Home » , » Οι εκτιμήσεις της CIA και του Πενταγώνου για την Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις της CIA και του Πενταγώνου για την Ελλάδα

Από giorgis , Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 | 8:39 μ.μ.

«Το Αρθρο» είναι μια περιθωριακή βδομαδιάτικη φυλλάδα χωρίς καμιά εγκυρότητα που συνήθως περιορίζεται σε παραπολιτικά κουτσομπολιά. Εχουν ακουστεί πολλά για τον εκδότη της Κ. Γέρου και τις εκδοτικές του προσπάθειες στο παρελθόν μέσω της εταιρείας του Gerondia .

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας αυτής δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο. Κι αυτό γιατί παρουσιάζει μια έκθεση από το «Stratfor».
 Αυτό είναι ένα πολύ καλά ενημερωμένο αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικών μελετών και προβλέψεων, γνωστό για τις σχέσεις του, τόσο με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και με τη ΣΙΑ.
Αρκεί να θυμηθούμε εκθέσεις του που προέβλεπαν τον χρόνο και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα, τις εκτιμήσεις του που επιβεβαιώθηκαν για την Μέση Ανατολή κ.λ.π.

Αναδημοσιεύουμε τα όσα αναφέρονται στην αρχική σελίδα της φυλλάδας γιατί έχουν ιδιαίτερη
 σημασία.

«Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η δυσοίωνη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου πληροφοριών «Stratfor» για την Ελλάδα. Στην έκθεση αυτή γίνεται πρόβλεψη για απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, κοινωνική έξαρση της βίας κι έξοδο από την Ευρωζώνη.

Το Ινστιτούτο πληροφοριών, στη δεκασέλιδη έκθεσή του επισημαίνει ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 1820 στέκεται μόνη της στον κόσμο. Προβλέπει ότι χωρίς κεφαλαιακή ανάπτυξη και με το γεωπολιτικό της ρόλο υποβαθμισμένο, τα μέτρα του ΔΝΤ και της Ε.Ε., θα εξασθενήσουν την κεντρική κυβέρνηση και θα υποβαθμίσουν τον έλεγχο της.

Η χρεωκοπία δεν θα αποφευχθεί –σύμφωνα με την έκθεση- καθώς το δημόσιο χρέος σύντομα θα ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ.

Παράλληλα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «οι Ευρωπαίοι θα τραβήξουν την πρίζα» όταν πια η Ελλάδα δεν θα αποτελεί συστεμικό ρίσκο για την Ευρωζώνη.

Επίσης εκτιμάται πως η χώρα μας θα γνωρίσει κοινωνική βία που δεν είχε γνωρίσει ούτε κατά την περίοδο της Χούντας στη δεκαετία του ’70 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2010 στις 9:53 μ.μ.

Τωρα κανεις απλη παραθεση η θα σχολιασεις καποια στιγμη?

Ολοκληρο το κειμενο του stratfor εδω:

http://www.greekamericannewsagency.com/GANA2/STRATFORGreeceMonograph.pdf

3 Ιουλίου 2010 στις 11:29 μ.μ.

Φυσικά σύντομα θα σχολιάσουμε αυτή την έκθεση. Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν της έχει δοθεί καμιά δημοσιότητα αν και κατά την γνώμη μας είναι τρομερά ενδιαφέρουσα.
Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει αναφορά στις μεγάλες Κυριακάτικες εφημερίδες.

3 Ιουλίου 2010 στις 11:56 μ.μ.

Καταρχήν η έκθεση ειναι ένα εργαλείο περισσότερο προβληατισμού/δίνει την εικόνα που έχουν οι μηχανισμοί για την συμπεριφορά της κοινωνίας. Το μόνο που δεν μπορεί να αντιληφθούν είναι την τρομερή απομόνωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν πραγματικά να μένουν άφαντοι απο τα μάτια της καθημερινότητας(ιδιαίτερα στην επαρχία).

Αν η χούντα είχε ένα λαικό έρεισμα(κυρίως στους αγρότες,στρατο,αστυνομία,εκλησία κλπ) ετούτοι εδώ δεν έχουν σε καμία κοινωνική ομάδα, εκτος απο τους εφοπλιστές και κάποιους ανώτερους τραπεζίτες που όμως όλοιτους μαζί δεν συνιστούν κοινωνική ομάδα.
Τα χειρότερα έρχονται για τα ανδρείκελα των ΗΠΑ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger