Home » , » Είναι πόλεμος!

Είναι πόλεμος!

Από giorgis , Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 | 4:35 μ.μ.

«Αλήθεια, γιατί η Ιρλανδία δεν επιθυμεί να... σωθεί μέσω του περιώνυμου Μηχανισμού Στήριξης; Η απάντηση, διά στόματος Μπατ Ο'Κίφι, Ιρλανδού υπουργού Εμπορίου: «Η κυριαρχία αυτής της χώρας κερδήθηκε με μεγάλη δυσκολία και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν αυτή την κυριαρχία» (... Ο ημέτερος πρωθυπουργός είχε σπεύσει να... προαναγγείλει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, λίγο πριν υπογράψει το Μνημόνιο. Ηξερε τις συνέπειες και συνειδητά προσυπέγραψε) *** Δεκαετία -και βάλε- βαθιάς και σκοτεινής νύχτας για τη χώρα. Πιθανώς και για ολόκληρη την Ενωση. Με τεκτονικούς σεισμούς και καταρρεύσεις. Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (ελεγχόμενες πτωχεύσεις, διαρκής λιτότητα, έξωση χωρών από την Ευρωζώνη κ.ά.). Το ζοφώδες -για την Ελλάδα- 2010 θα μοιάζει περίοδος μερικών δυσκολιών», γράφει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τριάντης στην στήλη του στην «Ελευθεροτυπία».

Και ο Νίκος Μπογιόπουλος του «Ριζοσπάστη» συμπληρώνει:

Είναι πόλεμος!

Πολιτική δολιότητα. Πρωτοφανής αρπαγή.

Θα έφερναν «καλύτερες μέρες». Και έφεραν το ΔΝΤ!

Δε θα έπαιρναν νέα μέτρα. Και ανακοίνωσαν, μόλις λίγα 24ωρα μετά τις δημοτικές εκλογές, τόσα νέα μέτρα για το 2011 που ισοδυναμούν με το μνημόνιο του 2010... επί τρία!

Κινδυνολόγησαν. Εξαπάτησαν. Εκβίασαν. Τρομοκράτησαν. Πλαστογράφησαν. Συκοφάντησαν. Διαστρέβλωσαν. Παραχάραξαν.

Και όλα αυτά για να επιβάλουν ό,τι είχαν προαποφασίσει:

Την προγραφή, τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού, αφού πρώτα τον μετέτρεψαν σε πειραματόζωο.

Πρόσφεραν τον ελληνικό λαό πειραματόζωο για να παίξουν πάνω του όλα τα παιχνίδια της ταξικής βαρβαρότητας οι πολυεθνικές από την Αμερική μέχρι τη Γερμανία και οι καπιταλιστές από την Κίνα μέχρι το Κατάρ!

Εκοψαν μισθούς, αφαίρεσαν συντάξεις, διέγραψαν εργασιακά δικαιώματα, γύρισαν τη ζωή 100 χρόνια πίσω, φέσωσαν την Ελλάδα μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, τίναξαν τους φόρους και τον πληθωρισμό στα ύψη, υπήγαγαν τη χώρα στους «δανειστές» και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο (!), ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει δημόσια περιουσία και πατρίδα.

Με ποιο αιτιολογικό; Οτι υπάρχει χρέος.

Αλλά μιλούν για το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Μιλούν για ένα χρέος που μέχρι το τελευταίο ευρώ είναι φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια, θαλασσοδάνεια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβους, είναι ΝΑΤΟικές δαπάνες, είναι τα λύτρα που πληρώνει η Ελλάδα στην ΕΟΚ των μονοπωλίων.

Μιλούν για ένα χρέος που (το ομολογούν!) με όσα κάνουν, σε μόλις δύο χρόνια, θα το έχουν διπλασιάσει!

Και τότε τι θα κάνουν για να «σώσουν την πατρίδα»; Θα μας πουλήσουν σκλάβους με «φαστ τρακ» διαδικασίες;

Ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο που σε συνθήκες ειρήνης δεν έχει υποστεί ποτέ ξανά στην ιστορία του.

Εναν πόλεμο που αποδεικνύει ότι η ειρήνη τους είναι η συνέχιση του ταξικού πολέμου, με άλλα μέσα.

Εχουν στοιβάξει τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας, τα παιδιά μας, όλους μας, στα αμπάρια του «Τιτανικού».

Να πορευόμαστε με τιμονιέρηδες τους «μούτσους που γινήκανε καπεταναίοι».

Να ποδηγετούμαστε από «πειρατές» που έχουν για έμβλημα τη σημαία της «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας» και αξιοπρέπειας...

Δεν τους το έχουν διδάξει στο Χάρβαρντ.

Εδώ, στην Ελλάδα, η συλλογική μνήμη διατηρεί ζωντανό εκείνο το σύνθημα:

Οταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει την τυραννία έχει να διαλέξει είτε τις αλυσίδες, είτε την αντίσταση.

Που σημαίνει ότι η Ιστορία δεν τελείωσε.

Τώρα αρχίζει!

Θα το διαπιστώσουν πολύ νωρίτερα απ' όσο φαντάζονται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2010 στις 1:22 μ.μ.

Πότε θα βγούμε στους δρόμους;

Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που μας κρατούν καθηλωμένους στον «καναπέ» και δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν. Αν όμως προσπαθούσαμε να κάνουμε μια πρόχειρη εκτίμηση, θα λέγαμε ότι ο κυριότερος αυτή τη στιγμή παράγοντας, που η κοινωνία κρατιέται σε καταστολή, είναι τα....
καθεστωτικά ΜΜΕ, από τα οποία και εκπορεύεται η γιγαντιαία προπαγάνδα του σάπιου καθεστώτος.

Παρ΄ όλα αυτά όμως, όπως θα το έχετε ήδη διαπιστώσει, όλοι μας, αν και θα θέλαμε να δούμε κόσμο στους δρόμους, εντούτοις λέμε μέσα μας, ότι εμείς θα βγούμε όταν δούμε και άλλους να βγαίνουν. Όλοι περιμένουμε να βγουν πρώτα οι άλλοι.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι φυσιολογικό. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο αυτή τη στιγμή, για να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους. Έπειτα, τώρα μόλις αρχίζουμε να μπαίνουμε στην κρίση, μέχρι τώρα απλά ακούμε για κρίση. Είμαστε μεν κουμπωμένοι και προβληματισμένοι, αλλά όλοι ευελπιστούμε ότι η κρίση δεν θα πλήξει τόσο πολύ εμάς, αλλά τον διπλανό μας. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να την αποφύγουμε. Αυτό εξάλλου το προπαγανδιστικό παιχνίδι παίζει στο φούλ και η κυβέρνηση. Υπόσχεται ότι «εσύ δεν θα πληγείς, δεν σε αφορά, μην ασχολείσαι». Γι’ αυτό και εξοντώνει μια μια της κοινωνικές ομάδες και όχι όλες μαζί.

Όταν όμως η κρίση αρχίσει να κτυπάει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Όταν αντιληφθούμε ποια ακριβώς «κοράκια» κερδίζουν από τη δική μας εξαθλίωση, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Τότε, ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να κάνουν κάτι, ούτε οι λεκτικοί ακροβατισμοί του κάθε Παπανδρέου και του κάθε Παπακωνσταντίνου.

Τότε, ένα τυχαίο και μόνο γεγονός (πχ. μια σύγκρουση με θύμα, μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών, ένας θάνατος διαδηλωτή κ.λ.π.) θα μας βγάλει όλους στους δρόμους και φυσικά αυτό το ποτάμι της οργής δεν θα μαζεύεται πάλι μέσα, αν δεν καταρρεύσουν όλα εκείνα, που μας κρατούν μια ζωή ραγιάδες.

Όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση, γι' αυτό και έχει δώσει εντολή στα συνδικάτα να σιωπήσουν. Γι' αυτό και τρέμει μήπως δημιουργηθεί κάποιο γεγονός με λαθρομετανάστες που μετά δεν θα μαζεύεται. Τα ΜΑΤ είναι πάντα έτοιμα και τα αντιρατσιστικά συνθήματα πάνε κι έρχονται στα ΜΜΕ.
Όμως και η εξαθλίωση προχωρά ακάθεκτη.


Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_2797.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger