Home » » "Εθνικός κατασκευαστής" VS "εθνικού προμηθευτή";

"Εθνικός κατασκευαστής" VS "εθνικού προμηθευτή";

Από giorgis , Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 | 5:16 μ.μ.

Στο τελικό στάδιο είναι η επιλογή της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο καζίνο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εχουμε ασχοληθεί με το θέμα αρκετές φορές (εδώ μια απ’ τις σχετικές αναρτήσεις μας) αλλά τώρα επανερχόμαστε για να γνωστοποιήσουμε μια πληροφορία που μας ήρθε και είναι από «έγκυρη πηγή», όπως θα έγραφαν και οι δημοσιοκάφροι.

Πέρα από τα λεφτά που αναμένει να εισπράξει το κράτος απ’ αυτή την ιστορία –ήδη οι σχετικές μελέτες έχουν δει την δημοσιότητα- αυτοί που θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι απ’ την απελευθέρωση και νομιμοποίηση του τζόγου στην Ελλάδα, είναι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι ντόπιοι πλουτοκράτες που δραστηριοποιειούνται έντονα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι ο «εθνικός κατασκευαστής», βαρόνος των ΜΜΕ, και πρόσφατα εφοπλιστής, (αγόρασε 6 καράβια όπως έγραψε το «Ποντίκι»), Μπόμπολας και ο Κόκκαλης (αυτός δεν χρειάζετε ιδιαίτερες συστάσεις).

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις άδειες (καλά τι μίζες θα τσεπώσουν οι "αρμόδιοι" δεν το συζητάμε) που θα δώσει η κυβέρνηση για το «βιντεολόττο» που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς «θα μαζέψει όλο το χαρτί». (Εδώ μιλάμε για κέρδη δεκάδων αν όχι εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο).

Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας (της ουσιαστικής κυβέρνησης που έχουμε στην Ελλάδα) το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για να καταλήξει για το ποιοι καπιταλιστικοί όμιλοι θα προμηθευτούν τις άδειες για την λειτουργία του βιντεολλότο. Οι όροι του διαγωνισμού όμως είναι αυτό που έχει σημασία και στην προκειμένη περίπτωση "ο διάολος κρύβετε στις λεπτομέρειες".
Οι πληροφορίες -ανεπιβεβαίωτες μέχρι τώρα- μας λένε ότι μέχρι στιγμής ο Κόκκαλης έχει το επάνω χέρι και πιθανόν η ανάμιξη του Μπόμπολα να αποσκοπεί στο να τακτοποιηθούν άλλες εκκρεμότητες που έχει με την κυβέρνηση και όχι ότι ενδιαφέρετε πραγματικά για το «βιντεολότο».
(Η αρχική κυβερνητική σκέψη ήταν οι άδειες να παραχωρηθούν στον ΟΠΑΠ και αυτός να κάνει τον διαγωνισμό αλλά μάλλον απορρίφθηκε με δεδομένο ότι η κυβέρνηση κατέχει μόνο το 34% του Οργανισμού και συνεπώς ίσως δεν τα «μαγείρευε» τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπως ήθελε η κυβέρνηση).

Υ.Γ. Θα παρακολουθήσουμε αυτό το θέμα και θα επανέλθουμε με νεώτερα στοιχεία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger