Home » , , » Δρόμοι και πλατείες όλοι μια γροθιά ! Να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα !

Δρόμοι και πλατείες όλοι μια γροθιά ! Να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα !

Από giorgis , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 | 3:12 μ.μ.

Δρόμοι και πλατείες όλοι μια γροθιά !
Να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα ! 
 
Σε μια περίοδο που το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα συνταράσσεται από την όξυνση της κρίσης του και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ακονίζουν τα μαχαίρια στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για την κυριαρχία, οι εργαζόμενοι και οι λαοί αποτελούν  τον στόχο μιας σαρωτικής επίθεσης σε δικαιώματα και καταχτήσεις για να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε έναν εργασιακό- κοινωνικό μεσαίωνα.

Η κρίση στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη είναι προϊόν της δίψας του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερα κέρδη και αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για κυριαρχία, που οδηγεί σε αδιέξοδο τις συμφωνίες για το μοίρασμα της πίτας ή το φόρτωμα των ζημιών του ενός στον άλλον ιμπεριαλιστή. Ταυτόχρονα οι αστικές τάξεις δημιουργούν τους όρους ώστε οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους.

Όσο η οικονομική και πολιτική κρίση οξύνεται, οι κίνδυνοι για τους λαούς  από την μετατροπή του οικονομικού πολέμου- ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών σε ένα παγκόσμιο ματοκύλισμα, κάνουν ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους και τους λαούς το ζήτημα της ανατροπής του.
 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα, με την ανοιχτή και ωμή τρομοκρατία των ΜΑΤ και των δακρυγόνων απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, κλιμακώνει την επίθεση για να «σώσει την πατρίδα» του χρηματιστικού κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Κάτω από τις εντολές της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ψηφίζονται και εφαρμόζονται αντεργατικά μέτρα που οδηγού στην φτώχεια και την εξαθλίωση τον εργαζόμενο λαό. Και επειδή τα αδιέξοδα της υποταγμένης άρχουσας τάξης μεγαλώνουν, ετοιμάζουν και άλλα χειρότερα, με στόχο τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί) και όλοι οι παράγοντες του συστήματος, παρά τις όποιες αντιθέσεις τους, ενώνονται στην επίθεση στον «εχθρό λαό» και την υποταγή στα κελεύσματα των ξένων αφεντικών.
 
Οι εργατικές – λαϊκές δυνάμεις δίνουν σημαντικούς αγώνες με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, με αποκορύφωμα τον λαϊκό ξεσηκωμό της τελευταίας περιόδου, στις πλατείες και τις απεργίες. Όσο και αν αυτοί οι αγώνες δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν και να ματαιώσουν τα αντεργατικά μέτρα, αποτελούν μία σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους  ξεσηκωμούς. Ενίσχυσαν την οργάνωση και το πολιτικό περιεχόμενο της πάλης του λαού, παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και συστήματος να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτηση και όταν δεν τα κατάφεραν να την τσακίσουν με την ωμή βία.

Στο χέρι μας είναι να έχουμε τη δική μας θετική, αγωνιστική συμβολή στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε. Όποιος συνεχίζει να ανησυχεί και να έχει εμπιστοσύνη στον αγώνα, όποιος προσέχει κάθε στιγμή να είναι σε αυτή την «πλευρά της όχθης», θα μπορέσει να συμβάλλει στην υπόθεση αυτής της προοπτικής της ανάπτυξης κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, ενάντια στην βαρβαρότητα της εποχής μας.
 
Οι εργαζόμενοι, σήμερα δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της αντίστασης και της πάλης, παίρνοντας την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια, μέσα από την ενίσχυση της οργάνωσης σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, βάζοντας σαν κεντρικό στόχο του αγώνα την ανατροπή της  αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής, την ακύρωση όλων των μέτρων κυβέρνησης – τρόϊκας.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός
•    Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν
•    Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους
•    Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας

Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ


Όλοι στην διαδήλωση στην ΔΕΘ , Θεσσαλονίκη 10 Σεπτέμβρη



ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Για μια ακόμα φορά, για μια ακόμα χρονιά ο πρωθυπουργός κι όλο το πολιτικό προσωπικό  της ΕΕ και του ΔΝΤ στη χώρα μας, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη φιέστα-ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ, επιχειρώντας και φέτος τον απολογισμό των παλιών και την αναγγελία των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Ολοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας.
  
Με αυτές τις σκέψεις η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ καλεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο πάρκο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πρωτοβουλίες και ενώσεις κατοίκων της πόλης μας, σωματεία και πρωτοβουλίες εργαζομένων, κάθε συμπολίτη για να κουβεντιάσουμε την ταξική την μαχητική απάντηση μας στη διαδήλωση την βραδιά των εγκαινίων της ΔΕΘ, για ανακόψουμε με οργάνωση και αγώνα την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Λαός και εργαζόμενοι:
Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα.
Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους
Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

                           ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger