Home » , , » Κτηνώδικη μπατσάδικη βία

Κτηνώδικη μπατσάδικη βία

Από giorgis , Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 | 6:47 μ.μ.

Είναι συγκλονιστική η καταγγελία που κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου και αφορά την κτηνώδικη βία που ασκούν τα ένστολα καμάρια του Παπουτσή στους μετανάστες στην Πάτρα. Συγκλονιστική και ανατριχιαστική συνάμα η καταγγελία του.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου τους


Βία κατά μεταναστών στην Πάτρα

Οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα. Χτυπήματα από γκλόπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.

Επιπρόσθετα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης, αποκλεισμό που συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη. Επισημαίνουμε την αντίφαση, όργανα του κράτους να υπονομεύουν δράσεις που πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.

Οι Γιατροί του Κόσμου διαθέτουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης και θα πράξουν ό,τι χρειαστεί μέχρι αυτό για να γίνει πράξη.


ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2011 στις 9:43 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=s2-ob5KfjyY&feature=player_embedded

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2011 στις 1:25 π.μ.

Αυτό που γίνεται στην Πάτρα είναι σωστός διωγμός. Μπάτσοι κυνηγάνε και συλλαμβάνουν ανθρώπους με κριτήριο όχι κάποιο έγκλημα, αλλά το χρώμα του δέρματός τους, και την εξωτερική τους εμφάνιση. Το "αδίκημα" αυτών των ανθρώπων; Ότι υπάρχουν, ότι βρίσκονται εδώ, ότι υποφέρουν, είναι άστεγοι, νηστικοί και διψασμένοι. Το σύστημα, αφού φτιάχνει στρατιές εξαθλιωμένων, μετά τους καταδιώκει. Βλέπετε δεν ταιριάζουν οι ρακένδυτοι με την αισθητική των πλουσίων. Είναι ψέματα ότι το κάνουν για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα. Από πότε είναι έγκλημα να θέλεις να πας σε ένα τόπο; Το κάνουν πρώτον για αποπροσανατολισμό, δεύτερο και κυριότερο για να κρύψουν τις ενοχές τους. Η κατάσταση των φτωχών ανθρώπων Ελλήνων ή ξένων, είναι αποτέλεσμα της αδικίας, της εκμετάλλευσης , της καταπίεσης. Το σύστημα μεταθέτει την ευθύνη που το ίδιο έχει στο μετανάστη, το φτωχό, τον άνεργο, τον απεργό για να κρύψει έτσι τα λάθη του. Είμαστε όλοι άνθρωποι.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2011 στις 10:04 π.μ.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1323112

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2011 στις 12:52 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=oQzFctaNypQ&feature=player_embedded

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger