Home » , » Αστοχη τοποθέτηση του Γ. Δελαστίκ

Αστοχη τοποθέτηση του Γ. Δελαστίκ

Από giorgis , Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 | 5:29 μ.μ.

 Σκέτη απογοήτευση το άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο σημερινό «Εθνος». Είναι κατανοητό το στέλεχος του ΝΑΡ που δουλεύει στην φιλοκυβερνητική φυλλάδα του καπιταλιστή Μπόμπολα να έχει διαφορετική γραμμή δημοσιογραφικής πλεύσης απ’ ότι έχει στην εφημερίδα «Πριν» που διευθύνει. Δεν είναι όμως δυνατόν να μας λέει ότι ένας υπουργός έχει την δυνατότητα να καθορίσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης!!!

Ας παραθέσουμε το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου του και να το σχολιάσουμε:
«Ας είμαστε καθαροί. Ο Β. Βενιζέλος δεν είναι ένας τυχαίος υπουργός Οικονομικών ούτε ονειρεύεται κάποια καριέρα στον τομέα αυτόν, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Κάθε υπουργικό αξίωμα το βλέπει ως ενδιάμεσο σταθμό στην πορεία του προς τον στόχο της πρωθυπουργίας. Θεμιτό. Στο πλαίσιο αυτό θα χειριστεί και τη θέση του υπουργού Οικονομικών, η οποία στις σημερινές ιδίως συνθήκες είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Εκατομμύρια εργαζόμενοι Ελληνες περιέρχονται σταδιακά σε απόγνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν ή ψυχορραγούν. Ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας μαραζώνουν αποτελματωμένες. Η πρόκληση είναι εμφανέστατη. Αν ο Β. Βενιζέλος κατορθώσει να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα βελτιώσει την κατάσταση, θα σφυρηλατήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που πιθανόν θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει τις προσωπικές πολιτικές του φιλοδοξίες. Αν αποτύχει να αλλάξει την κατάσταση, το πολιτικό αντίτιμο θα είναι βαρύ και για την κυβέρνηση και για τα δικά του πολιτικά σχέδια».

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο Δελαστίκ ότι ο Βενιζέλος θα εφαρμόσει απόλυτα –όπως έχει δηλώσει ο ίδιος άλλωστε- το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα επιφέρει λουκέτο σε μια σειρά δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ με μαζικές απολύσεις που θα φτάσουν τι 250.000 έως το 2015; Δεν έχει ακούσει την κυβερνητική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους της χώρας μας για περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας τόσο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Για ποια «αναπτυξιακή πολιτική» και για ποιον, μιλάει ο καλαμαράς του «Εθνους»;

Τι περιθώρια έχει να ασκήσει, προσωπική οικονομική πολιτική ακόμα και να το ήθελε, ο Βενιζέλος, αφού στο υπουργείο του θα εγκατασταθεί ομάδα τεχνοκρατών και εμπειρογνομόνων από τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και από χώρες μέλη του Eurogroup που θα καθορίζουν την οικονομική πολιτική του υπουργείου του; Και στην εφημερίδα που διευθύνει ο Δελαστίκ έχουν γραφτεί αυτά. Δεν τα γνωρίζει; Ουτε τον Αυτιά δεν άκουσε προχτές που με στοιχεία απέδειξε ότι η υπαγορευμένη πολιτική που καλείται να εφαρμόσει ο Βενιζέλος φέρνει νέες σημαντικές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους και άνεργους; Τι παπαριές γράφει επικαλούμενος το ενδεχόμενο ο Βενιζέλος να «σφυρηλατήσει κοινωνικές συμμαχίες»;



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2011 στις 6:50 μ.μ.

Φίλοι συγγνώμη αλλά,
Νομίζω οτι είναι υπερβολική και αμβλύνους η ερμηνεία που δίνεται στο άρθρο. Πέρα απ' αυτό όμως δεν πιστεύω να αμφιβάλει κανείς οτι ο κ. Δελαστίκ είναι ένας απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ έλληνες Δημοσιογράφους (σε αντίθεση απο τον συρφετό των αργηρόνητων δημοσιοκάφρων του megaλου υποκόσμου που εκτελούν δολοφονικά συμβόλαια ενάντια στον Ελληνικό Λαό) που τιμά την Δημοσιογραφία αλλά και την ιδεολογία του. Ακόμα και έτσι όπως το ερμηνεύετε να είναι ας προσπαθήσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς του λαού και όχι τους ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ φίλους και μπροστάρηδες.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2011 στις 7:04 μ.μ.

..δυστυχως παρόμοιας ποιότητας είναικαι τα άρθρα του Π.Π στην "καθημερινή". Προφανώς δεν μπορούν να γράψουν όπως στο "ΠΡΙΝ" ,αλλά υπάρχουν κι όρια ιδίως γι στελέχη ενός κόμματος που (αυτο)περιγράφεται ως επαναστατικό..ας θυμηθόυν πως βγάζουν το μεροκάματο τους την επόμενη φορά π0υ θα γράψουν πύρινα άρθρα για τους μπάτσους.. κι αυτοί μεροκάματο βγάζουν..μόνο που εφημερίδες τέτοιας κυκλοφορίας αξίζουν όσο δεκάδες διμοιρίες..

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2011 στις 9:18 μ.μ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΧΑΖΟΓΕΛΑΕΙ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ - ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ). ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥΣ".

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2011 στις 11:34 μ.μ.

ο δελαστικ απο τοτε που εφυγε απο το κκε τον μαρξισμο τον αφησε στο συρταρι και για αυτο κανει τετοιεσ αναλυσεισ

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2011 στις 1:46 π.μ.

Μπράβο το blog που για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Το διαβάζω σχεδόν καθημερινά και μ αρέσει γιατί ενώ προβάλει τις δραστηριότητες του ΚΚΕ του Συνασπισμού της Ανταρσυας δεν διστάζει να κανει κριτική σ αυτά τα κομματα όταν κάνουν λάθη.

Γι αυτό διαφωνώ με τον πρώτο ανωνυμο.
Μην μασατε παιδια του βαθύ κοκκινου. Συνεχίστε έτσι γ αυτό σας διαβάζουν όλοι οι αριστεροι.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2011 στις 4:04 π.μ.

Συμφωνώ με τον φίλο (21 Ιουνίου 2011 1:46 π.μ.),όντως χοντρό φάουλ από το Δελαστίκ που εδώ και καιρό στη μόνιμη στήλη στο "Πρίν" δείχνει να έχει χάσει λίγη από τη διεισδυτικότητα του στη σκέψη...

21 Ιουνίου 2011 στις 9:45 π.μ.

ARGYRWNYTOS AND FOR THE GREEK FORM ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ ΑΜΑΝ ΡΑΕ ΠΑΙΔΙΑ

Φ.
22 Ιουνίου 2011 στις 12:26 μ.μ.

Αγαπητό "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ", όπως τα λέει ο χρήστης Ανώνυμος χρήστης (20 Ιουνίου 2011 6:50 μ.μ.).
Στο άρθρο του αυτό ο Γ.Δελαστίκ δεν προβάλλει μια προσωπική πολιτική του θέση, δεν προβάλλει μια ιδεολογική τοποθέτηση για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά εκθέτει μια εκτίμηση (που δυστυχώς και τμήματα του λαού ενδέχεται να την συμμερίζονται) ότι ο Βενιζέλος μπορεί να φέρει μια ελάσσωνα αλλαγή. Για όποιον διάβασε ολόκληρο το "ΕΘΝΟΣ" της 20/6 ή και έστω ολόκληρο το άρθρο του Γ.Δ. (που σημειωτεόν τιτλοφορείται "Ο αναΠΑΣΟΚικσμός της κυβέρνησης - ο πιο μη-κυβερνητικός τίτλος στο "ΕΘΝΟΣ" του Μπόμπολα ας μην ξεχνάμε...) νομίζω ότι κατάλαβε ότι η γραμμή της εφημερίδας ήταν "Βενιζέλος=αλλαγή". Νομίζω λοιπόν είναι άστοχο να χρεώνουμε στον Γ.Δ. αυτή την συνολική στάση. Δεν χρειάζεται να είσαι αρχισυντάκτης εφημερίδας για να καταλάβεις πως "ραφηνάρονται" τα θέματα. Την πολιτική του στάση να κρίνουμε και την πορεία του, αυτό πιστεύω είναι πιο τίμιο.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2011 στις 5:43 μ.μ.

Εντάξει ο τελευταίος φίλος έχει δίκιο. Αυτό που αποδεικνύεται βέβαια είναι ότι ο "πολύς" αρχισυντάκτης του ΠΡΙΝ, με τα μεγαλόσχημα, ωστόσο βαθιά αταξικά ενίοτε και εθνικιστικά άρθρα του και εκεί, δεν είναι παρά ένας πιστός υπάλληλος των Μπομπολαίων, του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Εδώ που τα λέμε της κάθε κυβέρνησης, άλλωστε ποιος δεν θυμάται πόσα εύσημα είχε δώσει κατά καιρούς στον Καραμανλή για την υπερήφανη εθνική πολιτική του με τον αγωγό; Ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε έκφανση της αριστεράς και αυτού του τύπου η σχιζοειδής δημοσιογραφία μόνο κακό κάνει. Άλλωστε και από το ΠΡΙΝ έχει γράψει ουκ ολίγα, το ξανατονίζω, εμετικά άρθρα...Μακριά από αυτούς παιδιά, μόνο κακό κάνουν

Φ.
22 Ιουνίου 2011 στις 11:35 μ.μ.

Ανώνυμος (22 Ιουνίου 2011 5:43 μ.μ.) μου αρέσει ότι είσαι ακομπλεξάριστος, αμερόληπτος και τεκμηριωμένος στους ισχυρισμούς σου.
Δυστυχώς οι απόψεις σου μόνο ως απόσπασμα tabloid εφημερίδας για την αριστερά μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Μάλιστα, ενώ η αρχική δημοσίευση έχει κάποια στοιχεία πολιτικής κριτικής που μπορούν να αντιμετωπιστούν αναλόγως, η δική σου θέση, παιδιάστική και αριστερίστικη σε λιβελογράφιμα ταιριάζει ή καλύτερα σε κάποιες από τις φυλλάδες του χώρου που λόγω της κρίσης των "οργανώσεων" που τις διακινούν αναλώνονται στο αριστερό κανιβαλισμό γιατί δεν είναι και άξιες να κάνουν κάτι πέρα από αυτό.

Υ.Γ.: Δεν θα μπω στο παιχνίδι να αιτιολογίσω την σχέση εργοδότη-υπαλλήλου αν έχεις δουλέψει κάπου πέρα από τις αυτο-οργανωμένες κυψέλες αντι-εξουσίας ίσως καταλαβαίνεις πως ρυθμίζονται. Το μόνο που θα κρατήσω ως επιχείρημα στον οχετό σου είναι η προ 3 ετών ΑΠΟΛΥΣΗ του "πιστού υπαλλήλου" όπως τον αποκαλείς...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2011 στις 3:38 π.μ.

Γράψτε και εσείς ότι το αφεντικό σας έχει μαζέψει στην δουλειά σας όλο το πρακτοριλίκι των υπηρεσιών και απολυθείτε γι'αυτό μετά μπορείτε να κάνετε μαθήματα για καθεστωτικούς και "αργυρώνητους" υπαλλήλους. Μπορεί να διαφωνείτε με ότι γράφει αλλά αυτό δεν σας δίνει δικαίωμα να ρίχνετε λάσπη εναντίον ενός ανθρώπου που με όλες τις ιδιοτροπίες του έχει απολυθεί από τρία μέσα για πολιτικούς λόγους.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2011 στις 3:07 μ.μ.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΓΚΡΟΥΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ.

25 Ιουνίου 2011 στις 4:39 μ.μ.

Διάφορα ανώνυμα σχόλια εδώ πέρα, προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι περίπου αυτονόητο να αφήνεις την πολιτική σου ταυτότητα στην εξώπορτα της δουλειάς σου. Ε λοιπόν παιδιά, αυτονόητο είναι (για τους αριστερούς) το ακριβώς αντίθετο. Και ο Δελαστίκ (και ο κάθε Δελαστίκ) θα κρίνεται και αυτός, και ο πολιτικός του χώρος (ναι το τραβάω περισσότερο) από όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Και για να το δούμε και διαφορετικά. Φαντάζεστε να έκανε ανάλογη αρθρογραφία σε εφημερίδα του Μπόμπολα, στέλεχος του ...ΚΚΕ; Πανικό θα είχατε κάνει οι ανώνυμοι υποστηρικτές του Δελαστίκ.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2011 στις 5:40 μ.μ.

Άστοχη είναι η τοποθέτησή σας εδώ για το άρθρο του Γ.Δ. που ουσιαστικα, όπως φαίνεται και σε όλο το κείμενο, μιλά για τις αρχηγικές προθέσεις του Ευ. Βενιζέλου και πώς θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία. Δεν έχει αυταπάτες ο Γ.Δ. ούτε τις πλασάρει στον κόσμο. Αντίθετα μιλά μέσα από την τακτική αρχομανίας του νέου υπουργου- αντιπροέδρου να δείξει το δικό του επικοινωνιακό προφιλ. Οπότε, για όποιον μάλιστα παρακολούθησε την αρθρογραφία του Γ.Δ. στο Έθνος ενα μήνα τώρα, μετα το συγκεκριμένο, ε,... επικεικώς, ΑΔΙΚΟ το σχόλιο! Ευτυχώς που κόντρα στην megaφωνία υπάρχουν και ελάχιστοι Δελαστίκ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger