Home » , » Δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία

Δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία

Από giorgis , Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:36 π.μ.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξακολουθούν να διεκδικούν την κατάργηση του ληστρικού και απαράδεκτο «εξέταστρου» των 5 ευρώ που επέβαλλε η κυβέρνηση στους προσερχόμενους ασθενείς στα νοσοκομεία και ΚΥ.

Για το σκοπό αυτό , η Γενική Συνέλευση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, αποφάσισε να οριστεί η ερχόμενη εβδομάδα 3-7 Οκτωβρίου ως εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης όλων των πολιτών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Θεωρούμε ότι το αίτημα της κατάργησης του 5ευρου πρέπει να υιοθετηθεί και να στηριχθεί με κινηματικές δράσεις από όλες τις συλλογικές εκπροσωπήσεις των πολιτών (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα,  επαγγελματικές οργανώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς) .

Η εμπειρία από τα Ανώγεια , όπου μετά από  την παρέμβαση δημοτικής παράταξης και την καθολική  αντίδραση των πολιτών  υποχρεώθηκε   ο Υφυπουργός Υγείας να προβεί σε διευκρινήσεις που εξαιρούν μεγάλο φάσμα ασθενών από την υποχρέωση καταβολής του 5ευρου στα Κέντρα Υγείας, δείχνει ότι ο μόνος δρόμος είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και η από κοινού με τους λειτουργούς της Υγείας διεκδίκηση του δικαιώματος  στη  δωρεάν δημόσια περίθαλψη ποιότητας .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger