Home » , » Πώς λειτουργεί ο κόσμος - Κοντράστ

Πώς λειτουργεί ο κόσμος - Κοντράστ

Από ciaoant1 , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 | 3:59 μ.μ.



Κέρδη 28 δισ. δολ. είχαν τα 10 μεγαλύτερα hedge funds στο β' 6μηνο του 2010
Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds (επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου) είχαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 κέρδη 28 δις. δολαρίων για τους πελάτες τους, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 2 δις. δολάρια από τα καθαρά κέρδη των έξι μεγάλων επενδυτικών τραπεζών - Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays και HSBC - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Αύξηση 5,51% των ανέργων
Κατά 5,51% αυξήθηκαν αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά το μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι φθάνουν στα 689.558 άτομα. Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).

Μειωμένες κατά 16,71% είναι και οι αναγγελίες προσλήψεων και αυξημένες κατά 7,06% οι απολύσεις, ενώ έχει μειωθεί κατά 7,06% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.


Στο Λονδίνο τα λεφτά
Περί τα 6 δις. ευρώ ελληνικές καταθέσεις μετακινήθηκαν το 2010 σε τράπεζες του Λονδίνου, ενώ 2 δις. ευρώ κατέληξαν στην Κύπρο. Άλλα 6 δις. ευρώ οδηγήθηκαν σε Λουξεμβούργο, Γερμανία, Γαλλία και Ν. Υόρκη.

Η προτίμηση στο Λονδίνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων, οφείλεται στο ότι η Βρετανία είναι εκτός Ευρωζώνης και κατά συνέπεια δεν επηρεάζεται από ζητήματα πέραν πιθανών κλυδωνισμών του ευρώ. Υπάρχει η εντύπωση ότι η βρετανική αγορά προσφέρεται και ως πρώτος σταθμός για να μεταφερθούν στη συνέχεια κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους της Μάγχης.

Τα στοιχεία αυτά είναι εν γνώσει του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ενεργοποιεί συμφωνία ενημέρωσης που έχει υπογραφεί με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με την οποία, πληροφορείται η Ελλάδα για τους υπηκόους της, που έχουν δηλώσει κατοικία εκτός Βρετανίας, για να έχουν αφορολόγητους τους τόκους από τις καταθέσεις τους στις βρετανικές τράπεζες. Και μάλιστα η πληροφόρηση εκτείνεται με τα ποσά των τόκων που κάθε καταθέτης έχει πιστωθεί.

«Εκβιάζουν την κοινωνία» οι μετανάστες απεργοί πείνας κατά τον κ. Ραγκούση
Διά στόματος του αρμόδιου Υπουργού, οι 300 απεργοί πείνας, χωρίς χαρτιά ή δικαιώματα και ένα βήμα πριν το θάνατο, παρουσιάζονται ως «εκβιάζοντες» την κοινωνία. Πλάι στις εισαγγελικές κατηγορίες για «διακίνηση μεταναστών» από τους αλληλέγγυους, ήρθαν –διά στόματος Υπουργού- οι κατηγορίες για «υποκίνηση των μεταναστών» από τα σωματεία, τους φορείς και τους εργαζόμενους που στέκουν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Η κυβέρνηση που οδήγησε την Ελλάδα στην καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, η κυβέρνηση που εφαρμόζει τη συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ και προετοιμάζει τον «φράχτη της ντροπής», παρουσιάστηκε από τον Υπουργό ως η νομοθετούσα «τα πιο προοδευτικά και ριζοσπαστικά νομοθετήματα για τα δικαιώματα των μεταναστών»!

Το συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στέκονται αλληλέγγυοι στον απελπισμένο αγώνα των απεργών πείνας, όπως στάθηκαν στο πλευρό της Κωνσταντίνας Κούνεβα, όπως στέκονται στο πλευρό της οικογένειας του νεκρού Αζίζ Εμάντ που δούλευε «αόρατος» στο κτίριο εκείνου του Υπουργείου που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπως στέκεται στο πλευρό των χιλιάδων «μαύρων» ή «αόρατων» εργατών, ντόπιων ή μεταναστών. Γιατί οι μόνοι που εξυπηρετούνται από τη διαιώνιση της «παρανομίας» είναι οι ίδιοι οι εργοδότες, αυτοί που ούτως ή άλλως ευνοούνται καθημερινά από το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης.


Lloyds returns to profit to make £2.21bn
Lloyds Banking Group has returned to profit for the first time since it was bailed out by the government at the height of the financial crisis.

ΕΣΕΕ: Αύξηση των «λουκέτων» κατά 30%
Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα, ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα.


Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τους δύο νεκρούς αστυνομικούς
Η Βουλή, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ύστερα από πρόταση του προέδρου της Φίλιππου Πετσάλνικου, απέδωσε ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αστυνομικούς που έχασαν χθες τη ζωή τους. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε συντετριμμένος για τον θάνατο των δύο νέων ανθρώπων και υπογράμμισε την εκτίμηση της Βουλής προς όλους τους αστυνομικούς, που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Έκοψαν το ρεύμα σε 90χρονο που ζει με συσκευή οξυγόνου!
Η διακοπή του ρεύματος έγινε παρόλο που ο γιος του γέροντα είχε επισκεφθεί τον κ. Καπερώνη, υπεύθυνο για τους διακανονισμούς, ενημερώνοντας τον με χαρτί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του γέροντα και ζητώντας έναν αξιοπρεπή διακανονισμό. Ο κ. Καπερώνης, σε συνεννόηση με τους ανώτερους του, αρνήθηκε τον διακανονισμό και έδωσε εντολή διακοπής της παροχής του ρεύματος, παρόλο που ήξερε πως έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Η διακοπή μάλιστα έγινε από την κολόνα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ηλεκτρολόγοι του ΠΑΜΕ να συνδέσουν προσωρινά την παροχή για να λειτουργήσει η συσκευή οξυγόνου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger