Home » , » «Παπουτσωμένος μπάτσος»!

«Παπουτσωμένος μπάτσος»!

Από giorgis , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 | 8:16 μ.μ.

Η δεύτερη «κώφωση» του Μανώλη Κυπραίου

 Στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιουνίου, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του σε ποσοστό 100% (πλήρης κώφωση) ενώ εργαζόταν στο ρεπορτάζ, από χειροβομβίδα κρότου -λάμψης που εκτόξευσε στοχευμένα εναντίον του ματατζής, αφού μάλιστα είχε δηλώσει προηγουμένως τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Τη συγκλονιστική μαρτυρία του είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας: Το τελευταίο πράγμα που άκουσε στη ζωή του: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία…»

Είχε τότε δώσει συνέντευξη -με γραπτές ερωτήσεις…- σε τηλεοπτικό κανάλι και είχε εκφράσει το παράπονο πως ούτε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά ούτε κι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικοινώνησαν μαζί του για να του εκφράσουν τη συμπάθειά τους ή να του ζητήσουν συγγνώμη.

Χθες ο υπουργός καταστολής Παπουτσής του «απάντησε» στη Βουλή, μετά από ερώτηση των Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δημαρά. Μόνο που η απάντηση ήτανε κόλαφος, κοινώς: μπάτσος!

Αμφισβήτησε την καταγγελία του ανάπηρου πλέον δημοσιογράφου παραπέμποντας στα αποτελέσματα της ΕΔΕ! Ξέρετε, «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο κλπ», όπως άλλωστε και στο ναυάγιο του Σαμίνα…

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να εκφέρει κρίση βασιζόμενος μόνον στην καταγγελία του δημοσιογράφου»! Κι αυτό την ώρα που -δυστυχώς- υπάρχουν οι μαρτυρίες των γιατρών που πιστοποιούν ότι δεν πρόκειται για «ανάπηρο-μαϊμού» όπως μας λένε σε άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν οι μαρτυρίες τόσων ανθρώπων που είδαν τα γεγονότα και περιέθαλψαν το θύμα της πολιτικής της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και η «μαρτυρία» δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που έζησαν το όργιο καταστολής των ημερών.

Είχαν προηγηθεί μάλιστα κι άλλες καταγγελίες για μερική απώλεια ακοής από διαδηλωτές και είχαν γραφτεί εκκλήσεις στις εφημερίδες, με αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για μια «προαναγγελθείσα κώφωση».

Δήλωσε ακόμη ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πως κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου του προς την Αστυνομία είναι η επίδειξη ηπιότητας και καταφυγή στη βία μονάχα όταν παρίσταται ανάγκη πάντα επί τη βάσει της αρχής της αναλογικότητας. Αυτά βέβαια οι αναγνώστες της σελίδας μας τα βλέπουν καθημερινά.

Η κορυφαία ατάκα όμως, που προδίδει υπόγεια φλέβα ευθυμογράφου, είναι πως «η Δημοκρατία και η Αριστερά, ποτέ δεν δέχθηκαν την καταγγελία ως θέσφατο»! Σωστά, θέσφατα είναι μόνο τα πορίσματα των ΕΔΕ που κάνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των οποίων προϊσταται. Και η Αριστερά των ονείρων του υπουργού Δημόσιας Τάξης είναι η Αριστερά της «αμφισβήτησης»: Σκοτώθηκε άραγε ο Λαμπράκης; Δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος; Τι ακριβώς συνέβη με τον Νίκο Τεμπονέρα; Τότε, επί υπουργίας του μετέπειτα σοσιαλιστή Κοντογιαννόπουλου, αυτού που ενσαρκώνει απ’ την ανάποδη το σύνθημα «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος»… Με τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου; Τον Κουμή και την Κανελλοπούλου; Αν για αυτά που ζήσαμε οι ίδιοι πριν δυο μήνες λέγονται αυτά σήμερα, σκέψου τι θα ακούσουμε αργότερα για τα θύματα, διαχρονικά, της αστικής δημοκρατίας. Θα μας «κουφάνει» όλους ο Παπουτσής…

kokkiniotis
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:07 μ.μ.

Στην ΕΔΕ, ένας υπάλληλος, ρωτάει κάποιους συναδέλφους του, αν υπέπεσε στην αντίληψή τους, κάποιο παράπτωμα ενός άλλου συναδέλφου τους! Ρωτάω λοιπόν: 1. Ποιός θα "κάρφωνε" το συνάδελφό του, ξέροντας ότι θα τον είχε μπροστά του για όλα τα υπόλοιπα χρόνια στο δημόσιο. 2. Αν κάποιος έκανε παράπτωμα, (πχ λαδώνονταν) θα το έκανε μπροστά σε δύο άλλους μάρτυρες; Καμία επιστημονική μέθοδος, παρά μόνο κουκούλωμα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση έχουμε εκτέλεση διαταγής και όχι ατομικό παράπτωμα. Υπεύθυνος λοιπόν είναι κυρίως ο υπουργός και συνυπεύθυνος ο συνεργός μπάτσος. Οι μπάτσοι έχουν αποθρασυνθεί γιατί ξέρουν ότι έχουν πλάτες. Οι διαταγές είναι να τρομοκρατούν τους πολίτες και αυτό κάνουν. Προτείνω να ζητηθεί η συνδρομή διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η τρομοκρατία γυρνάει μπούμερανγκ. Η Κερατέα μπορεί να μας διδάξει πολλά. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger