Home » , » Η κρίση του αστικού συστήματος και το ζητούμενο

Η κρίση του αστικού συστήματος και το ζητούμενο

Από giorgis , Σάββατο 28 Μαΐου 2011 | 6:16 μ.μ.

Του Γ.Γ.
Μπορεί ο κατά τύποις πρωθυπουργός ΓΑΠ, να δηλώνει σήμερα –στην συνάντηση που είχε με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ - ότι «η Ελλάδα ήδη πέτυχε πολλούς στόχους, αν και μένουν ακόμη να γίνουν πολλά», μπορεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου να εμφανίστηκε το πρωί –στην εκπομπή του Αναγνωστάκη-Χασαπόπουλου στο Mega- και με μια αλαζονεία άνευ προηγουμένου να δηλώνει την ικανοποίηση του για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική, η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται.

Το αστικό σύστημα τρίζει. Τα βαρίδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και η παραλυτική αφοσίωση στην αστική νομιμότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχουν αποτελέσει ανάχωμα μέχρι τώρα για το ξέσπασμα μια λαϊκής εξέγερσης μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας, αλλά έχει διαφανεί εδώ και καιρό ότι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν θα μείνει αναπάντητη απ’ τον εργαζόμενο λαό, τα λαϊκά στρώματα.

Κανείς δεν μπορεί φυσικά να προβλέψει πότε θα εκδηλωθεί,  τι μορφή και τι αποτελέσματα θα έχει μια τέτοια εξέγερση, απ’ την στιγμή που αυτή δεν έχει μια επιτελική καθοδήγηση, ένα ενιαίο σχέδιο, μια συντονισμένη μεθόδευση,  αλλά θα είναι συνέπεια της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Εκτιμήσεις υπάρχουν πολλές. Ολες συγκλίνουν ότι έρχονται καταστάσεις στην Ελλάδα που η χώρα μας είχε να τις ζήσει εδώ και δεκαετίες. Πριν από μήνες υπήρξε μια έκθεση  από  το «Stratfor».
 -αυτό είναι ένα πολύ καλά ενημερωμένο αμερικανικό ινστιτούτο στρατηγικών μελετών και προβλέψεων, γνωστό για τις σχέσεις του, τόσο με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, όσο και με τη ΣΙΑ- που προέβλεπε ότι η χώρα μας «θα γνωρίσει κοινωνική βία που δεν είχε γνωρίσει ούτε κατά την περίοδο της Χούντας στη δεκαετία του ’70».

Άλλο πρόσφατο δημοσίευμα έκανε λόγο «για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και πιο σκληρά».

Σε ενημερωτικό  ιστότοπο επίσης σήμερα διαβάζουμε: «Ρεπορτάζ του Paul Ronzheimer με τίτλο "Καταρρέει η Ελλάδα λόγω της κρίσης;" και υπότιτλο "Μυστική υπηρεσία φοβάται για εξέγερση και βία", δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild Zeitung.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, "στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα διαδηλώσεων και μαζί του επιστρέφει ο φόβος για νέες αναταραχές", ενώ η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA προειδοποιεί σε έκθεσή της για ανεξέλεγκτη κατάσταση στη χρεοκοπημένη χώρα.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι θα υπάρξουν σταδιακά σοβαρές ταραχές, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για πραξικόπημα. Συμπερασματικά η έκθεση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας καταλήγει στο ότι το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και η απελπιστική κατάσταση της χώρας οδηγούν σε κλιμάκωση της κρίσης και η Αθήνα δε θα τα καταφέρει να ελέγξει τη χώρα, με αποτέλεσμα να βλέπει εξέγερση και βία που θα μεγαλώσουν τους επόμενους μήνες».

Αίσθηση επίσης προκαλούν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου που σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «La Stampa» λέει ότι: «Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα».

Και εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο για όσους επαναστάτες-κομμουνιστές. Να μην φοβηθούν το όποιο αυθόρμητο ξέσπασμα, υπάρξει. Να μην ψάξουν να βρουν «υποκινητές», «καθοδηγητές», «μυστικές υπηρεσίες». Να μην αρχίσουν με δυο λόγια την προβοκατορολογία, κάτι που δυστυχώς είδαμε τον Δεκέμβρη του 2008. Το αντίθετο. Να συμμετέχουν σ’ αυτό, να προσπαθήσουν να μπολιάσουν το αυθόρμητο με το συνειδητό, να το στρέψουν σε τέτοιες μορφές πάλης που δεν θα έχουν τις μορφές εκτόνωσης, αλλά θα αμφισβητούν το ίδιο το αστικό σύστημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2011 στις 6:46 μ.μ.

συμφωνώ, αυτό το κίνημα που πάει να γεννηθεί δεν θα καταλήξει πουθενά, αν δεν μετασχηματιστεί σε εξέγερση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger