Home » » Νέες «παράπλευρες απώλειες»: Νατοϊκοί πύραυλοι κατά της λιβυκής τηλεόρασης δολοφονούν τρεις τεχνικούς!

Νέες «παράπλευρες απώλειες»: Νατοϊκοί πύραυλοι κατά της λιβυκής τηλεόρασης δολοφονούν τρεις τεχνικούς!

Από giorgis , Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 | 4:54 μ.μ.

Το NATO βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο στη Λιβύη. Και για αυτό ακριβώς το λόγο γίνεται πιο παράλογο, πιο δολοφονικό, εκτελώντας αδίστακτα αμάχους. Ο βομβαρδισμός του λαού της Λιβύης με τόνους βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Οι εξαγγελίες των ηγετών ΗΠΑ-Ε.Ε. περί άμεσου επερχόμενου τέλους του καθεστώτος Καντάφι δεν επιβεβαιώθηκαν, παρά τις συντονισμένες επιθέσεις με κάθε μέσο, που αποσκοπούσαν την εκτέλεση του αυταρχικού ηγέτη.

Σειρά πλέον έχει ο βομβαρδισμός των μέσων προπαγάνδας του καθεστώτος.  Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας εναντίον τριών δορυφορικών αναμεταδοτών της λιβυκής τηλεόρασης με στόχο να «κάνει το συνταγματάρχη Καντάφι να σωπάσει».

«Πριν από μερικές ώρες, το NATO πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον τριών 'πιάτων' δορυφορικής εκπομπής της λιβυκής τηλεόρασης (. . .) προκειμένου να εμποδιστεί ο συνταγματάρχης Καντάφι να χρησιμοποιεί τα μέσα αυτά για εκφοβισμό και να υποκινεί σε πράξεις βίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού», αναφέρει ανακοινωθέν του NATO.  «Σε αυτά τα πλήγματα χρησιμοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμφώνου Ρολάντ Λαβουά.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επιχείρησε να δικαιολογήσει τις επιθέσεις  κατά πολιτικών στόχων και να διαβεβαιώσει ότι δε θα υπήρχαν απώλειες μεταξύ των εργαζομένων που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις:  «Η επέμβασή μας ήταν αναγκαία διότι η τηλεόραση χρησιμοποιείται από το καθεστώς για την καταπίεση του άμαχου πληθυσμού. Ο Καντάφι χρησιμοποιεί τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του για να ενσταλάξει μίσος μεταξύ των Λίβυων και να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του NATO. «Όπως ορίζει η εντολή μας για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, έπρεπε να αναλάβουμε δράση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε προσεκτικά για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα και με την πρόθεση να μην καταστραφούν όλες οι υποδομές της λιβυκής τηλεόρασης», πρόσθεσε.

Όμως γρήγορα διαψεύστηκαν οι νατοϊκές υποσχέσεις περί σεβασμού της ζωής των αμάχων και δη των εργαζομένων. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα του ΝΑΤΟ εναντίον της έδρας της λιβυκής τηλεόρασης στην Τρίπολη, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση σε ανακοίνωσή τους. «Τρεις συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν ενώ έκαναν τη δουλειά τους», είπε ο διευθυντής του καναλιού Αλ-Τζαμαχιρίγια, Χάλεντ Μπαζίλια, διαβάζοντας την ανακοίνωση. Ο Μπαζίλια χαρακτήρισε τη Νατοϊκή επιχείρηση «ενέργεια διεθνούς τρομοκρατίας» που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Φυσικά ο πόλεμος της προπαγάνδας είναι σκληρός και συχνά έχει ανθρώπινα θύματα. Ποιος ξεχνά ότι οι νατοϊκές δυνάμεις σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στοχοποίησαν δημοσιογράφους και επέφεραν θύματα στις τάξεις των εργαζόμενων εξαιτίας των δολοφονικών τους πληγμάτων εναντίον ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων ή την απευθείας στόχευση των μη αρεστών εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Από τα βρώμικα κτυπήματα εναντίον της Γιουγκοσλαβικής Τηλεόρασης (1999), έως τα πλήγματα από αμερικανικά τεθωρακισμένα κατά του ξενοδοχείου Palestain που στεγάζονταν οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της Αμερικανοβρετανικής εισβολής στο Ιράκ (2003), τις δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό των μη ενσωματωμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης αλλά και τις δολοφονίες δημοσιογράφων που αποκάλυπταν τις βιαιότητες του ρωσικού στρατού στην Τσετσενία, το φόνο του δημοσιογράφου που αποκάλυψε την αλληλοδιαπλοκή της βρετανικής κυβέρνησης με τον Μέρντοχ και τη σκυλιασμένη επίθεση των ΜΑΤ κατά των δημοσιογράφων που κατέγραφαν τη τραμπούκικη επίθεση τους κατά των διαδηλωτών στην Αθήνα (27-28/7/11), ο κατάλογος των απωλειών συνεχώς μακραίνει.

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος που διεξάγει η «πολιτισμένη» Δύση με τα «ανθρωπιστικά» ιδεώδη κατά του λαού της Λιβύης, που με πρόσχημα την «απελευθέρωση» του από το αδίστακτο καθεστώς Καντάφι επιδιώκει το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την επιβολή ενός σκληρού καθεστώτος ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας που δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από τα αντίστοιχα παραδείγματα του Ιράκ και του Αφγανιστάν, θα ενταθεί. Επιπλέον λόγος αποτελεί η αδυναμία  της συνεργαζόμενης λιβυκής αντιπολίτευσης με την Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών να επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις δυνάμεις του Καντάφι. 

Αντιπολίτευση που πλέον παρουσιάζεται διχασμένη και αλληλοσπαρασσόμενη. Χαρακτηριστικό επεισόδιο αποτελεί η δολοφονία  του στρατιωτικού ηγέτη των εξεγερμένων Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, που αρχικά αποδόθηκε στους άνδρες του Καντάφι. Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε ότι οι αντάρτες που είχαν σταλεί για να φέρουν στη Βεγγάζη τον στρατιωτικό ηγέτη ήταν αυτοί που τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα του έξω από την πόλη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός των εξεγερμένων Άλι Ταρχούνι, γεγονός που εντείνει τους φόβους της Δύσης για αντικρουόμενες ομάδες και συμφέροντα στους κόλπους των αντικαθεστωτικών  που μάχονται τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ανταρτών της Λιβύης,  που είχε αναλάβει να μεταφέρει τον πρώην στρατηγό του Καντάφι και αργότερα διοικητή των εξεγερμένων, Άμπντελ Φατάχ Γιούνες από τη γραμμή του μετώπου στην Μπρέγκα, πίσω στη Βεγγάζη, συνελήφθη και ομολόγησε ότι οι άνδρες του δολοφόνησαν το στρατηγό!

Ο Γιούνες ήταν στενός συνεργάτης του συνταγματάρχη Καντάφι από το 1969 που κατέλαβε την εξουσία και διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, θέση από την οποία παραιτήθηκε όταν προσχώρησε στον ένοπλο αγώνα των αντικαθεστωτικών. Ωστόσο, η πολύχρονη συνεργασία του με τον Καντάφι προκαλούσε ανησυχία στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούσαν ότι ενδέχεται ο Γιούνες να δρα για λογαριασμό του Καντάφι, αναφέρουν τα δημοσιογραφικά δίκτυα.  

Η Αντιπολίτευση ποτέ δεν ήταν ενιαία. Όπως κάθε αντίστοιχη κοινωνική διαδικασία περικλείει ένα άθροισμα διαφορετικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, με διαφορετικές ταξικές αφετηρίες και αντίθετες βλέψεις για το μέλλον της εξέγερσης.  Η καχυποψία όμως πλέον φωλιάζει στις γραμμές των αντικαθεστωτικών, ως γνώρισμα των αδιεξόδων και συνείδησης της στρατιωτικής τους αδυναμίας, προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης στο ετερόκλητο συμμαχικό στρατόπεδο, όπου ο καθένας υποψιάζεται τις υπόλοιπες συνιστώσες για τις κρυφές και παράλληλες διαβουλεύσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα, η οποία όπως φαίνεται δε θα είναι εντελώς απογαλακτισμένη του Καντάφι.

Το βέβαιο, είναι ότι η δολοφονία του Άμπντελ Φάταχ Γιούνες εντείνει την ανησυχία του ΝΑΤΟ και της Δύσης για την έκβαση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη καθώς συμπληρώνονται ήδη πέντε μήνες εχθροπραξιών!

Επίσης, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται και όλοι όσοι εξεγέρθηκαν κατά του καθεστώτος Καντάφι διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο χωρίς δυνάστες και ανέχεια,  προσφέροντας τα πάντα σε αυτόν το δίκαιο αγώνα, ακόμη και την ζωή τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger