Home » , » Σκέψεις για τις κινητοποιήσεις

Σκέψεις για τις κινητοποιήσεις

Από giorgis , Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 | 9:45 μ.μ.

Του Γ.Γ. Με ερέθισμα το βίντεο που παραθέτουμε και στο οποίο βλέπουμε το λεγόμενο κίνημα των «Αγανακτισμένων Πολιτών» να συνεχίζει για 3η βδομάδα της κινητοποιήσεις του, θα γράψω μερικές προσωπικές σκέψεις.

Δεκάδες μέρες τώρα εκατοντάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και σωματείων διαδέχονται η μια την άλλη με αποκορύφωμα την πανελλαδική απεργία στις 15 Ιούνη. Η ελληνική κοινωνία βράζει, η οργή και η αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που τα εξαθλιώνει είναι ορατή στους πάντες.

Παράλληλα όμως κάθε λαϊκή αντίδραση είναι μέσα στα θεσμικά πλαίσια, ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ παρά την αρχική τους αμηχανία δεν διστάζουν να «αγκαλιάσουν» και να «κατανοήσουν» τον «προβληματισμό» του κόσμου που βρίσκεται στους δρόμους. Το είδαμε αυτό και σήμερα το πρωί όταν στην εκπομπή του Αναγνωστάη-Χασαπόπουλου στο Mega είχαν καλεσμένους άτομα απ’ το λεγόμενο κίνημα των «Αγανακτισμένων Πολιτών», το παρακολουθούμε και στο βίντεο παρακάτω.

Εγώ θα γράψω κάποιες προσωπικές μου πολιτικές εκτιμήσεις και μακάρι να διαψευστώ. Θεωρώ δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα αδιαφορήσει εντελώς για τις λαϊκές αντιδράσεις –βασικά για τον τρόπο που εκδηλώνονται- και οι κυβερνητικοί βουλευτές θα υπερψηφίσουν και το καινούργιο Μνημόνιο εθνικής υποτέλειας και οικονομικής υποδούλωσης γράφοντας στα ούμπαλα τους τις λαϊκές αντιδράσεις.

Η δωσίλογη κυβέρνηση του ΓΑΠ-Τσολάκογλου αφού εξαπάτησε τον λαό παρουσιάζοντας προεκλογικά ένα διαμετρικά αντίθετο πρόγραμμα απ’ αυτό που εφαρμόζει τώρα δείχνει αποφασισμένη να κρατηθεί με τα νύχια και τα δόντια στην εξουσία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ξεπουλήματος και υποδούλωσης της Ελλάδας στις κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε και στους ντόπιους συνεργάτες της. Η από γεννησιμιού της κομπραδόρικη αστική τάξη με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα έχει βρει «την χαρά» της. Μια σειρά ντόπιοι πλουτοκράτες τακιμιάζουν με πολυεθνικούς κολοσσούς για να λεηλατήσουν της ελληνική περιουσία που απέκτησαν με ο αίμα του ο Ελληνικός λαός (π.χ. στην περίπτωση της ΕΥΑΘ ο Βγενόπουλος με τη «Veolia», οι Μπόμπολας και Κόκκαλης με τη «Suez» και οι Περιστέρης και Κάμπας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) με την «Aqualia» κ.λπ).

Ο Παπανδρέου-Τσολάκογλου είναι αδίσταχτος. Ξέρει ότι είναι πρωθυπουργός «μιας χρήσης» και γνωρίζει ότι όσο μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα διαπράξει εναντίον του λαού και της χώρας τόσο καλύτερο «βιογραφικό» θα δημιουργήσει για να διεκδικήσει να κάνει καριέρα σε κάποιον διεθνή οργανισμό, όταν ο Ελληνικός λαός «τον πάρει με τις πέτρες» όπως το έχει προβλέψει. (Για τα ασπόνδυλα πρεζόνια της εξουσίας που στελεχώνουν την κυβέρνηση δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα. Είναι κότες που προσπαθούν να «τσιμπήσουν» το κατά δύναμη απ’ τα «εδέσματα» που τους παρέχει η εξουσία).




Επανέρχομαι και επιμένω ότι όσο και να ουρλιάζει ο λαός στις πλατείες και στους δρόμους, με τις μορφές πάλης που ακολουθούνται σήμερα η κυβέρνηση θα αδιαφορεί και θα συνεχίζει το εγκληματικό του έργο. Ούτε και οι αποδοκιμασίες που εισπράττουν οι πολιτικάντηδες έχουν κανένα αποτέλεσμα. Όπως έλεγε και ο δημοσιοκάφρος, του Αλαφούζου, Μ. Παπαδημητρίου, «Οι βουλευτές είναι άνθρωποι που πρέπει να δουλεύουν σκληρά, να εξηγούν και ενίοτε πρέπει να μάθουν να τρώνε και καμιά ψιλή».

Από την άλλη όμως όταν εδραιωθεί στην λαϊκή συνείδηση ότι όλες οι ειρηνικές και μέσα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας κινητοποιήσεις δεν έχουν καμιά ουσιαστική αποτελεσματικότητα τότε η λαϊκή αντιβία θα προβάλλει σαν ο μοναδικό δρόμος αντίστασης. Κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν το αντιλαμβάνεται το πολιτικό αστικό σύστημα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger