Home » , » Παραμύθια του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας

Παραμύθια του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας

Από giorgis , Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 | 5:48 μ.μ.

 Από την γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης της κυβέρνησης δόθηκε στην δημοσιότητα κείμενο με απομαγνητοφωνημένη την συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου που έδωσε σήμερα το πρωί στο Mega και στους δημοσιογράφους Καμπουράκη και Οικονομέα.

Ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης αφού παπαγάλισε την γνωστή επικοινωνιακή κασέτα του μνημονικού κυβερνητικού θιάσου πρέπει να αισθάνθηκε αμηχανία όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα μυστικά κονδύλια που παντελώνιαζαν (και εξακολουθούν) δημοσιοκάφροι όπως και για τις αποκαλύψεις του ιστότοπου  wikileaks. Δηλώνοντας άγνοια και με γενικόλογες απαντήσεις, ο Μόσιαλος, προχώρησε σε αποπροσανατολιστικές τοποθετήσεις.

Ας δούμε τον συγκεκριμένο διάλογο:  

 ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε υπουργέ, υπάρχει ένας οργανισμός, μυστικός, ο οποίος δωροδοκεί τους Έλληνες υπουργούς.
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Τι είναι αυτά τα πράγματα;
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι, ναι. Δίνει λεφτά, μυστικά κονδύλια στους Έλληνες υπουργούς για να κάνουν αυτά που θέλουνε οι πολυεθνικές εταιρείες. Αν αυτό το ακούγατε μετά από ένα εξάμηνο και εσείς είσαστε υπουργός, δεν θα θέλατε να μάθετε τουλάχιστον -αφού εσείς δεν έχετε πάρει λεφτά- δεν θα θέλατε να μάθετε ποιοι παίρνουν;
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Είναι εύλογο το ερώτημα. Και καταλαβαίνω τι εννοείτε τώρα. Εννοείτε  για τα μυστικά κονδύλια, τα οποία πήραμε απόφαση να καταργήσουμε …
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Βεβαίως. Και προς τιμήν σας το είπατε, αλλά μας τα είπατε μισά όμως. Δεν μας είπατε ποιοι τα παίρνανε τα μυστικά κονδύλια, να τα μάθουμε και εμείς.
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Νομίζετε ότι αν ξέραμε που πηγαίνανε τα απόρρητα κονδύλια… Γι’ αυτό είναι απόρρητα. Γι’ αυτό ήταν απόρρητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Απόρρητα για τον πολύ κόσμο
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Και εσωτερικά ήταν απόρρητα. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν υπήρχαν στοιχεία πρώτα, πρώτος εγώ θα είχα δώσει όλα τα στοιχεία ονομαστικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τα wikileaks αναρτήσανε κάτι έγγραφα της αμερικάνικης πρεσβείας, τα οποία έγραφαν λένε ότι η αμερικάνικη πρεσβεία διαθέτει κονδύλια σε δημοσιογραφικές σχολές, ακόμα και σε δημοσιογραφικές σχολές, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι επόμενοι γενιά δημοσιογράφων θα είναι φιλοαμερικανοί.
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Τι θέλετε να πω γι΄αυτό;
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θέλω να πω ότι υπάρχει μια διάβρωση στο δημοσιογραφικό κόσμο, η οποία καταντάει όχι ενοχλητική απλώς, εξοργιστική.
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Επειδή θέτετε όλα αυτά τα ερωτήματα και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι γίνεται, κλείνει αυτό το πράγμα. Τελεία και παύλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ. Μα εγώ θέλω να μάθω και ποιοι να πιάνανε…
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Μένουμε εκεί. Μένουμε …
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και γιατί,  εξαιτίας ποιανών εγώ πρέπει να βγαίνω στο δρόμο και να ακούω το: «Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι». Μπορεί να μας το πει η κυβέρνηση;
ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Μα, δεν μπορούμε, γιατί ακριβώς είναι απόρρητα και δεν υπάρχουν στοιχεία. Τι άλλο θέλετε να σας πω. Να σας το πω δέκα φορές;

Εκτός του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας θα θεωρούσαμε ασυγχώρητη αφέλεια σε όποιον/α πιστέψει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση των μυστικών κονδυλίων που καταλήγουν στις τσέπες των δημοσιοκάφρων. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς –συκοφαντικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2011 στις 8:37 μ.μ.

Ο κόσμος το' χει τούμπανο και ο Μόσιαλος κρυφό καμάρι.
Είναι απόρρητα και σαν απόρρητα δεν θα τα ακουμπήσουμε. Ποίοι τα "παντελονιάζουν", δεν μας ενδιαφέρει. Και μάλλον αν συνεχίσουν, καλώς να συνεχίσουν να τ' αρπάζουν...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger