Home » , , » Μιλούν κάτοικοι της Κερατέας επιβεβαιώνοντας ότι οι μπάτσοι δολοφόνησαν παιδάκι

Μιλούν κάτοικοι της Κερατέας επιβεβαιώνοντας ότι οι μπάτσοι δολοφόνησαν παιδάκι

Από giorgis , Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 | 11:17 μ.μ.

Ζωντανή σύνδεση είχε η τηλεοπτική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου με συγκεντρωμένους κατοίκους της Κερατέας. Παρακολουθήστε το βίντεο που παραθέτουμε. Λίγα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε γιατί οι κάτοικοι τα λένε όλα. Οτι πίσω από όσα γίνονται με κυβερνητικές επιλογές, στην περιοχή τους αποσκοπούν στο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του μεγαλοκατασκευαστή-εκδότη Μπόμπολα. Επιβεβαιώνουν επίσης ότι οι μπάτσοι δημιούργησαν το πρώτο θύμα τους, ένα αγέννητο παιδάκι, ενώ αποδοκίμασαν την στάση που κρατάει η γυναίκα του Θ. Πάγκαλου κάνοντας αναφορές στα λεγόμενα και την πολιτική διαδρομή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:12 π.μ.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ KAI H ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ

Ο δίκαιος αγώνας μας κατά της εγκατάστασης XYTA/Y στην περιοχή μας ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ μέχρι της τελικής νίκης.

Ταυτόχρονα οι Πολίτες Λαυρεωτικής δίνουν μεγάλη έμφαση στον αγώνα κατά του Μνημονίου που επηρέασε ήδη και πολύ περισσότερο θα επηρεάσει στο μέλλον τη ζωή όλων μας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό κρύβεται μέσα στις λέξεις και τα επιχειρήματα των σχετικών κειμένων που δημοσιεύουμε.

Η προσπάθεια των Πολιτών Λαυρεωτικής δε θέλει να χαρακτηρίζεται από μονόπλευρη επικοινωνία, αλλά από τη συμμετοχή σας με κοινοποίηση πολύτιμου υλικού και από συμμετοχικό διάλογο με σεβασμό και χωρίς ακρότητες.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, για τη συμμετοχή σας στο νοητό διάλογο του Like, που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Λόγω της μη ύπαρξης dislike, σας δίνεται η δυνατότητα αυτού του χαρακτηρισμού σε κάθε ανάρτηση του blog μας.

Με το 28/2011 ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής καλεί την ελληνική κοινωνία σε έμπρακτη συμπαράσταση !

Με αυτή την αφορμή, θα θέλαμε να ζητήσουμε την έμπρακτη συμπαράσταση σας σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι ο καθένας από εσάς πρέπει να γίνει κομιστής, του μηνύματος αυτού του αγώνα σε όσους γίνεται περισσότερους στο Λαύριο, στη Κερατέα, στην Ανατολική Αττική, σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και όσο γίνεται μακρύτερα στα πέρατα της Οικουμένης.

Είδη αρκετά δημοσιεύματα του ξένου τύπου ασχολούνται με τον αγώνα μας, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη αρκετό !

Τρόποι έμπρακτης συμπαράστασης στον αγώνα μας σε επίπεδο επικοινωνίας :

1. Η πρόταση φιλίας σε φίλους σας στη σελίδα μας (των Πολιτών Λαυρεωτικής) στο facebook αλλά και στις υπόλοιπες προσπάθειες / σελίδες που γίνονται από forkeratea, antixyta, O Γάτος της Λαυρεωτικής, Lavriaki κ.λ.π.

2. Η κοινοποίηση στο προφίλ σας των αντίστοιχων blog.

3. Η πρόταση σε φίλους για παρακολούθηση μας στο twitter.

4. H μετάφραση κειμένων και η κοινοποίηση τους σε διεθνή μέσα και σελίδες σε όλο τον κόσμο (και σε εμάς).

5. Παρεμβάσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για συμπαράσταση (π.χ. με ψήφισμα) σε συλλογικούς φορείς που είστε μέλη αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κλπ.

6. Η έγγραφες διαμαρτυρίες και οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε εγχώρια ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη σκοπιμότητα του αγώνα μας.

7. Η καθημερινή ενημέρωση σας για πλήρη κατανόηση του θέματος ώστε η επιχειρηματολογία να βασίζεται σε ουσιαστικά και πραγματικά στοιχεία.

Η συμβολή σας αυτή θα είναι ουσιαστική στη συλλογική μας προσπάθεια !!!

Η ενημέρωση και η συνειδητοποίηση του κόσμου για το έγκλημα που άνομα συμφέροντα θέλουν να διαπράξουν στην περιοχή μας θα φέρει τη νίκη !

Και πιστέψτε μας η νίκη δεν είναι και τόσο μακριά !!!

Η δύναμη μας είσαστε εσείς !

Να είστε όλοι καλά !
Αναρτήθηκε από Polites Lavreotikis - Πολίτες Λαυρεωτικής

16 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:59 π.μ.

Λίγο μερικά πράγματα πρέπει να τα θέσουμε στη σωστή τους βάση, κι ας γίνω κακός. Αν είσαι κατά της άμβλωσης, τότε είχαμε δολοφονία παιδιού. Μόνο τότε. Για μένα δεν είναι δολοφονία, αλλά ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε περίπτωση (ακόμα και σε ένα καλό καβγά με το σύζυγο ή τη μητέρα ή το γείτονα κλπ). Δε χάνεται έτσι ένα έμβρυο ή μάλλον στους 3-4 πρώτους μήνες η αποβολή είναι τόσο εύκολη όσο να μην αντιληφθεί καν η κυοφορούσα ότι είναι έγκυος.

Από την άλλη, η υπεράσπιση του αγώνα της Κερατέας ουσιαστικά αποδεικνύει την αδυναμία μας να δεχτούμε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ. Για μένα μικρότερη σημασία έχει το οικονομικό συμφέρον των κατασκευαστών και μεγαλύτερο η αδυναμία του κινήματος να υποδείξουν έναν άλλο χώρο προκειμένου να γίνει εκεί η δουλειά. Χωρίς προτάσεις κανένας αγώνας δεν είναι δίκαιος. Εκτός, αν προτιμάμε τις χωματερές και τα σκουπίδια στα σπίτια μας.

17 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:36 μ.μ.

Νομίζω ότι πιο αξιόπιστη άποψη για το θέμα του εμβρύου είναι μιας φίλης και συναγωνίστριάς μας, που... ακριβολογεί και προειδοποιεί για τη σοβαρότητα του συμβάντος, τόσο καλά ώστε με έπεισε (μαζί με το "Δείμο του Πολίτη", παρά κάποιες άλλες διαφωνίες μου) ότι το δικό μου ποστ χρήζει αλλαγής τίτλου. Τέλος πάντων, παραθέτω τη δική της άποψη:

Δεν είναι ακριβώς ανθρωποκτονία (είναι συνδυασμός επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ιδιάζοντα χαρακτήρα καθώς η μητρότητα είναι οικουμενικά προστατευόμενη) αλλά είναι το ξεκίνημα ενός πράγματος απείρως χειρότερο. Παρόμοια φρικιαστικά φαινόμενα εγκύων που έχασαν τα παιδιά τους λόγω κακοποίησης έχουμε και στη Λωρίδα της Γάζας, εδώ όμως η κυβέρνηση είναι σε εμπόλεμη κατάσταση όχι με υποτιθέμενους αλλοεθνείς, όπως το Ισραήλ, αλλά με ομοεθνείς ψηφοφόρους. Πολλαπλά χειρότερη κι επικίνδυνη κατάσταση. Η κυβέρνηση δρα σαν να θεωρεί ότι η νομιμοποίησή της και η εξουσία της προέρχονται από κομπραδόρους εργολάβους και όχι από το λαό που ψηφίζει στις εκλογές, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ.


Υπενθυμίζω (στο Δείμο) ότι υπάρχουν πλήθος βίντεο με αστυνομικούς να ρίχνουν μετα μανίας δακρυγόνα αδιακρίτως σε... μπάλκόνια σπιτιών, καθώς και κακοποιήσεις πολιτών όπως ενός νεαρού που τον χτυπούσαν 7-8 ματατζήδες μαζί, τόσο δυνατά ώστε του έκαναν κομμάτια το κόκκαλο του ποδιού. Αυτή η νοσηρή φασιστοειδής κατάσταση ΔΕΝ θεραπεύεται με ευχολόγια για "σωστές λύσεις" στο θέμα των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, αν και θα ήταν καλύτερα να ΥΠΗΡΧΑΝ αναλυτικές προτάσεις σαν αυτές που ζητάει ο Δείμος. (...Μήπως υπάρχουν και δεν τις μάθαμε;)

Ενα κράτος που αντιμετωπίζει τους ίδιους τους πολίτες σαν εχθρούς και εξαπολύει τα ΜΑΤ σαν στρατό κατοχής, ΔΕΝ στέκει να περιμένουμε πως θα δείξει αυτο-συγκράτηση ή σύνεση, με την προσκόμιση... τεχνικών λύσεων από την αριστερά ή το κίνημα των ΧΥΤΑ. Παρόλ' αυτά, η επιμονή του Δείμου μας φάνηκε χρήσιμη στο διάλογο και αυτό που ζητάει _είναι λογικό_.

Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι το (κατοχικό) κράτος κατέστη όργανο μονοπωλιακών μεγαλο-εργολάβων (του Μπόμπολα εν προκειμένω) και τυχόν εκπόνηση "τεχνικής λύσης" θα ήταν -ουσιαστικά-... απλήρωτη εργασία για συμφέροντα των εργολάβων και ΜΟΝΟ αυτών, ενώ τυχόν συμφωνία τους (όσο και απίθανη) με "εναλλακτικές λύσεις" θα βασιζόταν αποκλειστικά στο κέρδος, ενώ θάπρεπε να βασίζεται _πρωτίστως_΄στο όφελος του ίδιου του λαού. Αλλά... ΤΙ λέμε τώρα, υπάρχουν γνωστοί οικονομικοί λόγοι για την επίθεση στην Κερατέα που ακυρώνουν τέτοιες σκέψεις. Τώρα είναι αργά, το σύστημα θέλει ξήλωμα και όχι βελτίωση. Οπότε ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ μελέτες για λύση, αλλά ΟΧΙ με βάση τα σημερινά δεδομένα.

17 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:25 μ.μ.

Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία. Η πλάκα είναι κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία. Ποια δημοκρατία όταν δεν ακούμε τον άλλο;

Πότε εγώ μίλησα ή δικαιολόγησα μπάτσους; Ποια αδιανόητη δύναμη μπήκε σε μυαλουδάκια που επιλέγουν συνειδητά να με κατηγορήσουν; Μήπως είμαι και βοηθός μπάτσων; Μήπως συνένοχός τους από τη στιγμή που θέλω οι αγώνες να μην είναι τυχοδιωκτικοί, αλλά να έχουν στόχους κι οράματα;

Έχουμε χούντα, ακούω, έχουμε πόλεμο. Σοβαρά; Εγώ γιατί δεν καλούμε σε κάποιο πεδίο μάχης; Ή αλλιώς, πότε δεν είχαμε πόλεμο; Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα; Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

Και να έλεγα ότι κρύφτηκα πίσω από λόγια...

18 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:36 π.μ.

Και ποιός σου είπε ρε Δείμε ότι δεν ακούμε την άποψή σου? Ισα-ίσα είσαι και αχάριστος. Τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη άκουσα και τροποποίησα δεόντως τη δική μου. Εξελίσσεσαι όμως από... παρεξηγιάρη σε κανονικότατο παρανοϊκό. ΚΑΝΕΙΣ δεν σε είπε συνένοχο κανενός. ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι κρύφτηκες πίσω από λόγια. Και -τέλος- κανείς δεν είπε ότι η κατάσταση που ζούμε είναι κυριολεκτικά και από κάθε άποψη ταυτόσημη με μια χούντα που απαγορεύει την έκφραση (αν αυτό σε καίει ΤΟΟΟΟΣΟ πολύ). Ομως σου εξήγησα -ματαίως- ότι αυτό που ζούμε, ή πιο ειδικά από που ζουν οι Κερατιώτες, ισοδυναμεί από πολλές απόψεις με χούντα και επίθεση στρατού κατοχής. Η δε χώρα μας γενικότερα ΕΙΝΑΙ ουσιαστικά υποταγμένη και κατεχόμενη. Αμα θες υπερασπίσου την κυβέρνηση, αλλά ΜΗ μου πεις μετά ότι θα σε θεωρήσουμε εχθρό, γιατί τότε θα ΕΙΣΑΙ.
Διαλέγεις ΤΙ θα είσαι, ΕΣΥ ο ίδιος, επιλέγοντας με ΠΟΙΟΥΣ θα πας και ΠΟΙΟΥΣ θα αφήσεις. Δεν σε πιέζει και δεν σε συκοφαντεί κανείς.

18 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:15 μ.μ.

Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία...

Ε, καλά! Αυτό το λέει κάποιος που... τη δική του άποψη ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάξω ακόμη και τίτλο δικού μου ποστ. ΠΟΙΑ "αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης"? Μήπως εννοεί τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ αδυναμία...?

Η πλάκα είναι κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία. Ποια δημοκρατία όταν δεν ακούμε τον άλλο;

Μήπως εννοείς με "δημοκρατία" την άνευ όρων απόλυτη αποδοχή από άλλους της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ άποψης, με το νι και με το σίγμα? Διότι -προφανέστατα- ΔΕΝ σου αρκεί να σε ΑΚΟΥΜΕ, ούτε καν να συμφωνούμε με τα ΠΙΟ ουσιώδη που είπες. Απαιτείς ΚΑΙ να δεχτούμε ΟΛΑ όσα λες, ΟΠΩΣ τα είπες, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση! ΔΕΝ ζητάς δηλαδή συνομιλητές, αλλά οπαδούς (και ταυτόχρονα δίνεις... μαθήματα "σωστού διαλόγου").

Πότε εγώ μίλησα ή δικαιολόγησα μπάτσους;

Και ποιός σου είπε ότι "δικαιολόγησες μπάτσους"? Εχεις ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ κειμένων, τελικά. Εγώ σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑ όσα ΗΔΗ ξέρεις για να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ κάπου, ως προς τα ΓΕΝΙΚΑ συμπεράσματα. ΔΕΝ φαντάστηκα όμως ότι θα ΣΑΛΤΑΡΙΖΕΣ, νομίζοντας ότι σε κατηγορώ κιόλας, για όσα θεώρησα ότι (συν-)αποκηρύσσεις ! (αλλά κομπάζεις μετά -στο blog των Σ.Χ.Σ.- ότι... _μόνο_ εσύ ξέρεις από διάλογο! χαχαχα)

Ποια αδιανόητη δύναμη μπήκε σε μυαλουδάκια που επιλέγουν συνειδητά να με κατηγορήσουν;

Ισως φταίει το... νερό της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρω. ΑΥΤΟ σε κάνει να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ότι σε κατηγορούν και σε κυνηγάνε? :-)

Μήπως είμαι και βοηθός μπάτσων;

Από... Θεσσαλονικούς κουλτουριάρηδες έχω μάθει ΟΛΑ να τα περιμένω (ποιος ξέρει? χαχαχα)
Πάντως... ΑΥΤΟ ειδικά, ΟΧΙ, δεν τα φαντάστηκα ποτέ, αλλά... υπόσχομαι να το επανεξετάσω, διότι -λογικά- έτσι όπως σκούζεις και πετάς λάσπη σ' εμάς, ΜΑΛΛΟΝ τους βοηθάς (τους μπάτσους)-έμμεσα.

Μήπως συνένοχός τους από τη στιγμή που θέλω οι αγώνες να μην είναι τυχοδιωκτικοί, αλλά να έχουν στόχους κι οράματα;

ΠΟΙΟΥΣ στόχους και οράματα? Την "κοινωνική συνοχή" (που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και θέτεις σαν στόχο διατριβής σου?)
Ε, να τη βράσω την κοινωνική (σου) συνοχή... πού λασπώνει σαν "τυχοδιώκτες" (κι εμάς ΚΑΙ τους αγώνες).

Αλλά το ΖΟΥΜΙ, εκείνο που σε ΚΑΙΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτά που πρόβαλλες αρχικά, σαν τοσο σημαντικά (και... αποδέχτηκα) δηλαδή ο μη-ορισμός σαν "φόνο" της αποβολής του παιδιού, κλπ. ...αλλά το ΕΞΗΣ, όπου αποκαλύπτεται (ακούσια ή εκούσια) ιδεολογική σου ταύτιση με προπαγάνδα που ΣΥΜΦΕΡΕΙ την κυβέρνηση:

Έχουμε χούντα, ακούω, έχουμε πόλεμο. Σοβαρά; Εγώ γιατί δεν καλούμαι σε κάποιο πεδίο μάχης; Ή αλλιώς, πότε δεν είχαμε πόλεμο; Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα; Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

1. E, ΣΙΓΑ μη καλέσουν σε μάχη ΕΣΕΝΑ. Εσύ περιμένεις να σε καλέσουν για να... υποβάλλεις την τελευταία σου μελέτη περί "Τ.Α. και κοινωνικής συνοχής", προφανώς. ΔΕΝ είναι για σένα ο πόλεμος! :)

2. Ρωτάς "Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα;" Εεεμ, έλα ντε, "μάθε τέχνη κι άστηνε"... (του ΠΩΣ να υπάρχουν ΚΑΙ χούντες όπου να ΜΠΟΡΕΙ ο καθένας να "εκφράζεται ελεύθερα")! (χέρι-χέρι με τον Πρετεντέρη, κάλλιο χούντα με λευτεριά στο χέρι, παρά δικτατορία και καρτέρει)

3. Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

Slow the much oil (=σιγά τον πολυέλαιο -χεχε) που θα μας πείς και χουντικούς από πάνω! Π.χ. εμένα, επειδή -δήθεν- αρνούμαι τη "διαφορετικότητα της άποψής ΣΟΥ"! (πήγαινε δες τον τίτλο του δικού μου ποστ και θυμήσου ΠΩΣ ήταν αρχικά: Αναφερόταν σε "φόνο" αγέννητου παιδιού...)

19 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:02 μ.μ.

Και μετά μου λένε για κριτική. Αυτό είναι κριτική; Ή μάλλον από πότε η κριτική θέσεων προχωρά σε ευθεία επίθεση; Προφανώς όταν πήγαινες δεν είδες ότι σε χαιρετούσα... Δεν πειράζει. Η ίδια η κοινωνία αποδεικνύει τις ευτράπελες αλλαγές κομμάτων των "επαναστατών". όταν μετά από λίγα χρόνια θα είσαι στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΝ, να με θυμηθείς...

Αλλά αυτό το Σαλονίκη έρχεται να αποδείξει τι; Την αριστερή σου καταγωγή; Δηλαδή ο τοπικισμός έγινε συνώνυμο της αριστεράς; Ή εκείνο το κουλτουριάρηδες φανερώνει κάτι; Εσύ δηλαδή είσαι λαϊκός; Πόσο λαϊκός είσαι όταν προτιμάς την προσωπική επίθεση αντί της κρίσης ιδεών;

Ίσως βέβαια να τρέφεσαι μέσα από τον καβγά και τη σπέκουλα. Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρηδες τακτικές του.

20 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:42 μ.μ.

ο δείμος του πολίτη είπε...
Και μετά μου λένε για κριτική. Αυτό είναι κριτική;

Ναι, αυτό ΕΙΝΑΙ κριτική. Είναι επίσης... (εκτός από αναλυτική κριτική, ΛΟΓΙΚΑ δομημένη, σημείο-προς-σημείο) ΚΑΙ πραγματικός διάλογος μεταξύ ίσων, ΟΧΙ μισαλλόδοξη και λασπώδης υπεροψία (σαν τη δική σου).


Ή μάλλον από πότε η κριτική θέσεων προχωρά σε ευθεία επίθεση;

Από τότε που οι "θέσεις" περιλαμβάνουν ΠΛΑΓΙΕΣ επιθέσεις και λάσπη, αναμειγμένη με μπόλικη στάχτη στα μάτια (για να μη φαίνεται ΠΟΣΟ αντιδραστικές είναι οι "θέσεις").


Προφανώς όταν πήγαινες δεν είδες ότι σε χαιρετούσα... Δεν πειράζει.

Ε, καλά! Αυτό το λέει κάποιος που.... από την ΠΡΩΤΗ στιγμή παρανόησε, εκλαμβάνοντας παιγνιδιάρικο σχόλιο σαν "επίθεση" (στους "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα").


Η ίδια η κοινωνία αποδεικνύει τις ευτράπελες αλλαγές κομμάτων των "επαναστατών". όταν μετά από λίγα χρόνια θα είσαι στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΝ, να με θυμηθείς...

Ρε... δάγκωσε τη γλώσσα σου, που "σε λίγα χρόνια θα" είμαι στο ΠΑΣΟΚ (ιδίως) ή στο ΣΥΝ!
Με ξέρεις κι από χθες? Εσύ ΠΟΥ ανήκεις ΤΩΡΑ?

Αλλά αυτό το Σαλονίκη έρχεται να αποδείξει τι; Την αριστερή σου καταγωγή;

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Αποδεικνύει όμως -για πολλοστή φορά- ότι είσαι ανίκανος να διακρίνεις το χιούμορ ή τη σάτιρα από τις θέσεις του άλλου. Είναι γνωστό όμως ότι η στατιστική πιθανότητα εμφάνισης τέτοιας... ανικανότητας στον τόπο σας είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από εκείνη άλλων τόπων (ίσως φταίει το... νερό σας, ή και ο... Ανθιμος! -δεν ξέρω).


Δηλαδή ο τοπικισμός έγινε συνώνυμο της αριστεράς;

Τοπικιστής είμαι ΜΟΝΟ με την έννοια ότι υποστηρίζω το Αλφα του Κενταύρου κόντρα στους... ΕΛ από το Σείριο! χαχαχα

Ή εκείνο το κουλτουριάρηδες φανερώνει κάτι; Εσύ δηλαδή είσαι λαϊκός; Πόσο λαϊκός είσαι όταν προτιμάς την προσωπική επίθεση αντί της κρίσης ιδεών;

1. ΕΣΥ προτιμάς την προσωπική επίθεση (την οποία ΕΣΥ άρχισες). ΟΥΤΕ καν σε ενδιαφέρουν οι "θέσεις" του άλλου, ακόμη και όταν... συμφωνεί μαζί σου.
2. ΔΕΝ είμαι "λαϊκός", ΟΥΤΕ είμαι... βλάκας να θεωρώ πως το αντίθετο του "κουλτουριάρη" είναι το "λαϊκός". (Try a reality check).


Ίσως βέβαια να τρέφεσαι μέσα από τον καβγά και τη σπέκουλα.

Καθόλου, αν ίσχυε αυτό δεν θα είχα τροποποιήσει ΚΑΙ τις θέσεις μου, αποδεχόμενος ΟΡΙΣΜΕΝΑ που είπες (όχι όμως ΟΛΑ, όπως... θα ήθελες).

Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρηδες τακτικές του.

ΔΕΝ ξέρω ΤΙ κάνει ο αναρχικός και αριστερίστικος χώρος, αλλά -μια και το έθεσες- σε ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ανήκεις ΕΣΥ?? (μη μου πεις "Ο-Π" γιατί θα... ξεράσω! -χεχε).

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:01 μ.μ.

@Δείμος του πολίτη

Το θέμα αφορά την κάθε γυναίκα και σε ενδεχόμενο πρόβλημα της κύησης και τους γιατρούς της για το αν θα κρατήσει το παιδί της ή όχι. Δεν αφορά ούτε "παπάδες" ούτε "τηλε-ιεροεξεταστές".

Ο κόσμος της Κερατέας είδε έμπρακτα το ποιος είναι μαζί του. Στα οδοφράγματα βρίσκονται και αναρχικοί και αριστεροί.


Αποτέλεσμα αυτής της εκ των πραγμάτων στήριξης ήταν η μεταστροφή της συνείδησης μεγάλης μερίδας των κατοίκων. Παράδειγμα, η υπόστηριξη αντιπροσωπείας κατοίκων της Κερατέας στους 237 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας στο κτήριο της Υπατίας.

Οι της δικής σου ιδεολογίας τι κάνουν για την κάθε Κερατέα - Λευκίμμη - Γραμματικό;

Μηπως οι της δικής σου ιδεολογίας βρίσκονται μαζί με τον Βορίδη που φοβάται μηπως και χάσει ψήφους στην εκλογική του περιφέρεια;
Που όταν τον ρώτησε ευθέως ο Παπουτσής, σε τηλεοπτική εκπομπή για τις μολότοφ που ρίχνουν οι κάτοικοι στα ΜΑΤ αυτός το έπαιξε "δεν ξέρω, δεν απαντώ" πιθανά φοβούμενος μήπως χάσει αυτός ή και το κόμμα του και τις ψήφους των αστυνομικών; Ρωτάμε μήπως;

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:29 μ.μ.

Αντιγραφή από παλαιότερο χιουμοριστικό Post στο παλιό indymedia. Λίγο αλλαγμένο και διανθισμένο με τις τωρινές καταστάσεις..
Αγαπητοί Αστοί,
Ναι! Αγαπητοί! Το εννοούμε! Εμείς οι της μεταμοντέρνας αριστεράς αγαπάμε, όπως και όλους τους ΣΥΝανθρώπους μας(ΣΥΝανθρώπους μας το πιάσατε; Εχουμε αρκετό χιούμορ βλέπετε). Εμείς οι της μεταμοντέρνας αριστεράς δεν είμαστε τίποτα κολλημένοι αριστεροί που ζουν στο παρελθόν, Είμαστε μοντέρνοι αριστεροί! Αγαπησιάρηδες! Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη το κεφάλαιο και ότι τίποτα άλλο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Και κάνουμε έκκληση σε εσάς, έκκληση τρυφερής ανθρώπινης, σε εσάς που έχετε τα ηνία της εργασίας. Γιατί εμείς δεν είμαστε μονολιθικοί. Και πιστευτούμε πως επάξια έχετε τα ηνία αυτά, γιατί ήρθαν στα χέρια σας επάξια, με σκληρή προσωπική εργασία. Σας αξίζουν ω αγαπητοί αστοί. Εμείς οι αριστερούληδες (κατά πλειοψηφία μιας και έχουμε τάσεις) λέμε ότι στην ζωή ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει.


Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα ντουβάρια που σκίζονται καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί. Χαμηλό IQ θα έχουν αφού δεν καταλαβαίνουν το τι θέλει η κοινωνία. Τεμπέληδες θα είναι αφού δεν διάβασαν πολύ για να μπούνε σε μπάτσελορς ή μάστερς στο Γειλ, στο Κολούμπια, στο Πρίστον, στο L.S.E. στην Ecole Polytecnik και τα λοιπά «καλά» Πανεπιστήμια-κολλέγια όλου του κόσμου. Από την τεμπελιά τους και το μυαλό τους παραμένουν σε χαμηλής αμοιβής επαγγέλματα.

Τι να καταλάβουν από τις ανάγκες της κοινωνίας άνθρωποι που την μισή μέρα της ζωής τους σκίζονται για ψίχουλα; Εμείς οι αριστερούληδες ξέρουμε, τα έχουμε σπουδάσει και σας καταλαβαίνουμε και σας αγαπάμε ω αγαπητοί αστοί. Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε σας, την μορφωμένη τάξη, που μπορείτε να καταλάβετε, και τα ανθρώπινά σας αισθήματα είναι οξυμμένα από την καλή ανατροφή και τα κολλέγια. (συνέχεια)

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:30 μ.μ.

(συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)

Απλώς σας παρακαλούμε πολύ ω αγαπητοίθ αστοί, και είμαστε σίγουροι ότι θα το βρείτε στο βάθος της καρδιάς σας, λίγο, έτσι λιγάακιι, να «μαζέψουμε» τον καπιταλισμό και κάποιες από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Όχι προς Θεού! Εμείς ξέρουμε πως ο καπιταλισμός είναι απαραίτητος, είναι το «τέλος της Ιστορίας». Τι και αν το τελευταίο το αποκήρυξε αυτός που το πρωτοείπε, ο Φουκουγιάμα; Συνειδητοποιούμε ότι τα είδη πρώτης ανάγκης θα ανεβαίνουν. Οπαδοί της προσφοράς και ζήτησης είμαστε να μην το ξέρουμε; Και περικοπές μισθών και περικοπές συντάξεων θα γίνονται. Και κλεισίματα εργοστασίων και απολύσεις θα γίνονται. Τι να κάνουμε, η ζωή είναι σκληρή και δύσκολη ειδικά για δουλευταράδες σαν και εσάς. Και ξεπουλήματα αν χρειαστεί θα γίνουν. Και το Δ.Ν.Τ. και ειδικά η Ε.Ε. θα έρχονται για να μας κρίνουν. Τι να κάνουμε; Αφού έχουμε κρίση και ανήκουμε εις την Δύση;

Είστε καλλιεργημένοι άνθρωποι, γνωρίζεται από τέχνη, συμμετέχετε σε φιλανθρωπικά gala, βοηθάτε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Έχετε ενδιαφέρον και ευαισθησίες για τον ΣΥΝάνθρωπο. Όχι σαν τους εγωιστές χαμηλόμισθους εργαζόμενους ή φτωχο-αυτοαπασχολουμένους, φτωχό-αγρότες. Που τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους. «Και την πίτα γεμάτη και τον σκύλο χορτάτο». Που όλο μιλάνε για «κεκτημένα». Που όλο θέλουν δώρα άδειες, θέλουν καμία επιδότηση για το χωράφι, θέλουν, θέλουν, θέλουν. Χωρίς να καταλαβαίνουν το τι έχετε τραβήξει ω αστοί για να πλουτίσετε, χρειάζεται που και που να τους υπενθυμίζεται την θέση τους. Όπως κάνει καμία φορά ο καλός και αυστηρός γονιός, από αγάπη προς τα παιδιά του και για τις ανάγκες της μάθησης.

Σας τείνουμε μία χείρα φιλίας, ΣΥΝεργασίας, συμπόρευσης ω αγαπητοί αστοί. Μία χείρα απαλή, τρέμουσα εκ της συγκίνησης, ως ξεχειλίζουν τα στήθη μας εκ της αλτρουιστικής αγάπης για εσάς.

Και είμαστε χρήσιμοι. Συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες γενικώς και αορίστως, έτσι να περνά η ώρα και να μην γίνεται επί της ουσίας τίποτα. Πρωτοβουλίες π.χ για την "Ενότητα της Αριστεράς". (Εδώ και δεκαετίες δεν τα «βρήκαμε» με τους άλλους αριστερούς, θα τα βρούμε τώρα; Χα-χα σας είπαμε έχουμε χιούμορ εμείς οι μεταμοντέρνοι.) Ράβε - ξήλωνε κανένα ψήφο παραπάνω να πάρουμε και σε δουλειά(τρόπος του λέγειν) να βρισκόμαστε και καμία συμφωνία μόνο των γραφείων της ηγεσίας. Η βάση είπαμε και προηγουμένως δεν έχει χρόνο για να σκέφτεται. Άφήστε που δεν έχει "πολιτιστικό επίπεδο".

Δεχτείτε λοιπόν την χείρα μας και έτσι χέρι-χέρι να διαβούμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Σας παρακαλούμε αν όχι να μας ανταποδώσετε την χειραψία, τουλάχιστον ..ένα νεύμα.. ένα βλέμμα σας. Ή έστω, ας επιστρέψει το ταπεινό ΔΗ.ΑΡΙ της πλατείας Βάθης στον φυσικό του χώρο, τον χώρο της Μεζονέτας και της Προ(σ)όδου γωνία(που λέει και ο Τζιμάκος – είπαμε έχουμε χιούμορ εμείς οι αριστερούληδες). Και αν πούμε καμία κουβέντα παραπάνω που και που, ψωμί και αλάτι ω αγαπητοί αστοί! Έτσι είναι η πολιτική. Και αυτό εσείς το ξέρετε καλά όσο και εμείς.
Δικοί σας με ανθρώπινη και χριστιανική αγάπη
Με ειλικρινή θαυμασμό
Υπογραφή: Δεξιοί μικροαστοί δημοκράτες του ΣΥΝ και λοιποί αριστερούληδες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger