Home » , » O Στρατός των ΗΠΑ δαπάνησε 22,4 δις ευρώ σε προγράμματα τα οποία τελικά ακυρώθηκαν

O Στρατός των ΗΠΑ δαπάνησε 22,4 δις ευρώ σε προγράμματα τα οποία τελικά ακυρώθηκαν

Από giorgis , Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 | 11:14 π.μ.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία καθώς οι φήμες χρεωκοπίας εντείνονται. Ανεξάρτητα τη βαρύτητα αυτών, πλέον η οικονομία των ΗΠΑ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, παρουσιάζει όλα τα ακραία χαρακτηριστικά της πρωτόγνωρης καπιταλιστικής κρίσης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο Ομπάμα να εκλιπαρεί για συνεννόηση μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Βεβαίως, την ώρα που τον λογαριασμό καλείται εκ νέου να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας, κανείς δεν κάνει ένα απολογισμό, κανείς δεν μιλά για το πώς φτάσαμε ως εδώ, κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες.

Όμως τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι και στην Αμερική κανείς πολιτικός δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι «Μαζί τα Φάγαμε», ούτε φυσικά έφταιγε το μεγάλο κράτος ή οι υπέρογκες κοινωνικές δαπάνες! Η πριμοδότηση με ακραίο τρόπο της αμερικανικής ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας αποκαλύπτεται και μέσα από την Εσωτερική μελέτη του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύτηκε και αποδεικνύει ότι μέσα σε 25 χρόνια (1995-2011) ο Στρατός των ΗΠΑ δαπάνησε 22,4 δις ευρώ σε προγράμματα τα οποία αργότερα ακυρώθηκαν.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε από το δίκτυο Bloomberg και σύμφωνα με αυτή το σύστημα προμηθειών του αμερικανικού Στρατού αποδείχτηκε ανεπαρκές και μη αποτελεσματικό, καθότι 22 εξοπλιστικά προγράμματα σταμάτησαν από το 1992 και μετά. Το ποσό που δαπανήθηκε σε αυτά τα προγράμματα αντιστοιχεί στο 1/3 του προϋπολογισμού του αμερικανικού Στρατού για το 2011 για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, αποκαλύπτοντας την αμετάκλητη απόφαση του αμερικανικού κατεστημένου να κλιμακώσει τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Ο Στρατός των ΗΠΑ δαπανούσε κατά μέσο όρο περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ το χρόνο όλη αυτή την περίοδο σε προγράμματα που ακυρώθηκαν. Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε από τον αμερικανικό Στρατό για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων την περίοδο 1995-2010 ήταν 69 δις ευρώ.

Για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου λειτουργίας του συστήματος διαπλοκής της αμερικανικής κυβέρνησης  με την πολεμική βιομηχανία αρκεί να εξετάσουμε τα όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπερσύγχρονα μαχητικάF-22, που  παραμένουν από τις 3 Μαΐου καθηλωμένα στο έδαφος! Αιτία, τοξικές ουσίες που ανιχνεύθηκαν μέσα στο κόκπιτ και επηρεάζουν άμεσα τους χειριστές. Αυτές οι τοξικές ουσίες με κάποιο τρόπο που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί περνούν στο σύστημα οξυγόνου των πιλότων και τα περιστατικά υποξίας όλο και πληθαίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικές ουσίες επηρέασαν τους χειριστές σε 14 περιπτώσεις σε έξι από τις επτά βάσεις που σταθμεύουν τα F −22

Παρά τις έρευνες τριών μηνών όμως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από που προέρχεται το πρόβλημα. Οι τοξίνες που βρέθηκαν στο αίμα των πιλότων περιλαμβάνουν αναθυμιάσεις πετρελαίου, και, μία περίπτωση, προπάνιο και μονοξείδιο του άνθρακα. Οι αιματολογικές εξετάσεις στους πιλότους έγιναν μετά από κάθε ένα από τα 14 περιστατικά κατά τα οποία οι πιλότοι ανέφεραν διάφορες δυσλειτουργίες και άλλα συμπτώματα της υποξίας. Κανείς δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς μπορούσε να αλλάξει τις ραδιοσυχνότητες. Ένας άλλος “έξυσε” δέντρα για την τελική προσέγγισή του στο διάδρομο - και αργότερα δεν μπορούσε να θυμηθεί το περιστατικό!

Όλα αυτά προκαλούν υποψίες και για το θάνατο ενός πιλότου, του Jeff "Bong" Haney, που σκοτώθηκε όταν το F-22 του συνετρίβη τον περασμένο Νοέμβριο, κοντά στο Άνκορατζ. Πηγές αναφέρουν ότι στην τελευταία κλήση δια του ασυρμάτου ο Haney ακουγόταν μεθυσμένος, ένα κλασικό σημάδι της υποξίας.

Είπαμε όμως: εδώ κάνουμε business!!!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger