Home » » Το Κίνημα των Αγανακτισμένων και ο Πολεμικός Παροξυσμός στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Κίνημα των Αγανακτισμένων και ο Πολεμικός Παροξυσμός στην Ανατολική Μεσόγειο

Από giorgis , Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 | 4:38 μ.μ.

Και ξαφνικά, η Ανατολική Μεσόγειο απειλείται να μετατραπεί στο επόμενο πολεμικό πεδίο μετά τη δολοφονική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Τι παράξενο, που ο ένας στόλος στρέφει τα κανόνια του στον άλλο ανάμεσα σε τέσσερα (4) κράτη-συμμάχους στην απελευθέρωση της Λιβύης από το κανταφικό καθεστώς και στην εισαγωγή της Δημοκρατίας!

Όμως τα τέσσερα αυτά κράτη τα συνδέουν πολλά. Καταρχήν, οι κυβερνήσεις όλων αυτών των κρατών εφαρμόζουν σκληρές νεοφιλελεύθερες αντεργατικές πολιτικές και βρίσκονται προ των πυλών ισχυρών κοινωνικών αμφισβητήσεων, έχοντας χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση. Το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει και τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τη συνδρομή ΔΝΤ-Ε.Ε. επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Η κυπριακή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αποφασίζει αντίστοιχα μέτρα για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση ενώ το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ ζει με τα αμερικανικά δολάρια και ο κόσμος της εργασίας, εκτινάσσοντας την ανεργία και τις κοινωνικές περικοπές. Τέλος, το τουρκικό κράτος ταλανίζεται από βαθιές,ανυπέρβλητες κοινωνικές ανισότητες.

Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών στράφηκαν ενάντια στον λαό τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έστειλε τους Πραιτοριανούς των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ κλπ για να αιματοκυλήσουν τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων κάνοντας χρήση χιλιάδων ισραηλινών δακρυγόνωνκαι χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στην Κύπρο, ο λαός είναι συγκλονισμένος από τη μαζική δολοφονία φαντάρων και μονίμων λόγω της έκρηξης στην Ναυτική Βάση Μαρί.Οι ευθύνες εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης είναι πασιφανείς και ο κυπριακός λαός απαιτεί την απόδοση ευθυνών, που σε συντριπτικό βαθμό επιβαρύνουν τον Πρόεδρο Χριστόφια. Στο Ισραήλ οι αστικές κυβερνήσεις συνεχίζουννα βάφουν τα χέρια τους στο αίμα των συμπολιτών τους  (για τους Παλαιστίνιους δεν τους καίγεται καρφί) συνεχίζοντας την πολύχρονη κατοχή της Παλαιστίνης και ετοιμάζονται να πάρουν ρεβάνς από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Στην Τουρκία τέλος,ο «εκσυγχρονιστής και δημοκράτης» Ερντογάν διεξάγει πόλεμο ενάντια στον ίδιοτου το λαό θυσιάζοντας την Τουρκική και Κουρδική σε έναν ατελείωτο εμφύλιο.

Όλες αυτές επομένως οι κυβερνήσεις έχουν ανάγκη την «εθνική ενότητα», την υποταγή δηλαδή του κόσμου της εργασίας στα σχέδια του κεφαλαίου. Έχουν ανάγκη τους «εθνικούς κινδύνους» για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα. Είναι έτοιμες και αποφασισμένες να θυσιάσουν την νεολαία τους ως Κρέας στα Κανόνια, για να εξασφαλίσουν οι ντόπιοι και οι σύμμαχοι τους ξένοι μεγιστάνες όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα από τον ενεργειακό πλούτο που κρύβεται στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντίπαλο δέος είμαστε Εμείς. Το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, οι Αγανακτισμένοι, που με τίποτε δεν πρέπει να υποταχθούμε στις «εθνικές τους ανάγκες», αλλά μαζί να αγωνιστούμε για τα κοινά μας συμφέροντα. Για αυτό τους Λέμε ότι Δεν Πολεμάμε για τα Συμφέροντα του κόσμου του Πλούτου, Απαιτούμε το Μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων που αυθαίρετα μοίρασαν το Κυπριακό και το Ισραηλινό κράτος γράφοντας «στα παλιά τους παπούτσια» την κατεχόμενη Γάζα και το κράτος του Λιβάνου. Αρνούμαστε τις Πολεμικές Απειλές της Τουρκίας και της ελληνικής κυβέρνησης που αποφάσισε να χύσει το αίμα της ελληνικής νεολαίας για να υπερασπιστεί τις αυθαιρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράφει Συμφωνίες Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Κράτος Κατακτητή Ισραήλ.

Τα κρατικά συμφέροντα μας είναι ξένα και εχθρικά.  Δεν έχουμε τίποτε κοινό με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τη Μπακογιάννη, τον κόσμο του πλούτου.

Είμαστε στο πλευρό των συναγωνιστών σε Τουρκία-Κουρδιστάν-Κύπρο-Ισραήλ.

Μόνο Εμείς Μπορούμε και Πρέπει να τους Σταματήσουμε.

Είμαστε λοιπόν στο πλευρό του άλλου Ισραήλ. Αυτού των φιλειρηνικών κινημάτων και των Αγανακτισμένων.

Ας δώσουμε επομένως το λόγο στους αγωνιζόμενους Ισραηλινούς πολίτες.


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ha'aretz:Some 450,000 Israelis march at massive 'March of the Million'rallies across country

Πάνω από 450000 διαμαρτυρόμενοι παρευρέθησαν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα χθες βράδυ ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη, στη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία του Ισραήλ.

Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών πήρε μέρος στο Τel Aviv όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 300000 άνθρωποι αφού διένυσαν περίπου 2 χιλιόμετρα από την πλατεία Habima Square. Ο αρχηγός Yonatan Levy είπε ότι η ατμόσφαιρα χαρακτηρίστηκε ως η 2η Μέρα της Ανεξαρτησίας!

'March of the Million' rally in Tel Aviv, Sept. 3, 2011.
Ο Daphni Leef and NationalStudent Union Chairman Itzik Shmuli απευθυνόμενοι στο αγωνιζόμενο πλήθος του Τel Aviv είπαν: «κύριε πρωθυπουργέ, οι νέοι Ισραηλινοί έχουν ένα όνειρο και αυτό είναι απλό. Να πλέξουμε την ιστορία των ζωών μας στο Ισραήλ. Προσδοκούμε από εσάς να μας αφήσετε να ζήσουμε στη χώρα. Οι νέοι δε θα τα παρατήσουν. Ζητούν Αλλαγή και δε θα τα παρατήσουν μέχρι να βρεθούν πραγματικές λύσεις».

Ο Leef είπε: «η γενιά μου πάντα ένοιωθε ότι ήταν μόνη σε αυτό τον κόσμο, αλλά τώρα νοιώθουμε αλληλεγγύη. Αυτοί προσπάθησαν να μας διώξουν λες και είμαστε ηλίθια παιδιά,αλλά στη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία αποδείχτηκε αλλιώς».

1/11

Στην Jerusalem, ένα απροσδόκητο πλήθος 50000 ανθρώπων γέμισαν την πλατεία Paris και τους γύρω δρόμους. Περίπου το διπλάσιο αριθμό διαδηλωτών που είχαν παρευρεθεί στη προηγούμενη διαμαρτυρία του καλοκαιριού.

Η ηθοποιός και κωμικός Orna Banai είπε στο πλήθος ότι δεν την ευχαριστεί που υπάρχουν πεινασμένα παιδιά εκεί, ότι έχουν στρατιώτες αιχμαλώτους για 5 χρόνια, ότι το Ισραήλ είναι ένα από τα πιο φτωχά παραδείγματα που υπάρχουν όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο φοιτητής Itai Gotler, Hebrew University Student Union, είπε: «εμείς αλλάξαμε αυτό το καλοκαίρι. Η φωνή της μάνας, της δασκάλας, του μαθητή, ακούστηκαν». Η φωτιά της διαδήλωσης μας ξεκίνησε στο Τελ Αβίβ αλλά διαδόθηκε στην Ιερουσαλήμ δείχνοντας ότι μπορούμε να τη διαδώσουμε παντού».

Protesters at the 'March of the Million' rally in Tel Aviv,  Sept. 3, 2011.

Ο Yehuda Alush, 52 χρονών, από τη Be'er Sheva, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος είπε: «αυτή η διαμαρτυρία δεν πρέπει να σταματήσει γιατί αλλιώς θα χάσουμε.

Στην Haifa, συγκεντρώθηκαν 40000 κόσμος, κρατώντας κάποιοι κόκκινες κυματιστές σημαίες.

Στην Afula οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν τις 12000, στη Rosh Pinaτους 7000 και στο Kiryat Shemona, τους 7000 επίσης.

Στη Χάιφα ετέθει το θέμα με τους Άραβες. Ο ShahinNasser, από το Wadi Nisnas είπε: «σήμερα αλλάξαμε τους ρόλους του παιχνιδιού. Όχι άλλη συνύπαρξη βασισμένη στην απανθρωπιά και την καταπίεση. Αυτό που συνέβη εδώ είναι ότι Άραβες και Εβραίοι αγωνίζονται ενωμένοι για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη»!

Ο Yossi Shalom φοιτητής στο University of Haifa's μιλώντας στο πλήθος δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από την κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό είναι και το πιο ωραίο μάθημα που μπορούσε να πάρει ως φοιτητής».

Ο Ya'akov Laksi, ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης είπε στο πλήθος ότι η κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει να μην μένει κανείς στην σκοτεινή πλευρά τςη ζωής. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να δουλέψουν».

Αφού οι διοργανωτές τόνιζαν ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν μόλις 100 ανθρώπους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δήλωσαν ότι είμαστε μακριά από τα ΜΜΕ αλλά δεν βρεθήκαμε στην αφάνεια και ζητάμε μια αλλαγή στο χάρτη των εσόδων του Ισραήλ».Θέλουμε η κυβέρνηση να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές και τα έσοδα, όχι να τα πάρει από κάποιον άλλον.

Για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι τα κινήματα των Αγανακτισμένων είναι οικοινωνικές διεργασίες που οι καθημερινοί, δικοί μας άνθρωποι ανταμώνουν με λέξεις όπως Αλληλεγγύη, Συναδέλφωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ειρήνη. Στο αστικό σύστημα εξουσίας προκαλούν πρωτόγνωρο φόβο κοινωνικής εξέγερσης, όλα αυτά και επιχειρεί με τα ΜΜΕ, τις Δυνάμεις Καταστολής και την «εθνική ενότητα»να τα συντρίψει.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger