Home » , , » Πάει και αυτό: "Ξεμπερδέψαμε" και με το Βατοπαίδι...

Πάει και αυτό: "Ξεμπερδέψαμε" και με το Βατοπαίδι...

Από ciaoant1 , Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 | 4:54 μ.μ.



Η Αυλαία στο Σκάνδαλο Βατοπεδίου έπεσε
Η Εκκλησιαστική Ιστορία συνεχίζει λαμπρά τον δρόμο που χάραξαν οι Άγιοι προκάτοχοί της

Η των αιώνων εμπλοκή του ανώτερου κλήρου στην πολιτική, το μέγεθος και το είδος της επιρροής του στους ηγεμόνες, την κυβέρνηση, το σύνταγμα, η ελεημοσύνη που συμβαδίζει παράλληλα με τη διαχείριση κλοπών και κάθε είδους άνομων λεηλασιών, τη διαφθορά των συνειδήσεων, η διεστραμμένη πρακτική, το παραμορφωμένο μη-ανθρώπινο βλέμμα της «που δεν είναι του κόσμου τούτου» που όμως δρέπει τους χυμούς μιας regalis potestas πλουσιότερη σε περιεχόμενο από την ιταμότητα ενός νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών» επιτρέπει σε κάθε λογής ηγούμενους να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη διαχείριση εκατομμυρίων, το θεάρεστο έργο τους ατιμώρητοι, επιτρέπει να ανακοινώνονται από πρώην πανίσχυρους υπουργούς με κάθε «σεμνότητα» και φυσικότητα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις δηλώσεις του είδους «…η δικαίωσή μου ήρθε από τη Βουλή των Ελλήνων. Η απόφαση των βουλευτών είναι πέρα από το πρόσωπό μου. Είναι μια απόφαση που στηρίζει την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη».

Αλήθεια πόσο ειρωνικά και με πόση γλαφυρότητα κολακεύουν την έπαρση των θεσμών μιας… δημοκρατίας τα παραπάνω λεχθέντα, τι απερίγραπτη περιφρόνηση στις πλάτες ενός λαού που επάνω του ξοδεύτηκαν κι επενδύθηκαν γεμίζοντας μυριάδες σελίδες για την εκπαίδευση της μοναδικότητάς του έναντι των υπολοίπων του πλανήτη.

Η αλήθεια έλαμψε μία ακόμη φορά, όπως έλαμψε και σ’ άλλες «υποθέσεις» στα αζήτητα των Βοιωτοπεδίων, της Μεγίστης Λαύρας κ.α., όπως λάμπει σε όλη την λαμπρή ελληνική επικράτεια. σε σκοτεινούς διαδρόμους των δικαστηρίων, κάτω και πάνω από τις άγιες τράπεζες των κεκαλυμμένων και πάντα ατιμώρητων ρασοφόρων παιδεραστών υπό το βλέμμα μιας δακρυσμένης, αληθινά λυπημένης εικόνας, παρόμοια με την εικόνα των αστέγων, των ανέργων και των λοιπών ρακένδυτων που μετά μεγάλης λύπης τους, δυσφημούν την Ένδοξη επικράτεια μιας Μοναδικής –στα χαρτιά και μόνο- χώρας.

Δείτε αν το επιθυμείτε: «Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε το ακατόρθωτο» ή γράψτε “Βατοπέδι” στο γκουγκλ, τι να σας πω…


Με τους επιεικώς άγαρμπους χειρισμούς του το ΠΑΣΟΚ κατάφερε τα ξημερώματα χθες στη Βουλή το ακατόρθωτο: όχι μόνο να θεωρείται πλέον και επισήμως ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά και να δικαιωθεί διά παντός ο άνθρωπος που είχαν βάλει στο στόχαστρο τόσο το νυν κυβερνών κόμμα όσο και το ίδιο του το κόμμα, η Ν.Δ., ο Θ. Ρουσόπουλος.

Το Βατοπέδι είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, του οποίου η διάσταση συνοψίζεται σε δύο γραμμές: η ανταλλαγή των ακινήτων του Δημοσίου με το νερό της λίμνης Βιστονίδας οδήγησε στην αλλαγή της χρήσης τους και στη δημιουργία υπεραξίας. Αυτή η υπεραξία, που συνιστά και το ύψος της ζημίας του Δημοσίου, δεν εντοπίστηκε ποτέ. Και δεν εντοπίστηκεε διότι επί δύο συνεχόμενα έτη, δύο εξεταστικές και μία επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να «ακολουθήσει το χρήμα».

Το ΠΑΣΟΚ «θυμήθηκε» την ύστατη ώρα να ζητήσει εκτιμήσεις οίκων, ελληνικών και ξένων, για την αποτίμηση της ζημίας του Δημοσίου. Μίζες και άλλα συναφή αναζητούνται ακόμη...

Ελλείψει όλων αυτών «κατασκευάστηκε» την ύστατη ώρα και πάλι μια ανύπαρκτη κατηγορία. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το μοναδικό αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με ορισμένους νομικούς κύκλους, θα μπορούσε να μην εμπίπτει στην παραγραφή που έχει ήδη συντελεστεί από τον Μάιο του 2009, όταν ο Κ. Καραμανλής είχε κλείσει τη Βουλή. Γιατί είναι όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Και βάσει αυτής οι «γαλαζοαίματοι» υπουργοί δεν ακολουθούν τους κοινούς θνητούς στο δρόμο προς τη Δικαιοσύνη. Με πέντε χρόνια θητεία ό,τι κι αν κάνουν, παραδίδονται ατιμώρητοι, αλλά όχι κατ' ανάγκη και πάλλευκοι, στην κοινωνία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=224949
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger