Home » , » Η Λιβύη φλέγεται

Η Λιβύη φλέγεται

Από giorgis , Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 | 2:23 μ.μ.

 Η Λιβύη φλέγεται από το ένα άκρο της μέχρι το άλλο. (Το βίντεο που παραθέτουμε είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί σ' αυτή την χώρα).

Το αυταρχικό σιδερόφραχτο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι δείχνει όμως αποφασισμένο να αιματοκυλήσει όλο τον λαό της χώρας σε μια προσπάθεια του να κρατηθεί στην εξουσία.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει το τηλεοπτικό διάγγελμα που απεύθυνε χτες ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιός του Μουαμάρ Καντάφι: «Ο λαός της Λιβύης έχει να διαλέξει είτε να οικοδομήσει μία νέα Λιβύη είτε να βυθίσει τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο, …Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις, είτε δεν θα θρηνήσουμε 84 νεκρούς, αλλά χιλιάδες και ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη», δήλωσε ο Σάιφ Αλ-Ισλάμ.

Και για να μην αφήσει σε κανέναν αμφιβολίες για τις προθέσεις του καθεστώτος συμπλήρωσε: «Το ηθικό μας είναι υψηλό και ο ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, εδώ στην Τρίπολη, ηγείται της μάχης και τον υποστηρίζουμε, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις...δεν θα εγκαταλείψουμε την Τρίπολη και θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίου ανδρός, μέχρι τελευταίας γυναίκας και μέχρι τελευταίας σφαίρας».

Και μπορεί το καθεστώς με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους –πυροβολισμοί στους διαδηλωτές εν ψυχρώ, δακρυγόνα, καυτό νερό στους διαδηλωτές κλπ- η λαϊκή εξέγερση δεν φαίνεται να καταστέλεται.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως διαδηλωτές πυρπόλησαν στη διάρκεια της νύκτας δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα πως «η έδρα του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαμαχιρίγια Δύο και εκείνη του ραδιοσταθμού Αλ-Σαμπάμπια φλέγονται». Η Βεγγάζη και η Αλ-Μπάιντα έχουν γίνει πεδία σφοδρών συγκρούσεων και οι εξεγερμένοι πολίτες έχουν πλέον στην κατοχή τους όπλα του στρατού.
Παράλληλα Λίβυος αξιωματούχος  δήλωσε ότι «μία ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών» κρατά ομήρους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και πολίτες στην Αλ-Μπάιντα, απαιτώντας την άρση της πολιορκίας της πόλης αυτή.

Απ’ ότι φαίνεται το λουτρό αίματος. Με θύματα διαδηλωτές, που έχει εξαπολύσει το καθεστώς –για 300 νεκρούς κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ- δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την λαϊκή εξέγερση και οι εξελίξεις σ’ αυτή την περιοχή αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger