Home » , » Τα "καμάρια" του Παπουτσή

Τα "καμάρια" του Παπουτσή

Από giorgis , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 | 5:43 μ.μ.

Πάγια τακτική του πολιτικού συστήματος είναι να παρουσιάζεται, για να εξαπατά τον κόσμο, ότι έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρση. Απ’ τις ΕΔΕ, τις λεγόμενες «εξεταστικές επιτροπές» της βουλής, μέχρι την «Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ». Και στην τελευταία θέλουμε να σταθούμε λίγο, με αφορμή το ότι ο διετθυντής της Αντώνης Δουκιαντζάκης κατέθεσε στην «Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» της βουλής την ετήσια απολογιστική έκθεση της υπηρεσίας του για το 2010.

Ενας παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου –ίσως ο ποιο διάσημος κρατούμενος των ελληνικών φυλακών-, ο Βασίλης Στεφανάκος που έχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα, είχε πει σε συνέντευξη του ότι η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία που υπάρχει στην Ελλάδα εδρεύει στο κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ΕΛΑΣ. Και αυτός δεν λέει λόγια του αέρα αφού πριν συλληφθεί, όταν ήταν στις «δόξες» του, είχε στην δούλεψη του δεκάδες μπάτσους.  («Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» έγραφε το «Βήμα»).

Αφού, λοιπόν αρκετοί απ’ τους υφιστάμενους του υπουργού μπάτσων και καταστολής συμμετέχουν σε εγκληματικές συμμορίες είναι λογικό, όπως συμβαίνει σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις να τα χαλούν στην μοιρασιά και να αλληλοκαρφώνονται.

Προϊόν τέτοιον καταστάσεων είναι και το πόνημα που κατέθεσε ο διοικητής των «Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ» και μας δίνει μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει με τα «όργανα της τάξεως». Απ’ την έκθεση, λοιπόν αυτή στεκόμαστε σε κάποιες καραμπινάτες υποθέσεις. Μόνο στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές Δομοκού, Κέρκυρας, Μανδαρίνου, Λάρισας και Κορυδαλλού φαίνεται να συμμετέχουν 60 άτομα, μπάτσοι και ανθρωποφύλακες.
Αλλοι 15 μπάτσοι παρουσιάζονται να παρέχουν προστασία σε χαρτοπαικτικές λέσχες και σε καταστήματα με «φρουτάκια».
Άλλο κύκλωμα μπάτσων στις Κυκλάδες εμπλέκονται σε παρανομίες με αυθαίρετα με αποτέλεσμα όπως γράφει η έκθεση Δουκιαντζάκη η ζημιά για το δημόσιο να φτάνει τα 19 εκατ. ευρώ.
Και ο κατάλογος αυτός δεν έχει τελειωμό.

Όχι ότι γράφουμε κάτι καινούργιο. Απλώς αναφέρουμε και άλλη μια μπατσάδικη δραστηριότητα εκτός του ότι σακατεύουν πολίτες και επιδίδονται σε όργιο δολοφονικής βίας ενάντια σε διαδηλωτές και όχι μόνο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger