Home » , » Μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις για την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την διοίκηση της ΔΕΗ

Μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις για την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την διοίκηση της ΔΕΗ

Από giorgis , Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 | 1:24 μ.μ.

 
 Παρακολουθείτε, φανταζόμαστε, την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του μνημονίου με τα δικά της στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ακούσαμε λοιπόν σήμερα – στον ρ/σ «ΒΗΜΑ 95,5»- τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Νίκο Φωτόπουλο να περνάει στην αντεπίθεση μετά το πόρισμα Ρακιντζή που καταλογίζει τα μύρια όσα στις υπόγειες συναλαγές που είχε αυτό το συνδικάτο με τις κυβερνήσεις και την διοίκηση της ΔΕΗ, διαχρονικά.

«Η χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ γίνεται εδώ και 27 χρόνια και από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα … Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλοι οι υπουργοί Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα χρήματα που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ από τις διοικήσεις. Ενώ απέδωσε τον Ρακιντζή ότι δρα κατευθυνόμενος τονίζοντας: « Όταν ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που είναι σε αυτή τη θέση εδώ και 7 χρόνια δεν ακούει και δεν βλέπει καμία παρανομία, ξαφνικά "ξύπνησε" σήμερα;».

Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου με τον Ν. Φωτόπουλο. Ετσι ακριβώς είναι και μας επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας σ’ αυτά που γράψαμε χτες σε σχετική ανάρτηση.
Ας τα επαναλάβουμε: «Αν και η ΓΕΝΟΠ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα σωματεία με δυναμικές κινητοποιήσεις στο παρελθόν, δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται γα ένα κρατικοδίαιτο σωματείο με χρηματοδοτήσεις από τις κυβερνήσεις που ξεκίνησαν από το 1999 όταν άρχισε και η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τη συμφωνία της διοίκησης και της πλειοψηφίας στη ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η τακτική αυτή είναι διαχρονική και δικομματική ενώ έχει ακολουθηθεί σε όλες τις ΔΕΚΟ και όχι μόνο στη ΔΕΗ με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε μια. Να δημιουργούν δηλαδή, οι κυβερνήσεις μια "αριστοκρατική εργοπατερία" μπουκώνοντας με απολαβές κάθε είδους κάποια συνδικαλιστικά στελέχη. Στόχος των κυβερνήσεων να ενσωματώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με την πολιτική τους, να συντηρήσουν την εργατική αριστοκρατία, να εγκλωβίσουν γενικότερα τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την υποταγή».

Mας βρίσκει, επίσης, απόλυτα σύμφωνους η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις επιχορηγήσεις στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις αντιδράσεις

Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της.

Όλοι αυτοί γνώριζαν, γνωρίζουν και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώνουν τους όρους για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τώρα το δήθεν ενδιαφέρον τους για την εξυγίανση είναι ύποπτο και σχετίζεται με τα αντιδραστικά σχέδια του ξεπουλήματος ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από τις πρώην ΔΕΚΟ. Σχετίζεται με τον άγριο τσακωμό μεταξύ επιχειρηματιών για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα «φιλέτα».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και συνολικότερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έγκαιρα είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν καταγγείλει τον εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη φθορά συνειδήσεων και στην υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Απριλίου 2011 στις 4:57 π.μ.

Σιγά την ανακοίνωση! Άντε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, άντε και να αγοράσουμε την Κυριακή Ριζοσπάστη αναφωνώντας ήμαρτον τετράκις. Εκεί είναι το θέμα; Με την ταμπακέρα τι γίνεται; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ; Ποιος θα διώξει τους γραφειοκράτες του συνδικαλισμού; Ποιος θα προασπίσει την επιχείρηση; Μήπως ΚΑΤΙ λείπει από την ανακοίνωση;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger