Home » , » Η Εαρινή σύναξη των θησαυροφυλάκων

Η Εαρινή σύναξη των θησαυροφυλάκων

Από giorgis , Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 | 9:40 μ.μ.

 Arbeiters, gastarbeiters, fremdarbeiters,

VIVA SCHULDENTILGUNG,

VIVA MINDERE MINDESTLOHN,

VIVA DEUTSCHLAND

Ό έστιν  μεθερμηνευόμενον:

Εργάτες όλων των ειδών

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η χτεσινή (5-2-11) σύναξη των λυκάνθρωπων στις Βρυξέλλες έβαλε κατ’ αρχήν το στοχασμό της Αγγέλως που, κεκλεισμένων των θυρών, τον είχε προηγουμένως μοιραστεί με το Σαρκοζί και τον Μπαρόζο: «απαιτείται η κατακόρυφη άνοδος της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών μας. Δεν αρκεί η ως τώρα συντριβή μεροκάματων, μισθών και συντάξεων. Είμαστε πολύ πίσω από το κινέζικο μοντέλο – μεροκάματο για ένα πιάτο ρύζι».

Αυτό το θέμα δόθηκε ως homework στους ευρω-πέους ηγέτες προκειμένου να λειάνουν τις εντός των συνόρων τους γωνίες, με την αγαστή πάντα συνεπικουρία των Μαζικών Μέσων Ελέγχου, για να επανέλθουν στην οριστική πια εαρινή σύναξη του Μάρτη, οπότε και θα συνυπογραφεί το σύμφωνο απόλυτης κινεζοποίησης της Ευρώπης.

Κάποιοι απ’ αυτούς κοκκίνισαν από ντροπή. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου ψέλλισε τις αντιρρήσεις του για τη νέα συμπίεση του κόστους εργασίας και την απροθυμία του για κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Κάποιοι, δηλαδή, φροντίζουν να φυλάνε στοιχειωδώς τα πισινά τους.


Ο δικός μας, τρόπος του λέγειν,  πρωθυπουργός ενημέρωσε το διευθυντήριο των βρικολάκων ότι η επιχείρηση συντριβής του ελληνικού λαού πάει καλά και εισέπραξε τα θερμά συγχαρητήρια του Γερμανού υπουργού  εξωτερικών, Βεστερβέλε. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Ράινερ Μπρούντερλε, αντιμετώπισε το project του Γιωργάκη με μεγαλύτερη περίσκεψη και επιφυλακτικότητα, τονίζοντας πως, «Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της» και να συνεχίσει την επέκταση  των άγριων αντιλαϊκών μέτρων με αποφασιστικότητα. «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι μία χρονικά περιορισμένη βοήθεια για την προσαρμογή αυτών των χωρών, η οποία όμως θα είναι συνδεδεμένη με δεσμεύσεις για αλλαγές», είπε ο, πανευρωπαϊκός πλέον υπουργός οικονομικών, Μπρούντερλε.

Όσο για τη Γαλλία – έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα – κάθε φορά όμως που αυτό επιβεβαιώνεται, προκαλεί κλαυσίγελο.

Η νέα κυβέρνηση του Βισύ, με τον εραστή της λαίδης Κάρλας στο ρόλο του Πεταίν, έσπευσε πρώτη να προσκυνήσει την απόλυτη κυριαρχία των Γερμανών. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σημείωσε ότι στην εαρινή σύνοδο των θησαυροφυλάκων,  «θα προτείνουμε τη λεγόμενη συνολική λύση, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ και ο καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών».

Ο νέος Πεταίν χαιρέτισε τις βαθιές τομές στο σώμα του ισπανικού λαού «τις πολύ ισχυρές αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στην Ισπανία, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος  (συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια). Αυτές οι θαρραλέες αποφάσεις ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ισπανικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».



Αυτό το καινούριο πράμα που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη εαρινή σύναξη των θησαυροφυλάκων, το κατά Γερμανούς Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, κατά Γάλλους Οικονομική Διακυβέρνηση, θα αποτελέσει προκρούστεια κλίνη για όλους τους λαούς της Ευρώπης και για το λαό μας, γκιλοτίνα, τη στιγμή που το ενεργητικό του συνόλου των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι  2,7 φορές μεγαλύτερο του συνόλου του ΑΕΠ όλων μαζί των ευρωπαϊκών χωρών!!! Ουσιαστικά πρόκειται για μια τραπεζική διακυβέρνηση, με την Αγγέλα στο ρόλο του  διοικητή και το Γιωργάκη στο ρόλο υποκλητήρα.

Πρόκειται για την επισημοποίηση της κατάργησης κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας (όσης απέμεινε μετά το ΔΝΤ) και τη θεμελίωση πανευρωπαϊκής τραπεζικής διακυβέρνησης με όρους της  πιο ασύδοτης κερδοφορίας.

Η εαρινή σύναξη των ανθρωποφυλάκων θα αποφασίσει:

· Τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να μην του παίρνει το ΔΝΤ τη μπουκιά απ’ το στόμα, να μπορεί δηλαδή  να αγοράζει οµόλογα χωρών µε πρόβληµα ή να δανείζει γι' αυτόν τον σκοπό τις τοπικές , και τρόπος του λέγειν, κυβερνήσεις.

· Την επιπλέον και καθολική πια συντριβή των εργασιακών σχέσεων, ώστε να κυριαρχήσουν απόλυτα οι ατομικές συμβάσεις,  οι πλήρως ελαστικοποιημένες συνθήκες εργασίας και η δουλειά ως το θάνατο.

Η Αγγέλα αποχώρησε, από τη συνάντηση των Βρυξελλών, αρκούντως ικανοποιημένη, δικαιούμενη επάξια την αφιέρωση του δημοτικού άσματος.

- Αγγέλω μ'κρέν' η μάνα σου.

Δε  ξέρω  τι  σε  θέλει            

Να  πας  Αγγέλω μ' για  νερό

να πιούν τα παληκάρια       

-Τα παληκάρια  κι  αν διψούν

 νερό  να παν  να πιούνε       

 κι  εγώ θα  πάω  για  κέντημα         

 με τ' άλλα τα κορίτσια.

Η δική μας κεντήστρα και, τρόπος του λέγειν, πρωθυπουργός της χώρας, δεν βρήκε να ψελλίσει μία κουβέντα – έστω στα Αγγλικά – για το ότι η οικονομία μιας αποβιομηχανοποιημένης χώρας με δημοσιονομικά προβλήματα, νεκρωμένη αγορά, συντριπτική ανεργία, βαριά ελλειμματικό  εμπορικό ισοζύγιο και ασήκωτο χρέος δεν έχει τις προδιαγραφές για ομογενοποίηση με τη γερμανική οικονομία και μάλιστα  με κυρώσεις αν δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική!!!

Αντ’ αυτού οργάνωσε τούρ στη ματωμένη Αίγυπτο – εν ονόματι ποιου;! και κομίζοντας τι;! – πριν επιστρέψει στην αφρικανοποιημένη Ελλάδα.

Και επειδή η Τυνησία και η Αίγυπτος είναι πολύ κοντά, τόσο κοντά ώστε να νοιώθουμε την ανάσα των εξεγερμένων στο σβέρκο μας, έλα πίσω Γιωργάκη, με την ελπίδα ότι θα αφρικανοποιηθούμε σε όλα και ότι η Μεσόγειος θα ευτυχήσει σύντομα να τριτώσει το κύμα.  

                                                                                                                           Νίνα Γεωργιάδου

http://www.youtube.com/user/ninageor
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger