Home » , , » Προκλητικοί, χοντρόπετσοι και ανιστόρητοι τα ασπόνδυλα κυβερνητικά πρεζόνια της εξουσίας

Προκλητικοί, χοντρόπετσοι και ανιστόρητοι τα ασπόνδυλα κυβερνητικά πρεζόνια της εξουσίας

Από giorgis , Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 | 1:24 μ.μ.

Είναι φοβερό πόσο προκλητικοί,  χοντρόπετσοι, ασπόνδυλα πρεζόνια της εξουσίας είναι κάποια κυβερνητικά στελέχη που όχι απλώς δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν κατάφορα την πραγματικότητα και να την παρουσιάζουν αντεστραμμένη, αλλά μας εξοργίζουν κάνοντας μας μαθήματα ιστορίας.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή με αφορμή τα όσα ακούσαμε να λέει το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης στον ρ/σ «Ράδιο 9».
Με αφορμή το περιστατικό αποδοκιμασιών που δέχτηκε στην Μυτιλήνη  ακολουθώντας την Παγκάλειο τακτική απέδωσε ευθέως τον προπηλακισμό που δέχτηκε την Παρασκευή το βράδυ στον Σύριζα μιλώντας «για αλητεία  και τραμπούκους». «Εξυπακούεται» είπε «ότι πρόκειται για 10-15 άτομα του συγκεκριμένου χώρου», ενώ  έκανε λόγο «για πρακτικές της καρφίτσας της δεκαετίας του 60 εναντίον των κομμουνιστών».

Πριν σχολιάσουμε αυτή την κατάπτυστη δήλωση αυτή του ανιστόρητου υπουργού της μνημονικής κυβέρνησης (είναι δυνατόν να παραλληλίζει οργισμένους πολίτες που στο πρόσωπο του αποδοκιμάζουν την μνημονική κυβέρνηση που μας εξαθλιώνει, με παρακρατικά καθάρματα μιας "μαύρης" εποχής;;;!!!)  να προσθέσουμε αποσπάσματα από ανακοινώσεις συλλογικοτήτων της Μυτιλήνης που αναφέρθηκαν στο γεγονός:

«Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.
Ούτε η στάση του κ. Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση».

Ψήφισμα Αγανακτισμένων Μυτιλήνης


«Η σκηνή αυτή δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας• είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων. Δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία, καμιά διαφορετική άποψη, αδιαφορεί για τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Καταγγέλλουμε τον μεσίτη της τρόικας, αυλικό της οικογένειας Παπανδρέου, συνδαιτυμόνα του Πάγκαλου και μεγάλο φοροφυγά Ν. Σηφουνάκη ως παλιάνθρωπο και αχρείο! Δεν εκπροσωπεί το λαό της Λέσβου αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που τον συντηρεί.
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας στο επεισόδιο, η οποία θεώρησε καθήκον της αντί να προστατέψει την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών από την εγκληματική ενέργεια του υπουργού να τον αφήσει να φύγει χωρίς να παρέμβει, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο νόμος δεν είναι ίδιος για τον λαό και για την πολιτική και οικονομική εξουσία».

Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου


«Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς ο Αριστείδης Σγατζός, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων.
Ο αδίστακτος υπουργός Σηφουνάκης, επιτελικό στέλεχος της κυβέρνησης του Μνημονίου που ξεπουλά τα πάντα ―ανθρώπους, υποδομές, την ίδια τη χώρα― γνωστός εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου στο χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό έδειξε το αληθινό του πρόσωπο για άλλη μια φορά. Δεν ανέχεται τις διαμαρτυρίες αυτών που θεωρεί καύσιμη ύλη για τα κέρδη της συντεχνίας τραπεζών και βιομηχάνων, δεν υπολογίζει τις ζωές τους».

Ανταρσία στο Αιγαίο


Επανερχόμαστε, λοιπόν στον υπάλληλο της τρόικας Ν. Σηφουνάκη που εκτός των άλλων μας κάνει και μαθήματα ιστορίας.
Να προσπεράσουμε τις ηλιθιότητες που λέει περί 10-15 ατόμων του Σύριζα, το οποία σύμφωνα με τον ίδιον ήταν αυτά που τον προπηλάκισαν.  Η Μυτιλήνη είναι μικρός τόπος και όλοι/ες γνωρίζονται μεταξύ τους. Πέρα απ’ το ότι ο δάσκαλος που τραυματίστηκε από το αυτοκίνητο του υπουργού είναι γνωστό στέλεχος πολιτικής συλλογικότητας που δεν έχει καμιά σχέση με τον Σύριζα, στο κίνημα «αγανακτισμένων πολιτών» Μυτιλήνης, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους με πολύ έντονη την παρουσία τους εξαπατημένων πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Είναι δυνατόν μια ειρηνική αποδοκιμασία που εισέπραξε ο Σηφουνάκης –δεν είναι η πρώτη φορά- να την αποδίδει σε «πρακτικές της καρφίτσας της δεκαετίας του 60 εναντίον των κομμουνιστών»;
Ας μην αναφερθούμε αναλυτικά τον βρόμικο ρόλο σε βάρος του λαού και του τόπου οι προπάτορες της παράταξης στην οποία ανήκει.  Να του θυμίσουμε μόνο  ότι το κολαστήριο της Μακρονήσου στο οποίο μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές ήταν δημιούργημα επί κυβέρνησης του κεντρώου πολιτικού Θ. Σοφούλη, ενώ ο παππούς του σημερινού του αρχηγού και  μετέπειτα πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συμμετείχε στην κυβέρνηση αυτή ως υπουργός. (Ο επιλεγόμενος και «παπατζής»). Οι κομμουνιστές και όχι μόνο που έφτυσαν της μάνας τους το γάλα εκεί –κάποια στιγμή θα κάνουμε ένα ιστορικό αφιέρωμα στην Μακρόνησο-  δηλαδή ήταν επί κυβερνήσεων δικών σου πολιτικών προγόνων.
Για μάθε πρώτα, κ. Σηφουνάκη,  που άνηκαν πολιτικά   οι πατέρες της πολιτικής της υποτέλειας Παναγιώτης Τσαλδάρης, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που είναι οι υπεύθυνοι για το κάτεργο της Μακρονήσου και μετά μας κάνεις ιστορικά μαθήματα. Ακριβώς στον ίδιο δρόμο υποτέλειας και εθελοδουλείας βαδίζει και ο σημερινός αρχηγός σου και τύποις σημερινός πρωθυπουργός.

Επίλογος στην ανάρτησή μας το σημερινό δελτίο τύπου που μας έστειλε η τοπική οργάνωση της ανταρσύας στην Λέσβο: 

Ο Σηφουνάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για δημοκρατία

Τις τελευταίες μέρες ο Ν. Σηφουνάκης και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο αντί να απολογηθούν για το περιστατικό της επίθεσης του υπουργικού αυτοκινήτου σε διαδηλωτές από τους Αγανακτισμένους της πλ. Σαπφούς το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιούνη, έχουν επιδοθεί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, με ανακοινώσεις που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στο διαδίκτυο, αντιστροφής των γεγονότων, συκοφαντίας της Αριστεράς και στοχοποίησης του Α. Σγατζού του δασκάλου που μόνο από τύχη γλίτωσε από την επίθεση.

Ο Ν. Σηφουνάκης στήριξε σαν υπουργός και βουλευτής κυβερνήσεις που οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία. Συμμετείχε στις κυβερνήσεις που υποθήκευσαν τη χώρα στη Siemens, στις κυβερνήσεις των υπερκοστολογημένων ολυμπιακών έργων μιας χρήσης. Εκπροσωπεί τη στενή διασύνδεση του χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σήμερα ως υπουργός δηλώνει προσηλωμένος στην επιλογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Δεν εκπλήσσει κανένα γιατί προκαλεί τη λαϊκή αποδοκιμασία.
Είναι προπαγάνδα γκεπελικού τύπου η επίκληση της δημοκρατίας από το Σηφουνάκη και το ΠΑΣΟΚ. Αυτές τις μέρες κάθε έννοια δημοκρατίας έχει γίνει κουρέλι από την κυβέρνηση του Μνημονίου που μόνα στηρίγματα έχει τη βία των ΜΑΤ και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των αγώνων τους από τα μεγάλα ΜΜΕ. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει στις πλατείες της αγανάκτησης, στην Κερατέα, στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων ότι δε δέχεται το πραξικόπημα του Μνημονίου, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των υποδομών και της γης.

Σήμερα το πιο βρόμικο πράμα που υπάρχει στην πολιτική σήμερα είναι η διαιώνιση του φαύλου κύκλου του δανεισμού για να σωθούν οι τοκογλύφοι και να χρεοκοπήσει η χώρα. Δεν ξεπλένουν το ΠΑΣΟΚ οι φλυαρίες για το «βρόμικο '89» ούτε ξεχνά κανείς πως ο Σηφουνάκης και το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησαν στην οικουμενική κυβέρνηση μαζί με τους πρωταγωνιστές του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger