Home » , , » Άλλη μια Αλήτικη Επίθεση του Πάγκαλου ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους (Βίντεο)

Άλλη μια Αλήτικη Επίθεση του Πάγκαλου ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 | 10:24 μ.μ.

Άλλη μια Αλήτικη Επίθεση του Πάγκαλου ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθημερινά αποκαλύπτει όχι μόνο το αντεργατικό και αντικοινωνικό της πρόσωπο, την απόλυτη απόφαση της να κάνει πράξη τις πιο αντιδραστικές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και συνάμα απαιτήσεις ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, αλλά και τον ολοκληρωτικό τρόπο που έχει επιλέξει να το πραγματοποιήσει.

Έτσι λοιπόν δίπλα στον τραμπούκικο αυταρχισμό των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ που βιαιοπραγούν χέρι-χέρι στις εργατικές κινητοποιήσεις μαζί με την Ακροδεξιά, τη δικαστική εξουσία που απαγορεύει τις απεργίες και την κοινωνική διαμαρτυρία την οποία εξάλλου ετοιμάζεται να καταστείλει ο Στρατός αν χρειαστεί, την απροκάλυπτη φιλοκυβερνητική και εργοδοτική προπαγάνδα των ΜΜΕ (που ανήκουν και ελέγχονται από εκδότες-εργολάβους-εφοπλιστές και προμηθευτές του Δημοσίου), παρατάσσεται η λεκτική βία.

Δράστης για μια ακόμη φορά ο Γκαίμπελς με το κουστούμι, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Επισκεπτόμενος την Πόλη, βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει την εκτίμηση του στο τουρκικό θαύμα, προβάλλοντας το ως πρότυπο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μεγαλουργήσει και παράλληλα επιτέθηκε στους Έλληνες εργαζόμενους.

O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet τόνισε, «οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι' αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού». Γι' αυτό και η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αθήνα είχαμε τονίσει την προσπάθεια του ελληνικού κατεστημένου να παρουσιάσει τον Τουρκικό δρόμο ως πρότυπο. Είναι ο δρόμος του ΔΝΤ, του διαλυμένου εργατικού κινήματος από τα αλλεπάλληλα Πραξικοπήματα και του Διωγμού της Αριστεράς. Ο δρόμος των μισθών πείνας, των ανύπαρκτων εργατικών δικαιωμάτων, της απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, απαλλαγμένος από τις υποχρεώσεις προς την κοινωνία ενός Κράτους πρόνοιας που ποτέ δεν υπήρξε. Ο δρόμος του εθνικισμού, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, της έντασης του κοινωνικού πολέμου συνέχεια της κτηνώδους καταπίεσης των μειονοτήτων και των πολλαπλών συμμετοχών σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αυτό που ονειρεύεται επομένως ο Πάγκαλος και η κυβέρνηση του είναι να προσφέρουν στην αδίστακτη εκμετάλλευση των ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών έναν Εργαζόμενο των 250-300 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, αναλώσιμο των όποιων αναγκών «εθνικής ανάπτυξης» των καπιταλιστικών κερδών, αδύναμο να αντισταθεί στους σιδερένιους νόμους του Κέρδους της Δικτατορίας της Αγοράς.

Η σκυλιασμένη απόπειρα μείωσης και εξύβρισης της εργατικής τάξης της χώρας μας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από το βάθος της αντιδραστικής επίθεσης που συντελείται με αφορμή την οικονομική κρίση των αστών, να αποκρύψει το γεγονός ότι οι Έλληνες εργοδότες κερδίζουν τη μεγαλύτερη εργατική υπεραξία, απορροφούν τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό ο Πάγκαλος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίζει τον Έλληνα εργαζόμενο, που εργάζεται πιο φθηνά και τις περισσότερες ώρες σε όλη την Ευρώπη. Θέλει να φθείρει την συνείδηση του, «την ψυχή και το είναι του»! Μονόδρομος επομένως για τους εργαζόμενους η πάλη για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ο αγώνας για την Ανατροπή της κυβέρνησης και του αστικού μπλοκ εξουσίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Σημ: Αργά χτες το βράδυ ο Θ. Πάγκαλος έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διαψεύει ότι έκανε τις δηλώσεις που του αποδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε, γιατί θα είναι εντυπωσιακό να γράφτηκαν τέτοια μυθεύματα από ένα έντυπο που θεωρείται έγκυρο στην χώρα του, ενώ ο Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει τις φαντασιώσεις του σαν πραγματικότητα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger