Home » , » Αναγκαστική επιλογή τους

Αναγκαστική επιλογή τους

Από giorgis , Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010 | 4:32 μ.μ.

Οι «θεόσταλτοι», («Ο θεός επέφερε αυτό το αποτέλεσμα» είχε δηλώσει ο «μοντελοπνίχτης» δικηγόρος τους), εγκληματίες μπάτσοι που δολοφόνησαν τον Α. Γρηγορόπουλο δεν θα έχουν την τύχη του ομόσταυλου τους Αθ. Μελίστα (Αυτός είναι ο μπάτσος που στις 17 Νοέμβρη του 1985 δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 15χρονο μαθητή Μιχάλη Καλτεζά. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδικάστηκε για τα μάτια σε 2,5 χρόνια φυλακή για να αθωωθεί στο δευτεροβάθμιο. Τελικά όμως σαλτάρισε ο εγκέφαλος του. Κάποια χρόνια ήταν σε ψυχιατρική κλινική και τώρα αγνοείτε η τύχη του).

Είναι φανερό ότι η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει στην εξουσιαστική κάστα των δικαστών να επιβάλλει ποινή- χάδι στα «ένστολα παιδιά» του συστήματος.

Η δίκη διακόπηκε σήμερα, μετά την αγόρευση του εισαγγελέα και θα συνεχιστεί στις 30 Αυγούστου. Όλα όμως δείχνουν ότι τουλάχιστον πρωτόδικα θα τους επιβληθούν ποινές που δεν θα αποτελούν πρόκληση.

Κι αυτό είναι μια αναγκαστική επιλογή των δικαστών. Μια ενδεχομένως ποινή που θα προκαλούσε, πιθανόν να αποτελούσε την σπίθα θα να εκραγεί η συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή που υπάρχει απ’ την γενικότερη κατάσταση ειδικά στην νεολαία.

Συγκρατήστε και κάτι άλλο που κανένας δημοσιοκάφρος δεν θα το εντοπίσει. Όταν οι μπάτσοι δολοφονούν έναν 15χρονο, η Αθήνα και όχι μόνο, καίγεται για μέρες από χιλιάδες εξαγριωμένους νεολαίους. Όταν μια οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας εκτελεί έναν μπάτσο ή έναν δημοσιογράφο δεν κουνιέται φύλλο. Κι αυτό το γεγονός από μόνο του λέει πάρα πολλά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2010 στις 5:28 μ.μ.

Επιφυλάσσομαι στα όσα αναφέρις για τον Μελίστα. Δεν ξέρω αν ισχύει ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, θυμάμαι πάντως ότι στα Δεκεμβριανά κάποιοι έκαψαν το αμάξι του στη Πάτρα όπου ζει, αν και τηλεοπτική εκπομπή εκέινων των ημερών που αναφέρθηκε στη δολοφονία Καλτεζά, είπε - προφανώς για να τον προστατέψει - ότι ζει στο εξωτερικό. Απ΄ό,τι έχω καταλάβει ο τύπος ζει στην Πάτρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger