Home » , , » ΚΚΕ vs Γ. Ρούση

ΚΚΕ vs Γ. Ρούση

Από giorgis , Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 | 7:18 π.μ.

 Του Γ. Γ.

Προσωπικά –αν και στις δεδομένες συνθήκες το θεωρώ πολυτέλεια- δεν έχω καμιά αντίρρηση να διεξάγεται κριτική ακόμα και πολεμική ανάμεσα σε ομάδες ή άτομα που αγωνίζονται για μια κομμουνιστική προοπτική. Με την προϋπόθεση πάντα ότι αυτή η αντιπαράθεση θα βασίζεται σε επιχειρήματα και όχι σε άθλια υπονοούμενα επιδιώκοντας να απαξιώσεις τον κατά την άποψη σου «αντίπαλο».

Την εισαγωγή αυτή την έκανα με αφορμή τα «κοσμητικά» επίθετα που αντάλλαξαν –μέσω «Ελευθεροτυπίας» και «Ριζοσπάστη»- ο αγωνιστής καθηγητής της Παντείου Γιώργος Ρούσης και το ΚΚΕ.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Είναι γνωστό ότι ο Γ. Ρούσης είναι συνεργάτης της «Ελευθεροτυπίας». Στις 28 Αυγούστου δημοσιεύεται ένα άρθρο του στο οποίο ισχυρίζεται ότι το κύριο πρόβλημα του νομοσχεδίου που κατέθεσε η νεοφιλελεύθερη -και όχι μόνον μνημονιακή- κυβέρνηση για τα ΑΕΙ είναι ότι αυτά μετατρέπονται σε επιχειρήσεις στην άμεση πια υπηρεσία του κεφαλαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο «επιβάλλεται, σαν πρώτο βήμα, να αποφευχθεί αγωνιστικά τούτο το τελικό χτύπημα που επιχειρείται και το οποίο σημαίνει ουσιαστικά το τέλος του πανεπιστημίου», ενώ έκανε κριτική στην στάση που κρατούν ΚΝΕ και ΚΚΕ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. (Δεν επεκτείνομαι περισσότερο γιατί δεν είναι το θέμα μου το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ).

Η απάντηση από τον «Ριζοσπάστη» έρχεται δυο μέρες αργότερα με ένα αισχρό άρθρο που υπογράφει κάποιος «Γ». Αντί να απαντήσει στην όντως αυστηρή κριτική που έκανε ο Γ. Ρούσης στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ επιδίδεται σε ανοησίες και μάλλον δεν έχει συναίσθηση της βαρύτητας κάποιων πραγμάτων που γράφει. Αφού χαρακτηρίζει το Γ. Ρούση «καθοδηγητή των ομάδων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ-ΤΕ» και ότι «λυσσασμένα προσπαθεί να κάνει το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σαν τα μούτρα του» εκτιμάει ότι τα γραφόμενα του Γ. Ρούση  «δεν είναι διαστρέβλωση της αλήθειας αλλά ψευδαισθήσεις και αποκυήματα φαντασίας με επικίνδυνη πορεία προς επιδείνωση της ψυχικής του υγείας» (!!!).

Η απάντηση του καθηγητή της Παντείου στον «Ριζοσπάστη» ήρθε χτες μέσω «Ελευθεροτυπίας»: «Το γεγονός ότι η κριτική μου στον σεχταρισμό της καθοδήγησης του ΚΚΕ χαρακτηρίζεται από το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του  ως "ψευδαισθήσεις και αποκυήματα φαντασίας με επικίνδυνη πορεία προς επιδείνωση της ψυχικής [μου] υγείας", υποδηλώνει σαφώς ότι, αν κάποτε η εν λόγω ηγεσία είχε την εξουσία, θα με φρόντιζε εγκλείοντάς με, μαζί με πολλούς άλλους κομμουνιστές και μη, σε ψυχιατρικό άσυλο, για να με "θεραπεύσει" από τη βαριά ψυχική ασθένεια της κριτικής. Πού είσαι "Πατερούλη των λαών' να θαυμάσεις τα άξια τέκνα σου. Πού είστε επαγγελματίες αντικομμουνιστές να πάρετε μαθήματα διασυρμού του κομμουνισμού».

Δεν έχω και την καλύτερη άποψη για τις γενικότερες πολιτικές θέσεις του Γ. Ρούση, αλλά ρε γμτ κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με επιχειρήματα όσους διαφωνούμε και όχι να χρησιμοποιούμε άθλιο λεξιλόγιο;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 40 σχόλια

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:52 π.μ.

Τους καπιταλιστές τους αντέχω. Τους κρυφούς και ρεφόρμες που στόχο έχουν ακριβώς την ιδεολογική νίκη των καπιταλιστών αφού δεν αρνούνται το σύστημά τους τους συχαίνομαι.
Καλά τα λέει το ΚΚΕ.
Δεν υπάρχουν νεοφιλελευθεροι.
καπιταλιστές είναι.

5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:29 π.μ.

Δηλαδή γνωρίζουμε θετικά πως ο κ.Ρούσης χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και ως εκ τούτου το δημοσίευμα του "Ρ" είναι άθλιο; Η ερώτηση ούτε ρητορική είναι, ούτε ειρωνική...

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:36 π.μ.

Kαι λιγα του ειπαν του Ρουση.
Εγραψε ενα αρθρο,βασιζομενο σε δικια του μα ολοτελα δικια του ερμηνεια της πραγματικοτητας.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:41 π.μ.

"Κ"ΚΕδες παιδια μου "Κ"ΚΕδες. τι περιμενεις;

ouzo otan pieis
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:46 π.μ.

Αν και το να απομονώνεις φράσεις ή ακόμα και αρθρογραφίες δεν είναι και το πιο "έντιμο" πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως είναι Απαράδεκτο σε ένα "όργανο ΚΕ" να γίνεται επίθεση με χαρακτηρισμούς προσωπικού τύπου.
Απαράδεκτο. Άλλο ανησυχητικό αλλά και ενδεικτικό της αντίληψης ή της απεύθυνσης του αρθρογράφου είναι το «καθοδηγητή των ομάδων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ-ΤΕ» ή δεν πέρασε απο ΑΕΙ-ΤΕΙ ποτέ του ή απευθύνεται σε όσους δεν πέρασαν ποτέ απο κει.
Ο συγκεκριμένος αρθογράφος "Γ" κατρακυλάει το "οργανο" στην άβυσσο του κιτρινισμού και ρίχνει νερό στο αυλάκι όσων μιλάνε για μονολιθισμό.
Σε άλλους μπορεί να είναι εύκολα εξηγήσιμη η στάση του κκε αλλά εγώ δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω γαιτί δεν κινητοποιείται έστω και αυτόνομα με μεγάλες διαδηλώσεις (κάτι που έκανε περυσι το Μάη αν θυμάμαι καλά με μια μεγάλη κοματική συγκέντρωση απο όλη την ελλάδα) για ένα τόσο κομβικό ζήτημα αλλά προτιμάει να θέλει να βάζει αυτό την ατζέντα της επικαιρότητας. Ή αποδέχεται την αδυναμία παρέμβασής του ή θεωρεί πως θα συνεχίσει καλύτερη κοινοβουλευτική πορεία μέσα απο Δελτία Τύπου που δεν προβάλονται....
Εννοείται πως δεν προσβλέπω σε κοινές πλατφόρμες συνεννόησης κάτι που θεωρώ δυσκολότερο ακόμα και από αυτομόληση ΜΑΤατζή, αλλά είναι ευκολότερο να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο από όλο το "αριστερίζων" φάσμα και ας διαλέξει ο καθένας το δρόμο του.
Κλείνω υπενθυμίζοντας πως οι κομμουνιστές δεν μπορούν να ξεφτιλίζονται απευθύνοντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τα επίσημα όργανα οφείλουν να φιλοξενούν ανώνυμα μόνο κομμουνιστές

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:54 μ.μ.

..το ύφος της απάντησης του "Ρ" το βρίσκω απαράδεκτο και με εκνευρίζει αν και είμαι συνεπής φίλος του ΚΚΕ. Ωστόσο, δεν πρέπει να κολλάμε μόνο στην μορφή αλλά και στην ουσία των πραγμάτων: ο νηφάλιος λόγος του κ. Ρούση δεν αναιρεί το γεγονός ότι επιτίθεται χυδαία και (το κύριο) χωρίς επιχειρήματα στο ΚΚΕ. Οι φράσεις "Αν μέχρι τώρα δεν έχει αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα, αυτό οφείλεται κυρίως στην αντικειμενικά εγκληματική ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, το οποίο με την πέρα πάσης λογικής σεχταριστική εμμονή του, βρήκε την ώρα που έπρεπε πάση θυ-
σία το φοιτητικό κίνημα να πάρει τα πάνω του, για να αντιδράσει στο νομοσχέδιο έκτρωμα, να πάρει την περίφημη σχετική της απόφαση η ΚΝΕ, περί καταγγελίας συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων, μποϊκοταρίσματός τους, και διασπαστικής ανέξοδης αντίδρασης στη μεταρρύθμιση" δεν είναι σε καμιά περίπτωση επαρκές και αντικειμενικό επιχείρημα για να φτάσει στο συμπέρασμα (;) "
Εκεί όπου έφθασαν τα πράγματα, αυτή
είναι η μόνη λύση για να σωθεί το πανεπιστήμιο. Eστω και την ύστατη τούτη ώρα η κύρια συνιστώσα της Αριστεράς ας αναλογιστεί τις ευθύνες της. Διαφορετικά θα καταγραφεί στην ιστορία ως αντικειμενικά συνυπεύθυνη για το φονικό". Φυσικά για έναν κόσμο που η απέχθεια του προς το ΚΚΕ είναι κυρίως συναισθηματική παρά συνειδητή, τέτοιου τύπου επιθέσεις του φαίνονται αξιόλογες, νηφάλιες και αντικειμενικές..Η ανταπάντηση του κ. Ρούση είναι δικαιολογημένα οργισμένη αλλά πάλι δεν λέει τίποτα, απλά αναμασα γνωστά αντικομμουνιστικά μοτίβα, απευθυνόμενος στα αντανακλαστικά που τόσο πετυχημένα έχει καλλιεργήσει η αστική προπαγάνδα με "αντιεξουσιαστικά" έντυπα τύπου ελευθεροτυπίας.
Μάνουελ

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:35 μ.μ.

Ε, εδώ που τα λέμε, εάν στην απιθανη περίπτωση έπαιρνε το ΚΚΕ την εξουσία, όλοι οι άλλοι κομμουνιστές, αριστεροί, αναρχικοί κλπ θα στέλνονταν στις φυλακές.

Ολα τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα/οργανώσεις, ή όλες οι άλλες αριστερές οργανώσεις και οι αναρχικές ομάδες θα απαγορεύονταν!

Το λέει το ίδιο το ΚΚΕ στην απόφαση του 18ου Συνεδρίου του, με θέμα τον σοσιαλισμό. Εκεί ρητά γράφει πως το ΚΚΕ θα είναι ουσιαστικά, το μοναδικό νόμιμο κόμμα στην δικτατορία του ΕΠΙ του προλεταριάτου!

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:48 μ.μ.

Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής του λεξιλογίου.Είναι κάτι πολύ βαθύτερο.Είναι μια νοσηρότητα της ιστορικής αριστεράς που αρνείται να δεί οτι ο Μαρξισμός είναι ζωντανός οργανισμός και φτάνει στα όρια της εμμονής.Δεν μπορούμε να είμαστε ες αεί επιεικής με όλη αυτή τη λάσπη που σπιλώνει ανιδιοτελείς δράσεις ανθρώπων που αφουγκράζονται και αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ελευθερία την αξιοπρέπεια του λαού.Η συνεχής απαξίωση του χώρου της μάχιμης αριστεράς μας καθιστα όλο και πιο ευάλωτους στους μηχανισμούς καταστολής και αποδυνάμωσης.Λίγη σοβαρότητα και αίσθηση της προσωπικής ευθύνης απο το υγιές κομμάτι της κοινοβουλευτικης αριστεράς θα τιμούσε την ιστορική της θέση και θα ήταν ελπιδοφόρο.Δεν χρειαζόμαστε μόνο και αποκλειστικά μεγαλύτερη αντιπροσώπευση αλλά καλύτερες και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες διαμόρφωσης επαναστατικού κινήματος. Μαρια Χ.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:37 μ.μ.

Ο ρολος της Έ¨ γνωστος.....
Και σε τελική ανάλυση σιγα τον επαναστατη τον Ρουση !!!!

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι στο σαιτ αυτό σχολια γράφονται σχεδον αποκλειστικα για να την πέσουν κάποιοι στο ΚΚΕ !!!

ωπα ρε επαναστατες. Αντε πιειτε κανένα καφε με τα με κανένα ευρολιγούρη

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:48 μ.μ.

Δεν γνωρίζω την ψυχολογική κατάσταση κανενός που δεν γνωρίζω προσωπικά και πως θα μπορούσα να έχω άποψη..Ωστόσο καμία εμπάθεια δεν τρέφω για κανέναν είτε είναι εντός είτε εκτός των γραμμών του ΚΚΕ όπως λάθοσ κατάλαβαν κάποιοι.Επίσης ο ρόλος ενός κομμουνιστικού κόμματος δεν είναι να κάνει διαγνώσεις για την ψυχική κατάσταση όσων ασκούν κριτική με ευγένεια και σεβασμο.Υποθέτω ότι η κριτική είναι χρήσιμη για όλους σε μια επαναστατική διαδικασία.Εκτός αν κάποιοι δεν νιώθουν την ανάγκη να γίνει επαναστατική. Μαρια χ.

5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:55 μ.μ.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχεις τη τιμή μιας λυσσαλέας επίθεσης από το ΚΚΕ είναι να διαφωνήσεις με τη γραμμή του όντας μέλος του.

Η μικροψυχία και σκατοψυχία του αποτελεί πια ότι πιο δυσφημιστικό για την Αριστερά!

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:06 μ.μ.

..Μαρία Χ. έχεις δίκιο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το άρθρο. Απο που προκύπτει όμως ότι ο κ. Ρούσης κάνει κριτική με σεβασμό και ευγένεια σο ΚΚΕ. Εγω βλέπω ότι έχει ανλάβει εργολαβικά να χρεώνει όλα τα κακά του κινήματος και του τόπου στο ΚΚΕ με υπερβολικές εκφράσεις και κανένα επιχείρημα. ΄Ναι, οι ΚΚΕδες υπεραντιδρούν στην κριτική, αλλά είναι και γεγονός ότι δέχονται έναν απίστευτο κανιβαλισμό και απαξίωση, κυρως απο τα αστικά ΜΜΕ (αναμενόμενο) αλλά και απο κάθε είδους αριστερό γκρούπούσκολο που αναζητά την δικαίωση του μέσα απο τον ετεροκαθορισμό του απο το ΚΚΕ και την επιλεκτικό σφετερισμό της ιστορία του κινήματος (στα όρια του κιτς).Ναι, οι απαιτήσεις απο το ΚΚΕ είναι περισσότερες αλλά ας κρίνουν και οι"άλλοι" τις ηγεσίες τους και τους εαυτούς τους και πως συμπεριφέρονται και που θα ήταν το κίνημα χωρίς τους ΚΚεδες..
Μάνουελ

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:46 μ.μ.

Αγαπητοί μου συναναγνώστες του μπλογκ,αριστεροί,κομμουνιστές, στο κόμα ενταγμένοι κι αλλλού οργανωμένοι:Το κόμμα όλα τα αισθάνεται και τα καταλαβαίνει.Μπορεί να κάνει και εξέταση στο ΠΟΛΙΤΙΚΌ μας DNA για τις πολιτικές δίκες του μελλωντός μας, σαν αυτές που δε ζήσαμε και δεν γουστάρουμε σε κάποιο σοσιαλισμό "μας" για το καλό μας.Με πολύ διακριτικότητα και ευγένια αντιμετώπισε ο αρθρογράφος του "Ρ" τον κύριο καθηγητή.Ο ΠΟΛ ΠΟΤ εκτελούσε τους "υποπτούς" ώς διανούμενους επειδή φορούσανε γυαλιά, παρότι υπήερχε ο δημοκρατικότατος τρόπος της τύφλωσης.
Να ευγνωμόνει ο κύριος καθηγητής που δεν έμαθε την αποκήρηξη του λίγο πριν το εκτελεστικό απόσμασμα μεταεμφυλιακού ή σοσιαλιστρικού στρατοδικείου,και ας πιστεύουν όσοι θέλουν στις "νέου τύπου" εκτελέσεις για το καλό της επανάστασης, φυσικά.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:15 μ.μ.

..Μάνουελ βεβαίως και δέχεται επίθεση το Κκε βεβαίως και διάφοροι αριστερίζοντες που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα δημοσιογραφίσκοι ενδεχομένως της κακιάς ώρας γράφουν διάφορες αρλούμπες στον αστικό τύπο.Επίσης και γώ εκνευρίζομαι με διάφορους απίθανους μικροηγετίσκους που διεκδικούν την αυθεντία και καταστρέφουν κάθε σοβαρή προσπάθεια.Αλλά το ΚΚΕ ως ιστορικό κόμμα έχει και ιστορικές ευθύνες και καλό είναι να τις αναδείξει και να τις αναλάβει.Εχω όμως μια αίσθηση ότι στρέφεται κατα συγκεκριμένων χώρων που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι επιζήμιοι για το κίνημα αντιθέτως έχουν μια καλή παρουσία στο κίνημα.Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις,με βοηθάς να γίνομαι πιο σαφής.Μαρία Χ.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:20 π.μ.

όταν διαβάζώ άρθρα του ρούσση, βλέπω ότι σε γενικές γραμμές καλά τα λέει.. όταν διαβάζω κριτικές του κκε σε ανταρσύα ,ρούση κ.α. φρικάρω από την φρασεολογία ,την προβοκατολογία κ την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντί τους... και ας συμμετέχω στο παμε.!
ντροπή

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:33 π.μ.

Vidalius: 1ο μέρος
Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν επιτρέψτε μου μια παρατήρηση στο κείμενο του διαχειριστή όπου αναφέρεται:"...,ενώ έκανε κριτική στην στάση που κρατούν ΚΝΕ και ΚΚΕ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις". Συγγνώμη, αλλά δεν έκανε απλά κριτική δεδομένου ότι είπε:"Αν μέχρι τώρα δεν έχει αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα, αυτό οφείλεται κυρίως στην αντικειμενικά εγκληματική ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, το οποίο με την πέρα πάσης λογικής σεχταριστική εμμονή του, βρήκε την ώρα που έπρεπε πάση θυσία το φοιτητικό κίνημα να πάρει τα πάνω του, για να αντιδράσει στο νομοσχέδιο έκτρωμα, να πάρει την περίφημη σχετική της απόφαση η ΚΝΕ, περί καταγγελίας συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων, μποϊκοταρίσματός τους, και διασπαστικής ανέξοδης αντίδρασης στη μεταρρύθμιση." Εκφράσεις όπως "εγκληματική ευθύνη" κλπ δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσει στα ψιλά χαρακτηρίζοντας γενικά τα παραπάνω γραφόμενα ως κριτική. Και αυτό το λέω δεδομένου ότι η απάντηση του "Γ" μέσω του "Ρ" δεν πέρασε στα ψιλά από τον διαχειριστή. Όσον αφορά τον κ. Ρούσση, το να διαφωνεί κανείς με το ΚΚΕ δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι όταν προσπαθείς να αποδώσεις στο ΚΚΕ ευθύνες που δεν έχει, όταν προσπαθείς να το προβοκάρεις όχι αντιμαχόμενος τις θέσεις του πολιτικά αλλά αντίθετα καταφεύγοντας στη λάσπη. Ο κ. Ρούσσης λέει καθαρά πως αν ΔΕΝ κινητοποιηθεί το φοιτητικό κίνημα ενάντια στον νόμο πλαίσιο θα φταίει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Όσοι προσπέρασαν εν τάχει τα λόγια του Ρούσση μήπως θά'πρεπε να το ξανασκεφτούν; Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος όταν το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί με διάθεση συνομωσιολογίας το ΚΚΕ για "υποκίνηση" μαθητών, ναυτεργατών κλπ. Μακάρι το ΚΚΕ να είχε τη δύναμη να ξεκινά και να σταματά αγώνες σαν να έπαιζε video game. Μιλάει επίσης για μποϊκοτάζ συνελεύσεων κλπ. Νομίζω ότι η εμμονή που καταλογίζει ο κ. Ρούσσης στο ΚΚΕ κατατρέχει τον ίδιο. Η εμπάθεια πλέον προς το ΚΚΕ είναι το κύριο χαρακτηριστικό των κειμένων του και αυτό γιατί αυτά που γράφει είναι ανυπόστατα. ΔΕΝ ισχύουν. Το ΚΚΕ προσπαθεί με τις δυνάμεις του να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την "παιδεία" του μέλλοντος που μας φέρνει η αστική τάξη με τα κόμματά της, προσπαθεί να το κάνει ζήτημα όχι μόνο των φοιτητών αλλά όλου του λαού και αν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό είναι δεκτή οποιαδήποτε κριτική με σκοπό τη βελτίωση της δράσης μας. Αν όμως βλέπουμε εγκληματικές ευθύνες και φαντάσματα τότε ο κ. Ρούσσης λειτουργεί ως αντίπαλος του ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Ρούσσης κινείται εκ του πονηρού με κακές προθέσεις. Από κει και πέρα η απάντηση του κ. Ρούσση στο άρθρο του "Γ" στο "Ρ" νομίζω ότι αποδεικνύει περίτρανα τα περί εμμονής, εμπάθειας βιώνοντας εν κατακλείδι το προσωπικό του video clip με αρκετή αυταρέσκεια στα γκούλαγκ της Σιβηρίας σταλμένος από το κακό ΚΚΕ που θέλει να τον φάει γιατί είναι επικίνδυνος. Νομίζω πως με την απάντηση του κ. Ρούσση περάσαμε στην σφαίρα των comics. Αν με ρωτήσετε γιατί τα λέει αυτά; μόνο να υποθέσω μπορώ με αποτέλεσμα να εκπέσω πιθανώς στο αμάρτημα της προβοκάτσιας άθελά μου. Στο κάτω-κάτω είμαστε στην αρχή των εξελίξεων στην παιδεία και θα κυλήσει πολύ νερό. Είδομεν.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:50 π.μ.

Vidalius: 2ο μέρος
Όσον αφορά το άρθρο στο "Ρ" είναι πραγματικά άρθρο που θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανώς αγόρευση σε γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να είναι ένα πολιτικό άρθρο της εφημερίδας μας. Κατανοώ τον θυμό του "Γ" αλλά ορίστε. Αυτό το άρθρο αντί να αποτελέσει φακό εστίασης πάνω στις προβοκατόρικες κατηγορίες του Ρούσση αντίθετα αποπροσανατόλισε δίνοντας τη χαρά σ'αυτούς που κινούνται σε άλλους χώρους και την ικανοποίηση ότι "να τελικά ποιο είναι το ΚΚΕ" αναπαράγοντας και αναμασώντας την γνωστή αντι-κκε καραμέλα. Χαρακτηρισμοί όπως για το αν ο Ρούσσης χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση είναι άστοχοι όχι γιατί εγώ ξέρω ότι δεν είναι τρελός αλλά 1ον) δε μας νοιάζει αν είναι τρελός και 2ον) τα κίνητρά του είναι πολιτικά και ταξικά και όχι ψυχολογικά. Άρα, όταν αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο θέμα φορτισμένος και βάζοντας στη μπάντα τα εργαλεία του διαλεκτικού υλισμού θα ξεφύγεις. Μ'αυτήν την έννοια το άρθρο ήταν κακό, φυσικά και δεν αθωώνει τον κ. Ρούσση και επιπλέον αυτοί που πέσανε να φάνε τον "Γ" του "Ρ" βγάζοντας αρκετή χολή με τα αντι-κκε αντανακλαστικά τους στο κόκκινο θα έπρεπε να εστιάσουν πολιτικά στο αν ευσταθούν οι κατηγορίες του κ. Ρούσση.
ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Γρηγόρης
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:45 π.μ.

Σύντροφοι,

Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσουμε αυτούς τους αδιέξοδους σκυλοκαυγάδες,και να συμπήξουμε ένα ενιαίο μέτωπο τουλάχιστον τώρα στο φλεγόμενο χώρο της παιδείας;
Να ανατρέψουμε αυτόν τον νόμο-λαιμητόμο όπως τον 815 και να δώσουμε ένα νικηφόρο παράδειγμα στα λαϊκά στρώματα;

Μπορούμε να αφήσουμε τη σκέψη μας να προχωρήσει λίγο πιό μπροστά από τα όρια του -οποιουδήποτε- "καθοδηγητή" με τη μία,μοναδική και αλάνθαστη γραμμή;
Οι αλαζονείες των μεγάλων ηγεσιών ή οι εγωπάθειες των μικρών,τί σχέση έχουν επιτέλους με τα δικά μας συμφέροντα;

Σύντροφοι,η καρέκλα της Αλέκας Παπαρήγα ή του Σάββα Μιχαήλ -διαλέξτε και όποιον άλλον θέλετε,αδιάφορο- έιναι απαλή και δερμάτινη.
Αυτή που μας αναγκάζουν οι καπιταλιστές να καθίσουμε είναι αντιθέτως ξύλινη και ηλεκτρική!
Ας σοβαρευτούμε στον αγώνα που δίνουμε και ας αναγκάσουμε τις "ηγεσίες" να αποδείξουν στην πράξη για τί νοιάζονται περισσότερο.Για εμάς ή για τις καρέκλες τους;

Υ.Γ.1:Μια χαρά τα λέει η Μαρία Χ.

Υ.Γ.2:Κι ένα τραγούδι λόγω περασμένης ώρας:

http://www.youtube.com/watch?v=yiREAtt8_JM

thitis
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:34 π.μ.

Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο.. και αναρρωτιέμαι μια που και εγώ ακολουθώ το Κ.Κ.Ε. (απο απόσταση) έτσι σύντροφοι θα αυξήσουμε τη δύναμη και την επιρροή μας; Ο Ρούσης και η Ανταρσύα είναι ο εχθρός μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Σπίθα; Με τέτοια φρασεολογία θα τους ενσωματώσουμε στις γραμμές μας; Και μην πείτε οτι αυτοί βλάπτουν το κίνημα περισσότερο από ένα δηλωμένο καπιταλιστή, είναι γιατί δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι η διαφωνία είναι απαραίτητη και δημιουργική. Η μαγκιά είναι να έχεις τον οποιονδήποτε Ρούση μαζί σου( γιατί κάθε τουφέκι χρειάζεται σαυτόν τον πόλεμο), και όχι απέναντι σου!

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:48 μ.μ.

ευκαιρια για αντικκεδικα τσιτατα απο τους δηθεν αριστερους επαναστατες που για ολα τα κακα το κκε που θυμηθηκαν τα ψυχιατρια αντι να γραψη οτι ο μαγκας καθηγητης ειναι μαλακας του γραφη οτι ειναι ψυχικα αρωστος που το ασχησμο μηπος να χαμε να λεγαμε

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:57 μ.μ.

Ρε παιδιά του ΚΚΕ, εάν κάποια άλλη οργάνωση της Αριστεράς είχε κάνει τις απολύσεις που κάνει το ΚΚΕ μέσω 902 και Τυποεκδοτικής, θα μας είχατε πρήξει τα συκώτια με τις καταγγελίες σας!

Τώρα μούγκα έτσι;;

Τα καλά και συμφέροντα έτσι;;

Η μήπως οι απολυμένοι από το ΚΚΕ δεν έχουν αναγκες και προβλήματα;;

Φιλοι του ΚΚΕ το κόμμα σας είναι και αυτό ενσωματωμένο στον καπιταλισμό, όσες κορώνες και να βγάζει.

Ή αλλαχτε το, ή φύγετε από αυτό.

KIAMUL
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:15 π.μ.

(Συντροφια) λετε μαλακιες ο συν ΡΟΥΣΗΣ εχει απολυτο δικιο για την ηγεσια του ΚΚΕ ,Εχω την αισθηση οτι πηρατε γραμμη για να γραφετε τις ανοησιες σας στο μπλοκ

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:56 μ.μ.

Vidalius:
Η έλλειψη τιμιότητας και ειλικρίνειας δεν είναι κάτι καινούργιο για τον "ευρύτερο χώρο της αριστεράς" για τον χώρο του οπορτουνισμού όπως λέμε εμείς. Από τη μια συνεργασία κατά κόρον με την "αριστερή ΠΑΣΠ" για να ρίξουμε μαζί το νόμο πλαίσιο (Ανταρσύες κλπ) και από την άλλη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Τσίπρα καλεί το κόμμα της κυβέρνησης να γίνει ξανά ΠΑΣΟΚ γιατί πια δεν είναι. Με λίγα λόγια το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι καλό. Ποιο ΠΑΣΟΚ; μα το παλιό. Του Σημίτη, του Ανδρέα κλπ. Η στάση της "άλλης" αριστεράς είναι τόσο επικύνδυνη όσο και του επίσημου αντίπαλου. Δίνει με την πρώτη ευκαιρία "αριστερό" άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ, συστρατεύεται μ'αυτό, στηρίζει τις συγκεντρώσεις της εργοδοτικής και ταξικά πουλημένης ΓΣΕΕ και παράλληλα καλεί το ΚΚΕ για ένα πλατύ μέτωπο. Εναντίον τίνος; Εναντίον αυτών που στην ουσία είναι συνοδοιπόροι; Επιθέσεις φιλίας για ακόμα μια φορά προς το ΚΚΕ μέσα από παλινωδίες. Τη μια το ΚΚΕ είναι σταλινικό, δολοφονικό, κόκκινο φασιστικό, σοβιετικό κόμμα που θα κλείσει όλους τους "σκεπτόμενους" στα γκούλαγκ και από την άλλοι τους προσφωνούμε συντρόφους, τους καλούμε να μην ανοίγουν μέτωπο σ'αυτούς που του επιτίθενται και όλοι μαζί να φτιάξουμε μια τουρλού στην οποία όποτε μας αρέσει θα κάνουμε ντου στο ΚΚΕ κλπ. Και όλα αυτά φυσικά σε "συντροφικό" κλίμα και φυσικά ως (δήθεν) φίλοι του ΚΚΕ. Αν τα λέει , λοιπόν, καλά για σας ο κ. Ρούσσης μπείτε στη γραμμή πίσω από την "αριστερή" ΠΑΣΠ. Ξέρετε άλλωστε τον τρόπο. Παλέψτε κι εσείς για ένα "αριστερό" παλιό ΠΑΣΟΚ. Με συγχωρείτε αλλά εμείς δε θα πάρουμε. Ξεφτιλιστείτε μόνοι σας για άλλη μια φορά και συνεχίστε το βρώμικο πόλεμό σας ενάντια στο ΚΚΕ με τα παιδαριώδη επιχειρήματά σας που ευτυχώς δεν πιάνουν τόπο στους εργαζόμενους. Και κλείνοντας, ναι, εμείς παίρνουμε γραμμή από το ΚΚΕ και όχι από το ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε εσείς.

7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:41 μ.μ.

δεν νομίζω πως ο «Ρ» εννούσε πως θα ήθελε να στείλει τον Ρούσση για «αναμόρφωση». Αλλά όταν τα λεγόμενα κάποιου αντιφάσκουν τόσο με την πραγματικότητα, ή λαλημένος, ή συνειδητός ψεύτης είναι. Νομίζω πως ο «Ρ» μην θέλοντας να υιοθετήσει ή μην έχοντας στοιχεία υπέρ της δεύτερης εκδοχής, προβάλει την πρώτη. Μάλλον τακτ δείχνει δηλαδή παρά επιθετικότητα....

dionmich1(peiraias)
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:29 μ.μ.

KIAMUL αρχιμαλακα δεν πας να πεις τις βαθυστόχαστες παπαριες σου

στο φιλικό εθνοαναρχικο μπλοκ του πόντου και "αριστερά" χαϊβάνια

Που χύνεται το εθνικιστικό δηλητήριο πίσω απο την ανωνυμία οπως και

τις απειλές το καλοκαίρι του 2009 τσάμπα μάγκες με τα ροζ γυαλάκια
Υπαρχεις ακομα ??


κουσιατε ναζνταροβιε με ξύδι

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:56 π.μ.

Το ΚΚΕ προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και μάλλον και των υπόλοιπων εργαζομένων.

1. Διαστρέφει την πραγματικότητα, καταγγέλοντας για αντικομμουνισμό τους απολυμένους του 902, ενώ το ίδιο το ΚΚΕ με την άθλια εργοδοτική του συμπεριφορά ξεφτιλίζει τον κομμουνισμό.

2. Βρίζει χυδαία τον Ρούσση επειδή του ασκεί κριτική. Πόσο μάλλον που ο Ρούσης κριτικάρι το ΚΚΕ με πολιτικούς όρους.

Ημαρτον φωστήρες του ΚΚΕ. Μην ξεφτιλίζετε άλλο τον κομμουνισμό με τις παπαριές σας!

Απολύει ο χ Μπόμπολας και το κίνημα είναι εναντίον. Ε, απολύει και το ΚΚΕ και πάλι το εργατικό κίνημα είναι εναντίον! Τόσο απλά και καθαρά!

Προς Βαθύ κόκκινο: Μήπως πρέπει να αναρτήσετε τις ανακοινώσεις των απολυμένων του 902/ΚΚΕ και τις απαντήσεις του ΚΚΕ για να μπορέι ο καθείς να βγάλει τα συμπεράσματά του;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:33 π.μ.

Vidalius:
προς προηγούμενο ανώνυμο:
ο 902, ο "Ρ" και η τυποεκδοτική δεν είναι επιχειρήσεις που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος. Είναι όργανα της ΚΕ του ΚΚΕ και ανοίγουν ή κλείνουν κατά το δοκούν όχι όμως με κριτήριο το κέρδος. Αυτό το ξέρουν οι πάντες, οι εργαζόμενοι του 902 κι εσύ ο ίδιος. Όταν ο Μπόμπολας ή ο οποιοσδήποτε καπιταλιστής κλείνει μια επιχείρηση, απολύει εργάτες κλπ, πίσω από αυτήν την κίνηση υπάρχει ο στόχος του κέρδους. Πώς; Επαναπροσλαμβάνοντας εργαζόμενους με νέες συμβάσεις "Κίνας" ή μεταφέροντας την επιχείρηση κάπου στα βαλκάνια για φτηνά εργατικά χέρια. Πού βλέπεις την ομοιότητα στην περίπτωση του ΚΚΕ; Φυσικά και δεν την βλέπεις απλώς ως γνήσιος αντικομμουνιστής πιστεύεις πως μπορείς να θίξεις το Κόμμα, να ανακόψεις την ανοδική του πορεία, αντί να σε απασχολεί το πως θα ανατραπεί αυτή η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση. Προφανώς άλλες είναι οι προτεραιότητές σου. Όσον αφορά τον Ρούσση, το αν έκανε κριτική αναφέρθηκα προηγούμενα. Είναι αστείο πάντως να κάνει κάποιος "κριτική" πάνω σε κάτι που υποθέτει πως θα συμβεί θεωρώντας το ως τετελεσμένο γεγονός. Είναι απλά γελοίο. Αλλά τί άλλο να κάνουν τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ εκτός από το να ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ; Αναφέρσου και στον "Γερμανό" όπως το ΛΑΟΣ και θυμάσε καλά πόσο ρεντίκολο έγινε ο Θανούλης ο Πλεύρης. Εμπρός λοιπόν. Να ξέρεις ότι όσο κι αν σε ενοχλεί, το ΚΚΕ είναι πολύ προσεχτικό και σε τέτοιες ερασιτεχνικές παγίδες δεν πέφτει. Όσο και να το επιθυμείς.
Καταρχήν η ανωνυμία (η πολιτική) θυμίζει το σαν τον λύκο στην αντάρα. Γιατί αν είσαι Ανταρσύα ή ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πήρες την απάντησή σου για το ρόλο σου λίγο παραπάνω. Αν είσαι αναρχικός να σου θυμίσω την "επαναστατική" πράξη του πυρπολισμού των εργαζομένων της Μαρφίν. Αν πάλι είσαι πασόκος τότε "μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα".

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:00 π.μ.

Ρούσση και εσένα και όλα τα σκουπίδια σαν και σένα που ζουν χτυπώντας πισώπλατα το ΚΚΕ ο λαός θα σας καταχωρήσει εκεί που σας αξίζει στον κάλαθο της ιστορίας. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ κάτι παραπάνω και συ και οι "επαναστάτες" φίλου σου. Ναι για τα αριστερά @@ του ΝΑΤΟ μιλάω ή αλλιώς τους "καλούς" αριστερούς ( για τις ΗΠΑ) .

KIAMUL
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:37 π.μ.

Οι Γκεμπελς και οι γκεμπελισκοι τροφιμοι που σιτιζονται απο το κομματικο παραμαγαζο του περισσου αντεπιτιθενται , χαριτε τους ! και θαυμάστε επιχειρηματα !

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:17 μ.μ.

RED. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΟΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΙΔΕΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ 902 . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΙΓΕΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΗ ΤΟΝ 902 ΕΝΩ ΠΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΝΦΕΡΩΝΤΑ .ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο 902 ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΗ ΤΟΥ . ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .ΠΩΣ? ΑΝ ΡΙΧΝΑΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΟ?ΑΝ ΩΣΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΩΔΟΙΠΟΡΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΣΗ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Ο ΡΟΥΣΗΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ .ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΑ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΠΟΛ ΠΟΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΕΙΑ ΑΝΟΗΤΑ.ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ?ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:39 μ.μ.

Kiamul στη μαλακία είσαι πρώτος και στην ορθογραφία τελευταίος. Το χαρείτε γράφεται με ει και όχι με ι.
Μόνο τη λέξη "αντικομμουνισμός" ξέρεις να γράφεις. Άντε να τελειώνουμε με τις ουρές του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:48 μ.μ.

Μπα;;

1. Ο απολυμένος γίνεται "προβοκάτορας" κατά το ΚΚΕ. Μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει απολυμένος από τις κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ! Θαυμάστε θεολογία/απολογητική μωρολογία!!

2. Αντιστρέφεται/διαστρέφεται η κοινή λογική από το ΚΚΕ: Αντικομμουνισμό δεν συνιστά το μπαράζ των απολύσεων από το ΚΚΕ, ούτε η εκδικητικότητα των απολύσεων!

Αντικομμουνισμό συνιστά, η πάλη των απολυμένων για τα δικαιώματά τους και η συμπαράσταση απο το εργατικό κίνημα!

Ε, ρε εικόνισμα πρέπει να φτιάξει το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ με αυτή την εξεφτέλιση του κομμουνισμού, από την αλέκα.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:32 μ.μ.

http://18synedriokke.blogspot.com/2009/01/2_23.html
Μέχρι τότε ο σύντροφος Ρούσης ήταν καλά... Αυτό είναι το πρώτο δείγμα της ψυχικής του ανισορροπίας και μετά... τον έφαγε η μαρμάγκα του περισσού!
Έτσι σύντροφοι! Μάθε τέχνυ κι άστηνε, κι άμα δώσει το σύνθημα ο Μαΐλης ξαναπιάστηνε!

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:40 μ.μ.

"τέχνη" (μην τρελλαθούμε εντελώς!)
Ο ίδιος(ανορθόγραφος) ανώνυμος του προηγούμενου σχολίου

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:22 μ.μ.

RED. O ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 902ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ,ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ .

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:18 μ.μ.

red, μην πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

1. Ο 902 και η τυποεκδοτική είναι καπιταλιστικότατες επιχειρήσεις!

Τώρα, πως το ΚΚΕ διαστρέφει την πραγματικότητα και προσπαθεί να βγάλει άχρηστο το μαρξισμό λέγοντας πως επειδή αυτές τις εταιρείες τις έχει κόμμα και όχι ιδιώτης και πως επειδή τα κέρδη τους δεν πάνε στον μεμονωμένο καπιταλιστή, άρα ΔΕΝ είναι και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μόνο αυτό και η μεταφυσική του το ξέρει!!

Αλληλεγγύη στους απολυμένους του 902/ΚΚΕ και σε κάθε απολυμένο (δλδ σε όλους μας σε λίγο καιρό..)!

Νέο ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα!

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:39 μ.μ.

RED . ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΘΕΣΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΩΝ ΛΟΓΩ .ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.ΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΙΔΙΟΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΟΥΜΕ ΩΣΤΩΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ . ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ . .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο 902 Η Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΥΣΧΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ) ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ...ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΕΙΑ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝΑΙΡΕΙ ΩΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ . ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ . Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ .

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:44 μ.μ.

red εξακολουθείς να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και πάς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

- ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιχείρηση στον καπιταλισμό είναι καπιταλιστική, ακόμα και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό εργατικό έλεγχο στην Αργεντινή! Πόσο μάλλον ο 902 και η τυποεκδοτική που δεν λειτουργούν καθόλου με εργατικό έλεγχο (ξέρεις κολλεκτιβα εργαζομένων που λαμβάνει αυτή και μόνο αυτή όλες τις αποφάσεις κλπ).

- Οποσδήποτε πολύ καλά κάνουν οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή και καταλαμβάνουν τις επιχειρήσεις, διότι έτσι μαθαίνουν χωρίς αφεντικά, πάει να πει πως ενδυναμώνεται η ικανότητα της ε.τ. να αυτοδιευθύνει την παραγωγή. Αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες: Σοσιαλιστικές νησίδες δεν υπάρχουν και αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός, δεν θα δεις επιχείρηση ΜΗ καπιταλιστική!

- Οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ παράγουν κέρδος που βγαίνει από την υπεραξία! Δεν έχει καμμία σημασία ΠΟΙΟΣ καρπώνεται την υπεραξία! Η επιχείρηση στον καπιταλισμό είναι μια καπιταλιστική επιχείρηση. Τα δε κέρδη της τυποεκδοτικής δεν τα παίρνει ο μεμονωμένος καπιταλιστής, τα παίρνει ο εργοδότης/ιδιοκτήτης της το ΚΚΕ. Το οποίο συμπεριφέρεται καπιταλιστικότατα στην αγορά, συνάπτει καπιταλιστικότατα δάνεια με τις τράπεζες και το κράτος με καπιταλιστικότατο τρόπο, συνάπτει ργασιακές σχεσεις με καπιταλιστικότατο τρόπο, ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ τις αποφάσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις του με καπιταλιστικότατη λογική!

Ε, λοιπόν και οι εργαζομενοι στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ πρέπει να κάνουν ό,τι κάνουν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις: Να αγωνίζονται για τα δίκια τους, κόντρα στις αποφάσεις του εργοδότη τους που τους βλάπτουν.

Και αυτό έκαναν.

Και πολύ καλά έκαναν!

Εσύ red, που χρησιμοποιείς μαζί με άλλους ΚΚΕδες αστικά επιχειρήματα του στυλ "μερικοί προσελήφθησαν στον τυποεκδοτική και νόμιζαν πως θα έχουν σοσιαλσιτικές σχέσεις εργασίας", "δεν έχει λεφτά το ΚΚΕ και απολύει", "δεν εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ποιόν της εταιρείας και είναι αχάριστοι" ή "προβοκάτορες" κατά την κομματική αργκό, έχεις λάθος.

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:11 μ.μ.

RED. ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΟΚ.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:19 μ.μ.

εμπρος στο δρομο που χαραξε οΑΔΩΝΗΣ RED ΜΗΝ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΡΟΚΗΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΔΙΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger