Home » , , » Το ίδιο σκηνικό της αντιτρομοκρατικής υστερίας

Το ίδιο σκηνικό της αντιτρομοκρατικής υστερίας

Από giorgis , Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 | 5:07 μ.μ.

Το ίδιο σκηνικό της αντιτρομοκρατικής υστερίας που έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν το βλέπουμε πάλι να αναπαράγεται ίδιο και απαράλλακτο.
Οι μαρκουτσοφόροι, ειδικά της τηλεόρασης, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αναπαράγουν όσα τους σερβίρουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Κάποιες φορές μπορεί να γίνουν ρόμπες –όπως συνέβη με την περίπτωση της 27χρονης Γερμανίδας- αλλά άτομα σαν κι αυτούς/ες που δεν έχουν την παραμικρή τσίπα, την ελάχιστη αξιοπρέπεια και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, τις περισσότερες φορές, κάτι τέτοιο είναι μέσα στους «κινδύνους» του επαγγέλματος που τους προσπερνάν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό. Τρώνε ροχάλες δηλαδή και αυτοί λένε ότι ψιχαλίζει.
(Να προσθέσουμε ότι η Γερμανίδα καθηγήτρια Φαίη Μέγιερ, έχει αφεθεί ελεύθερη μέχρι την έκδοση βουλεύματος, λόγω διαφωνίας του εισαγγελέα).

Κατά τα’ άλλα, σήμερα ξεκίνησε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των 13 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Απ’ την αρχή οι κατηγορούμενοι ξεκαθάρισαν ότι  δεν αποδέχονται το κατηγορητήριο και δεν αναγνωρίζουν το δικαστήριο.

Οι μεθοδεύσεις της έδρας του δικαστηρίου και των μπάτσων έγιναν γνωστές απ’ τις πρώτες ώρες της δίκης. Το ακροατήριο στην δικαστική αίθουσα αποτελείτο σχεδόν αποκλειστικά από ασφαλίτες, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου, Βαρελά, επικαλούμενη «έλλειψη υποδομών» ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά της δίκης.

Αυτή η τακτική του δικαστηρίου ήταν επόμενο να εξοργίσει κατηγορούμενους και συμπαραστάτες τους  οι οποίοι φώναξαν συνθήματα, όπως «Ες-Ες, μπάτσοι, δικαστές» και «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων θέλοντας να στερήσουν κάθε πρόσχημα των δικαστών δήλωσαν  ότι μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι τη μαγνητοφώνηση της διαδικασίας και ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη στο Εφετείο, ώστε να μην ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Αιφνιδιασμένοι οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα θα αποφασίσουν πάνω στις προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. (Εκτίμησαν προφανώς ότι πρέπει να έχουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις για το αν έπρεπε να δεχθούν ένα αυτονόητο αίτημα των κατηγορουμένων).

Η παλληκαρήσια στάση των κατηγορουμένων έχει κάνει ορατό σε δικαστές και μπάτσους ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν μια δίκη-παρωδία και αυτό εκφράστηκε από τις τοποθετήσεις τους:
Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι τα λεφούσια μπάτσων που πλημύρισαν την δικαστική αίθουσα στερούσε την δυνατότητα από συμπαραστάτες τους να παρακολουθήσουν την δίκη και με την στάση τους ανέστρεψαν την κατάσταση.
 
«Θέλουμε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης. Θέλουμε μαζί μας τους συντρόφους μας. Η αίθουσα είναι γεμάτη μπάτσους και δημοσιογράφους. Ζητάμε να μη γίνεται καταγραφή των στοιχείων αυτών που έρχονται να μας συμπαρασταθούν. Δεν θα συνεισφέρουμε εμείς στο φακέλωμα. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα αποχωρήσουμε», δήλωσε Π. Μασούρας.
Και ο κατηγορούμενος Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, συμπλήρωσε στρεφόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου που δεν ξεκαθάριζε την στάση της : «Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε», είπε απευθυνόμενους στους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη το αίτημα των κατηγορουμένων έγινε δεκτό και στην αίθουσα μπόρεσαν να εισέλθουν φίλοι, συγγενείς και υποστηρικτές των κατηγορουμένων.
Νίκη στα σημεία μπορεί να θεωρηθεί και η επικράτηση της πρότασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων ότι στο ακροατήριο μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και όχι με την πλήρη  καταγραφή των στοιχείων όπως ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Η δική θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger