεν τους παρουσιάζουν…. Και από κει, ότι διατάξετε αφέντες.
Βγαίνουν στα κανάλια, δίνουν εντολές για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε χώρο. Τους βάλαμε στο σπίτι μας και δεν έχουν αφήσει συρτάρι για συρτάρι που να μην έχουν …ξεσκονίσει … Ψάχνουν για το κάθετι … Και εμείς, ο σπιτονοικοκύρης, τρεμάμενοι, άφωνοι, παρακολουθούμε … όχι απλώς ανοίξαμε την Κερκόπορτα. Ρίξαμε τα τείχη για να περάσει ο νέος κατακτητής… Σηκώσαμε τα χέρια, σκύψαμε το κεφάλι, για λίγα ψίχουλα».
«Παρόν»
Πέρα απ’ αυτό όμως, ότι παίζονται χοντρά γεωπολιτικοοικονομικά παιχνίδια από ξένα καπιταλιστικά κράτη σε βάρος του ελληνικού λαού είναι οφθαλμοφανές.
Από την μια έχουμε δημοσιεύματα του στυλ "«Εντυπωσιακή πρόοδο» στην Ελλάδα διαπιστώνουν οι ξένοι" όπως τιτλοφορείται το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» που παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων και από την άλλη έχουμε δημοσιεύματα των Αμερικανικών εφημερίδων που περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Αν κάποιος διαβάσει π.χ τι γράφει ο επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CEPR) της Ουάσιγκτον και τακτικός αρθρογράφος των εφημερίδων “New York Times” και “Guardian Μαρκ Γουάιζμπροτ και τα συγκρίνει με δημοσιεύματα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ή του Reuters έχει την αίσθηση ότι αναφέρονται σε άλλη χώρα.
Μάλιστα ο Μαρκ Γουάιζμπροτ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία», σχολιάζοντας την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είχε πει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιʼ αυτό το έγκλημα» που διαπράττει, ενώ η πρόταση του ήταν «πρέπει να βγείτε από το ευρώ. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κηρύξετε στάση πληρωμών».
«Όταν πλακώνονται οι ιππόκαμποι την πληρώνουν τα βατράχια», λέει μια ρήση. Κι εδώ, με επίκεντρο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι καλό να γνωρίζουμε τι λένε οι «σύμμαχοι» μας Αμερικάνοι για την πολιτική πορεία του τόπου.
Μετά την έκθεση από το «Stratfor». -αυτό είναι ένα πολύ καλά ενημερωμένο αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικών μελετών και προβλέψεων, γνωστό για τις σχέσεις του, τόσο με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και με τη ΣΙΑ- έρχεται και η έκθεση του Αμερικανικού Διεθνούς Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CERP).
Προβλήθηκε δεόντως τις περασμένες ημέρες από τις δεξιές εφημερίδες, όπως και από το κόμμα της Ν.Δ ενώ δεν απουσιάζει ο σχολιασμός της από τις Κυριακάτικες εφημερίδες.
Αυτή η έκθεση του Centre for Economic and Policy Research – CEPR μας λέει με δυο λόγια.
1) ΤΟ ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται να σώσει την ελληνική οικονομία. Θέλει μόνο να μην επεκταθεί η κρίση σε άλλες χώρες!
2) Με τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα σε τρία χρόνια θα βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση!
3) Τα χρέη θα αυξηθούν , η ανεργία θα εκτιναχθεί και θα πρέπει να ξεχάσουμε κάθε σκέψη για ανάπτυξη.
4) Τα μέτρα είναι πιο αυστηρά και πιο....
σκληρά από αυτά που παίρνουν άλλες χώρες που προσφεύγουν στο ΔΝΤ.
5) Στην πραγματικότητα είναι σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και όχι της ελληνικής οικονομίας!
6) Μόνο οι τόκοι του ελληνικού χρέους θα αυξηθούν από 5% του ΑΕΠ το 2009 σε 8,4% το 2014.
7) Οι αγορές θα συνεχίσουν να μας δανείζουν "τοκογλυφικά" επιτόκια και μετά το ..πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ, αφού θα μπούμε σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης.
8) Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φτάσει το επίπεδο του 2008 σε πραγματικό ΑΕΠ ούτε το 2015.
9) Ακόμα και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια η ανεργία από 9,4% το 2009 θα εκτοξευθεί στο 14% την περίοδο 2013-2014.
Τα απόνερα της προφυλάκισης του Ν. Ρωμανού
-
Αν μια σακούλα (κινητό στοιχείο) αποτελεί ικανό αποδεικτικό για την
προφυλάκιση πολιτών και η κοινωνία το αποδέχεται χαζεύοντας το, στο
Πριν από 39 δευτερόλεπτα
Δημοσίευση σχολίου