Home » , » Η μπόχα των αργυρώνητων ΜΜΕ στην επιφάνεια

Η μπόχα των αργυρώνητων ΜΜΕ στην επιφάνεια

Από giorgis , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 | 3:04 π.μ.

 Κέντα φλος του άσσου έκατσε στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τον  ιστότοπο Wikileaks και αφορά την δημοσιοκαφρίλα που στελεχώνει τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος. Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι ο Ζούγκλας είναι το πιο πιστό τσιράκι των κατά καιρούς αφεντικών του και στην προκειμένη περίπτωση του Γ. Κουρή λόγω ότι σιτίζεται και από το ταμείο του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Κουρή-Αλαφούζου είναι γνωστή και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σ’ αυτή. (Μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα βρει πολλές σχετικές αναρτήσεις. Μια χαρακτηριστική εδώ). Ετσι, λοιπόν βρήκε με αφορμή το δημοσίευμα του Wikileaks, ο Ζούγκλας να σταθεί στην πρώτη θέση στο μετερίζι των εκδοτικών-επιχειρηματικών συμφερόντων που υπηρετεί.

Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα από την σειρά, αρχικά θυμίζοντας μια ανάρτησή μας που είχε γίνει τον Φλεβάρη πέρσι.



Η παραπάνω ερώτηση που έχει τεθεί στον Χρυσοχοϊδη προέρχεται από την ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Καλάμι».

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο η εφημερίδα.
Από την εποχή Κρυστάλη ξέρουμε ότι μια σειρά δημοσιοκάφροι είναι μισθοδοτούμενα όργανα των κατασταλτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστικές αποκαλύψεις πάρα πολλές.
Ο Δ. Ρίζος καταθέτοντας στην δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ απεκάλυψε ότι ο υφιστάμενος του δημοσιογράφος Β. Ζήσης (και σημερινός διαχειριστής ενημερωτικής ιστοσελίδας για να μην ξεχνιόμαστε) ήταν φανερός πράκτορας της ΚΥΠ.
Σε προκήρυξη της 17 Νοέμβρη αναφέρετε ότι «η "Ελευθεροτυπία" είναι η μόνη εφημερίδα όπου στα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας», ενώ στην πιάτσα κυκλοφορούν ονόματα για μια σειρά δημοσιοκάφρους που παράλληλα περνούν και από τα ταμεία της Κατεχάκη.

Δεν είναι δύσκολο, εξάλλου, να καταλάβετε ποιους δημοσιοκάφρους φωτογραφίζει η εφημερίδα «Καλάμι» ότι είναι πράκτορες της ΕΥΠ που δραστηριοποιούνται στην Αμερική «εμφανιζόμενοι ως "συνεργάτες- ανταποκριτές" κρατικών και λοιπών ΜΜΕ της Ελλάδας».
Ενας μάλιστα απ’ αυτούς, που τώρα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα εμφανίζετε και μεγαλομέτοχος καθημερινής φυλλάδας, (που βρήκε τόσα λεφτά και απέκτησε μετοχές το καταλαβαίνετε), εξακολουθεί να κάνει την ίδια δουλειά χαφιεδίζοντας εκτός των άλλων και συναδέλφους του.

Αυτά γράφαμε τότε και ερχόμαστε στα σημερινά. Η αλητοδημοσιογραφία στην οποία επιδίδονται κάθε μέρα τα τσιράκια του Αλαφούζου, από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής συνέχεια χτυπάει κόκκινο.

Δεν φτάνει που συκοφαντούν, προβοκάρουν, διαστρεβλώνουν, κάθε εργατική κινητοποίηση, δεν τους αρκεί που στηρίζουν με κάθε τρόπο την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προχωρούν και στην ολοφάνερη παραποίηση γεγονότων σε τέτοιο βαθμό που η διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελούν γίνεται ολοφάνερη.
Τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος τα έχουμε χαρακτηρίσει δημοσιογραφικά όργανα του ΣΕΒ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, ενώ τώρα μετά όσα δημοσιεύονται μπορεί να τα χαρακτηρίσουμε και «φωνή της Αμερικής».

Πριν συνεχίσουμε τον σχολιασμό μας να παραθέσουμε ένα απόσπασμα απ’ όσα γράφει η ιστοσελίδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου:


Με «άριστα» βαθμολογεί η... αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.
Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks. Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.

Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».


Επανερχόμαστε τώρα στον δικό μας σχολιασμό αφού πρώτα θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε μια ανάρτησή μας που αναφέρεται εκτός των άλλων και στους λόγους που απολύθηκε ο δημοσιογράφος και στέλεχος του ΝΑΡ, Γιώργος Δελαστίκ απ’ την «Καθημερινή».

Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε αναλυτικά για το ποιόν των ανθρώπων που υπηρετούν με το μαρκούτσι και την πένα του τα συμφέροντα του Αλαφούζου και κατ’ επέκταση της αστικής τάξης, μέσα από την «Καθημερινή» και τον Σκάι (Μανδραβέλης, Παπαδημητρίου κλπ). Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να παραθέσουμε ένα βίντεο που αφορά άλλο ένα επιτελικό στέλεχος του Αλαφούζου. Τον δημοσιοκάφρο Τάσο Τέλλογλου.





Οσο για τον Παπαχελά τι να πούμε; Αν δε κάνουμε λάθος είναι ο μοναδικός έλληνας δημοσιοκάφρος μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Την δουλειά του κάνει ο ακριβοπληρωμένος γραφιάς, και τηλεπαρουσιαστής. Και αυτή του αποδίδει το παντεσπάνι του. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο ίδιος  εκτός των άλλων έχει μετοχές ύψους 1.000.000 ευρώ στο συγκρότημα ΜΜΕ του Αλαφούζου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger