Home » , » 28/6/11, η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και του αγώνα

28/6/11, η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και του αγώνα

Από giorgis , Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 | 2:38 π.μ.

Από τα ξημερώματα ο κόσμος της εργασίας και του αγώνα δίνει τη μάχη. Με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Στην ΤΕΡΝΑ, στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» - τρομάρα τους, στα λιμάνια, παντού, στα απεργιακά μπλόκα, στο Μουσείο, στο Σύνταγμα. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας, «ψηφίζουν» μαζικά: «Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!», «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά», «Οργή λαού εξέγερση παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ»!

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων έκανε αγωνιστική πορεία με παλμό από το Μουσείο στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στις 10.00 στην Ομόνοια. Ξεκίνησε πορεία γύρω στις 10.15, έφτασε στο Σύνταγμα και αφού παρέμεινε για λίγη ώρα αποχώρησε.

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, τρέμει τη λαϊκή οργή και προσπαθεί να την ανακόψει με τόνους χημικά και όργιο αστυνομοκρατίας. Όμως ο κόσμος, απλός εργαζόμενος κόσμος, μάχεται, αποσύρεται λίγο όταν δεν μπορεί να αναπνεύσει, μένει στα πέριξ και επανέρχεται.

Συγκινητικές και συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στους δρόμους όλη μέρα. Μεγαλειώδεις εικόνες αλληλεγγύης μεταξύ αγνώστων διαδηλωτών, μέρες με άρωμα Πολυτεχνείου του ’73. Τότε ήταν ο Ανδρεάδης και η Πάχη των Μεγάρων, τώρα ο Μπόμπολας και η Κερατέα. Χούντα τότε, χούντα  και τώρα. Τραυματίες σε φορεία κάθε τόσο, οι μπάτσοι ρίχνουν χημικά στο ιατρείο. Στο μετρό του Συντάγματος κατέβαινε ο κόσμος να ανασάνει λίγο και ξανά επάνω, στην υπεράσπιση της πλατείας.
Ο κόσμος με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά του κράτησε όρθια την πλατεία.
Έγινε επίθεση και στο περίπτερο της επιτροπής σωματείων και κινήσεων «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Εκεί συνελήφθη και ο γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα σ. Σήφης Καυκαλάς, στέλεχος του ΝΑΡ.

Εκατοντάδες μηχανές των ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ ήταν καβαντζωμένες στην είσοδο του Ζαππείου από Αμαλίας. Σε κάποια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν από δυο μεριές εκατοντάδες κόσμου στην Αμαλίας μετά την Ξενοφώντος. Ο κόσμος δε μασάει, απαντάει με συνθήματα: « Η χούντα δεν τελείωσε το ’73…» και τους απωθεί.

Στις 7.00 το απόγευμα είχε πάλι συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Πήγε στο Σύνταγμα, παρέμεινε λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των απλών ανθρώπων όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στην υπεράσπιση του Συντάγματος. Αυτά είδαμε από τη θέση που ήμασταν, φαίνεται όμως πως η αλήθεια αυτή τη φορά είναι κάπως διαφορετική: διαβάσαμε αργότερα πως κάποιοι τους είπαν πως δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί καθώς είχαν κομματικά πανό (!) και αναμενόταν και η μοτοπορεία. Πράγματι το μπλοκ του ΠΑΜΕ τραβήχτηκε παρακάτω και παρέμεινε μέχρι τις 9.30 περίπου. Λίγο μετά άρχισε και πάλι χημικός πόλεμος, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί σε δύσκολες συνθήκες και η συναυλία που άρχισε με το «Πότε θα κάνει ξαστεριά…» και ήταν σε εξέλιξη. Η αντίληψη που σιωπηρά υπήρχε, ότι δηλαδή το πρωί – μεσημέρι γίνονται τα τυχόν μπάχαλα αλλά το βράδυ υπάρχει ηρεμία, φαίνεται ότι παύει πλέον να ισχύει…

Αίσθηση προκάλεσε η άφιξη της μοτοπορείας που έφτασε στο Σύνταγμα από Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας!

Η ληγμένη κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας θα πάρει αύριο ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα!

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger