Home » , » Στη μνήμη του Κώστα Κάππου

Στη μνήμη του Κώστα Κάππου

Από giorgis , Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 | 1:00 μ.μ.

 Μια παράληψη του μπλοκ μας εντοπίζει με ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Πάνος Α. Ότι δηλαδή δεν αναφερθήκαμε ότι αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ την ζωή «ο πιο αγνός αγωνιστής και κομμουνιστής που υπήρξε τα τελευταία χρόνια» Κώστας Κάππος, όπως μας γράφει χαρακτηριστικά.

Ναι έχει δίκιο. Και είναι δυο φορές παράληψη μας γιατί κάποιοι απ’ τους συντελεστές του μπλοκ μας έχουμε γνωρίσει προσωπικά τον Κώστα Κάππο και η επαφή μαζί του μας δίδαξε πολλά. Προσπαθώντας να επανορθώσουμε παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση που είχαμε πέρυσι αυτές τις μέρες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:50 μ.μ.

..καλύτερα να μην διορθώνατε την παράλειψη σας, μιας που το θέμα δεν είναι ημερολογιακό και επετειακό αλλά ουσιαστικό... Ο Κώστας Κάππος ήταν ένας αγνός και τίμιος αγωνιστής και η διαδρομή του προσφέρει μερικά χρήσιμα διδάγματα, με τα οποία τα λεγόμενα και η πρακτική του blog, κατα την γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει:
1. Αγωνίστηκε και πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος της Εργατικής Τάξης, του ΚΚΕ, σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, μέσα στις φυλακές, μέσα στην Βουλή, πάντα μαζί με τους εργαζομένους και αταλάντευτα στήριζε τον υπαρκτό σοσιαλισμό και την Κουβα
2. Δεν αποχώρησε απο το ΚΚΕ στην θύελλα του 89-91 αλλά διαγράφτηκε μέσα στους κλυδωνισμούς εκείνης της εποχής, καθότι όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα απο το ΚΚΕ και να συντελέσει στην διόρθωση της πορείας του (κι όχι να αποχωρήσει όπως κάνανε πολλοί..)
3. Μετά την διαγραφή του πειραματίστηκε με το ΝΑΡ, σύντομα όμως διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα ευρωκομμουνιστικό, μη μαρξιστικό μόρφωμα και δεν δίστασε να αποχωρήσει (δεν είχε γίνει δηλαδή στελεχάρα για να αγωνίζεται για την αυτοσυντήρηση του όπως η σημερινή ηγεσία του ΝΑΡ και τόσων άλλων γκρουπών)...
4. Η κριτική του για τον Υπαρκτό, δεν ήταν ισοπεδωτική,ούτε τον θεωρούσε κάτι σαν "κρατικό καπιταλισμό" όπως ισχυρίζονται πολλοί σημερινοί "υπερεπαναστάτες". Και είναι τουλάχιστον λάθος εκ μέρους σας να αναδημοσιεύεται το άρθρο του Πρώτου Θέματος που λέει το ψέμμα ότι το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα για το τι έγινε στις χώρες του Υπαρκτου (έχουν γίνει 2 Συνέδρια για αυτό..).
4. Απο την στιγμή που το ΚΚΕ διόρθωσε την γραμμή του και ανασυγκροτήθηκε, δεν δίστασε να το αναγνωρίσει, να παραμερίσει τον εγωισμό του και να το επαναπροσεγγίσει, γράφοντας άρθρα για τον Ριζοσπάστη (μαθήματα ανιδιοτέλειας και κομματικότητας που ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κατανοητά απο την εκτός ΚΚΕ "αριστερά..).
Η καλύτερη τιμή στην μνήμη του, είναι η συστράτευση στην υπόθεση της εργατικής τάξης με οδηγό και το ήθος ανθρώπων σαν τον Κ.Κ
Μάνουελ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger