Home » , , » Οι πατριδοκάπηλες Βενιζελικές παρλαπίπες δεν κρύβουν την πραγματικότητα (Βίντεο)

Οι πατριδοκάπηλες Βενιζελικές παρλαπίπες δεν κρύβουν την πραγματικότητα (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 | 12:38 μ.μ.

Η ρητορική δεινότητα του Ευαγγ. Βενιζέλου τούτη την φορά δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει από την γελοιότητα. Οσους λεκτικούς ακροβατισμούς και να έκανε στην βουλή σήμερα δεν μπόρεσε να κρύψει τις προθέσεις της συγκυβέρνησης μαύρου αστικού μετώπου-τρόικας να εξαθλιώσει πλατιά λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών όσο κι αν αυτό προσπάθησε να το κρύψει από βαρύγδουπες εκφράσεις περι «δράματος και σωτηρίας της χώρας».

Εκτός αυτού και αφού προανάγγειλε και νέα αντιλαϊκά μέτρα μας είπε ότι «Η χώρα καθηλώνεται και αδρανοποιείται μεταξύ της θεωρίας της συνωμοσίας και της προσδοκίας του θαύματος» στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τις καταγγελείες μελών του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ που κατήγγειλαν την μεθόδευση κυβέρνησης-Eurostat που διόγκωσαν το της χώρας το 2009 στο 15,4% από την Eurostat με σκοπό «να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».

«Δεν είναι μια συνομοσία η οποία έγινε για να για να πέσει κάποια στιγμή η Βυζαντινή αυτοκρατορία μεταξύ Λατίνων και Οθωμανών ούτε είναι το θαύμα του ξανθού γένους που θα ρθει να μας σώσει…» μας είπε ανάμεσα στις άλλες παρλαπίπες του. Και ανάμεσα στις εθνικοπατριωτικές κορώνες μας είπε και μια αλήθεια: «Ναι πρέπει να πάρουμε και συμπληρωματικά μέτρα» τόνισε. ( Αυτά σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα είναι απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργασιακή εφεδρεία κατ' αρχάς για 20.000-30.000 υπαλλήλους, απολύσεις απασχολουμένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα, μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πλαφόν στις συντάξεις, περικοπή του εφάπαξ, μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση αντικειμενικών αξιών).

Δεν αναφέρθηκε σ’ αυτά αλλά μίλησε για μέτρα «που υποκαθιστούν την μειωμένη απόδοση μέτρων τα οποία είχαν υπολογιστεί με πιο αισιόδοξο τρόπο αλλά λόγω της ύφεσης, λόγω της δυσπραγίας, λόγω της αδυναμίας των εισπρακτικών μηχανισμών δεν μπορεί να έχουμε την απόδοση που θέλουμε…» μπλα μπλα ….

Ο φαφλατάς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όσο και να προσπαθεί να βάλει περιτύλιγμα στην άγρια αντιλαϊκή επέλαση αυτή δεν κρύβεται.

Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, δημαγωγούς, πατριδοκάπηλους, πιστά τσιράκια των καπιταλιστών που μας οδηγούν σε μια κοινωνική και εργασιακή βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:48 π.μ.

Είναι προφανές που το πάνε. Το να μικρύνουν τον Δημόσιο τομέα, θα δώσουνε το άλλοθι , σε εαυτούς και στη κοινωνία, για να ξεπουληθούν τα πάντα. Θα δοθούν στους ιδιώτες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που κάλυπτε ο Δημόσιος φορέας, που δε θα υπάρχει πια. Το παιχνίδι ξέραμε ότι ήταν στημένο, όμως τώρα με τις πρόσθετες αποκαλύψεις, υπάρχουν και ντοκουμέντα. Λες και χρειαζόντουσαν! Η αλαζονεία όλων αυτών των φιλόδοξων ντενεκέδων, που γαντζωμένοι στην εξουσία, προσπαθούν να γίνουν Πάπες, δεν αφήνει σε μας άλλα περιθώρια εκτός της εξέγερσης. Οι εμείς ή αυτοί. Το δίλημμα είναι μοναδικό και η απάντηση μία. ΕΜΕΙΣ! Ο κάθε φαφλατάς , που διαδέχεται στην καρέκλα, τον προηγούμενο φαφλατά ντενεκέ, δεν μας αξίζει, ούτε σα χώρα ούτε σαν λαό. Ο κόμπος πια έχει ξεπεράσει και το χτένι. Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger