Home » » Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Από giorgis , Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 | 2:31 μ.μ.

 Για την δράση κουκουλοφόρων ασφαλιτών κατά την διάρκεια της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιούν  κουκουλοφόρους-ασφαλίτες για τις δικές τους σκοπιμότητες, σε απεργίες και διαδηλώσεις. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν θα είχε νόημα να το σχολιάσουμε.

Κάνουμε αυτή την ανάρτηση με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Καταστολής και Μπάτσων, εργατικά σωματεία,  μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» επανέρχεται ένα θέμα για το οποίο το έντυπο της Κ.Ε του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή έχει θέσει σοβαρά ερωτήματα και δεν έχει πάρει από κανέναν πειστική απάντηση. Αναφερόμαστε στο εγκληματικό γεγονός του θανάτου των τριών εργαζομένων στην Μαρφίν.
Από την πρώτη στιγμή ο «Ριζοσπάστης» θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων (δέστε εδώ) ισχυρίζεται ότι η τραγική κατάληξη των εργαζομένων στην επιχείρηση του Βγενόπουλου ήταν έργο προβοκατόρων-ασφαλιτών. Το ίδιο ισχυρίζεται σήμερα και οι ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»: 

«Σοβαρότατες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και την προηγούμενη της ΝΔ - μετά τις αποκαλύψεις για τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Ανάλογες μαρτυρίες υπήρχαν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια με κατάληξη τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας Marfin. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

Τα στοιχεία αυτά προστίθενται σε σωρεία άλλων περιστατικών που έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί, σχετικά με την εισχώρηση ασφαλιτών χαφιέδων σε εργατικές και αντιιμπεριαλιστικές πορείες, τη βιντεοσκόπηση διαδηλώσεων, την παρουσία σε συσκέψεις σωματείων κλπ. Επιβεβαιώνεται ότι το ίδιο το αστικό κράτος εκτρέφει, χρησιμοποιεί και καλύπτει χαφιέδικους και προβοκατόρικους μηχανισμούς για τη συκοφάντηση και καθυπόταξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Η προβοκατόρικη και χαφιέδικη δράση είναι το συμπλήρωμα της ανοιχτής αστυνομικής και κρατικής καταστολής, του ηλεκτρονικού φακελώματος, της συκοφάντησης των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και του αντικομμουνισμού, από τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, τη λειτουργία και αυξανόμενη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Τους καλεί να καταδικάσουν και να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τους κάθε είδους προβοκάτορες, που πίσω από την κουκούλα του "αντιεξουσιαστή" συχνά καλύπτουν το πρόσωπο του ασφαλίτη. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους συνολικά ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και καταστολή, στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα».

Εστω και τώρα ο Παπουτσής δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την εγκληματική ενέργεια της Μαρφίν;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:46 μ.μ.

Λες στα άρθρο σου κάπου "Στην ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» επανέρχεται ένα θέμα για το οποίο το έντυπο της Κ.Ε του ΚΚΕ ....."

Το γράφεις έτσι και δεν ντρέπεσαι;

23 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:12 μ.μ.

Ποια είναι η ένστασή σου ρε ανώνυμε; Δεν κατάλαβα.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:51 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=G1O1MVU2YKI

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:16 μ.μ.

KKE:


«Σοβαρότατες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και την προηγούμενη της ΝΔ - μετά τις αποκαλύψεις για τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη"

Σωστά.Βαρύτατες οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη χρήση κουκολοφόρων...

Να δεις που αυτοί(ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ) θα του απαντήσουν (στο ΚΚΕ) ζαμάν φού (εμείς τη δουλειά μας κάνουμε.)

Το ΚΚΕ τι περίμενε ότι θα αυτοδιαλύονταν (το κράτος) και μόνο με το άκουσμα του ήχου ΚΚΕ?

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:51 μ.μ.

Για τον τίτλο:

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα ποιο είναι, γιατί υπάρχουν μπάτσοι? γιατί κυκλοφορούν πολλοί μπάτσοι στις διαδηλώσεις? γιατί δε φοράνε όλοι τους στολή? Τι ακριβώς?

Κάτι που εδώ και δεκαετίες (τουλάχιστον) θεωρείται απολύτως "φυσιολογικό" ακόμη δημιουργεί απορίες τόσο που θα πρέπει να αναρωτιόμαστε και από πάνω?

Μήπως ρε παιδιά αυτοί που αναρωτιούνται στην πραγματικότητα δεν αναρωτιούνται αλλά κάτι άλλο θέλουν να πούνε? Και αν είναι έτσι γιατί δεν το λένε ανοικτά αλλά πάνε να μας σκάσουν?

Λέμε τώρα,υπόθεση εργασίας κάνουμε

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:02 μ.μ.

Προς τον ανώνυμο παραπάνω
Τόσο δύσκολο ήταν να κάνεις κλικ στην παραπομπή που έχει το δημοσίευμα για να καταλάβεις ποια είναι τα ερωτήματα ή τρολάρεις; http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/05/blog-post_4054.html

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:27 μ.μ.

Αντί απαντήσεως (στον ανώνυμο παραπάνω): Τον τίτλο τον σύνδεσα με τα παρακάτω και το μυαλό μου πήγε στό παλιό: κουκουλοφόρος =ασφαλίτης.
Αδικο έχω?



@@Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, τη λειτουργία και αυξανόμενη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Τους καλεί να καταδικάσουν και να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τους κάθε είδους προβοκάτορες, που πίσω από την κουκούλα του "αντιεξουσιαστή" συχνά καλύπτουν το πρόσωπο του ασφαλίτη.@@

skamusic
23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:48 μ.μ.

http://evriteros.blogspot.com/2010/12/blog-post_1435.html

Τραμπούκικος ξυλοδαρμός μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:00 π.μ.

“Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”

Με την παράσταση διαμαρτυρίας αυτό που προκύπτει δεν είναι τόσο τα ερωτηματικά για τη Marfin αλλά η στάση του ΚΚΕ για τις δυνάμεις του κινήματος πλην ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη σελίδα του “Ριζοσπάστη”:
“Παρέμβαση για τη δράση «κουκουλοφόρων» και αστυνομικών

Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», για το θέμα της δράσης των «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.”

Από την ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαΐκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»:

“Σοβαρότατες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και την προηγούμενη της ΝΔ - μετά τις αποκαλύψεις για τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Ανάλογες μαρτυρίες υπήρχαν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια με κατάληξη τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας Marfin. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!”

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό video προκύπτει πως ασφαλίτες παρελαύνουν ως διαδηλωτές. Όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα που παρέθεσα οι διαδηλωτές που αντιστάθηκαν στο κατασταλτικό όργιο και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ δεν είναι ασφαλίτες που παρίσταναν τους διαδηλωτές αλλά “κουκουλοφόροι” διαδηλωτές που έδρασαν “υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων” και βλέπει “συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη”.

Συνεπώς σύμφωνα με την “παράσταση διαμαρτυρίας” οι “κουκουλοφόροι” διαδηλωτές και αυτοί που αντιστάθηκαν στο όργιο βίας και καταστολής είναι διαβρωμένοι χαφιέδες της ασφάλειας που εκτελούν τις εντολές της και όχι ασφαλίτες μασκαρεμένοι διαδηλωτές. Άρα οι πολιτικές δυνάμεις που δεν καταγγέλλουν και συμπορεύονται μ' αυτούς τους διαδηλωτές είναι διαβρωμένοι και υποχείρια σκοτεινών κρατικών μηχανισμών...

Αυτό είναι το σημαντικό ζήτημα για το μέλλον, μιας και δυστυχώς αποκαλύπτει πως αντιλαμβάνεται τον “πόλεμο” που έχει κηρύξει η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και ποιους θεωρεί εχθρούς και σύμμαχους σ' αυτό τον πόλεμο. Η ηγεσία έκανε την επιλογή της. Οι αγωνιστές εργάτες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συμφωνούν; Θα στηρίξουν αυτή την επιλογή;

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:33 μ.μ.

Για την “παράσταση διαμαρτυρίας” από το στάβλο του Αλαφούζου.

Παπουτσής: Όσοι κάνουν προβοκάτσια, θα έχουν να κάνουν μαζί μου
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/12/2010_370145?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Οι αντιπρόσωποι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμαρτυρόμενοι για την δράση «κουκουλοφόρων» και απέδωσαν τη δράση τους στην ανοχή, αν όχι σε εντολές αστυνομικών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της απεργίας και των συγκεντρώσεων της 15ης Δεκεμβρίου.
Ο κ. Παπουτσής κατά την συνάντηση τόνισε ακόμα:
«...Σύμφωνα με τη δική μου γνώση, η παλαιά μέθοδος της παρακολούθησης με μυστικούς αστυνομικούς των συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων, του μαζικού κινήματος, στη δική μας περίοδο δεν υπάρχει.
Σας λέω λοιπόν καθαρά ότι εάν εντοπίζετε τον οποιονδήποτε αστυνομικό μέσα στον περιφρουρημένο οργανωτικά χώρο στον οποίο γίνεται η εκδήλωση «να τον κρεμάσετε στα μανταλάκια». Θα λειτουργεί εκτός οποιασδήποτε εντολής. Αυτοί λοιπόν θα έχουν να κάνουν μαζί μου σε αυτήν την περίπτωση. Εγώ προσωπικά έχω εντοπίσει αστυνομικούς μέσα σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος, αλλά ήταν άλλες εποχές. Ήταν δικτατορία και αμέσως μετά τη δικτατορία, όπου έτσι λειτουργούσε το σύστημα, τώρα δεν λειτουργεί έτσι. Εάν κάποιοι έχουν αυτονομηθεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Και ελέγχεται αμέσως.
Χωρίς σχόλια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger