Home » , » Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Από giorgis , Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 | 5:33 μ.μ.

Θυμηθείτε ένα περασμένο δημοσίευμα μας για την Γερμανική εταιρεία Lidi που στην χώρα μας λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει και διαβάστε την συνέχεια.
Ξεκινάμε απ' την αρχή. Ο διακέκριμένος επιστήμονας, καθηγητής Μικροβιολογίας τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Γ. Νυχάς, ήταν πρόεδρος του ΕΦΕΤ.
Πριν μερικές μέρες είχε ανακοινώσει ότι  κατεψυγμένα κρέατα που διακινούσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Γερμανικών συμφερόντων Lidi ήταν μολυσμένα με το βακτηρίδιο Escherichua coli 017 και ζητούσε την απόσυρση και την καταστροφή των συγκεκριμένων κρεάτων με δεδομένο ότι έχει διαπιστωθεί ότι το αντίστοιχο βακτηρίδιο ευθύνεται ακόμα και για θανάτους σε χώρες της Ευρώπης.

Μετά απ’ αυτό η Γερμανική εταιρία αισθανόμενη ότι απειλείται η φήμη και τα συμφέροντα της έπραξε τα … δέοντα. Λεπτομέρειες δεν ξέρουμε, αλλά αυτό που γνωρίζουμε ότι στις 7 Ιούλη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πολιτικό προϊστάμενο του, υπουργό υγείας Λοβέρδο, ο οποίος του υποδεικνύει να παραιτηθεί γιατί «δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του». Ετσι φυσικά και έγινε.

Είναι δυνατόν κρατικός υπάλληλος να απειλεί τα συμφέροντα Γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Τώρα αν αυτές μας πουλούν δηλητήριο αντί για τρόφιμα, είναι λεπτομέρεια.

Το ποιο ωραίο της υπόθεσης είναι η επιλογή του ατόμου από τον Α. Λοβέρδο για να αντικαταστήσει στην θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ, τον καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων Γ. Νυχά.
Στην θέση, λοιπόν, αυτή που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια καταλάμβαναν καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που είχαν σχέση με τα τρόφιμα, διόρισε το πιο .. κατάλληλο άτομο. Έναν πρώην συνδικαλιστή, πρώην νομάρχη, και «μαυρισμένο» στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τον Γιάννη Μίχα.
Ο συγκεκριμένος τύπος έχει όλα τα προσόντα –δεν μιλάμε για πτυχία φυσικά, ποιος τα ... αυτά- για την συγκεκριμένη θέση … με ειδικά νταλαβέρια με Γερμανικές εταιρίες. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μισθοδοτούμενος από τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, δηλαδή από τη γερμανική Thyssen Krupp και ξέρει να εκτιμάει τους εργοδότες του. Εχει και σχετικό παρελθόν. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά αρκετά δημοσιεύματα στον αστικό τύπο που τον φέρουν εμπλεκόμενο σε περίεργες γερμανικές προμήθειες του ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Και για του λόγου το αληθές απόσπασμα από δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου στο "Βήμα" 26/3

"Σοκάρει η αναφορά του πορίσματος στους συνδικαλιστές Γ. Κοντάκη, Στ. Μαρκάτο και Ι. Μίχα. «Σημειώνουμε» επισημαίνεται «ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήσαμε στα Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) διαπιστώθηκε ότι ο κ.Κοντάκης ήταν κατά το κρίσιμο διάστημα πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στην ΕΝΑΕ, ενώ στη διοίκηση ήταν και οι κκ. Ι. Μίχας και Στ.Μαρκάτος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα-καταγγελίες που απεστάλησαν στην υπηρεσία μας, οι Μίχας και Μαρκάτος από τα έτη 1.1.2007 ως τις 31.12.2010 ήταν νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, πλην όμως πληρώνονταν από τα ΕΝΑΕ...Και οι τρεις καταγγέλλεται ότι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις και εκφράζονταν ευνοϊκά υπέρ των γερμανικών εταιρειών...» . Και οι τρεις εκλήθησαν ως ύποπτοι για ανωμοτί εξηγήσεις από τις εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου που διερευνούν την υπόθεση".


Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε απολύτως τίποτα, παρά μόνο: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger