Home » , » Ενοπλες Δυνάμεις εναντίον "εχθρού λαού';

Ενοπλες Δυνάμεις εναντίον "εχθρού λαού';

Από giorgis , Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 | 8:16 μ.μ.

 Ένα τουλάχιστον ανατριχιαστικό σενάριο είδαμε την Πέμπτη που μας πέρασε από το περιοδικό «Επίκαιρα». Μας έλεγε ότι η δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα που κυβερνά την χώρα μας μπροστά στην αδυναμία των κατασταλτικών μηχανισμών να καταστείλει τις λαϊκές αντιδράσεις που προβλέπονται το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει της ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ενάντια στον «εχθρό λαό».

Εγραφε, μεταξύ άλλων το δημοσίευμα που αναφέραμε: «Το ενδεχόμενο εμπλοκής δυνάμεων του Στρατού στην αντιμετώπιση έκρυθμων καταστάσεων κατά την διάρκεια διαδηλώσεων αφήνει ανοιχτό η διεξαγωγή –δεύτερη φορά μάσα σε λίγους μήνες- άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές που ολοκληρώθηκαν στο Ειδικο Κέντρο Εκπαίδευση, στο Δροσάτο Κιλκίς, με τη συμμετοχή ανδρών της 79ης  Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και Αμερικανών αξιωματικών».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος Γιώργος Διονυσόπουλος, συνέχιζε το δημοσίευμα του με … σενάρια τρόμου: «Η ολοένα μεγαλύτερη προσέλευση "Αγανακτισμένων πολιτών" στο σύνταγμα και η συσσωρευμένη οργή του κόσμου εξαιτίας των σκληρών μέτρων του Μνημονίου απειλούν να τινάξουν στον αέρα την κοινωνική ειρήνη, στοχοποιώντας στο σύνολο του το πολιτικό σύστημα. Μια κατάσταση την οποία, απ’ ότι φαίνεται, η ΕΛΑΣ αδυνατεί από μόνη της να την αντιμετωπίσει, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου αλλά και της εξάπλωσης των σχετικών συγκεντρώσεων σε πολλές πόλεις της χώρας. Ως αποτέλεσμα αυτό έχει τη δημιουργία φόβου πως, σε ενδεχόμενη κατάσταση ανάγκης, η μεταφορά δυνάμεων από την περιφέρεια στο κέντρο δεν είναι εφικτή και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλου είδους λύσεις. Μια απ’ αυτές είναι και η επικουρική χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων ως συνδρομή για τον έλεγχο του πλήθους και την αντιμετώπιση έκρυθμων καταστάσεων και ταραχών σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο στρατός έχει προχωρήσει στην προμήθεια ασπίδων και κλομπ, παρομοίων με εκείνων που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, καθώς επίσης και χημικών και δακρυγόνων, στη χρήση των οποίων έχουν λάβει εκπαίδευση ορισμένες επίλεκτες μονάδες του Στρατού Ξηράς».

Φυσικά με ένα τέτοιο θέμα δεν ήταν δυνατόν να μην  ασχοληθούμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Στην άσκηση που έγινε συμμετείχαν μόνο επαγγελματίες οπλίτες και στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Το περιβάλλον του υπουργείου Αμυνας ισχυρίζεται ότι είναι «εκτός της συνταγματικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων» η επέμβαση του στρατού στα εσωτερικά της χώρας, αλλά αποφεύγει να απαντήσει αν οι ένοπλες δυνάμεις έχουν προμηθευτεί υλικά που χρησιμοποιούν οι μηχανισμοί καταστολής. Εντύπωση προκαλεί επίσης γιατί βουλευτές των αριστερών κομμάτων –που έχουν ενημερωθεί για το παραπάνω δημοσίευμα- δεν έχουν καταθέσει στην βουλή ερώτηση προς τον Ευ. Βενιζέλο και να ζητούν πειστικές απαντήσεις.  Ελπίζουμε ότι θα το κάνουν σύντομα.

Θα επανέλθουμε όμως σ’ αυτό το θέμα γιατί εξακολουθούμε να το ψάχνουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

13 Ιουνίου 2011 στις 8:21 μ.μ.

απο τη στιγμη που στο νεο δογμα του ΝΑΤΟ αποφασιστικε να συμπεριλιφθει και η καταστολη λαικων και κοινωνικων κρισεων τοτε για μενα ειναι σιγουρο οτι αυτοι οι προδοτες που μας κυβερνουν θα χρησιμοποιησουν το στρατο για να μας σταματησουν. να ειστε σιγουροι οτι δεν εχουν κανενα ηθικο ενδοιασμο.

13 Ιουνίου 2011 στις 10:09 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=CFzFuY5ZuMQ&feature=related

http://www.inews.gr/62/To-kke-gia-tin-askisi-esoterikis-katastolis-pou-diexigage-i-71i-aerometaferomeni-taxiarchia-stin-argyroupoli-kilkis.htm


Δε φτάνει μια ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον υπουργό,αλλά έγινε.Μη λέτε γιατί δεν έγινε.

Η άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ http://www.youtube.com/watch?v=SlF-URQfuoA
Συνέντευξη νατοϊκού συνταγματαρχη του ελληνικου στρατου

http://www.youtube.com/watch?v=2m62AkjkDWU&feature=related

71η ταξιαρχια του ΝΑΤΟ,που συμμετέχουν χώρες της ΕΕ η γνωστή ΗΕLasBoulgariaRomaniaCyprus, η οποία Κύπρος δεν είναι στο ΝΑΤΟ,κάθως και η 71η ταξιαρχια του ΝΑΤΟ δέχεται εντολές από την ΕΕ γι αυτό και ένα άλλο όνομά της είναι ο "ευρωστρατός".Αυτές οι διευκρινήσεις για να δει κανείς πόσο κοντά είναι οι "ανθρωπιστικοί" οργανισμοί ΕΕ-ΝΑΤΟ.Καθώς και πόσο ελεηνοί είναι οι αριστεροί οπαδοί της ΕΕ είτε προκειται για το ΑΚΕΛ ή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ.

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2011 στις 12:49 π.μ.

Μόνο που καμμιά φορά το να χρησιμοποιείς τον στρατό είναι δίκοπο μαχαίρι σε τέτοιες καταστάσεις όπως στην Ελλάδα σήμερα. Άλλο ο αστυνομικός που είναι μισθοφόρος 100% στην υπηρεσία των αστων και άλλο ο μέσος στρατεύσιμος φαντάρος.
Μου φαίνεται δεν έχουν διδακτεί από την Οκτωβριανή επάνασταση για το πως λειτούργησε ο στρατός, σε συνθήκες όπου ο λαός πεινούσε και δυστηχούσε λόγο του πολέμου.
Και ο Ελλνικός στρατός στελεχώνεται σε μεγάλο βαθμό από έφεδρους, λέω τώρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger