Home » , » Ελα Αλέκο (Χαλβατζή)

Ελα Αλέκο (Χαλβατζή)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 | 6:13 μ.μ.

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε το μπλοκ fadomduck2

Όταν πριν ένα χρόνο και κάτι είχε αποχωρήσει από το κόμμα ο Αλέκος Χαλβατζής, δημοσιοποιώντας μάλιστα και τους λόγους της αποχώρησης του, θυμάμαι πως τον είχα υπερασπιστεί, τόσο σε σχόλια μου στο διαδίκτυο όσο και σε κατ’ιδίαν συζητήσεις με συντρόφους, που έπνεαν μένεα εναντίον του. Τα δύο βασικά επιχειρήματα μου, υπέρ του ήταν:
  • Εφόσον είχε φύγει από το κόμμα, θα ήταν παράλογο να του ζητήσουμε να κάνει την κριτική του στα «όργανα», εφόσον δεν είχε πλέον πρόσβαση σε αυτά.
  • Το αξιοπρεπέστατο κείμενο που έγραψε λίγο μετά, και αφόπλιζε ό,ποιον θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την δική του (εποικοδομητική κατά τον ίδιο) κριτική για να βλάψει το Κόμμα. Μεταξύ άλλων, έλεγε τότε:
«Ομάδες και χώροι που επί δεκαετίες αντιμάχονται το μαρξισμό-λενινισμό, τις αρχές του ΚΚΕ και το υπάρχον Πρόγραμμα του (με τα οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα) ήδη προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αποχώρηση μου για να δικαιώσουν αναδρομικά ξοφλημένες από χρόνια θέσεις, πρακτικές και επιλογές τους.»
«Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος.»
14 μήνες μετά, δυστυχώς αυτοαναιρείται υπογράφοντας ένα κατάπτυστο κείμενο, βγαλμένο απευθείας από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου». Πολιτικά, το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι, πως η αριστερή στροφή του κόμματος τον πέταξε έξω, μια και οι διαφωνίες στις οποίες αναφέρεται (χωρίς όμως να τεκμηριώνει κάποια πολιτική διαφωνία) είναι η θέση περί ενδιάμεσης κατάταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και η εμφάνιση της λέξης «αντικαπιταλιστικό» αντί «αντιμονοπωλειακό».

Ακολουθεί ένας πραγματικός βόρβορος φύση ατεκμηρίωτων κατηγοριών, κουτσομπολίστικου επιπέδου κατά πάντων. Οι ομόφωνες αποφάσεις, δεν είναι μας λέει ομόφωνες. Απλά όσοι διαφωνούν, φοβούνται(!) να ψηφίσουν κατά! Μετά μας λέει για το τι ειπώθηκε (σύμφωνα με τον ίδιο) σε πριβέ συνομιλία με τον καθοδηγητή του(!!!!!), προσπερνάει σαν να μην γνώριζε, τις αποφάσεις για ανανέωση του στελεχικού δυναμικού, και τις ονομάζει «παραγκωνισμό πεπειραμένων συντρόφων» (γιατί μου θυμίζει την κριτική του Τρότσκι και την «παλιά μπολσεβίκικη φρουρά» αυτό;), ερμηνεύει κατά το δοκούν ακόμη και την σιωπή ή την γλώσσα του σώματος των πρώην συντρόφων του, και επιτίθεται προσωπικά (και φυσικά και πάλι ατεκμηρίωτα) ενάντια στην Γ.Γ. του ΚΚΕ. Δεν διστάζει να κατηγορήσει ακόμη και για συνειδητές ψευδολογίες τον «Ριζοσπάστη» για τους αριθμούς συμμετοχής στις διαδηλώσεις! Λες και εμείς που είμαστε εκεί δεν μπορούμε να δούμε αν είναι γεμάτη η Σταδίου ή η Πανεπιστημίου και περιμένουμε να το διαβάσουμε στον «ριζο» την επόμενη. Εμ, βέβαια, για να μην έχουμε απομακρυνθεί ακόμη από το ΚΚΕ, τέτοια ζώα θα είμαστε. Σιγά μην έχουμε και κριτική σκέψη! Και όλα αυτά προκειμένου να φιλοτεχνηθεί μία εικόνα εσωτερικής σήψης, ζόφου και Καφκικής κλειστοφοβίας που θα κάνει τον μέσο άνθρωπο να ακούει ΚΚΕ, και να τρέχει να κρυφτεί! Όλα αυτά ντύνονται και με την αυθεντία του -από μέσα γνώστη- οπότε δεν χρειάζεται να αποδειχτεί και τίποτε! Τέτοιοι που είναι οι άλλοι, αν απαντήσουν, ψέματα θα πουν για το κακόμοιρο το παιδί... Τέλος δε, δεν παραλείπει να κάνει και τον «παραδοσιακό» διαχωρισμό ανάμεσα στην «κακή» ηγεσία και την «αγωνιστική βάση» των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος, που σκοπό έχει (από τότε που υπάρχει αυτή η καραμέλα) να αποξενώσει τους μεν από τους δε, και εν τέλη να διαλύσει το κόμμα. Μόνο που το παραμύθι είναι πολύ παλιό για να το χάψει κάποιος.
Το που μπορεί να αποσκοπεί μία «κριτική», η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την δημοσιοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που πρέπει να παραμένουν περιφρουρημένες, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτο, και μάλιστα σε στιγμές πρωτόγνωρης έντασης του ταξικού αγώνα, αυτοί που διάλεξαν να ιδιωτεύσουν πίσω από ένα πληκτρολόγιο, να κάνουν σκοπό ζωής το βρώμικο (εξηγήσαμε πριν γιατί το θεωρούμε τέτοιο) χτύπημα του Κομουνιστικού Κόμματος και των πρωτοπόρων στοιχείων της εργατικής τάξης. Εκείνο δε, που κάνει την κατάσταση εξοργιστική, είναι κάποιος που κάνει τα παραπάνω να δηλώνει και ...κομμουνιστής!

Υ.Γ.
Κατά παράβαση των δικών μου αρχών δημοσίευσης, αναγκάστηκα να «επιτεθώ» προσωπικά σε άνθρωπο, και όχι σε πολιτικές θέσεις. Αλλά τι να κάνουμε, που ο Αλέκος ο Χαλβατζής δεν εκφράζει καμία πολιτική θέση που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας και διαφωνίας, αλλά καταγγελίες επί του οργανωτικού, που εξ αντικειμένου δεν γίνεται να συζητηθούν δημόσια;
Υ.Γ.2
Για όλους εμάς που σπάμε τα ποδάρια και τα κεφάλια μας, μήπως και σταματήσουμε τον καπιταλιστικό οδοστρωτήρα, τέτοια κείμενα αποτελούν ή όχι "πισώπλατη μαχαιριά";
Βλέπε ακόμη: Μερικές απορίες για το κείμενο του Αλέκου Χαλβατζή
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 69 σχόλια

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:23 μ.μ.

Πείραξε πολύ τον υπάρχον μηχανισμό του ΚΚΕ η ανακοίνωση του Αλέκου Χαλβατζή και βγαίνουν να τον λοιδορήσουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα πολιτικό επιχείρημα για να του απαντήσουν. Κανείς ΚΚΕς δε λέει ότι είπε ψέματα ο Αλέκος, αυτό συμβαίνει γιατί τα μέλη γνωρίζουν και δε μπορούν ν' αρνηθούν, τα μη μέλη δε ξέρουν γιατί δεν έχουν ζήσει τη κομματική ζωή. Οι δε "πρώην" βλέπουν πως κάπως έτσι διαγράφτηκαν κι αυτοί κάποτε. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι έτσι όπως τα έγραψε ο Αλέκος, περισσότερο για εσωκομματική αντιπολίτευση μοιάζει παρά για άνθρωπο που είναι εκτός και θέλει το κακό του κόμματος. Ο ίδιος μηχανισμός που τον ανέδειξε όμως, ο ίδιος του έδειξε το δρόμο της εξόδου. Κάπου σταμάτησε ο Αλέκος να είναι "νενέκος", είδε ότι έχει αλλάξει πολιτική το κόμμα, και αποφάσισε να κοντραριστεί. Δεν υπήρχε ελπίδα να κερδίσει το μηχανισμό γι' αυτό και βρέθηκε "εκτός". Βγαίνει ο καθένας τώρα να μας πει ότι τα οργανωτικά δε συζητούνται δημόσια. Λες και κουβεντιάζονται στις ΚΟΒ. Κι η συνεργασία δεν υπάρχει στο καταστατικό αλλά εκεί λύνονται όλα. Αυτό δε πειράζει κανέναν που είναι στο ΚΚΕ. Σε κανέναν δεν έριξε πισώπλατη μαχαιριά ο Αλέκος. Και Χριστούγεννα να τα έλεγε, πάλι κάτι θα βρίσκανε οι ΚΚΕδες να του προσάψουν γιατί τα λέει μέσα στις γιορτές. Το πόνο του λέει ο Αλέκος, κι αφού δεν είναι μέσα στο κόμμα πλέον να τα πει, τα γράφει στο blog του. Τι πιο Λενινιστικό απ' αυτό...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:27 μ.μ.

Συνέχεια


Εύκολη λύση οι δήθεν “Επιτροπές Αγώνα” όπου στην καλύτερη περίπτωση μαζεύεται η μισή οργάνωση της ΚΝΕ και κάποιες στενές επιρροές (λιγότεροι απ’ ότι παλιά στην Πανσπουδαστική) και αποφασίζουν στο όνομα των φοιτητών. Δηλαδή καραμπινάτη υποκατάσταση, ανάθεση και ελιτισμός για τα οποία καταγγέλλαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια διάφορους “υπερεπαναστάτες”.
αυθαιρεσίες στο όνομα των φοιτητών,
Ως επιστέγασμα η δημιουργία του ΜΑΣ ως εξαμβλωματικό κακέκτυπο του ΠΑΜΕ (με όλα τα αρνητικά στοιχεία του ΠΑΜΕ που αναφέρονται παραπάνω).

Οργανωτική αποδυνάμωση της ΚΝΕ. Παρά τα παχιά λόγια για ιδεολογική-πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση της ΚΝΕ, υπάρχει τρομερή συρρίκνωση της ΚΝΕ. Στους μαθητές η ανυπαρξία ομολογείται εδώ και καιρό ακόμα και σε επίσημες κομματικές ενημερώσεις.


Στους φοιτητές-σπουδαστές φαίνεται: η παρουσία των φοιτητών-σπουδαστών (μιλάω ενδεικτικά για την Αθήνα που έχω προσωπική πείρα) στις κινητοποίησης είναι κραυγαλέα μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια (υποπολλαπλάσια και από τις οργανωμένες δυνάμεις που υπήρχαν παλιότερα), που σημαίνει είτε ότι: α) υπάρχει πολύ σημαντική οργανωτική μείωση β) είτε ότι τα μέλη δεν κινητοποιούνται ή γ) και ακόμα χειρότερα συνδυασμός και των δυο.



Στις τελευταίες φοιτητικές σπουδαστικές εκλογές (εδώ αναφερόμουν στο 2010, το 2011 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα) το φάντασμα της ΠΚΣ, πανελλαδικά συγκέντρωσε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 15.000 ψήφους ενώ το 2008 πάνω από 12.500 ήταν μόνο οι υποψήφιοι της και πάνω από 23.000 οι ψήφοι (στοιχεία από το Ριζοσπάστη) ενώ κατρακύλα υπάρχει και στα ποσοστά.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε στο 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ εκτίμηση στα ντοκουμέντα ή έστω εσωκομματική ενημέρωση για το αν υπάρχει αύξηση ή μείωση των μελών της ΚΝΕ και σε τι ποσοστό από το προηγούμενο Συνέδριο (στοιχείο που δινόταν παλιότερα και πρέπει να δίνεται).

Μια μικρή αύξηση που σημειώθηκε τα τελευταία προηγούμενα χρόνια σε σχέση με πριν 10-15 χρόνια στις δυνάμεις σε νέους εργαζόμενους (και που μάλλον ήδη έχει εξανεμιστεί) εξηγείται κατά βάση όχι με στρατολογία εργαζομένων αλλά κυρίως από το μέρος του δυναμικού που είχε οργανωθεί παλιότερα στα σχολεία και σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και το οποίο παρέμεινε ενεργό βγαίνοντας στην παράγωγη.

Και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει τις απώλειες από μαθητές-φοιτητές.[...]


Ενα μικρό μέρος από το κείμενο του Α.Χ. που σύμφωνα με τον "σύντροφος", fadomduck2 του Βαθύ Κόκκινου είναι βγαλμένο από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου».

Που δεν θα ήταν όμως τέτοιο δηλαδή βγαλμένο από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου» αν έμενε στο
"αξιοπρεπέστατο κείμενο που έγραψε λίγο μετά, και αφόπλιζε ό,ποιον θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την δική του (εποικοδομητική κατά τον ίδιο) κριτική για να βλάψει το Κόμμα.

Αν δηλαδή η κριτική του Α.Χ. περιοριζόταν,τα μάσαγε και δεν δεν ήταν αιχμηρή τότε θάταν αλλιώς.

Παίδες του Βαθέως Κόκκινου να τον χαιρόσαστε τον σύντροφο fadomduck εμένα πάτως η κριτική του Α.Χ. μου φάνηκε αρκετά πολιτική ενώ του φίλου σας απολίτικη και εμπαθής.

Θα μου πεις, γνώμες είναι αυτές.

Σωστάααα!

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:49 μ.μ.

Το κομάτι αυτό του κειμένου του Χ.προηγείται και θα ήθελα να μπει στη θέση του γιατί χάνεται ο ειρμός


[...]

Αυτή η πορεία της ΚΝΕ ανακόπηκε, ξεκίνησε η οπισθοδρόμηση που καταλήγει στη διάλυση. Κυρίαρχη αιτία είναι η (ανεπίσημη στην αρχή, επίσημη αργότερα) αλλαγή της κατεύθυνσης από πλευράς του Κόμματος για το ρόλο της ΚΝΕ και το πώς παρεμβαίνει στο κίνημα. Αυτή η αλλαγή εκφράστηκε-υπηρετήθηκε και με την αποδυνάμωση του ΚΣ της ΚΝΕ με το μαζικό και σπασμωδικό πέρασμα στελεχών της στο Κόμμα που δεν άφηνε περιθώρια ωρίμανσης τους. Ενώ σοβαρή ζημιά έκανε ο εφησυχασμός που –παρά τις αντίθετες διακηρύξεις– στην πράξη καλλιεργήθηκε και που αποτυπώνεται (χωρίς να διατυπώνεται) στο ότι «η ΚΝΕ απλώς εκτελεί, χωρίς ιδιαίτερα να προβληματίζεται για το πώς δημιουργικά θα εφαρμόσει αλλά και θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της πολιτικής του Κόμματος στο χώρο ευθύνης της, δηλαδή στη νεολαία». Η ΚΝΕ στην ουσία έχει χάσει σχεδόν κάθε νεολαιίστικο χαρακτηριστικό και έχει μετατραπεί σε μια συρρικνούμενη εκτελεστική ομάδα για το χαμαλίκι.

Αυτά συνέβαλαν στο να χάσουμε την πρωτοβουλία στο κίνημα με πρώτο χτυπητό παράδειγμα τις φοιτητικές-σπουδαστικές κινητοποιήσεις το Μάη-Ιούνη 2006. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη ευθύνη τότε ανήκε στους υπευθύνους από το Κόμμα (καθοδήγηση ΚΟΑ αλλά και ΓΓ της ΚΕ Α. Παπαρήγα η οποία τότε ήδη από ένα χρόνο είχε απευθείας την ευθύνη για την καθοδήγηση της ΚΝΕ από το ΠΓ). Και μάλιστα η αιτία ήταν συνειδητές επιλογές τους και όχι απλά αδυναμία ή ανικανότητα. Απόδειξη για το τελευταίο είναι ότι ενώ τότε “διαχειρίζονταν” ερωτήματα και παρατηρήσεις στη λογική: «σωστές είναι οι παρατηρήσεις, υπάρχουν αδυναμίες, γίνανε και λάθη, καλά κάνετε και τα λέτε για να τα διορθώσουμε» στην πορεία αυτά που χαρακτηρίζονταν υποκριτικά τότε ως αδυναμίες κατοχυρώθηκαν ως πρότυπος τρόπος δουλειάς.

Οι απαράδεκτες αυτές αντιλήψεις και πρακτικές εμπεδώθηκαν πλήρως κατά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 (δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου και τις ακόλουθες κινητοποιήσεις). Συνοπτικά:

Αδράνεια, φόβος για τις μάζες και απομάκρυνση από αυτές,
εγκατάλειψη (και διακηρυγμένη πλέον) των Γενικών Συνελεύσεων αφού «οι μάζες μας ακολουθούν έτσι και αλλιώς από μόνες τους», ενώ «οι σύλλογοι είναι εκφυλισμένοι» (δηλαδή η δουλειά “από τα κάτω”, η Γενική Συνέλευση είναι εκφυλισμένη, δηλαδή οι φοιτητές γενικά είναι εκφυλισμένοι),
εγκατάλειψη της Πανσπουδαστικής,
παραπληροφόρηση για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας,
κάθε λογής τυχοδιωκτισμός και τερτίπι για να φανεί (μέσα και έξω από την οργάνωση) ότι είμαστε “από πάνω”, κυρίαρχοι.[...]

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:17 μ.μ.

Σύντροφοι του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, μας απογοητεύετε πολύ. Βγαίνει ένας νέος αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος και καταθέτει μια πολιτική άποψη με συγκροτημένο λόγο, με χίλιες δυσκολίες στο βήμα του αυτό, δέχεται την επίθεση ενός ολόκληρου μηχανισμού, και εσείς του επιτίθεστε με αυτήν την ανάρτηση, της οποίας το ύφος και το ήθος συμπυκνώνεται στον απαράδεκτο τίτλο και το ακόμη πιο απαράδεκτο σκίτσο που τον συνοδεύει… Διαβάσατε τις απόψεις του Αλέκου Χαλβατζή; Υπάρχει κανένα πρόβλημα που λέγεται Αλέκος; Έχει καμιά σχέση το κείμενο του Α.Χ. και οι πολιτικές απόψεις που εκφράζει με το κατάπτυστο σκίτσο με το οποίο εσείς, συμπράττοντας με το μηχανισμό του ΚΚΕ προσπαθείτε να τις υπονομεύσετε; Αν κάνατε λάθος, διορθώστε το τίμια. Αν όχι, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:45 μ.μ.

Δυο λεπτά ρε παιδιά. Φυσικά και πολιτικά είναι απαράδεκτο αυτό το κείμενο, όπως και η φωτογραφία που το συνοδεύει. Είστε όμως στην λογική να λογοκρίνουμε τα κείμενα που μας στέλνουν για δημοσίευση και προέρχονται από ιστότοπους που πρόσκεινται στο ΚΚΕ;
Αλλωστε, απ' αυτό το διάλογο, όλοι διαθέτουμε την δυνατότητα να βγάλουμε τα συμπεράσματα για την ηθική που διαθέτουν κάποιοι που ευαγγελίζονται μια αταξική κοινωνία.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:16 π.μ.

O μηχανισμός αγρυπνεί και κυρίως δεν υποχωρεί στην πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό..

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:56 π.μ.

"Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι αποχώρησα από το ΚΚΕ όχι γιατί εγώ άλλαξα αλλά γιατί θεωρώ ότι το ΚΚΕ εκτρέπεται από τις αρχές που το χαρακτήριζαν από την ίδρυση του. Και μάλιστα πλέον, κάποιες φορές, εκτρέπεται από τις αρχές του πλησιάζοντας ή και υιοθετώντας ακόμα και ξοφλημένες θέσεις και πρακτικές ακριβώς των παραπάνω ομάδων και χώρων.

Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος."
Αλέκος Χαλβατζής
http://alekosch.wordpress.com/2010/12/22/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/

Σε ποίους αναφέρεται το "παιδί"?
Οποιος το βρει κερδίζει πρωτοσέλιδο στον Μπόμπολα και άρθρο στον Ψυχάρη, που ως γνωστό, η πρώτη τους έννοια κάθε πρωί είναι η ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού- ταξικού κινήματος....

Y.G.
Κάποιο πολιτικο η έστω λογικό επιχείρημα, για τον "απαράδεκτον" του άρθρου;

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:08 π.μ.

προς βαθύ:
Το γεγονός πως σε καθαρά προσωπικό επίπεδο εκτιμάω κάποιους από τους συντελεστές του blog, δεν σημαίνει πως μπορώ να ανεχτώ και ενστάσεις επί της "Ηθικής" που ευαγγελίζομαι. Ελπίζω (αν και ως φιλοξενούμενος δεν έχω δικαίωμα να απαιτώ)σε επανόρθωση του "λάθους" από μέρους σας.
Τέτοιου τύπου διατυπώσεις, αναγκαστικά οδηγούν σε ανάλογες απαντήσεις, οι οποιες εκτρέπουν την κάθε πολιτική κουβέντα σε σκυλοκαβγά, στον οποιο δεν σκοπεύω να συμμετέχω. Αυτό επίσης κάτι λέει σε πρώτη φάση και για την "ηθική που ευαγγελίζεται" ο καθένας...

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:33 π.μ.

Η άποψη μου είναι ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι απ’ την αρχή ναρκοθετημένο και με την πρώτη ματιά τραυματίζει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του συντάκτη του. Μόνο ο σκωπτικός τίτλος του και η άθλια φωτογραφία που το συνοδεύει –και η οποία συνειρμικά αποδίδει σκοπιμότητες που δεν προκύπτουν από τις απόψεις του Α.Χ- με κάνουν να το θεωρώ απαράδεκτο.

Δεν ξέρω σε ποιους συντρόφους του μπλοκ μας αναφέρεσαι TRASH αλλά σ’ αυτόν τον ιστότοπο έχουμε «εσωκομματική δημοκρατία» και μπορεί να παραθέσει ο καθένας τις απόψεις του.

Δεν με εκφράζουν οι θέσεις, όχι απ’ την σκοπιά που τις αντιμετωπίζεις εσύ, του Α.Χ. και δεν έχω καμιά διάθεση να τις υπερασπιστώ. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ σε μια εμπαθή επίθεση που δέχεται ένας αγωνιστής της αριστεράς.

Υ.Γ. Να σου υπενθυμίσω να μην ξεχάσεις να στείλεις τηλεγράφημα στην γ. γ του κόμματος σου αφού σήμερα συμπληρώνει 21 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ, με την ευχή να τα εκατοστίσει.

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:01 π.μ.

το νόημα του κειμένου είναι απλό και efdiakrito:
Όταν αναφέρεσαι σε οργανωτικά ζητήματα που κανεις δεν μπορεί να επιβεβαιώσει η διαψεύσει, γιατί ακριβώς δεν είναι θεμιτό να συζητούνται δημοσια, κανεις βρώμικο πόλεμο.
σε αυτό θα απαντήσει κανεις;

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:35 π.μ.

Λοιπον

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι η εικόνα είναι αθλια.

Το σφυροδρέπανο ειναι το σύμβολο του ΚΚΕ(οκ και οχι μονο)

Ο Χαλβατζης με την κινηση του
δεν πεταει το κομμα στα σκουπιδια;

Δηλαδη καποιος που θελει το καλο του κομματος, βγαινει και λεει ολα αυτα;

Και τα θυμαται τωρα;

Τώρα που ολοι οι σύντροφοι και φιλοι του κομματος τρεχουμε και δεν φτάνουμε για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στον καπιταλισμό;

Ναι οκ, ξερω, εμεις η βαση ειμαστε καλοι και τρέχουμε και οι απο πανω κακοί και μας σαμποταρουν, αυτό λεει και ο χαλβατζής πανω κατω.

Ομως η συνεχης δραση εξω απο τη δεη
οι κινητοποιησεις τα συλαλητηρια
οι λαικες επιτροπες
τα κλεισιματα των λιμανιων
η υποστηριξη στους απεργους χαλυβουργους, και οχι μονο
η παρεμβασεις στη βουλη
η επαφη των μελων με τον κοσμο
ο α και β τομος για την ιστορια του κομματος

απο που συντονιζονται;

Και αν δεν συντονιζονται καλα απο τα πανω γιατι εμεις, η βαση, παρατηρουμε τεράστια πρόοδο σε κάθε επίπεδο;

Κατα τη γνωμη μου ναι, ο Χαλβατζης βοηθησε με τον τροπο του το κομμα να καθαρισει, το βοηθησε δυο χρονια πριν που αποχώρησε. Τοτε δεν το πιστευα αυτο διότι δεν ειχε προκαλεσει, οπως φαινεται τωρα, περίμενε την κατάλληλη στιγμη.

Αγωνιστης λοιπον της αριστερας ναι, αλλα η λέξη "αριστερα" εχει ευρεια έννοια...

...και ως γνωστον στην ελλάδα ο καθενας ειναι οτι δηλώσει.

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:49 π.μ.

Και εκτος των αλλων αποδειχθηκε πολυ πονηρος ο Χαλβατζης
διοτι ξερει οτι πολλά απο οσα ειπε
οπως ανεφερε και ο τρας παραπανω
το κομμα δεν μπορει να τα διαψευσει η επιβεβαιώσει
γιατι αφορουν πολυ ευαισθητα εσωκομματικα ζητηματα

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:21 μ.μ.

Ρε ΚΚΕδες σε κάφρους νομίζετε ότι απευθυνεστε; Πατε να κατασπαράξετε ένα νέο παιδί γιατί έφυγε απ το μαντρί σας και είπε δημόσια τις διαφωνίες του. Κι αυτό λέτε γιατί κάνει ζημιά στο κόμμα. Σώπαααα. Οταν απολύετε εργάτες από τις επιχειρήσεις σας πέρνετε χειροκροτήματα απ' τον κόσμο, όπως και επεφημίες όταν στελέχη σας δίνουν μικρόφωνα για να ξεράσουν τον φασιστικό οχετό τους οι μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου. Ρε πατε καλάαααααα

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:34 μ.μ.

To κείμενο του fantomduck, είναι το τυπικό δείγμα της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!!!!

1. Ονομάζει "εποικοδομητική κριτική" κάτι το οποίο έχει χρεοκοπήσει ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ! Ποιό είναι αυτό;;

Τόσα χρόνια, τα μέλη είναι στη μούγκα και μιλάν όταν μιλάν, με τόσο λειασμένες εκφράσεις που μόνο κριτική δεν είναι! Αυτό, επιτρέπει στον κομματικό μηχανισμό να ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ αυτές τις "κριτικές" με πανεύκολο τρόπο: "Δεν είναι ώρα για περαιτέρω κριτική", "το κόμμα ξέρει και θα βρει το δρόμο του" και άλλα τέτια τελειωμένα!!

Ε, λοιπόν το κόμμα ΔΕΝ ξέρει να βρει το δρόμο του τον λαϊκό και ουσιαστικά επαναστατικό!!!

Και ΔΕΝ ξέρει γιατί πολύ απλά και η σύνθεση της ηγεσίας του και -κυρίως- η αντίληψη με την οποία πορεύεται τα τελευταία 10-15 χρόνια, κινέιται σε αντιδιαμετρικά διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Α. Χαλβατζής ΑΥΤΟ λέει καθαρά!

2. Ενα ακόμα δείγμα της γραφειοκρατικοποίησης του ΚΚΕ είναι και το ΠΩΣ μπλογκ σαν το fantom duck αντιμετωπίζουν την ουσιαστική κριτική! Πάντα με τον ίδιο τελειωμένο τρόπο που χρησιμοποιεί δεκαετίες τώρα το ΚΚΕ: "Αντικομμουνιστής", "χτυπά το κόμμα", "προσφέρει υπηρεσίες στον αντίπαλο" και άλλα τέτια γελοία.

Ε, λοιπόν το να βγάζεις τα άπλυτα του χ κομμουνιστικού κόμματος στη φόρα, ή του χ γενικά επαναστατικού κόμματος πάλι στη φόρα ΕΙΝΑΙ πράξη επαναστατική! Βοηθά το εργατικό και λαϊκό κίνημα ΝΑ ΒΡΕΙ τον σωστό επαναστατικό δρόμο! Γιατί;;;

Διότι, ΜΟΝΟ εάν οι κομμουνιστές παραδεχτούν τις ανεπάρκειές τους ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΝΟΙΧΤΑ θα μπορέσουν να τις διορθώσουν!

ΟΠΟΙΟΣ δεν το θέλει αυτό, βοηθά στην διατήρηση της ανεπάρκειας και της καθυστέρησης που δέρνει την κομμουνιστική μας Αριστερά!!

Εχει δίκιο λοιπόν ο Χαλβατζής και πρέπει να βγουν και άλλοι δημόσια να τα πουν!

Θέλουμε και παλεύουμε για ΝΕΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:52 μ.μ.

Αρα λοιπον ανωνυμε καλα σας το λεμε
οτι ειστε αντικκεδες και κανετε επιθεση που ζημιωνει το κομμα

αφου και εσυ το παραδέχεσαι οτι αυτο δεν σου κανει
θελεις ενα νεο

κατι σαν το καλο και κακο πασοκ να φανταστω


Τι παραπονιέσαι λοιπον;

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:57 μ.μ.

Σχόλιο που άφησα και στο μπλογκ του TRASH δημοσιεύω και εδώ μιας και νομίζω βοηθά τη σχετική συζήτηση.


"ο Αλέκος ο Χαλβατζής δεν εκφράζει καμία πολιτική θέση που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας και διαφωνίας"
Τρας
κατ'αρχάς δεν με νοιάζει να κάνω τον πολιτικό δικηγόρο του Χαλβατζή. Επί προσωπικού το μόνο που μπορώ να πω είναι πως εκτιμάω το θάρρος του. Αυτό υπό τον όρο πως δεν είναι πράκτορας του ΔΟΛ ή του Μπόμπολα ή του κράτους και δρα με γνώμονα την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης όπως λέει. Χλωμό φαίνεται το πρακτοριλίκι πάντως για προφανείς λόγους. Ας πούμε όμως ότι εξ αντικειμένου λειτουργεί σαν πράκτορας αφού δίνει όπλα στην φαρέτρα του αντιπάλου. Αν παραδεχτούμε αυτό όμως πρώτον τον επαληθεύουμε ως προς αυτά που λέει περί "σκιάχτρων"("έχεις παρατηρήσεις για το ΠΑΜΕ – «αυτά τα λέει ο Παναγόπουλος, η εργοδοσία και ο ΣΥΝ»"), και δεύτερον χάνουμε την ουσία του πράγματος. Το κείμενο που δημοσίευσε έχει πολύ συγκεκριμένη κριτική και σχετικά εμπεριστατωμένη ανάλυση για την απεμπόληση του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος η οποία πρέπει να απαντηθεί ανεξαρτήτως του ήθους του συγγραφέα της(θα επανέλθω σε αυτό). Θα μου πεις μία τέτοια διαδικασία πρέπει να γίνεται στα αρμόδια οργανα. Απ’όσο λέει το έκανε αυτό και πήρε για απάντηση ότι αυτά τα λέει η καθημερινη και ο σκάι ή κάτι παρόμοιο.

Το κείμενο περιέχει λες "καταγγελίες επί του οργανωτικού, που εξ αντικειμένου δεν γίνεται να συζητηθούν δημόσια"
Ισως είναι η πιο σοβαρή και πιο "πολιτική" τοποθέτηση που βλέπω πάνω στο θέμα. Ομως, Τρας, η κριτική του Χαλβατζή είδες να περιορίζεται στα οργανωτικά με την στενή έννοια ή οργανωτίστικα θέματα? Η δημοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος της εργατικής τάξης είναι ένα καθαρά οργανωτικό θέμα το οποίο κιόλας δεν συζητάται παραέξω? Μα και γι'αυτό ο Χαλβατζής λέει πως ούτε "μέσα" συζητάται(με εξαίρεση την ΚΕ που δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ)! Η εμπέδωση της εργατικής δημοκρατίας στο εσωτερικό του επαναστατικού κόμματος έχει τεράστια σημασία για την υπόθεση της επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Το απολίθωμα έγραψε σχετικά τις προάλλες πως το ΚΚ πρέπει να είναι "μια μικρογραφία της κοινωνίας του μέλλοντος και να ενσαρκώνει κομμουνιστικές αρχές λειτουργίας" και εγώ συμφωνώ απόλυτα. Αυτό δεν μπορεί να είναι ένα αποκλειστικά εσωτερικό θέμα. Και αν είναι όμως, τη στιγμή που δέχεται το κόμμα μία τόσο σκληρή επίθεση ακριβώς πάνω σε αυτό, μονάχα μία καθαρή και ξάστερη απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να αφήνει αμφιβολίες τέτοιου τύπου να πλανώνται στον αέρα. Οφείλει να απαντήσει και όχι να κλείνεται στο καβούκι του. Διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Αν μου απαντήσεις σε όλα αυτά με τα περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού σου λέω εκ των προτέρων πως έχουμε μάλλον διαφορετική αντίληψη περί του τι είναι δ.σ.. Εγώ ξέρω τον δ.σ. των μπολσεβίκων που είχαν για παράδειγμα χώρο για ανοιχτό εσωκομματικό διάλογο στην εφημερίδα τους.

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:57 μ.μ.

(συνέχεια)



Για την ουσία του κειμένου, την οποία παραγνωρίζεις κατά τη γνώμη μου, επισημαίνω απλά τους εξής 3 άξονες :

Α. Δραστική υποσκέλιση του ρόλου των μελών του κόμματος, των αγωνιστών του που δεν έχουν κομματικό «αξίωμα» και διαμόρφωση μιας ομάδας που κινεί τα νήματα ελέγχοντας τα μέσα προπαγάνδας του κόμματος και στραγγαλίζοντας ιδεολογικά τη βάση.

Β. Απώλεια και γενικότερα αλλοίωση των δεσμών του κόμματος με τις μαζές. Στα πανεπιστήμια η ΚΝΕ απομαζικοποιείται χρόνο με το χρόνο, έχει αποξενωθεί από τις μάζες στο βαθμό που για ένα διάστημα δεν συμμετείχε σχεδόν στις συνελεύσεις ενώ και όταν συμμετέχει σε αυτές έχει το ρόλο του κομπάρσου. Οι καμπανιακές δράσεις έχουν πάρει τη θέση των μαζικών κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων με πρωταγωνιστή τη ΚΝΕ. Στους χώρους δουλειάς διατηρεί ακόμα δεσμούς με τους εργαζόμενους, όμως έχει μετατρέψει πολλά σωματεία στα οποία πλειοψηφεί σε «σφραγίδες». Το ΠΑΜΕ δεν έχει ζωντανές διαδικασίες, που σημαίνει δεν αλληλεπιδρά το ΚΚΕ με τους απλούς εργαζόμενους που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Δεν τους δίνει γόνιμο πεδίο να εκφραστούν και να έχει πολιτικό αποτέλεσμα αυτή τους η έκφραση. Σχετικά μέλος της ΚΕ : «Το πόσοι θα βγούμε εξόρμηση και το σε πόσους θα απευθυνθούμε είναι πρόβλημα τεχνικό, οργανωτίστικο, το πρόβλημα του σωματείου και του κινήματος δεν είναι οργανωτικό».

Γ. Αλλοίωση του προγράμματος και του καταστατικού έργω και λόγω. Αλλοίωση του καταστατικού είναι ευνόητη, διαπερνά όλο το κείμενο. Για το πρόγραμμα και τις θέσεις έχει ένα δύο παραδείγματα τα οποία και εμένα μικρής σημασίας μου φάνηκαν. Ομως αν γίνουν δεκτά όλα τα υπόλοιπα, αυτό επιδρά έργω διαλυτικά και στο πρόγραμμα. Πώς μπορεί να είναι για παράδειγμα κομμουνιστικό ένα κόμμα χωρίς δημοκρατία στο εσωτερικό του. Εκθέτει και ένα μηχανισμό με τον οποίο διαστρεβλώνονται οι θέσεις του κόμματος.
Δεν διεκδικεί δάφνες μαρξιστικής ανάλυσης το κείμενο. Το δέχεται και ο Χ αυτό(«Προφανώς πρέπει να αναζητηθούν επιστημονικά-μαρξιστικά οι βαθύτερες αιτίες αυτής της εξέλιξης: στην πορεία του Κόμματος…»). Όπως το βλέπω εγώ καταθέτει κυρίως την προσωπική του εμπειρία και τις κρίσεις που αναγκαστικά προκύπτουν από αυτήν. Είναι αρκετά πλατύτερο του νοήματος του, ενώ τα πολλά εγώ το καθιστούν αναπόφευκτα «αυτοβιογραφικό» με τα όποια αποτελέσματα έχει το γεγονός αυτό για την αξιοπιστία του κειμένου. Είναι τελικά μία υποκειμενική κρίση του συγγραφέα. Το γεγονός είναι όμως πως πολλά από αυτά που εκθέτει ο συγγραφέας εμφανίζονται και στον «έξω κόσμο»(η κατάσταση στην ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ για παράδειγμα) και γι’ αυτό επαναλαμβάνω αξίζουν συνολικής και εμπεριστατωμένης απάντησης εκ μέρους του ΚΚΕ.

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:44 μ.μ.

Ξεκινάω απ’ τα αυτονόητα. Ο Αλέκος Χαλβατζής αυτοπροσδιορίζεται σαν κομμουνιστής και επικαλούμενος την θητεία του στο κόμμα εκτιμάει ότι σήμερα υπάρχει «σοβαρή αλλοίωση των κομμουνιστικών-επαναστατικών χαρακτηριστικών του», γ’ αυτό διαχώρισε την θέση του.

Για να τεκμηριώσει την θέση του ότι σήμερα «υπάρχει απομάκρυνση από το Πρόγραμμα, τους Κλασσικούς του Μαρξισμού Λενινισμού, τις παραδόσεις του ελληνικού και διεθνούς κομουνιστικού και εργατικού κινήματος», επικαλείται καταστάσεις και γεγονότα που βίωσε όσο βρισκόταν σε επιτελικές θέσεις του κομματικού μηχανισμού. Αλλωστε θα ήταν εντελώς αφερέγγυες οι απόψεις του αν δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει για να τεκμηριώσει την επιλογή της αποχώρησης του από το ΚΚΕ. (Δεν μπαίνω φυσικά στην ουσία της κριτικής του απλώς περιγράφω τα γεγονότα).

Για οποιονδήποτε καλόπιστο αναγνώστη είναι νομίζω φανερή η αγωνία που εκφράζει στο κείμενο του ο Αλέκος Χαλβατζής για την πορεία του ΚΚΕ. «Το κόστος και το πισωγύρισμα αυτής της εκτροπής του ΚΚΕ, όχι μόνο για το κίνημα, αλλά και για τα δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού είναι ήδη μεγάλο και δυστυχώς θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μέχρι ακριβώς να μπει φρένο και να αναστραφεί αυτή η πορεία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επαναλαμβάνω είναι μια άλλη ιστορία η βασιμότητα των ισχυρισμών του.

Να δούμε τώρα την «συντροφική» αντιμετώπιση που είχε το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ από το κείμενο του fadomduck2.

Ξεκινάει με ένα απαράδεκτο τίτλο που μόνο σε έντυπα του Π. Κωστόπουλου είχε θέση. Αλήθεια, πώς θα σχολίαζε ένας κομμουνιστής ένα κείμενο που θα έφερε τίτλο: «Ελα, Αλέκα (Παπαρήγα)»; Και σαν να μην έφτανε αυτό παραθέτει μια κατάπτυστη φωτογραφία που μόνο σε πατσαβούρες σαν τον «Στόχο» και την «Χρυσή Αυγή» θα είχε θέση.

Το σφυροδρέπανο σαν σήμα –με ότι αυτό σημαίνει- δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του ΚΚΕ. Είναι σημείο αναφορά για όσους παλεύουν επιδιώκοντας μια αταξική κοινωνία και σ’ αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να επιχειρηματολογήσω. Δεν είναι λοιπόν εντελώς προβοκατόρικο να αποδίδεις στον Α.Χ ότι απεμπόλησε τον αγώνα για μια κομμουνιστική προοπτική ενώ το κείμενο του, λέει ακριβώς το αντίθετο;

Και επειδή δεν νομίζω ότι αντέχει σε σοβαρή κριτική το υπόλοιπο κείμενο του fadomduck2 δεν θα το κάνω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όποια κριτική ακόμα και πολεμική ασκείται στον κομματικό χώρο που σε εκφράζει αυτή δεν αντιμετωπίζεται με λάσπη και εγκεφαλικά κατασκευάσματα που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως γιατί δεν έχω καμιά διάθεση να αναμειχθώ σε εσωκομματικές προστριβές που δεν με αφορούν.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:47 μ.μ.

Ο "ΒΑΘΥ" τα λέει πολύ σωστά στην παρέα του fadomduck2.
Το ζητούμενο βέβαια είναι αν καταλαβαίνουν , δύσκολο βέβαια, να μην πούμε αδύνατο..., με ποιούς κάνεις "παρέα", ποιούς υποστηρίζεις και το βασικότερο τι σκοπούς υπηρετείς...
Και οι συγκεκριμένοι συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν, τα σχόλια περιττεύουν...

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:58 μ.μ.

Αλήθεια βαθυ κόκκινο μήπως στο πρώτο ποστ πρόσεξες την φωτογραφία
της αλεκας παπαρηγα αν θελεις πες την γνωμη σου πως σου φαίνεται ?
θα χώραγε στον στόχο και στο ιντυμιντια

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά βιώνει τον αιώνιο ψυχαναγκασμό της
που μετα το 19ο συνέδριο θα παρει βαριάς μορφής κατάθλιψη
Συνεργασίες του τύπου είμαστε λιγοι ας ενωθούμε να μοιάζουμε πολλοί
δεν ενδιαφερόμαστε μπορείτε ωραιότατα να βρείτε εναν αλλο τρόπο ωστε να
σας προσέξει η κοινωνία
ΥΓ
Ο αλεκος χαλβαντζης θα μπορούσε να βοηθήσει το κίνημα και απο αλλη θέση
εκτός του να ειναι το ναμπερ ουαν του ΚΣ της ΚΝΕ
ΥΓ2
Το οτι το δημοσίευε το ΕΘΝΟΣ δεν αξίζει σχολιασμού ειναι φυσικό φαινόμενο ?
Εγω γιατι νομίζω πως ασχολούμαστε με το δευτερεύων και οχι με το κυριο , τουλάχιστον
βγήκε και κατι θετικό απο αυτην την ιστορια δηλ. οσοι θελουν συνεργασίες μπορούν
εύκολα τωρα πια να πάνε στο ΕΘΝΟΣ στον Μπομπολα η στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ
οπως έκανανε ο Μαοικος χώρος το 81..

ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΊΑ

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:11 π.μ.

Όλοι αυτοί οι μεγάλοι επαναστάτες και αποκλειστικοί κάτοχοι της θεωρίας αλλά και της πρακτικής του κομμουνιστικού κινήματος(βλέπε fadomduck2,trash,poe και λοιπά συναφή γραφικά ανθρωπάκια)που λειτουργώντας ως βασιλικότεροι του βασιλέως,επιτίθενται κατά παντός που μπορεί και σκέφτεται και προβληματίζεται από την πορεία του κινήματος, και δεν λειτουργεί ως οπαδός που τυφλωμένος από το οπαδιλίκι του προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...Να'στε καλά που μας διασκεδάζετε, όταν βέβαια δεν σπάτε κεφάλια και πόδια στις ηρωικές μάχες που δίνετε στην Ομόνοια ή στις φοβερές πορείες σας(που τις τρέμει το σύστημα),προς την Ακρόπολη ή προς το Φιξ...Όταν λοιπόν έρχεται η ώρα να ξεκουραστούν αυτοί οι τρομεροί μαχητές,αντ'αυτού κάθονται και βγάζουν κανόνες και προΰποθέσεις για το ποιός είναι κομμουνιστής!!!
Από όλο το κείμενο του Αλέκου που λέει αλήθειες γνωστές και οικείες σε όλους όσους έχουν τριβή με το χώρο, αυτό που πρέπει να προβληματίσει κάποιους(αν έχουν αυτή τη διανοητική ικανότητα),είναι εκείνο που μιλά για "λαθρεπιβάτες στο κόμμα", και πρέπει να'χουν υπ'όψιν τους ότι οι λαθρεπιβάτες κάποια στιγμή πετιούνται στη θάλασσα...

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:43 μ.μ.

Κάποια υστερικά μέλη και φίλοι από το ΚΚΕ δεν θέλουν να χωνέψουν πως το ΚΚΕ έχει πολλά μα πάρα πολλά στραβά που δεν διορθώνονται, όπως: γραφειοκρατική λογική, αντιδημοκρατική εσωκομματική λειτουργία, μονοκομματική αντίληψη/χειραγώγηση της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας όταν επιτέλους αυτή έρθει κλπ κλπ.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί πια να αλλάξει, από τα κυρίαρχα γραφειοκρατικά ελιτίστικα χαρακτηριστικά του.

Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα ΚΑΙ μέτωπο κοινωνικών και πολτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:04 μ.μ.

α και οΝαριτης που θελει νέο κομμα νεου τύπου και αφού διαγράψει
το ιστορικό παρελθόν θα μαζέψει νεα πείρα θα την μελετήσει και μολις
περάσουν κάποιες δεκαετίες αγωνων και ιστορικών μαχων θα ειναι
έτοιμος με την νεα γνωση για τον σοσιαλισμό με εργατικό ελέγχο εξαντλητικό
διάλογο (( ώρες ατέλειωτες θα έχομε μια και το σύστημα(sic)θα εχει πεσει
σε νάρκη οπως οι αρκούδες )) και οχι λαικη εξουσια
Καλη επιτυχία οχι μονο σε αποστειρωμένο περιβάλλον ασυλου αλλα
και στα μεσα παραγωγής μπροστά στα αφεντικα εκει που χάνεται την
μιλιά σας
Ρε συ 11 11
Αυτους που βρίζεις εχουν μπλοκ ανοιξε εναν διαλογο μαζι τους εύκολο ειναι
βεβαια οχι τοσο εύκολο απο το να μονολογείς εδω,τωρα αν θα γελασεις η θα κλαψεις
δεν το γνωρίζω.
Οσο για κοινοβουλευτικές λυσεις στην λεωφόρο Αμαλίας που ψαχνεις συνεχίσετες ελευθέρα εμεις
γουστάρουμε λενινισμό στα μεσα παράγωγης στα Σοβιέτ(λεμε και καμία)
εκει εγινε η μεγαλη οκτ.επανάσταση και οχι στα αδεια ανάκτορα (τηρουμένων των αναλογιών)
Δες πρώτα τις επιτυχίες σου στις λεωφόρους και μετα κανε προτάσεις "επιτυχημένες" Α" και
δεν ειναι ανάγκη να κάνετε διαδηλώσεις αφου το αποφασίσει η ΓΣΕΕ

ΥΓ
11 11 Τα ψηφιακά μπινελίκια που ριχνεις σε ανθρωπους που δεν τους γνωριζεις στην γειτονία μου
(πειραιας) τέτοιες ευκολίες ντρεπόμαστε να τις κανουμε και θεωρούμε μεγάλο ξεφτίλα όποιον
συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:01 π.μ.

Πονάει πολύ κάποιους δήθεν επαναστάτες η αλήθεια...Άκου 4.04, την ποιότητα των blogs που θα επιλέξω να ενημερωθώ και θα καταθέσω τις προσωπικές μου απόψεις την επιλέγω με προσοχή,πρέπει να τηρεί ορισμένες προΰποθέσεις,όπως ο σεβασμός στο διάλογο και την διαφορετική άποψη.Από κει και πέρα,επειδή στη γειτονιά που μεγάλωσα εγώ(δίπλα στο Καραΐσκάκη),έχουμε μάθει δυό πράγματα ,το ένα είναι να αγαπάμε το Θρύλο μας και το δεύτερο να μιλάμε στα ίσια και απευθείας σ'αυτόν τον οποίο απευθυνόμαστε.Για να σου λύσω λοιπόν την απορία, ναι φιλαράκι τους έχω μιλήσει απευθείας στα blogs τους και γέλασα με τη ψυχή μου,γιατί εκτός από την ημιμάθεια τους και τον ηλίθιο φανατισμό που τους διακρίνει,είναι και δειλοί,αφού έχοντας τεράστιο έλειμμα επιχειρημάτων,δείχνουν και το φασιστικό τους προφίλ μη δημοσιεύοντας ότι τους ξεμπροστιάζει,αναγάγοντας τη λογοκρισία σε "μαγκιά"...Και κάτι τελευταίο για να ξέρεις ότι δεν μου καίγεται καρφί για κάτι γελοίους που για να καλύψουν τη μικρότητα τους και τα κόμπλεξ τους,βρίσκουν καταφύγιο σε ένα τυφλό φανατισμό,χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και χωρίς καμιά ουσία για την υπόθεση του λαΐκού κινήματος.Τώρα θα μου πεις γιατί ασχολούμαι(έστω και λίγο),απλά γιατί εσύ και αυτοί που υπερασπίζεσαι είστε "λαθρεπιβάτες στο κόμμα",όπως είπε και ο σύντροφος Αλέκος,και αυτό το κόμμα που κοκκίνησε από το αίμα των προγόνων μας,από το αίμα του Άρη και του Μπελογιάννη,δεν το χαρίζουμε,ούτε και το παραχωρούμε σε λαθρεπιβάτες και κομπλεξικά ανθρωπάκια που βαυκαλίζονται ότι αγωνίζονται,κάνοντας βολτίτσες στην Ομόνοια και επαναστάσεις στο διαδίκτυο...

29 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:07 μ.μ.

Ανωνυμε, εσενα που σε επιασε ο πονος για τους νεκρους κομμουνιστες(ειναι αυτο που εχει πει και η Παπαρηγα, τους νεκρους κομμουνιστες ολοι τους τιμουν, με τους ζωντανους εχουν προβλημα).

Για πες μου λοιπον ποτε σου κοψαμε σχολιο και επιχειρηματολογια και ποια ηταν αυτη;

Αναφερομαι στο γλομπινγκ αλλα και στο δικο μου μπλογκ.

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:13 μ.μ.

προς poe: αν και δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικό διάλογο σε ένα blog που σίγουρα έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί,σου δίνω μια απάντηση και τέλος,ότι κατάλαβες,κατάλαβες.Ο πόνος για τους νεκρούς κομμουνιστές είναι για μένα βίωμα και σε οικογενειακό επίπεδο και σε στενό φιλικό.Το τι είπε η Παπαρήγα για σένα μπορεί να είναι πανάκεια,για μένα πάλι πανάκεια είναι το ήθος και ο καθημερινός αγώνας που ο καθένας που θέλει να λέγεται κομμουνιστής σήμερα,δίνει στην καθημερινότητα του,στη δουλειά του,στο σπίτι του,στο κοινωνικό του περιβάλλον, όχι στα κομματικά γραφεία...Επειδή δεν ξέρω αν είσαι μέλος,αλλά εμένα η κομματική μου ηλικία πλησίασε τις 3 δεκαετίες,δικαιούμε και να επικαλούμε αυτούς που με ενέπνευσαν(είτε επώνυμους ευρέως,είτε επώνυμους στο κοινωνικό τους περιβάλλον)πολύ περισσότερο από κάποιους που τους λοιδώρησαν,τους απαξίωσαν,τους είπαν δηλωσίες και προδότες...Στη συνείδηση και στη ψυχή κάποιων ανθρώπων το "ούτε νερό,ούτε ψωμί στον Άρη" παραμένει αγκάθι για τους ανά καιρούς λαθρεπιβάτες του κόμματος,ένα αγκάθι που στην εποχή μας έχει πάρει τη μορφή μιας χυδαίας τακτικής που όποιους έχουν το θάρρος να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους μέσα στα κομματικά όργανα(με βάση τις αρχές του δημοκρατικού(πρώτα και κύρια)συγκεντρωτισμού,δέχονται τόνους λάσπης,άγευστους για την εποχή μας χαρακτηρισμούς(προβοκάτορας,οπορτουνιστής κλπ.) και ύβρεις από επαγγελματίες παπαγαλάκια,που πουλάνε τις ύβρεις με το κιλό,ως γνήσιοι επαγελματίες χειροκροτητές...Να'σαι καλά φίλε μου poe,αλλά εγώ έχω διαλέξει την απέναντι όχθη,εκείνη που οι κομμουνιστές και σκέφτονται και εκφράζονται ελεύθερα,εκείνη που η ανιδιοτέλεια και ο σεβασμός είναι πάνω απ'όλα!!!

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:50 μ.μ.

Μπορώ να θέσω ένα ερώτημα που έχει να κανει με την παρέλαση της 21ης Φλεβάρη στα Γιάννενα και τα γεγονότα που ξεδιπλώθηκαν εκεί; Για την αστυνομοκρατία ,το ξύλο απο τα ΜΑΤ σε κτηνοτροφους ,καθηγητές και εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανια "ΔΩΔΩΝΗ" τις μαζικες "μουντζες" μαθητών στην παρέλαση κλπ. Γιατί δεν γράφει κατι επ αυτών ο Ριζοσπάστης και τι λέει το ΚΚΕ επ αυτών;

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:22 μ.μ.

Ο Αλέκος Χαλβατζής δεν είναι παιδί. Ήταν καθοδήγα. Καθοδήγα που θυμάται εν μέσω σκιάς θανάτου ότι όλα όσα έκανε τόσα χρόνια ήταν λάθος, την ώρα που εγώ είμαι άνεργος, πριν λίγο καιρό απόλυσαν την γυναίκα μου, μου στείλαν αγωγή εξώσεως και για να μην πεινάν τα παιδιά μου μας ελλεούν οι γείτονες. Χαιρετίσματα στον θείο του Αλέκου, τον Λευτέρη. Ξέρει εκείνος (ο Αλέκος), ξέρουν και μερικοί που κάνουν την πάπια. Η πρακτική τους, παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:49 μ.μ.

Κλασσική αντίληψη του ΚΚΕ: Όταν στριμώχνετε, το ρίχνει στις ...σκιές, τους πράκτορες, τα άλιεν κλπ κλπ κλπ.

Εσχάτως το ρίχνει και στην κλάψα, αλά Μάρθα Βούρτση: "Είμαι άνεργος, απέλυσαν και τη γυναίκα μου, μπλα, μπλα, μπλα...).

Και μεις είμαστε άνεργοι και απλήρωτοι φίλε από το ΚΚΕ, όμως τη διαλεκτική μας σκέψη την ακονίζουμε και ΔΕΝ χρησιμοποιούμε κλαψιάρικες εκφράσεις για να δικαιολογήσουμε την ανεπάρκεια των κομμουνιστών και ευρύτερα της Αριστεράς.

Σε αντίθεση με σένα, που προσπαθείς με φτηνό μεταφυσικό και χαζοσυναισθηματικό τρόπο να απαντήσεις/δικαιολογήσεις την πολιτίκή του ΚΚΕ. Ομως φίλε μου, η πολιτική απαντιέται με πολιτική και όχι με σορόπια.

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:34 μ.μ.

Ο τρόπος αντιπαράθεσης αγγίζει τα όρια του κουτσομπολιού.Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Ουσία έχουν τα πολιτικά ζητήματα και σε αυτά θα ήταν σωστό να γίνει η ΣΥΖΉΤΗΣΗ .Το κείμενο του Αλ. Χαλβ δεν θέτει μόνο οργανωτικά προβλήματα για τα οποία δύσκολα μπορείς να τοποθετηθείς τα πολιτικά ζητήματα που θέτει είναι σοβαρά και εδώ χρειάζεται τοποθέτησή.Η πολιτική αρχών είναι το α και το ω για ένα κομμουνιστή.
Π.χ. ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι και αντιιμπεριαλιστικός.Τι λένε οι διάφορες τάσεις,κόμματα και οργανώσεις για αυτό το ζήτημα

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:53 μ.μ.

3 13 Αν και δεν μου αρέσει να κανω [προσωπικό διάλογο εχω να πω
Να και ο "κληρονόμος"του Μπελογιάννη του Ζαχαριαδη και του κλαρα απο που αληθεια ?
Μια μερα θα ερθουν τα εγγόνια του λενιν οι ξαδερφες της Ρόζα μετα θα βαλουν και το χερι μεσα
απο το σακάκι στραβά το καπέλο και θα ψάχνουν την Ζοζεφίνα...
Οταν και αν ερθουν εκείνες οι "ώρες" τότε και μονο τοτε θα εχουν κάποια αξια αυτα που λες (κατι που ισχύει για όλους μας)
.
Κατα τα αλλα δεν κανεις τίποτα παραπάνω απο αυτα που καταλογίζεις σε αλλους αοριστίες και χάχανα με
τον εαυτο σου γιατι στα εργατικά σωματεία που συμμετέχουμε ψάχνουμε αλλα δεν βλέπουμε ανάλογη
διάθεση με την ψηφιακή . σου/σας.ουτε τις ιδεολογικές ενστάσεις που εταξες.πιο πάνω
Τελικα τα χαρακτηριστικά που καταγγέλλεις ειναι ολα δικα σου,αφου αυτο-ανακηρύχτηκες κομμουνιστής
κατι που δεν τολμα ετσι εύκολα κανένας μη βιάζεσαι λοιπον Ναπολέων.. γιατι φοβάμαι μη σε δω λαθρεπιβάτη
σε καλάμι.
Όλη η ελλαδα μια χαλυβουργία

29 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:56 μ.μ.

@Ανώνυμος (29 Φεβρουαρίου 2012 3:13 μ.μ.)
Είχες "καταγγείλει" ότι κάποιοι δε δημοσιεύουν σχόλια, λογοκρίνουν κτλ, και όταν ο Poe σε ρώτησε πότε έγινε αυτό και γιατί, εσύ υποτίθεται προσπάθησες να απαντήσεις και δεν ανέφερες ούτε λέξη σχετικά με το θέμα. Και μετά τολμάς και μιλάς για σεβασμό...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 9:10 π.μ.

όταν προσπαθήσεις να κάνεις διάλογο με φανατισμένα κομματόσκυλα,το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνεις το χρόνο σου...ο φανατισμός είναι το μόνο όπλο των ηλιθίων...και δεν παλεύεται με τη λογική και με επιχειρήματα...Αδιαφορία χρειάζεται απέναντι σε όλα αυτά τα κομπλεξικά ανθρωπάκια που το μόνο που τους δίνει χαρά είναι το πόσα κομματικά σημαιάκια ανεμίζουν...Δυστυχώς για αυτούς η ιστορία τοποθετεί...και τους έχει ήδη τοποθετήσει,σαν λαθρεπιβάτες του λαΐκού κινήματος...όσο για αυτό το ανθρωπάκι που μιλάει για εργατικά σωματεία,την απάντηση την παίρνει μέσα από το κείμενο του Αλέκου. Ο συνδικαλισμός και οι αγώνες του δεν γίνονται από επαγγελματίες συνδικαλιστές που καμιά σχέση δεν έχουν με την παραγωγή,οι πραγματικοί αγώνες γίνονται από τους εργάτες!!!Και οι εργάτες δεν νοιάζονται για τα σημαιάκια,τα ψηφαλάκια και τις εντυπώσεις...ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ!!!Επίσης αυτοί που επικαλούμαι για κάποιους από μας αποτελούν πηγή έμπνευσης και δεν περιμένουμε την απόφαση κανενός κόμματος που θα τους κατατάξει, για να ακολουθήσει ανάλογη στάση απέναντι τους,όπως εσείς προβατάκια...
Υ.Γ. Ιβάν ρώτα τους φίλους σου,ξέρουν καλύτερα γιατί,που και πότε δεν αντέχουν το διάλογο...

1 Μαρτίου 2012 στις 12:03 μ.μ.

Ανωνυμε 3.13
Δεν εχεις το μονοπώλιο του να ειναι οικογενειακο σου βιωμα ο κομμουνισμος αλλα αυτο δεν κανει τα πραγματα πιο ευκολα, πιο δυσκολα τα κανει.

Καθως αν σεβοσουνα εστω και λιγο τους συγγενεις σου που εξοριστηκαν πεθαναν η δεν ξερω και εγω τι, θα γνωριζες οτι ο κομμουνιστης τη δραση του την εκφραζει συλογικα και οργανωμενα μεσα απο ενα κομμουνιστικο κομμα, ειναι εκ των ουκ ανευ.

Αν τωρα καποιος δεν μπορει να υποταξει εστω και λιγο το εγω του στο εμεις, και δικαιολογια βρισκει οτι το προβλημα ειναι το κομμα και οχι αυτος, το παιζει ανενταχτος, απεναντι, εξυγειαντης και δεν ξερω εγω τι αλλο.

Ο κομμουνιστης λοιπον μεσα απο το κομμα φαινεται, να πολεμαει για αυτο και οχι να το πολεμα.

Εσυ κανεις το δευτερο

Το ιδιο και ο Χαλβατζης

Εμεις συνεχιζουμε τον αγωνα μας σε ολα τα μετωπα, και τα παραδοσιακα, και τα νεοεμφανιζομενα.

Στον αγωνα μας λοιπον, οταν ειμαστε στο δρομο σχεδον καθε μερα με τους συντροφους, ουτε η δικη σου ιδιοτελης κριτικη εχει αξια, ουτε του χαλβατζη.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 2:07 μ.μ.

Χμ, πουριτανικό και συντηρητικό κόμμα το ΚΚΕ.

Μην και τυχόν γίνει συζήτηση για την ποιότητα της εσωκομματικής του δημοκρατίας (ποιά;;;;).

Μην και τυχόν γίνει συζήτηση για την φυσιογνωμία και την πολιτική του. Αμέσως να βγουν τα...όργανα: Πράκτορας, γιατί το'πε τώρα (και πότε να το πει;; στις ...30 Φεβρουαρίου θα απαντούσε το ΚΚΕ). Αφού όποτε και να βγει καποιος να πει μια συγκροτημένη κριτική στο ΚΚΕ, πάντα είναι ακατάλληλος ο καιρός (τη μια εκλογές, την άλλη απεργίες, και πάντα ο εχθρός καραδοκεί).

Αυτή η λογική και η αντίληψη έχει διαποτίσει πια το ΚΚΕ. Και είναι βαθιά αντεπαναστατική και γραφειοκρατική. Για αυτό και το ΚΚΕ ΔΕΝ θέλει μα και ΔΕΝ μπορεί να συμβάλλει σε μια νέα λαϊκή/εργατική έφοδο στον ουρανό.

Είναι πια αργά, για το κόμμα αυτό.

1 Μαρτίου 2012 στις 5:07 μ.μ.

@Ανώνυμος (29-2 3:13 μ.μ., 1-3 9:10 π.μ.)
"Ιβάν ρώτα τους φίλους σου"
Είχες γράψει: "τους έχω μιλήσει απευθείας στα blogs τους και γέλασα με τη ψυχή μου,γιατί εκτός από την ημιμάθεια τους και τον ηλίθιο φανατισμό που τους διακρίνει,είναι και δειλοί,αφού έχοντας τεράστιο έλειμμα επιχειρημάτων,δείχνουν και το φασιστικό τους προφίλ μη δημοσιεύοντας ότι τους ξεμπροστιάζει,αναγάγοντας τη λογοκρισία σε "μαγκιά"..."
Ήθελες δήθεν να καταγγείλεις, και όταν σού ζητήθηκαν αποδείξεις, εσύ σφυρίζεις αδιάφορα. Το πώς "δουλεύει" το κάθε μπλογκ το ξέρω, δε χρειάζεται να ρωτήσω.
Είσαι ένας λασπολόγος. Μπορείς να συνεχίσεις να εκτίθεσαι.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 9:35 μ.μ.

Τελικα 3 13 μονο για χαρακτηρισμούς εξ αποστάσεως εισαι ικανος και σου επαναλαμβάνω
πως οτι "καταγγελεις" στα σχόλια σου εισαι ο μονος που τα κανει αν τα ξαναδιαβασεις θα το
διαπιστώσεις και δεν βλεπω επίσης την ιδεολογική σου πλατφόρμα που εσυ μας εταξες.
αντίθετα ειδα αοριστίες και κλισε που εχουμε βαρεθεί να τα διαβάζουμε οπως σε αλλη
ανάρτηση του μπλοκ πρόσφατα που μαζεύτηκαν πολλοι αθλητές του Μαρξισμου με βαρύγδουπους
χαρακτηρισμούς αλλα με αναντιστοιχα αποτελέσματα οχι ομως χειρότερα απο τα δικα σου γιαυτο
και σου απονέμω τον τιτλο του καπεταν μπαρουφα .
Μπορείς ομως αφου αγαπας τοσο την μπαλα και τον θρυλο (?) και τα κανεις αχταρμά
να βαλεις τον κλαρα αριστερό μπακ να κανεις καλη ομαδα...
Ολη η ελλαδα μια χαλυβουργια
κουσιατε ναζνταροβια.........

1 Μαρτίου 2012 στις 10:39 μ.μ.

κουσιατε ναζνταροβια, ο Βελουχιώτης πέρασε όλη τη ζωή του στο ΚΚΕ, αποκαταστάθηκε πολιτικά, και δεν είναι "διαθέσιμος" ούτε για την ποδοσφαιρική ούτε για την πολιτική ομάδα του λασπολόγου.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

Ιβαν Δεν εχει ο κλαρας αναγκη υπεράσπισης ουτε απο εμένα ουτε απο
εσενα ασε τα ξύλινα και τις σεμνότυφιες δείχνουν αδυναμία ουτε ειναι κανας
συνεδριακός χωρος τα μπλοκ.
Εδω μπαίνουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι εκπροσωπώντας τον ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ .
Ειδες πουθενά κομματική ταυτότητα ?
κουσιατε ναζνταριβια

2 Μαρτίου 2012 στις 3:04 π.μ.

κουσιατε ναζνταροβια, η σεμνοτυφία από πού ακριβώς προκύπτει; Ας μην τρολάρουμε και μεταξύ μάς. Δεν έγραψα τίποτα ξύλινο, και εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Σού μίλησα εγώ για κομματικές ταυτότητες; Είπες κάτι, και επειδή θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, έκανα μία παρατήρηση. Αν δε διαφωνείς μ' αυτό που έγραψα, δεν υπάρχει θέμα.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2012 στις 12:15 μ.μ.

...οι εντεταλμένοι παπαγαλίσκοι "βρυχώνται" μέσα από έναν οχετό ειρωνειών,λάσπης και ύβρεων!!! Δεν προκαλούν φόβο,όπως θα θέλανε,μόνο οίκτο και γέλωτα με την ηλιθιότητα τους!!! "Αναβαθμίζουν" το Θρυλικό Άρη από "μιζέρια" σε "Κλάρα" και δείχνουν την αμάθεια τους,δήθεν ο Άρης πέρασε όλη του τη ζωή στο κόμμα...Απρίλη του'45 διαγράφηκε,Ιούνη του '45 κοινοποιήθηκε στο Ριζοσπάστη η διαγραφή του(με χυδαιότατους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς),Ιούλη του 2011 επικυρώθηκε ξανά ότι παραμένει χωρίς κομματική αποκατάσταση...(λες και τη χρειάζεται...).
Τέλος ως ασφαλίτες ζητούν αποδείξεις,δεν θα σας κάνω τη χάρη φασιστοειδή να παίξω στο παιχνίδι σας,ασχολειθείτε με τους καινούριους(???) σας φίλους τους χρυσαυγίτες σε μια από κοινού σας προσπάθεια πως θα στοχοποιήσετε,θα καννιβαλίσετε και θα "εκφοβίσετε" όποιον δεν είναι στα μαντριά σας.Είστε τόσο σιχαμερά αισχροί,που δεν σέβεστε ούτε προσωπικές ευαισθησίες ανθρώπων που έχουν πονέσει στη κυριολεξία για την υπόθεση του λαΐκού κινήματος και πιθηκίζετε για να δικαιλογήσετε το μισθουλάκο σας.
Να σας χαίρετε η τωρινή ηγεσία του κόμματος,βγάζετε άξια το μισθό σας,αφού τέτοιους θέλει να την εκπροσωπούν σε ένα ευαίσθητο χώρο(όπως το διαδίκτυο),την απάντηση θα την πάρει από σκεπτόμενους και ανιδιοτελείς αγωνιστές που σέβονται την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και δεν την χαρίζουν σε λαθρεπιβάτες του χώρου!!!
Υ.Γ. Στην "ομάδα" του ο Άρης παίζει δεκάρι,καπετάνιος,είναι ο φυσικός αρχηγός!!!
Τους τωρινούς "θεούς" σας,όχι για μπακ,ούτε για πάγκο δεν τους θέλουμε...κι ο νοών νοείτω!!!

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2012 στις 1:50 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=klkFJF9n0g0

2 Μαρτίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

@Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2012 12:15 μ.μ.
Αν θέλεις να είσαι "σωστό" τρολ δεν πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία σου και να βρίζεις. Πρέπει να παριστάνεις τον ήρεμο, τον αδικημένο, που έχει επιχειρήματα κτλ.
"...δήθεν ο Άρης πέρασε όλη του τη ζωή στο κόμμα...Απρίλη του'45 διαγράφηκε..."
- Κανείς δεν είπε ότι δε διαγράφηκε, είχε διαγραφεί και πιο πριν. Αυτό δεν αναιρεί αυτό που είπα, ότι δηλαδή παρά τα όσα έγιναν, ο Βελουχιώτης πέρασε όλη τη ζωή του στο ΚΚ και έμεινε πιστός σε αυτό μέχρι τέλους.
"Τέλος ως ασφαλίτες ζητούν αποδείξεις"
- Μόνο εσύ, και όσοι είναι τόσο άθλιοι όσο εσύ, θα μπορούσες να το πεις αυτό. Όποιος καταγγέλλει και έχει ελάχιστη αξιοπρέπεια είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει τις αποδείξεις. Αφού δεν το έκανες, κάθε έντιμος άνθρωπος έχει υποχρέωση να σού τις ζητήσει. Ασφαλίτης είναι όποιος ζητάει αποδείξεις, το ακούσαμε και αυτό... Και όποιος λασπολογεί, φαιδρό υποκείμενο, είναι... ήρωας. Σοβαρέψου. Είσαι λασπολόγος και συκοφάντης και αυτό αποδείχτηκε.
- Με τις προσβολές σου και τις νέες συκοφαντίες δε θα ασχοληθώ, διότι είσαι αξιοθρήνητος.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

Μέμφομαι τον εαυτό μου και αναγνωρίζω το λάθος μου στο ότι έδωσα σημασία σε κάποια τσουτσέκια που προφασίζονται ότι είναι κομμουνιστές.Επειδή με μερικές δεκαετίες στη πλάτη μου ως κομματικό μέλος του ΚΚΕ,ουδέποτε έκρυψα τους προβληματισμούς μου(π.χ.για το '89),και ουδέποτε μάσησα τα λόγια μου στο τι πιστεύω για την σημερινή γραμμή κ τακτική της ηγεσίας(κατά τη γνώμη μου,αναντίστοιχη με το παλμό του λαού),κάποιοι με τους οποίους έχουμε γράψει χιλιάδες κομματοώρες και παρ'όλη τη διαφωνία μας στη συγκεκριμένη συγκυρία, αλλά ξέροντας με καλά και αναγνωρίζοντας μου τουλάχιστον την ανιδιοτέλεια και την ακεραιότητα μου,φρόντισαν να με ενημερώσουν για όλα αυτά τα πιθηκίζοντα φασιστοειδή και την ανύπαρκτη σχέση τους με το κόμμα.Αράχτε λοιπόν φασιστάκια στο φυσικό σας χώρο...μη μολύνετε άλλο το χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς,σας μάθανε και δεν πείθετε...όσο για σένα ανόητε φοιτητάκο από το Ηράκλειο,που πλασσάρεσαι ως Ιβάν,όταν κατέβεις καμιά φορά στην Αθήνα,ρώτα και μάθε ποιός (ένα παράδειγμα) είχε πάρει στο κυνήγι και πέταξε με τις κλωτσιές τους χρυσαυγίτες από τα εκλογικά τμήματα του Αγ.Παντελεήμονα στις εκλογές και του '07 και του '09, και όταν σου πούν το όνομα μου,έλα να με βρείς να συζητήσουμε ότι θέλεις μπούλη!!!

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2012 στις 10:20 μ.μ.

Εγω νομίζω πως ο "Καραϊσκάκης" (( ρε μπας και εισαι ο κουρέας που μάζευε τους νεοσσούς
και φαντασιωνόταν πως ειναι ο σπαιντερμαν ? )) δεν ειναι ηλίθιος αλλα αστείος κατι που
εμπεριέχει και τις δυο ιδιότητες , και σταθερα μεγαλοστομίες που δεν μπορεί να στηρίξει οπως
διαπιστώσαμε αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
Το ποιο εντυπωσιακό αν και συνηθισμένο ειναι πόσο εύκολα μιλουν με δανικά, οταν κάποιος
τα φερει η ζωη και συγκρουστεί με το κομμα του αυτόματα γίνεται σύντροφος ενω πριν τον
¨λουζουν" ανάλογα με τις "ιδεολογικές" τους προτιμήσεις,ειναι ομως και ημιμαθής
στο παράδειγμα μας εχει απαντήσει ο ιδιος ο κλαρας πως ηταν η ζωη του χωρις το
κομμα και τι ρολο έπαιξε στην προσωπικότητα του,αρα στην πραγματικότητα Καραΐσκάκη/σπαιντερμαν
αντιπαρατίθεσαι με ιδιο τον Αρη σε ενα βαθμο,οσο για την αντιμετώπιση του ηταν αναγκαστικά η ιδια
με το οποιοδήποτε μελος του κατι που γνώριζε και ο ιδιος,και σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα
περι επαγγελματικών στελεχών και παρε ενα ΝΤΕΠΟΝ διοτι εισαι εκτος πραγματικότητας.
Και τι μας το λες τωρα για το 89 για να σου πουμε μπράβο και εγω εκει ήμουν και εφυγα στο ΝΑΡ αλλα
δεν μισησα κανεναν (?) Ομως μεγάλη κουβέντα εβαλες στο στομα σου πως εισαι κομμουνιστής αυτα ολα
μένει να αποδειχτούν (για ολους μας φυσικά)τραβα τωρα φαε την τυρόπιτα σου και σωπα οι παραπανισιές
κουβέντες περισσεύουν καλα που έφηγες σε μια τελικη εισαι κινητή δυσφήμιση οπου και αν πας οπου και αν ήσουν
αν και καπου υπάρχει δρακος στην ιστορια σου για το πως συνδεεις το σημερα με την αποκήρυξη του Αρη τοτε
και μη μασας τα λογια σου μασα καμια τσιχλα.
ΥΓ
Ειναι εύκολο απο το καθιστικό του σπιτιού σου διπλα στο καλοριφέρ να κρίνεις γεγονότα
σε πετρινά και θυελλώδη χρόνια (κλαρας) οπου εκείνοι που ηρθαν σε ρήξη μαζι του δεν δίστασαν
να τυρανηθουν (πριν και μετα) και να απαντήσουν στην ιστορια Γαβ ρε..

κουσιατε ναζνταροβια..

2 Μαρτίου 2012 στις 10:33 μ.μ.

Έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, και είσαι επιεικώς απαράδεκτος ως τρολ. Μπήκες εδώ μέσα και έκανες "καταγγελίες", και όταν σού ζητήθηκαν αποδείξεις, σ' έπιασε πανικός. Γι' αυτό και είσαι λασπολόγος.
- Με τις προσβολές σου και τις νέες συκοφαντίες δε θα ασχοληθώ, διότι είσαι αξιοθρήνητος.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2012 στις 8:01 π.μ.

Τσιμουδιά,μη βγάζετε άχνα φασιστάκια σας ξέρουν πλέον και εσάς και το ρόλο σας γκαιμπελίσκοι της κακιάς ώρας...Κι όσο για τις ειρωνείες σας σκουληκάκια(εκ του ασφαλούς πάντα), δεν με αγγίζουν γιατί απλά εγώ δεν σέρνομαι στη λάσπη,όπως κάνετε εσείς σιχαμερά φασιστοειδή...

3 Μαρτίου 2012 στις 8:01 μ.μ.

@Ανώνυμος:
"εγώ δεν σέρνομαι στη λάσπη"
Ναι, δε σέρνεσαι στη λάσπη. Είσαι βουτηγμένος στη λάσπη. Έχεις μίσος για το ΚΚ, αλλά κάτι σοβαρό δεν έχεις να πεις. Ανέφερες το '89, ανέφερες τον Χαλβατζή, ανέφερες τον Βελουχιώτη, αλλά τα επιχειρήματά σου είναι ανύπαρκτα. Γι' αυτό σού λέω ότι ως τρολ είσαι επιεικώς απαράδεκτος. Ήθελες δήθεν να κάνεις και καταγγελίες. Απαράδεκτο. Τα τρολ δεν πρέπει να κάνετε "καταγγελίες" γιατί θα σάς ζητήσει κάποιος αποδείξεις, και θα ξεφτιλιστείτε. Όπως και έγινε. Με τις προσβολές σου, και τις νέες συκοφαντίες δε θα ασχοληθώ, διότι είσαι αξιοθρήνητος.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2012 στις 7:42 π.μ.

Η αξιοπρέπεια, η ηλικία και η πορεία μου στο χώρο δεν μου επιτρέπει να ανοίξω λεκτική βεντέτα,με ένα μικρό φασιστοειδές...
Το γαλατάκι σου μπούλη και στη χρυσαυγούλα σου αμέσως, καθυστερημένο!!! Και τέλος,καμιά άλλη κουβέντα μαζί σου φασιστάκο!!!

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2012 στις 3:41 μ.μ.

Άργησες

4 Μαρτίου 2012 στις 9:16 μ.μ.

@Ανώνυμος:
Το ότι δεν έχεις επιχειρήματα σού το είχα πει. Όπως και το ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Πλέον όμως πέρασες σε άλλη διάσταση. Μόνο βρισιές. Είσαι πραγματικά αξιοθρήνητος. Εντάξει, μην απογοητεύεσαι. Τρολ είσαι, θα μάθεις. Θέλει εξάσκηση και πολλή τύχη. Προσπάθησε να θυμάσαι αυτά που σού είπα: Όχι βρισιές και για κανένα λόγο μην κάνεις καταγγελίες. Και βέβαια πολλή προσευχή, μήπως και πείσεις κάποιον. Με τις προσβολές σου, και τις νέες συκοφαντίες δε θα ασχοληθώ, διότι είσαι αξιοθρήνητος.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 7:54 π.μ.

Αξιοθρήνητος αλλά και θλιβερός είναι όταν κάποιος που βρίσκεται στη ηλικία σου,διακατέχεται από φανατισμό που τον οδηγεί σε φασίζουσες νοοτροπίες. Είναι κρίμα,όταν σ'αυτή την ηλικία δεν μπορείς να αμφισβητήσεις.να διεκδικήσεις και να ονειρευτείς έναν καλύτερο κόσμο εγκλωβίζεσαι σε λογικές φανατισμού,που βγάζουν απαράδεκτες συμπεριφορές προς ανθρώπους που δεν ξέρεις και που η κομματική τους ηλικία είναι πολύ μεγαλύτερη από τη φυσική σου ηλικία...Δεν θυμώνω,ούτε και απώλεσα καμιά ψυχραιμία, απλά θλίβομαι και λυπάμαι,γιατί πάντα ακουμπώ τις ελπίδες μου στη νέα γενιά και δυστυχώς παρατηρώ ότι ανάμεσα της υπάρχουν(ελπίζω μειοψηφία)άτομα σαν και σένα εγκλωβισμένα σε ένα φανατισμό που μόνο δημιουργία δεν μπορεί να γεννήσει,αλλά ηλιθιότητα και φασισμό...Μια τελευταία παρατήρηση,οι οσφυοκάμπτες δεν έχουν όνειρα,παρά μόνο αυταπάτες...

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2012 στις 4:30 μ.μ.

Προς ιβάν: είσαι απλά καραγκιοζάκος.

5 Μαρτίου 2012 στις 8:25 μ.μ.

- @Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2012 4:30 μ.μ.:
Ο κάθε κομπλεξικός, όπως εσύ, μπαίνει εδώ μέσα, και γράφει τη βλακεία του. Εντάξει, κάτι είπες τώρα και εσύ. Είσαι αξιοθρήνητος.
- @Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2012 7:54 π.μ.:
Το τελευταίο σχόλιό σου είναι εμφανώς βελτιωμένο. Έκανες ό,τι σού είπα: λιγότερες βρισιές, όχι καταγγελίες και προσπάθεια να φανείς αδικημένος. Τώρα είναι η ώρα για την προσευχή. Η ηλικία μου δε σε αφορά, και ούτε τη γνωρίζεις. Αυτά που γράφεις δε βγάζουν κανένα νόημα. Επειδή σε λυπάμαι, θα σού εξηγήσω μερικά πράγματα:
- "προς ανθρώπους που δεν ξέρεις"
Δεν είπα ότι σε ξέρω και ούτε θέλω να σε μάθω. Όταν σχολιάζεις στο ίντερνετ, πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις και τον αντίλογο.
- "διακατέχεται από φανατισμό που τον οδηγεί σε φασίζουσες νοοτροπίες"
Φασίζουσα νοοτροπία είναι το να πετάς λάσπη. Ξέρεις τι είπες για τον Trash και τον Poe;
"εκτός από την ημιμάθεια τους και τον ηλίθιο φανατισμό που τους διακρίνει,είναι και δειλοί,αφού έχοντας τεράστιο έλειμμα επιχειρημάτων,δείχνουν και το φασιστικό τους προφίλ μη δημοσιεύοντας ότι τους ξεμπροστιάζει,αναγάγοντας τη λογοκρισία σε μαγκιά"
Όλα αυτά είναι ο ορισμός της λάσπης. Όταν συμπεριφέρεσαι ως ελεεινός συκοφάντης να μην περιμένεις σεβασμό. Φανατισμένος δεν είμαι εγώ, που απάντησα στις χυδαίες προσβολές και στη λάσπη σου. Φανατισμένος είσαι εσύ, που συκοφαντείς.
- Μην απογοητεύεσαι από την τροπή που πήρε το τρολάρισμά σου. Όπως σού είπα εκτός από εξάσκηση, χρειάζεται και τύχη. Μία άλλη φορά, ίσως...

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2012 στις 7:38 π.μ.

κάτσε αγαπητό μου παιδί και βαυκαλίσου...αυτός είναι ο "αγώνας" σας και ο δικός σου και των άλλων που ανέφερες,κανένας σας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του κόμματος,και το ξέρω καλά αυτό! Η δική μου κρίση(λανθασμένη ή σωστή),βγαίνει μέσα από 3 δεκαετίες κομματικής πείρας και ανάλογης συνδικαλιστικής.Η δική σας "κρίση",ανθρώπων που καμία σχέση επίσημη δεν είχαν ποτέ με το κόμμα είναι απόρροια ενός στείρου φανατισμού,δίκην οπαδών της κακιάς ώρας...Αυτό το επίθετο "αξιοθρήνητος",που το χρησιμοποιείς πολύ σου έχει γίνει βίωμα και αποτελεί μια άμεση σχέση πλέον με σένα,τον καθρέφτη σου κι αυτό...Όταν μεγαλώσεις λίγο και συνειδητοποιήσεις ότι το να είσαι όλη μέρα σε έναν υπολογιστή πιθηκίζοντας και "επαναστατώντας",κοίτα λίγο γύρω σου και θα διαπιστώσεις ότι ακριβώς κάτι τέτοιους σαν και σένα θέλει το σύστημα!!!

6 Μαρτίου 2012 στις 3:52 μ.μ.

@Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2012 7:38 π.μ. :
Αυτός είναι ο δικός μου αγώνας και των ανθρώπων που ανέφερα; Κάθομαι όλη μέρα σε έναν υπολογιστή πιθηκίζοντας και "επαναστατώντας"; Και τώρα εσύ πιστεύεις ότι έχεις και αξιοπρέπεια; Περιμένεις και σεβασμό; Ό,τι να 'ναι.
- "Η δική μου κρίση(λανθασμένη ή σωστή)"
Το θέμα δεν είναι αν η κρίση σου είναι σωστή ή λανθασμένη. Το θέμα είναι πώς συμπεριφέρεσαι. Και στη συμπεριφορά σου έχω αναφερθεί. Είσαι ένας ελεεινός συκοφάντης. Πάρε και ένα άλλο παράδειγμα μήπως και καταλάβεις: Διαφωνείς με την πολιτική του ΚΚ. Θα μπορούσες να γράψεις τα επιχειρήματά σου. Εσύ μπήκες εδώ μέσα να... απειλήσεις: "είναι εκείνο που μιλά για "λαθρεπιβάτες στο κόμμα", και πρέπει να'χουν υπ'όψιν τους ότι οι λαθρεπιβάτες κάποια στιγμή πετιούνται στη θάλασσα..."
Εσύ ποιόν ακριβώς εκπροσωπείς και νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να απειλείς; Το αν τα μέλη του ΚΚ είναι λαθρεπιβάτες δε θα το κρίνει ένας φαιδρός συκοφάντης, όπως εσύ, με ανώνυμα σχόλια σε μπλογκ, θα το κρίνει η βάση. Αυτή τη στιγμή, κανένας πολιτικός φορέας δε μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο από το ΚΚ. Αυτή είναι η απάντηση της βάσης. Ρώτα τους Χαλυβουργούς να μάθεις για την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ. Δε θα επεκταθώ. Τα επιχειρήματά σου είναι ανύπαρκτα.
- Και επειδή τόση ώρα συκοφαντείς, αλλά για τη δική σου πολιτική "πρόταση" δεν είπες ούτε λέξη, θα σού πω εγώ ένα πολιτικό μόρφωμα που σού ταιριάζει. ΕΠΑΜ. Πήγαινε εκεί, αν δεν είσαι ήδη, να γουστάρεις. Θα λασπολογείτε μαζί με τον Καζάκη το ΚΚ και θα χαίρεστε.

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 9:09 π.μ.

Κάτσε να παίξεις μόνος σου τον Ιβάν τον τρομερό!!!
Αύριο ποιός ξέρει τι παιχνίδι θα σ'αρέσει, όταν βαρεθείς να παίζεις το μέγα θεωρητικό και επαναστάτη...
ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΜΙΚΡΕ !!!

7 Μαρτίου 2012 στις 3:02 μ.μ.

@Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2012 9:09 π.μ.:
Φυσικά δεν απάντησες σε τίποτα, γιατί όπως σού είπα αρκετές φορές δεν έχεις τίποτα σοβαρό να πεις.
Κατέβα απ' το καλάμι σου. Για να σε ξεφτιλίσει κάποιος δε χρειάζεται να είναι ή να παριστάνει το μέγα θεωρητικό και επαναστάτη.
Κοινή λογική χρειάζεται, και ελάχιστη αξιοπρέπεια.
Το αγαπημένο σου παιχνίδι είναι να λασπολογείς, όμως ούτε αυτό δε μπορείς να κάνεις καλά. Και δύσκολα θα το βαρεθείς.

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2012 στις 3:52 μ.μ.

Τελικά δεν έχεις απλώς πλάκα...
ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΜΙΚΡΕ!!!

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2012 στις 1:52 π.μ.

ΙΒΑΝ άφησε τον μην εισαι σαδιστής

8 Μαρτίου 2012 στις 5:08 π.μ.

Συνέχισε να δείχνεις πόσο ανέντιμος είσαι.
Έριξες λάσπη, δεν απάντησες πουθενά, και παριστάνεις και τον άνετο. Και επειδή είσαι γραφικός θα σού πω τη συνέχεια:
Θα γράψεις μία βλακεία, μην απαντώντας πουθενά, και αν σού έχει μείνει ελάχιστη αξιοπρέπεια, όταν κλείσεις τον υπολογιστή, θα σκεφτείς:
"Τι κάθομαι και λέω; Ποιόν νομίζω ότι μπορώ να κοροϊδέψω; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και εγώ κάθομαι και πετάω λάσπη. Πόσο γελοίος είμαι; Πώς έγινα έτσι;"

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2012 στις 1:08 μ.μ.

επειδή τα θρασίμια δεν έχουν ούτε συνείδηση,ούτε και λογική,ψάξε τον εαυτούλη σου μικρέ ανόητε για να τον ψυχαναλήσεις...όταν σταματήσει ο μπαμπάκας σου να σου δίνει τα φράγκα και βγεις στην αρένα της πραγματικής ζωής και έχεις να ταΐσεις οικογένεια,τότε έλα να πεις σε μένα ποιος νοιάζεται και ποιός βιώνει αυτό που ζούμε σήμερα στη χώρα μας. στο μεταξύ πήγαινε να πιείς κανά φραπεδάκι,παίξτο και επαναστάτης,παίξτο και Ιβάν ο Τρομερός,παίξτο γενικώς...ξέρεις εσύ! κι άσε εμάς τα κορόιδα να τρέχουμε να βγάλουμε το μεροκάματο.Κι όσο για το χώρο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι,άστο ρε μικρέ δεν πείθεις,εμείς τον έχουμε φάει με το κουτάλι και ξέρουμε ποιοί είναι οι αγωνιστές και ποιοί οι μπούληδες...όταν αύριο,μεθαύριο σου φορέσουνε κανά κουστουμάκι και σου πετάξουνε κανά ξεροκόμματο,τότε με μαθηματική ακρίβεια θα γίνεις ο χειρότερος πολέμιος αυτού του χώρου.Άντε για φραπεδάκι άργησες...

9 Μαρτίου 2012 στις 1:16 π.μ.

- Σού είχα πει: "Θα γράψεις μία βλακεία, μην απαντώντας πουθενά, και αν σού έχει μείνει ελάχιστη αξιοπρέπεια, όταν κλείσεις τον υπολογιστή, θα σκεφτείς: "Τι κάθομαι και λέω; Ποιόν νομίζω ότι μπορώ να κοροϊδέψω; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και εγώ κάθομαι και πετάω λάσπη. Πόσο γελοίος είμαι; Πώς έγινα έτσι;"
Επαληθεύτηκα στο ότι θα έγραφες βλακείες, αν και αυτό ήταν μία εύκολη πρόβλεψη, με δεδομένο το ήθος και το επίπεδό σου.
Έγινε επίσης σαφές, από την αντίδρασή σου, το αν έχεις ελάχιστη αξιοπρέπεια. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος σου.

- "όταν αύριο,μεθαύριο σου φορέσουνε κανά κουστουμάκι και σου πετάξουνε κανά ξεροκόμματο,τότε με μαθηματική ακρίβεια θα γίνεις ο χειρότερος πολέμιος αυτού του χώρου"
Δεν είναι όλοι σαν εσένα, αν ήσουν ποτέ στο ΚΚ, και αυτό είναι που σε πονάει.
Εδώ, άθελά σου απαντάς στα ερωτήματα, που θα έπρεπε να θέσεις στον εαυτό σου: "Πόσο γελοίος είσαι; Πώς έγινες έτσι;"
Δεν εννοούσα να απαντήσεις "δημόσια", αναφερόμουν σε αυτοκριτική.
Πάντως είχε ενδιαφέρον η εξομολόγησή σου.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2012 στις 8:40 π.μ.

από μικρός, βουτηγμένος στη λάσπη...τι κρίμα για σένα,που η λάσπη και η ειρωνεία έγινε φυσικός σου χώρος...δεν πείθεις φασιστοειδές! το κουβαδάκι σου και σ'άλλη παραλία...
Υ.Γ. Θα ήθελα κάποτε να δω κάποιον θρασύδειλο σαν και σένα και τους ομοίους σου να βρίσκατε το θάρρος να λέτε όλες αυτές τις γελοιότητες πρόσωπο με πρόσωπο σε κάποιον κι όχι κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο,αλλά μάλλον ματαιοπονώ,εσείς τα φασιστοειδή έχετε συνηθίσει να λειτουργείτε στο σκοτάδι που σας καλύπτει... Τέλος αι χάσου φασιστάκι που έχεις και την απαίτηση να σε πάρει στα σοβαρά κάποιος!!!

9 Μαρτίου 2012 στις 7:34 μ.μ.

Θρασύδειλος είσαι εσύ, που μπήκες εδώ μέσα να κάνεις καταγγελίες, και όταν σού ζητήθηκαν αποδείξεις, σ' έπιασε πανικός, και δεν ανέφερες ούτε ένα στοιχείο. Τις αποδείξεις τις περιμένω ακόμα. Είσαι ο ορισμός του θρασύδειλου. Για πολλούς λόγους. Δεν απάντησες πουθενά. "Είναι" λαθρεπιβάτες όσοι είναι στο ΚΚ, αλλά εσύ μεγάλε "επαναστάτη" δεν είπες ούτε λέξη για το κόμμα και την πολιτική που στηρίζεις. Για να καταλάβεις τα χάλια σου. Λασπολογείς με την πρόφαση ότι κάνεις κριτική, και παριστάνεις τον ανένταχτο. Αμφιβάλλω αν, σε τόσα σχόλια, έχεις πει μία πρόταση που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ως τρολ, και όχι μόνο, είσαι επιεικώς απαράδεκτος. Δεν πρέπει να είναι όλα όσα γράφεις ψέματα. Έτσι, όσο και να παριστάνεις τον άνετο, καρφώνεσαι. Πρέπει την λάσπη σου, να την περιβάλλεις με ορισμένα γεγονότα. Οk, το καταλαβαίνω ότι έχεις αλλεργία στην αλήθεια, όμως σκέψου ότι αν και θα αναγκάζεσαι να λες ορισμένα πράγματα που ισχύουν, θα το κάνεις για να γίνουν πιο πιστευτά τα ψέματά σου. Και επομένως δεν θα προδίδεις τις "αρχές" σου.

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2012 στις 7:33 π.μ.

προς "Ιβάν τον φασίστα"
ΟΥΣΤ φασιστοειδές!!!

14 Μαρτίου 2012 στις 6:20 μ.μ.

Φασιστική νοοτροπία έχει όποιος βρίζει χωρίς επιχειρήματα. Όπως εσύ.
Φασιστική νοοτροπία έχει όποιος κάνει καταγγελίες χωρίς στοιχεία. Όπως εσύ.
Κατάλαβες τώρα ποιος είναι το φασιστοειδές;
Διάβασε αυτά που σού είπα, σε προηγούμενα σχόλια,
ώστε να βελτιωθείς ως τρολ, γιατί είσαι αξιοθρήνητος.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2012 στις 2:05 μ.μ.

σσσσσ...θρασύδειλο φασιστάκι!!! σε έχουνε πάρει χαμπάρι...Ιβάν,το γραφικό φασιστοειδές!!!

30 Μαρτίου 2012 στις 5:22 π.μ.

μετά την λογοκρισία σχολειου μου, που αντίθετα με διαφορα "ανώνυμα" δεν ήταν υβριστικό για κανέναν (τσουτσέκια, τσογλάνια, κομματόσκυλα κλπ), μπορώ να θεωρήσω εκ του ασφαλούς πλέον, πως το blog προβάλει ως συνειδητή επιλογή την προβοκάτσια... Κοφτέ το και αυτό, δεν πειράζει...
(η τελευταία πρόταση μπήκε, μήπως και δεν το κόψετε, για να με εκθέσετε...)
Και ποιο ακριβώς πολιτικο σχόλιο "έκοψα" στο blog μου, ανώνυμοι μυθομανείς;)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger