Home » , , » Βάρβαρη επίθεση τρόικας - κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα

Βάρβαρη επίθεση τρόικας - κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα

Από giorgis , Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 | 4:48 μ.μ.

 Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης-αστικών κομμάτων ενάντια στα λαϊκά στρώματα, στον εργαζόμενο λαό δεν έχει τέλος και καθημερινά εντείνεται.  Μετά της εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλου που δεν ήταν παρά μια θύελλα μέτρων Εθνικού, Οικονομικού, Κοινωνικού Εργασιακού Ολοκαυτώματος έρχεται πάλι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας να εκβιάσει τον ελληνικό λαό με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, κρίνοντας πως οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου δεν επαρκούν. Η τρόικα φέρεται να υποστηρίζει πως η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό του 2011 θα είναι 2,3 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ), εκ των οποίων τα 600 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να καλυφθούν από την εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων. Επομένως, υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Αρα χρειάζονται να παρθούν και άλλα βάρβαρα μέτρα που θα πλήξουν τις λαϊκές μάζες.

Η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν έχει αντίρρηση σ’ αυτό αφού κάθε απαίτηση των δανειστών τοκογλύφων είναι διαταγή γ’ αυτήν. Όταν λοιπόν ο Ηλίας Μόσιαλος ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση και στο όνομα της λήψης της 6ης δόσης του δανείου θα ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις της τρόικας ήταν κατηγορηματικός: «Η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει  με κανέναν τρόπο την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».  Κάτι που σημαίνει ότι της επόμενες μέρες –μέχρι της 14 Σεπτέμβρη που έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας για να ελέγξει την «πρόοδο» των εδώ τοποτηρητών της, που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση- θα έχουμε ανακοινώσεις νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα στοχεύουν στην περαιτέρω καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού.

Κι αυτοί είναι οι σχεδιασμοί της μνημονικής κυβέρνησης την ίδια μέρα που έρχονται στα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής –που στην ουσία είναι πλασματικά και η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη απ’ αυτή που παρουσιάζουν- και μας λένε ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά 86% τα δυο τελευταία χρόνια. Αν αυτό το μεταφράσουμε σε αριθμούς θα δούμε ότι το «κατόρθωμα» της μνημονικής κυβέρνησης είναι να βρεθούν άλλοι 365.978 συνάνθρωποι μας χωρίς δουλειά. Είναι τρομερό και μόνο να το σκεφτεί κάποιος ότι απ’ το Ιούνιο του 2009 μέχρι το Ιούνιο φέτος κάθε μήνα πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας 15.000 άνθρωποι.

Παράλληλα με όλα αυτά και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής η ύφεση έφτασε το δεύτερο τρίμηνο του 2011 στο 7,3%. (Άλλη κουβέντα  η «μοναδική επιτυχία» της κυβέρνησης του ΓΑΠ να ανεβαίνει η ύφεση και συγχρόνως να καλπάζει ο πληθωρισμός. Αυτό δεν πρέπει να το έχει κατορθώσει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο).

Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα ο γίγαντας Ευαγγ. Βενιζέλος βρήκε την λύση. Αρχικά ξεπουλώντας τα φιλέτα που διαθέτει το Δημόσιο σε ΔΕΛΠΑ, ΕΛΠΕ, κ.α  με στόχο να εισπράξουν 5 δις μέχρι το τέλους του έτους. Δεύτερον αυτό που γράφαμε χτες με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου: «Οι σχεδιασμοί της μνημονικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μειώσει στα επόμενα 3 χρόνια κατά 200.000 τους δημοσίους υπαλλήλους, -για να περάσουν στα χέρια ιδιωτών υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είναι κρατικές- και όσοι απομείνουν αντί για μισθό να αμείβονται με φιλοδώρημα για να «βγουν τα νούμερα» στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στους τοκογλύφους-δανειστές της».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην σημερινή συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος με τους δημοσιογράφους κάλυψε απολύτως τον υπουργό υγείας λέγοντας:
«Ο κ Λοβέρδος έθεσε ένα γενικότερο θέμα που συζητείτε στην ελληνική κοινωνία και  το αναγνωρίζει η κυβέρνηση» … «Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι ο δημόσιος τομέας είναι μεγάλος και αντιπαραγωγικός και οι διαθρωτικές αλλαγές έχουν στόχο αυτός να γίνει μικρότερος παραγωγικότερος και πιο ευέλικτος»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:41 μ.μ.

Πρόσθετές προσφορές συνολικού ύψους 155.000.000 ευρώ έκανε δεκτές την Πέμπτη το ελληνικό δημόσιο, σε συνέχεια δημοπρασίας εντόκων γραμματίων. Το δημόσιο ήθελε να αντλήσει 300.000.000 πρόσθετες προσφορές που δε συγκεντρώθηκαν λόγω ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ των τραπεζών. Που σημαίνει ότι οι τράπεζες θεωρούν τα έντοκα γραμμάτια χαμένη υπόθεση. Αυτό είναι πολύ αρνητικό, και είναι αποτέλεσμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδος. Όσο κυβερνάν οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Φυσικά τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας κατά 200.000 τουλάχιστον, (λόγω απολύσεων), κι άλλη μείωση του ΑΕΠ κατά 7 με 8%, πτώση τζίρου, μείωση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Ο λόγος είναι ότι οι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα πάρουν από τις καταθέσεις για να ζήσουν, αλλά και ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ στο εξής να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ στεγαστικά και άλλα ΔΑΝΕΙΑ. Αυτό θα πει καπιταλισμός. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger