Home » , » Μερικές διεθνείς "εξελιξούλες" (στα γρήγορα)

Μερικές διεθνείς "εξελιξούλες" (στα γρήγορα)

Από ciaoant1 , Τρίτη 31 Μαΐου 2011 | 4:25 μ.μ.


"Αν τρως πολύ, κλέβεις την πατρίδα": Αυτό είναι το σύνθημα της παραπάνω αφίσας που είχε κυκλοφορήσει το κόμμα του Μουσολίνι στην Ιταλία. Πόσο απέχει αυτό από τη σημερινή κατάσταση της άρχουσας τάξης;


Μερικά -σύντομα- Links, λόγω έλλειψης χρόνου, με μερικές διεθνείς "εξελιξούλες":

- Η Γερμανία θέλει μέσα σε 12 χρόνια να καταργήσει εντελώς την πυρηνική ενέργεια. Οι εταιρείες πυρηνικής ενέργειας γκρινιάζουν (αναμενόμενο), αλλά το θέμα είναι...τι θα χρησιμοποιεί η Γερμανία; Λέει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δύσκολα να υποκαταστήσει όλη αυτή την πυρηνική ενέργεια μόνο με ανανεώσιμα. Άρα, μάλλον θα στραφεί ακόμα πιο πολύ στα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω σύνδεση της με το Ρωσοκινεζικό "μπλοκ".

- Ρωσικοί φόβοι για την τουρκική διώρυγα που θα ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά: "Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου. Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης προκειμένου να αποσβεσθούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά τη μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασής του και εξόδου του από τα Στενά θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων."

- Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου εισήγαγαν σε ένα νομοσχέδιο ένα μέτρο που ζητεί από το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διαπιστώσουν, αν το χρέος των ΗΠΑ προς την Κίνα αντιπροσωπεύει «απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Ο υπουργός Άμυνας και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI), θα έχουν 120 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για να ενημερώσουν το Κογκρέσο, για το κατά πόσο η Κίνα θα μπορούσε να εξασφαλίσει, ή όχι, ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα από την κατάστασής της ως πιστωτής.

- Για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» μιλά ο Μεντβέντεφ εάν δεν επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία για την αντιπυραυλική άμυνα. Η Μόσχα θα αναγκαστεί να εξετάσει «την πιθανότητα να αναπτύξει το επιθετικό δυναμικό των πυρηνικών μας δυνατοτήτων. Αυτό θα ήταν ένα πολύ άσχημο σενάριο. Θα ήταν ένα σενάριο που θα μας έκανε να επιστρέψουμε στην εποχή του ψυχρού πολέμου», είπε.

- Την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της δέχεται η (φιλοαμερικάνικη) Βουλγαρία.

- Η (επίσης φιλοαμερικάνικη) Πολωνία συζητά να αφήσει τις ΗΠΑ να διατηρούν πολεμικά αεροσκάφη του στο έδαφος της.

- Ο ρυθμός παραγωγής αεροπλανοφόρων (αλλά και άλλων πολεμικών εξοπλισμών) μπορεί να συγκριθεί μόνο που το ρυθμό που είχαμε κατά την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

- Η Wall Strreet Journal..."θρηνεί" (!) για την στρατιωτική παρακμή της Αγγλίας, που διαρκώς πετσοκόβει πλέον τις πολεμικές δαπάνες, λόγω των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού της.

- Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν.

- Η Greenpeace καταγγέλλει τις κινήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να πολεμούν για ποιος θα πάρει τι στην Αρκτική, καθώς μπροστά στα πετρέλαια που έχουν βρει εκεί, ποιος νοιάζεται για το περιβάλλον. Βέβαια, καλό θα ήταν πέρα από τις καταγγελίες να προχωράγαμε σε πράξεις που όντως θα τους σταματούσαν. Την ίδια ώρα πάντως, ο Ομπάμα έδωσε άδεια στις πετρελαϊκές εταιρείες να σκάψουν και σε "ευαίσθητες" περιοχές, όπως η Αλάσκα, κτλ, που ως τώρα απαγορευόταν, λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος.

- Και μια και πιάσαμε τα περιβαλλοντολογικά, μια ακόμα τέτοια "ειδησούλα", καθώς...εξαπλασιάστηκαν (!) οι ρυθμοί αποψίλωσης στο δάσος του Αμαζονίου. Δε βαριέσαι, αρκεί να βγάζουν κέρδος μια χούφτα ολιγάρχες μέσω αυτής της αποψίλωσης, και ποιος τα γ@μεί τα δάση.

- Η G8, η αυτοδιορισμένη αυτή κλίκα κρατών, σε συνεργασία με ολιγάρχες όπως ο μεγιστάνας των media Ρ. Μέρντοχ και άλλοι, προσπαθούν να ελέγξουν [και] το internet, σε ειδική συνέλευση που έκαναν.

- Στην Κίνα, αντί για καταναγκαστική εργασία, έβαλαν τους κρατούμενους να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια όπου κερδίζεις λεφτά (που τα τσέπωναν βέβαια τα αφεντικά των κρατούμενων). «Οι υπεύθυνοι της φυλακής κέρδιζαν περισσότερα χρήματα αναγκάζοντας τους κρατούμενους να παίζουν παιχνίδια, παρά με τους καταναγκάζουν σε χειρωνακτική εργασία» δήλωσε στον Guardian ο πρώην κρατούμενος, με το ψευδώνυμο Λιού Ντάλι.

- Στο Αφγανιστάν, έχουν πέσει όλα τα αρπαχτικά, με τη JP Morgan να "κλέβει τα ώτα της δημοσιότητας", προκειμένου να πάρουν το χρυσό και το λοιπό ορυκτό πλούτο της χώρας (στα πλαίσια προφανώς του "εκδημοκρατισμού" της).

- Άλλο ένα "τρανταχτό" παράδειγμα της γιγάντωσης των ολιγοπωλίων-μονοπωίων, που είτε απορροφούν όλους τους άλλους, είτε τους εξωθούν σε λουκέτο: Η Microsoft εξαγόρασε το Skype.


- Ο μεγαλοεπενδυτής Μ. Μόμπιους προβλέπει το...προφανές σε όποιον βλέπει και λίγο παραπέρα από την ανελέητη καθημερινή ψεύτικη προπαγάνδα της άρχουσας τάξης: Ότι δηλαδή ΔΕΝ έχουμε τελειώσει ακόμα με την οικονομική πλευρά της κρίσης, και θα δούμε κι άλλα. "Ο Μόμπιους εδράζει τις αρνητικές προβλέψεις στις απαντήσεις που δίνει σε τρία καίρια ερωτήματα τα οποία θέτει:
Είναι οι τράπεζες μεγαλύτερες από όσο ήταν πριν από την κρίση; Ναι, είναι.
Μπήκαν κανόνες στη λειτουργία των αγορών παραγώγων; Οχι, δεν μπήκαν.
Ξεπερνά ο τζίρος των αγορών ομολόγων το παγκόσμιο ΑΕΠ; Ναι, το ξεπερνά.

- Μέχρι και παράγωγα που αποδίδουν κέρδος αν κάποιος πεθάνει πρόωρα έχουν δημιουργήσει...

- Και αν τυχόν κάποιος προσπαθήσει να βάλει κάποιους στοιχειώδεις περιορισμούς, απλά οι τράπεζες έχουν τη δύναμη (οικονομική, πολιτική, μέσω lobby, κτλ) να τους παρακάμψουν, όπως ωμά μας ανακοινώνει η Wall Street Journal.

- H Ελλάδα είχε 13 swaps με τη Goldman - ο λαός βέβαια στην πλειοψηφία του δεν ήξερε για κανένα άλλο 13άρι πέρα από το 13άρι του ΠΡΟΠΟ.

- Νέα χρέη εμφανίζονται [και] την Ισπανία - "Σταγόνα στον ωκεανό" βέβαια, με την έννοια ότι αυτά τα χρέη έτσι και αλλιώς ΔΕ γίνεται να αποπληρωθούν, και όσο ο λαός δεν το συνειδητοποιεί αυτό, και δε συγκροτεί μια πολιτική δύναμη που θα λάβει επίσημα την πολιτική απόφαση να μην πληρώσει (στάση πληρωμών), τόσο θα τον ρημάζουν σε καθημερινή βάση, σε σημείο εξόντωσης.

- Ακόμα πιο μεγάλο είναι το χρέος της Ιταλίας, που λόγω μεγέθους θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα τεράστιο θέμα. Προς το παρόν, είναι "στα μουλωχτά".

- Εγκρίθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο για τα χρέη μιας χώρας και ο χρυσός της. Οπότε μην απορήσετε αν κινηθούν σύντομα να αρπάξουν [και] τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας και άλλων τέτοιων χωρών.

- Ο κόσμος επιστρέφει στο χρυσό, καθώς βλέπει τα νομίσματα διαρκώς να πληθωρίζονται (ιδίως το δολάριο), ή να κλυδωνίζονται, διότι πολλές χώρες απλά δεν τα αντέχουν στη σημερινή ισοτιμία τους (άλλο αν πολλοί προτιμούν να εθελοτυφλούν απέναντι σε αυτή την αλήθεια). Ως εκ τούτου, τόσο οι τράπεζες, όσο και ο "απλός λαός" αγοράζουν χρυσό. Είτε μιλάμε για την Ελλάδα, είτε διεθνώς.

- Ακόμα και ο ΟΗΕ δημοσίευσε έκθεση, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανή η "πλήρης κατάρρευση" του δολαρίου (πόσο μάλλον η "απλή" υποτίμηση του).

- Το Ιράν βρίζει τις ΗΠΑ που τυπώνουν διαρκώς δολάρια, "πλημμυρίζοντας" την παγκόσμια οικονομία. Για πόσο ακόμα θα δέχεται να πληρώνεται σε δολάρια για το πετρέλαιο που εξάγει είπαμε;

- Μια ακόμα έρευνα που μας λέει ότι όσοι δουλεύουν πολύ, έχουν 67% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή. Και ποιος νοιάζεται όμως γι' αυτό, μπροστά στο να βγουν περισσότερα κέρδη για τον κεφαλαιοκράτη;

- Ο Guardian μιλά για μια ολόκληρη γενιά που δε θα αποκτήσει ποτέ δικό της σπίτι. Τι να κάνουμε, οι λίγοι στη "μονόπολι" αποκτούν όλα σχεδόν τα τετραγωνάκια, και οι πολλοί δεν έχουν τίποτα, και τελικά χρεωκοπούν
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger