Home » , » Γερμανικά σενάρια για παραίτηση του ΓΑΠ (Βίντεο) και κινητοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων και φοιτητών

Γερμανικά σενάρια για παραίτηση του ΓΑΠ (Βίντεο) και κινητοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων και φοιτητών

Από giorgis , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 | 10:57 π.μ.

 Τα σενάρια που έκανε Γερμανική εφημερίδα και τα οποία διέψευσε η κυβέρνηση, περί παραίτησης του ΓΑΠ είναι γνωστά. (Δείτε το βίντεο).  Το δημοσίευμα έλεγε ότι ο Παπανδρέου θέλει να παραιτηθεί γιατί είναι κουρασμένος και δέχεται πιέσεις από τους Ελληνές. Πάντως το μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία που είχαμε σήμερα εν όψει της αυριανής απεργίας, με τον τρόπο που έγιναν ελάχιστη πίεση ασκούν.

Αν και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ είναι δεδομένο ότι δεν έχει καμιά διάθεση –πέρα από εκτονωτικές απεργίες- να αντισταθεί σθεναρά στα σχέδια που έχει η συγκυβέρνηση τρόϊκας- ΠΑΣΟΚ, η βάση όμως των δημοσίων υπαλλήλων είναι ..στα κάγκελα. Η εργασιακή εφεδρεία που θα οδηγήσει δεκάδες απ’ αυτούς στην απόλυση, η μειώσεις μισθών και οι περικοπές των επιδομάτων, τους έχει έχουν φέρει σε αδιέξοδο.

Ετσι λοιπόν από το πρωί τα υπουργεία,  Οικονομικών, Γεωργίας, Εμπορίου, Πολιτισμού και το Υγείας είναι απ’ το πρωί κατειλημμένα. Αν και η εκτίμησή μας είναι –παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις συνδικαλιστών της ΑΔΕΥ- ότι μετά την αυριανή πορεία-παρέλαση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας θα περάσουν αφού δεν υπάρχει οργανωμένη δύναμη στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων να μπορέσει να προβάλλει μαζική, δυναμική αντίσταση.

 Επίσης σήμερα το πρωί , φοιτητές από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας προχώρησαν σε παρέμβαση-αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι




Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger