Home » , , » Καλέσματα αλληλεγγύης

Καλέσματα αλληλεγγύης

Από giorgis , Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 | 11:12 μ.μ.

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

 Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών που με κίνδυνο την ζωή τους παλεύουν για επιβίωση με ανθρώπινους όρους, η απεργία πείνας στα Προπύλαια των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο έφεραν στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο το οξύ κοινωνικό πρόβλημα της μετανάστευσης.

Οι “αόρατοι” άνθρωποι που κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσα μας εγκαταλελειμμένοι για χρόνια στα δόντια της αγοράς εργασίας και σε μεταναστευτικούς νόμους που ποινικοποιούν την ύπαρξή τους, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της αγοράς (αποικιοκρατία, πόλεμοι) στις χώρες τους .Οι πολιτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης (Δουβλίνο ΙΙ, φράκτης, πλωτές φυλακές, μηδενική ανοχή) όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά και με την βοήθεια της εξαπάτησης των ΜΜΕ, γεννούν συντηρητισμό, σπέρνουν τον φόβο  και γεννούν τον ρατσισμό . Δημιουργούν έτσι  κατάλληλο κλίμα για την εδραίωση της νεοφιλελεύθερης  πολιτικής και της  πολιτικής των οικονομικών δεικτών εξαπάτησης, που μας θέλει όλους “αόρατους” .
   
Δεν φταίνε οι μετανάστες για την επίθεση της “πατριωτικής” κυβέρνησης προς τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας που διαλύει συμβάσεις εργασίας, βυθίζει την κοινωνία σε ύφεση και ξεπουλά την δημόσια περιουσία.

      Ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας
                    ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
   
    Για συντονισμό και κοινή δράση καλούμε φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις, σωματεία και κάθε πολίτη που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 17 /2 στις  19:00





Φεβρουαρίου 15, 2011

Εμείς οι απεργοί πείνας από την συνέλευσή μας της 22ης μέρας απεργίας, καλούμε σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 18-2, το απόγευμα στις 5:00μμ. Θα θέλαμε να γίνει η συγκέντρωση δίπλα μας, στην πλατεία του Μουσείου, και η πορεία να κατευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, εκεί που βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την εκμετάλλευση που δεχόμαστε τόσα χρόνια, αυτοί που τώρα με την αδιαλλαξία τους θα μας στείλουν σε λίγες μέρες στο θάνατο. Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα να το μεταφέρει με την σειρά της στη δημόσια ζωή. Όλοι και όλες να βαδίσουν και να φωνάξουν ενωμένοι, για την νίκη του αγώνα μας, για την δικαίωση όσων τον πίστεψαν, για να παύσει η εκμετάλλευση και η βαρβαρότητα. Παρόλο που δεν θα βρισκόμαστε ανάμεσά σας, θα είναι όμως το μυαλό και η ψυχή μας δίπλα σας, διότι αυτά ακόμα είναι ακμαία. Την νίκη θα την φέρουν η ενότητα και η πίστη σε αυτήν.

Αθήνα, Πατησίων και Ηπείρου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger