Home » » Αυτά βλέπει ο "εθνικός μας κατασκευαστής" Μπόμπολας

Αυτά βλέπει ο "εθνικός μας κατασκευαστής" Μπόμπολας

Από giorgis , Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 | 9:44 μ.μ.

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, κομπίνα μπορεί να φανταστεί κανείς βλέπουν ολοένα να συνεχίζετε η αστρονομική κερδοφορία τους.

Το ξέρουν πολύ καλά αυτό οι νησιώτες μας, που είδαν τα ναύλα να αυξάνονται μέχρι και 441% από το 2001, το γνωρίζουν άριστα οι ξένοι τραπεζίτες στα θησαυροφυλάκια των οποίων βρίσκετε αυτός ο εξωφρενικός πλούτος αυτής της παρασιτικής κάστας.

Φυσικά και το αστικό κράτος είναι «τύπος κα υπογραμμός» μαζί τους. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του καθηγητή Γιάννη Μηλιού, οι εφοπλιστές, μετά τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που έχουν θεσπιστεί προς όφελός τους, «προσφέρουν» στα δημόσια οικονομικά αυτής της χώρας ένα ποσό το οποίο υπολείπεται ακόμα και του ποσού που πληρώνουν οι αλλοδαποί (!) για τα παράβολα παραμονής τους στη χώρα!

Αυτή η εισαγωγή έγινε για να περάσουμε στην παρακάτω είδηση από οικονομικό έντυπο: «Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του διεθνούς οίκου LIoyds Register, υπολογίζεται ότι 135 ναυτιλιακές εταιρίες ελληνικών συμφερόντων έχουν υπό παραγγελία 1.100 πλοία, τα οποία θα παραληφθούν στην πλειοψηφία τους το 2010, ενώ 255 πλοία προβλέπεται να παραδοθούν το 2011, 117 πλοία το 2012, 12 το 2013 και 4 πλοία το 2014.

Ηδη από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Μαΐου, οι Ελληνες εφοπλιστές εκτέθηκαν οικονομικά, επενδύοντας 2,25 δις δολάρια για την αγορά 106 μεταχειρισμένων πλοίων έναντι 1,06 δις δολαρίων που επένδυσαν την αντίστοιχη περσινή χρονιά για την αγορά 68 πλοίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbrokihg».

Αυτά είναι τα καλόπαιδα που σκυλιάζουν όταν οι ναυτικοί διεκδικούν την παραμικρή αύξηση, και ρίχνουν τόνους δηλητήριο σε κάθε κινητοποίηση των ναυτεργατών.

Υ.Γ. Αυτά τα αστρονομικά κέρδη βλέπει και ο «εθνικός κατασκευαστής» Μπόμπολας, που σύμφωνα με πληροφορίες επεκτείνει τις δραστηριότητες τους και στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αγοράζοντας 6 καινούργια πλοία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger