Home » , » Μερικές "ειδησούλες" στα γρήγορα

Μερικές "ειδησούλες" στα γρήγορα

Από ciaoant1 , Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 | 7:47 μ.μ.

Εξέδιδαν το 8χρονο κοριτσάκι τους για να ξεπληρώσουν δάνειο
Οι γονείς ενός οκτάχρονου κοριτσιού συνελήφθησαν επειδή διαπραγματεύθηκαν μ' έναν 32χρονο, να έχει σεξουαλικές σχέσεις με το παιδί τους για να μπορέσουν να ξεπληρώσουν ένα δάνειο.

'Οπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Ρότερνταμ : "Συλλάβαμε τους γονείς του κοριτσιού αφού ένα μέλος της οικογένειας αποκάλυψε (...) ότι πρότειναν σεξουαλικές σχέσεις με την κόρη τους για την αποπληρωμή ενός δανείου".
Στις ΗΠΑ, τα σπουδαστικά δάνεια που είχαν πάρει οι φοιτητές είναι τεράστια, και δεν μπορούν να αποπληρωθούν, μιας και οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων δε βρίσκουν δουλειά/απολύονται, ή ναι μεν βρίσκουν δουλειά, αλλά με πολύ άσχημους όρους. Πλέον μάλιστα τα σπουδαστικά χρέη είναι ακόμα περισσότερα και από τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, οι τράπεζες και το κράτος να στέλνουν μπράβους ή/και την αστυνομία, ώστε να εισπράξουν διά τις βία τα χρωστούμενα, όπως οι τοκογλύφοι της μαφίας:

Local media: SWAT team busts into house over student loan default
Acting on orders from the U.S. Department of Education, a S.W.A.T. team broke into a California home Tuesday at 6 a.m. and roughed up a man — because of his estranged wife’s defaulted student loans, ABC News10 reported. She wasn’t there.

Yet, Kenneth Wright of the city of Stockton was grabbed by the neck by handcuffed before he and his three young children were put in a police car as the officers searched his house, he told ABC News10. He said he was in his underwear the whole time.

“They busted down my door for this. It wasn’t even me,” Wright told the local news station. “All I want is an apology for me and my kids and for them to get me a new door.”


Άρχουσα τάξη: "Αφού αυτό αυξάνει τον πλουτισμό μας, τότε...ζήτω το ρήμαγμα σας μέχρι τέλους!"

Πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο απασχολούνται σε επικίνδυνες δουλειές
Σε επικίνδυνες δουλειές, όπως μεταλλεία, ορυχεία, φάρμες, κατασκευή παπουτσιών ή καλλιέργεια λουλουδιών, όπου απειλείται άμεσα η σωματική και ψυχική υγεία τους απασχολούνται πάνω από 115 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Το απαράδεκτο και προσβλητικό για το σύνολο της ανθρωπότητας φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως στην Αφρική, την Ασία και στη Λατινική Αμερική, όπου λόγω ακραίας φτώχειας τα παιδιά ωθούνται σε τέτοιες δουλειές.

Οι εργοδότες προτιμούν την παιδική εργασία διότι είναι φτηνή «και επειδή τα παιδιά είναι από τη φύση τους πιο υπάκουα και πειθαρχούν πιο εύκολα από τους ενήλικες, αλλά και πολύ φοβισμένα για να παραπονεθούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του που επισυνάπτεται στην έκθεση ερευνητής του ΟΗΕ, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για την ποιότητα του ανθρώπινου πολιτισμού τον 21ο αιώνα.


Πρώτα θα "κινεζοποιηθείτε", και μετά τα ξαναλέμε για επενδύσεις και ανάπτυξη. Έως τότε...

Κινδυνεύουν με ανεργία 450.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις
Κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να βρεθούν άνεργοι περί τις 450.000 εργαζόμενοι. Στις 800.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σχεδόν η 1 στις 2 έχει ως κύριο στόχο την επιβίωση (ποσοστό 47%).


Αλλαγή θέματος, με νέες εξελίξεις από τους πετρελαιάδες: Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ δεν αύξησε την παραγωγή, όπως ζητούσε η φιλοδυτική Σ. Αραβία, που πλέον προσανατολίζεται να κινηθεί μονομερώς και να αυξήσει τη δική παραγωγή ξέχωρα από τους υπόλοιπους του καρτέλ:

Αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία προσανατολίζεται σε μονομερή αύξηση της παραγωγής

η εφημερίδα al-Hayat ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει μονομερώς (δηλαδή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του OPEC) την παραγωγή της την επόμενη εβδομάδα.
...
Βασική αιτία της αποκλιμάκωσης των πετρελαϊκών τιμών δεν είναι, όμως, τόσο οι συγκυρίες όσο η διαπιστωθείσα προχθές βαθιά διαφωνία των κρατών-μελών του OPEC για την πετρελαϊκή παραγωγή και εν γένει για την πολιτική του Οργανισμού. Από μία άποψη το πρόβλημα ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που την προεδρία του OPEC ανέλαβε το Ιράν, το κατεξοχήν «γεράκι» δηλαδή του καρτέλ.

Η υπουργική συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης κατέληξε σε ένα πρωτοφανές φιάσκο επειδή ο ιρανός πρόεδρος σκεπτόμενος πολιτικά επέμενε να μην αποφασιστεί καμία αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του καρτέλ. Η Σαουδική Αραβία επέμενε σε αύξηση της παραγωγής για να πέσουν οι τιμές και να διευκολυνθούν οι ενεργειακώς εξαρτώμενες χώρες και δη οι ΗΠΑ, καθώς διαπιστώνεται ότι η αμερικανική οικονομία χάνει την αναπτυξιακή ορμή της και ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ πέφτει κάθετα.
...
Η αποστασιοποίηση της Σαουδικής Αραβίας, αν τελικώς επιβεβαιωθεί και βεβαίως αν το δρόμο του Ριάντ ακολουθήσουν και άλλα μετριοπαθή μέλη του Οργανισμού, θα λειτουργήσει ασφαλώς διχαστικά - αν όχι διαλυτικά - στο καρτέλ.


Με τέτοιες ειδήσεις, σαφώς και η αντιπαλότητα των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα πάρει στο ενεργειακό πεδίο θα ενταθούν "ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ": Την ίδια ώρα που η Σ. Αραβία ανακοίνωνε αύξηση της παραγωγής της, η εταιρεία ενέργειας της χώρας ανακοίνωνε ότι...τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας εξαντλούνται και πρότεινε στο λαό (που ήδη ψομολυσσάει)...να καταναλώνει λιγότερο:

Electric Company Of Saudi Arabia Warns Country May Run Out Of Oil By 2030
The electricity company of Saudi Arabia has set off alarms to warn that oil in this country could be depleted by 2030 if left unchecked domestic consumption. According to a report of this company, it is estimated between 2.5 and 3.4 million barrels a day.


Στο κλαμπ του Μνημονίου και η Κύπρος; (με την Κύπρο βέβαια παίζονται άλλα παιχνίδια, με ξέπλυμα ρώσικου χρήματος (μαφία, κτλ), υπάρχει το θέμα με το φυσικό αέριο, κτλ, κτλ, κτλ)
Η μικροσκοπική Κύπρος θα μπορούσε να γίνει το επόμενο πρόβλημα στην κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ καθώς οι διεθνείς οίκοι υποβαθμίζουν την αξιολόγηση της εξαιτίας της έκθεσης της στην Ελλάδα και η άνοδος των αποδόσεων υποδεικνύει συρρίκνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ομόλογα της χώρας, αναφέρει το Reuters. Σε ανάλυση του το πρακτορείο σημειώνει ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Ωστόσο, μετά την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα, ορισμένοι αναλυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι η χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να χρειαστεί ένα διεθνές πακέτο διάσωσης.


Οι "αγανακτισμένοι" μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να δηλώνουν "ακομμάτιστοι", και να είναι ανοργάνωτοι, αλλά αυτό βέβαια δεν ισχύει για την άρχουσα τάξη, που έχει συλλόγους, κόμματα, οργανώσεις, κτλ. Εδώ η αγαπημένη οργάνωση των συνομοσιολογων, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, που αυτές τις μέρες κάνει ένα συνέδριο, με συμμετοχή μεγάλων βιομηχάνων, τραπεζιτών, πολιτικών των κομμάτων της άρχουσας τάξης, κτλ. Από την Ελλάδα, συμμετέχουν φέτος, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε οι εξής
  • David Α. Γιώργος, Πρόεδρος της η Coca-Cola H.B.C. S.A.
  • Χαρδούβελης, Γκίκας Α., Οικονομικός Διευθυντής και επικεφαλής Έρευνας της Eurobank EFG
  • Παπακωνσταντίνου, Γιώργος, Υπουργός Οικονομικών
  • Τσούκαλης, Λουκάς, Πρόεδρο της Grisons ΕΛΙΑΜΕΠ (σ.σ. το γνωστό think tank)

Η πλήρης λίστα εδώ


Ζοφερό το μέλλον του ΝΑΤΟ, λέει ο Γκέιτς
Η αμυντική συμμαχία ΗΠΑ – Ευρώπης, ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες έξι δεκαετίες, αντιμετωπίζει ζοφερό μέλλον σύμφωνα με τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Στην τελευταία του ομιλία ως πολιτικός προϊστάμενος του Πενταγώνου, ο κ. Γκέιτς αμφισβήτησε ευθέως τη βιωσιμότητα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική ατολμία και η τσιγκουνιά των κρατών–μελών μπορεί να επισπεύσουν την άρση της αμερικανικής στήριξης. (σ.σ. εννοεί ότι λόγω της μεγαλύτερης πίεσης που ασκούν οι λαοί της Ευρώπης, οι κυβερνήσεις τους δεν υποστηρίζουν πλήρως όλες τις εκστρατείες των Αμερικάνων, που έχουν ρημάξει ένα σωρό χώρες, ενώ παράλληλα μόνο 5 χώρες δίνουν το συμφωνημένο 2% του ΑΕΠ τους για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι -το μαντέψατε- και η Ελλάδα. Φαίνεται ότι σε συγκεκριμένα πράγματα η Ελλάδα είναι καλοπληρωτής...)

«Οι μελλοντικοί ηγέτες των ΗΠΑ, για τους οποίους ο Ψυχρός Πόλεμος δεν θα έχει αποτελέσει καθοριστική εμπειρία ζωής, όπως αποτελεί για μένα, ίσως θεωρήσουν ότι η επένδυση στη Συμμαχία δεν αξίζει», είπε ο Γκέιτς μιλώντας στο ινστιτούτο μελετών SDA στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Γκέιτς ουδέποτε έκρυψε την αγανάκτησή του με τη ΝΑΤΟϊκή γραφειοκρατία και τους μεγάλους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Συμμαχίας στη στρατιωτική τους συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Τους πρώτους μήνες της θητείας του, ο Γκέιτς είχε ενοχλήσει τους Ευρωπαίους με τις συνεχείς εκκλήσεις του για ενίσχυση των μάχιμων δυνάμεών τους στα πεδία των αφγανικών μαχών.
...
Οι δηλώσεις του Ρόμπερτ Γκέιτς αποκαλύπτουν επίσης την επιθυμία των ΗΠΑ να στρέψουν το ΝΑΤΟ μακριά από τον ξεπερασμένο ρόλο του ως δύναμης ανάσχεσης της σοβιετικής απειλής στην κεντρική Ευρώπη, σε ευκίνητη συμμαχία, ικανή να αντιμετωπίσει κρίσεις σε όλο τον πλανήτη (σ.σ. έως και πρόγραμμα και καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων έχουν), αλλά και στην ανάδειξη της Συμμαχίας σε αξιόπιστο ανταγωνιστή των κινεζικών φιλοδοξιών και βλέψεων στον Ειρηνικό και στην ανατολική Ασία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2011 στις 9:36 μ.μ.

http://alturl.com/8woy2

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger