Home » , » Σχεδιάζει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να φιμώσει την μπλοκόσφαιρα;

Σχεδιάζει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να φιμώσει την μπλοκόσφαιρα;

Από giorgis , Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 | 3:04 μ.μ.

 Για μια νομοθετική ρύθμιση που «παρόμοια της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» και αφορά την μπλοκόσφαιρα, σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «Ποντικιού».

Ερέθισμα πήρε η κυβέρνηση, κατά τα γραφόμενα της εφημερίδας, απ’ αυτά που έχουν διαδραματιστεί μεταξύ του τηλεοπτικού καναλιού Μέγκα και του μπλογκ fimotro. (Εχουμε κάνει σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ, παίρνοντας θέση στο συγκεκριμένο θέμα).

Η εφημερίδα του Α. Δελλατόλα αφού κάνει μια αναδρομή σε αγωγές και έρευνες που προηγήθηκαν σε βάρος μπλόγκερς κάνει λόγο ότι «είναι αντικειμενικό γεγονός ότι πολλές φορές και στον ελληνικό χώρο δημοσιεύτηκαν πρώτα στα μπλογκ πληροφορίες που στη συνέχεια έτυχαν αναπαραγωγής από τα επίσημα ΜΜΕ, ενώ είναι ένα θέμα το γεγονός ότι ορισμένα blogs έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τα παραδοσιακά portals. Είναι επίσης γεγονός ότι η ενημέρωση για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως οι φυσικές καταστροφές ή οι πόλεμοι, διοχετεύτηκαν μέσα από τα μπλογκ και τα social network επειδή η εξουσία "φίμωσε" τις "κανονικές" πηγές πληροφόρησης».

Αναφερόμενη η εφημερίδα στην «πρωτοφανή ρύθμιση» όπως την χαρακτηρίζει, και σχεδιάζει η κυβέρνηση για την μπλοκόσφαιρα αναφέρει: «Το βασικό στοιχείο της ρύθμισης θα είναι η υποχρεωτική αναγραφή σε κάθε ιστολόγιο, του προσώπου που θα είναι υπεύθυνο σύμφωνα με τον νόμο. Η επιχειρηματολογία υπέρ αυτής της ρύθμισης στέκεται στο αναφαίρετο δικαίωμα του οποιοδήποτε θιγόμενου από αναρτήσεις να μπορεί να ζητήσει την τιμωρία του διαχειριστή, του μπλογκ, όπως γίνεται στα παραδοσιακά ΜΜΕ, που υποχρεούνται να απαντήσουν σε μηνύσεις, αγωγές κ.λ.π».

Καταλήγοντας στο άρθρο του το «Ποντίκι» για τις προθέσεις τις κυβέρνησης, σχετικά με την μπλοκόσφαιρα και τα όσα διέρρευσαν για τους σχεδιασμούς της που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κράτος στον κόσμο γράφει: «Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να μην είναι ευσεβείς πόθοι ή προϊόν ασχετοσύνης κάποιων από την κυβέρνηση, που δεν έχουν λάβει καν υπόψη ότι οι δύο μεγαλύτερες (και απολύτως ιδιωτικές) πλατφόρμες στον κόσμο για μπλογκ (wordpress και  blogspot) δεν έχουν κανένα λόγο να φτιάξουν ξεχωριστούς όρους για να καλύπτουν μόνο τη χώρα μας … Ελπίζουμε επίσης ότι δεν πρόκειται απλώς για διοχέτευση πληροφοριών με στόχο να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα και εντυπώσεις στο διαδίκτυο».

Είναι νωρίς να τοποθετηθούμε αφού δεν ξέρουμε τους ακριβείς όρους της επερχόμενης νομοθετικής ρύθμισης για την μπλοκόσφαιρα. Θα θελήσει να προσπαθήσει η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση να προσπαθήσει να  φιμώσει με «νόμους και διατάγματα» του μπλόγκερς;
Θα δούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2011 στις 9:35 μ.μ.

"Σχεδιάζει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να φιμώσει την μπλοκόσφαιρα;" Έλα ρε;!!! Λες; Μη μου πεις...
Παιδιά ξυπνήστε, μια χαρά φασισμό έχουμε (και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα), σταδιακά θα καταλάβουν και οι ποιο ηλίθιοι οτι η χούντα του Παπαδόπουλου ήταν παιδική χαρά μπροστά τους...

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2011 στις 10:04 μ.μ.

http://www.kentrinews.gr/?p=907

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger