Home » , » Κινητοποιήσεις για την εκπαίδευση

Κινητοποιήσεις για την εκπαίδευση

Από giorgis , Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 | 5:36 μ.μ.

Παρ’ όλο τις κυβερνητικές απειλές (η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε επανειλημμένως για «κόστος αγώνων» και ότι με τις καταλήψεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνο, οι φοιτητές) το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα,  κατά του νέου νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση,  χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την μαζικότητα του, ενώ οι καταλήψεις σχολών ξεπέρασαν τις 300.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις είχαμε σήμερα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκη με δυο ξεχωριστές πορείες. Μία πορεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, από την πλατεία Χημείου, η οποία κατέληξε στην Επιτροπή Ερευνών, όπου συνεχίζεται η κατάληψη, και μία ακόμη του Συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων, που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και κατέληξε στο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα καθηγητές και δάσκαλοι, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτέμβρη.  Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 σχολεία λιγότερα και περισσότερα από 20.000 κενά εκπαιδευτικών, και ότι το πρόβλημα των βιβλίων δεν θα έχει λυθεί ούτε έως το τέλος του χρόνου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:31 π.μ.

Το θέμα των βιβλίων, των οποίων οι φωτοτυπίες και τα DVD κοστίζουν δεκαπλάσια από τα ίδια τα βιβλία κρύβει παγίδες. Η παγίδα δεν είναι μόνο το προφανές ότι δηλ. κάποιοι πήραν με απευθείας ανάθεση τη δουλειά. Η παγίδα είναι ότι προετοιμάζουν το λαό για ΙΔΙΩΤΙΚΗ εκπαίδευση. Είναι το γενικότερο ιδιωτικοποίηση παντού, Πανεπιστήμια, Σχολεία, ΔΕΚΟ. Θέλουν να συνηθίσουν οι γονείς να ξηλώνονται πρώτα για τα βιβλία (όπως έγινε αν κρίνω από τις ουρές στα βιβλιοπωλεία), μετά στη θέρμανση τα σχολικά κτήρια κλπ. "Ξεχνούν" ότι οι πολίτες ΗΔΗ προπλήρωσαν τα βιβλία με τους φόρους. Ο καπιταλισμός δε σταματά μόνος του. Ας τον σταματήσουμε μαζί. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger