Home » » Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά δε θα μείνουν όμηροι

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά δε θα μείνουν όμηροι

Από giorgis , Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 | 11:02 μ.μ.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-7, ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ)

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΙ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Φίλοι Γονείς, Συν-Δημότες, η πιο κρίσιμη στιγμή των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, που άρχισαν τον Απρίλιο, έφτασε. Τη Δευτέρα 18-7, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου για να κάνει πράξη τις βάρβαρες επιλογές του Δημάρχου Κουράση, που στέκει εχθρικά απέναντι σε εκπαιδευτικούς-γονείς και παιδιά, μαζί με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το σύνολο της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής.

Οι βίαιες αποφάσεις του Δημάρχου Κουράση είναι Πολιτικές Επιλογές. Λεφτά Υπάρχουν και Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα.  Αλήθεια που πήγαν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς; Γιατί αφήνουν απλήρωτους και κρατούν για χρόνια εργασιακά όμηρους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς; Γιατί χρωστάνε 500.000 ευρώ στους προμηθευτές των Παιδικών Σταθμών;

Ποτέ δεν έβαλαν τις ανάγκες των δημοτών και των παιδιών μας προτεραιότητα. Πάντα άφησαν Αφορολόγητες τις μεγάλες εταιρείες της περιοχής (Παττακός, Ζαφειρόπουλος, Κουράσης) , ενώ πέταξαν τα χρήματα, που προέρχονται από τη δική μας φορολόγηση σε έργα βιτρίνας. Κακοδιαχείριση και αντικοινωνικές επιλογές πάνε χέρι-χέρι!

Σκοπός των Κουράση-Ραγκούση-Ε.Ε. είναι να μην υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επιβάλουν αύξηση των φόρων και των δημοτικών τελών, ενώ ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό. Στους 19 έφτασαν οι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ενώ από τους 9 Δημοτικούς θα μείνουν μόνο 5!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΑΥΣΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ

 Λέμε όχι: Στην επιβολή τροφείων στους ανέργους και στο διπλασιασμό τους. Στο κλείσιμο τριών επιπλέον Παιδικών Σταθμών (Κουρτέση). Στην ομηρεία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που επίσης αφήνουν απλήρωτους. Στην απαράδεκτη απόφαση να πεταχτούν έξω όλα τα βρέφη από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης που κλείνουν, αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές-εκπαιδευτικές συνέπειες στα παιδιά μας και το τι σημαίνει αυτό για τις οικογένειες μας. Στον περιορισμό των νέων εγγραφών από 730 που ήταν πέρσι στις ουσιαστικά 250 για τους Χαλανδραίους, αφού οι υπόλοιπες μπήκαν στο ΕΣΠΑ, που καταργεί το κριτήριο της εντοπιότητας και δίνει τη δυνατότητα εγγραφής παιδιών από όλο το Νομό Αττικής!   Τα Αιτήματα μας είναι:

Δε δεχόμαστε καμιά μείωση των εγγραφών, αλλά μόνο αύξηση που να ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών-γονιών. Πληρώσαμε και πληρώνουμε φόρους-δημοτικά τέλη, τροφεία. Δε δεχόμαστε να κλείσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και να μετατρέπουν τους υπόλοιπους σε αποθήκες παιδιών.
Απαιτούμε Ασφαλείς και εκπαιδευτικά άρτιες συνθήκες. Άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σταθερές σχέσεις εργασίας  για τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο του προσωπικού.
Πάγωμα των τροφείων με προοπτική κατάργησης. Άμεση κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων του δήμου απέναντι στους προμηθευτές.

Η Λαϊκή  Συνέλευση του Χαλανδρίου ήδη αποφάσισε να εκφράσει την Αλληλεγγύη της και να υποστηρίξει μαχητικά την κινητοποίηση των Γονιών από τους Παιδικούς Σταθμούς Χαλανδρίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger